Helt galet!

Hockeyblogg
Tänk att Tingsryds AIF i princip är klara för hockeyallsvensk seriefinal. Sveriges näst högsta serie och chans till SHL-Kval och spel i Sveriges högsta serie. Helt jäkla galet! Inget jag eller jag kan nog skriva vi traktat efter. Men jag skrev en blogg för några år sen, närmare bestämt det år vi trillade ur hockey allsvenskan http://eva-lena.net/2013/april/ett-haftigt-scenario.html. Då handlade det om att ta plats i HA för att Timrå hade kass ekonomi. Så blev det inte, men 2 säsonger senare är vi I hockeyallsvenskan igen på sportsliga grunder. Däremot har vi gjort så som jag önskade då. Vi har bland de lägsta spelarbudgetarna i hockeyallsvenskan och vi har satsat på en stomme med spelare som har Tingsryds AIF som moder klubb, fullt på med produkter som utveckalts i vår förening och sist men inte minst spetsat till det med spelare som bär vårt klubbmärke med stolthet.
 
Stolthet, hjärta, tradition
 
Vilja slår klass, ja det är just vad TAIF har bevisat denna säsong. Dessutom har de på ett exemplariskt sätt visat att hockey är en lagsport där laget går före jaget. Vårt mål var/är att etablera oss i Hockeyallsvenskan men vi kan ju inte bara luta oss tillbaka utan vi måste ju se hur långt detta räcker. Räcker det för att ta sig enda till SHL? Det är inget som hägrar alls, enligt mig. Det enda skojiga med det är att visa att någonstans så måste det sportsliga väga in mer än det ekonomiska. Jag köper kraven på att man måste ha en ekonomi som står sig säsongen ut. Däremot kravet att man ska ha en hall som klarar 5000 personer och har 3500 sittplatser? Hur sjukt är inte det?
 
När alla stolar är fyllda då kan man börja planera utbyggnad
 
Tänk om alla företagsledare skulle ha samma storhetsvansinne. Vi måste ha ett konferensrum som rymmer 100 personer trots att vi bara är 10 på mötena. Skit i vad det kostar att bygga och vad det kostar i lokalhyra. Eller att man köper in 500000 frö påsar varje vår trots att man bara säljer 100000. Nä, så tänker man ju inte! Däremot om man skulle expandera, sälja betydligt mer (läs öka publiksnittet) så måste man ju tänka om och i så fall bygga ut konferensrummet (hallen). Det handlar ju faktiskt om tillgång och efterfrågan. Den enda anledningen som jag ser det för detta arena krav är att utestänga mindre klubbar.
 
Lag kapten Robin Olsson
 
Känns som att Tingsryds AIF just nu står upp för alla småklubbars existens och för vad Svensk hockey står för, tillväxt av bra spelare. Sverige ska inte sträva efter att bli som NHL, då dör hockeyn i Sverige.
 
 JVM Helsingfors
 
Nä, Sverige ska stå för att om du vill och tränar hårt kan du nå hur långt som helst. Jag bara älskar att förbundet just nu har stor skälvan för att Tingsryd ska ta sig upp i SHL. Sången "förbundet står och gråter när Tingsryd kommer åter" som klacken sjunger är så jäkla klockren i år. Tingsryd visar vad Svensk hockey handlar om!
 
I kväll följer vi Oskarshamn här hemma. Vi får se ifall vi få korka upp Champagnen som står på kylning. Om inte så tar vi med den när vi far till Karlskoga på måndag i förhoppning om att vi i såfall säkrar seriefinalen då.
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!
/Eva-Lena
 
Allsvenskan, Hockey, SHL, TAIF, Tingsryds AIF;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!