Jag har återfått tron på mänskligheten

Det har tidigare känts som jag fört en ojämn kamp mot personer som sprider fördomar på Facebook. Många min närhet har undrat hur jag bara orkar. Trots att jag själv försöker att vara saklig och inte själv gå till personliga angrep så blir jag ofta attackerad från alla håll med personliga påhopp och kallad både det ena än det andra. När argumenten tagit slut så har angreppen kommit.

Nu ser jag en betydlig minskning av delningar från sidor som Avpixlat, Exponerat m fl. Det gläder mig verkligen. Samtidigt ser jag en medmänsklighet flöda på FB och andra sociala medier. Den har säkert funnits där, men den har inte visat sig så som den visar sig nu. Jag har till och med sett att en vän tagit bort tidigare delningar från sitt flöde. Jag är inte så naiv så att jag tror att fördomarna bara försvunnit. Eller att åsikter ändrats bara för att man väljer att inte dela eller ta bort gamla delningar. Även fast jag önskar att så var fallet. Däremot verkar det ju som om de ändå har en förståelse för att det inte är riktigt läge att sprida sådant skit nu. När verkliga bilder på flyende människor kablar ut i Europa och resten av världen.

Tyvärr finns det en del som fortfarande försöker få oss att sluta tycka synd om människorna som flyr kriget i Syrien genom att påtala att det finns svältande barn i Afrika? Tror faktiskt min empati räcker till all även till dem så idag valde jag faktiskt att ta bort en FB-vän som spred sådant skit.

Fast det var egentligen inte det jag vill förmedla utan tvärt om. Det sprider det sig en värme, empati och ett öppet hjärta och sinne över de sociala medierna och jag känner en sådan enorm lättnad. Jag har åter fått tillbaka min tro på mänskligheten och min stolthet över att vara svensk/finsk, europé, värdsmedborgare.

Trevlig kväll önskar en glad och hoppfull Eva-Lena

Kommentera inlägget här: