Vill dela med mig av mitt svar.

Tyck och tänk

Jag fick svar och en förklaring på en Facebook uppdatering jag la ut, där jag sökte efter andra argument än invandrarpolitiken varför man lagt sin röst på SD. Jag vill delge er mitt svar för att skapa debatt. I hopp om att det får fler att tänka till och fundera lite kring detta. Kanske det är någon som tycker att jag är helt ute och svamlar, då går det bra att kommentera och motivera.

Hej NN

Vet inte riktigt var jag ska börja. Jag kan ju börja med att säga att jag inte tror att alla som röstar på SD är rasister. Det är människor som är missnöjda med dagens politik och lyssnar till en man med talets gåva. Jag vet ju också att du månar om andra och vill alla väl och jag tror faktiskt att många empatiska människor också lyssnar till dem. Jag vet att det är sådana här frågor som SD pratar om, saker vård, skola, omsorg, saker som vi (de flesta) månar om. Alla vill ju att sjuka, barn och äldre ska ha det bra. Frågan är vad ska SD göra åt det och hur ska de finansiera det?

Självklart vill du att dina föräldrar ska ha det bra, vem vill inte att ens föräldrar ska ha det bra?

Du ville ha hårdare straff och givetvis vill du inte att poliser ska kallas rasister för att de utför sitt jobb.  (men här kanske är det en enskild händelse du syftar till, det är ju inte så att poliserna dagligen kallas för rasister. Tyvärr blir de nog kallade både det ena och det andra när de utför sitt arbete)

Du ville också ha ett starkt försvar och en bra skola där lärarna får sätta ner foten.

Jag har bara hört SD tala om hur illa ställt det är med alla dessa saker men de talar sällan om hur de ska göra för att förbättre det eller om finansieringen. Visserligen skrev du att de ville sänka straffskatten för det hade de med i sin budget. En budget är lek med siffror och man ska ifrågasätta siffrorna så partierna lägger i sin budget. Men visst, en budget måste man ju sätta, frågan är väl var alla siffrorna kommer ifrån och om de är relevanta.

Du skriver föjande:

”Jag vill dessutom att vi ska se islamistiska extremister för vad dom är, o stoppa dom. Muslimer o extrema islamister är inte samma sak o d gagnar även muslimer att dessa idioter stoppas.”

Jag anser att de utgör en liten del av muslimerna. Stoppa dem, hur ska vi stoppa dem? Genom att stänga våra gränser? Då stänger vi också våra gränser för människor i nöd pga av en minoritet.

Du skriver att du läst att M vill sänka biståndet med 17 miljarder. Oj, här har det blivit riktigt tokigt. Man läser något eller hör någon berätta tillräckligt många gånger så blir det en sanning till slut. Och du kommer säkert ihåg viskleken, då man viskar i någon annans öra och vidare till en annan och tillslut så är det inte riktigt som den första sa.

Detta har du nog läst på existens.se en sida som lägger ut väldigt mycket skrämselpropaganda, enligt mig en rasistisk sida som manipulerar bla. bilder, har jag sett. Nu undrar du nog varför jag tror att du fått det därifrån? Jag har själv lagt min röst på Moderaterna och har rätt bra koll på deras politik och jag har inte sett den summan hos dem. Däremot fann jag det på existens.se där står nämligen följande:

Invandrare skickade 17,6 miljarder till sina hemländer 2013 – motsvarar halva Sveriges totala biståndsbudget. Read more: http://www.exponerat.net/invandrare-skickade-176-miljarder-till-sina-hemlander-2013-motsvarar-halva-sveriges-totala-bistandsbudget/#ixzz3DMHapcCH. Jag tror att det är härifrån ditt påstående om att M vill sänka biståndet med 17 miljarder kommer ifrån. Man måste vara vaken på varifrån information kommer. Det är inte alltid lätt, tyvärr. Även jag har trott på en del saker, som senare visat sig vara osanningar. Mycket läggs ut för att påverka människors åsikter och behöver inte alltid vara sanning.

Sverigedemokraternas grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som, Framstegspartiet, Sverigepartiet och  Bevara Sverige Svenskt (BSS).

Om vi nu ska ta uttalanden som SD´s partiledare sagt tex:

”Islamism är det största globala hotet som finns mot fred och mänskliga rättigheter.”

Detta sa han så sent som i augusti i år i Sölvesborg. Jag känner många muslimer som känner sig väldigt kränkta av ett sådant påstående.

Jag vet att du inte skulle stå på barrikader och skrika detta. Du står nog inte heller bakom detta. Däremot så tar många människor dessa uttalanden i försvar och menar att det handlar om extremister. Det är sådana här uttalanden som visar att de faktiskt är ett rasistiskt parti.

Det fanns en annan man som hade talets gåva. Han lyckades fånga en hel nation. Han såg judarna som roten till all världens ondska, och höll dem ansvariga för både kapitalismen och kommunismen. Dessutom talade har om den tyska befolkningens suveränitet.

Jag ser väldigt skrämmande likheter. Igår kväll när Jimmy Åkesson intervjuades så tappade jag räkningen på hur många gånger han skanderade ”Sverigevänner”. Det gav i alla fall mig en bitter smak i munnen. Alla tyskarna var inte heller rasister eller nazister då de röstade fram Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet. Många var missnöjda och fann svaret i denne mans ord. Jag klandrar inte dem eller de som röstat på SD.

Ja och vad kommer att ske nu efter valet. Innan valet, så sa samtliga partier att de inte skulle samarbeta med SD. Spelreglerna sattes de upp redan innan valet. Orättvist? Ja kanske, men samtidigt så har man tagit ställning och tillsammas har de 87 % av svenskarnas röster?

Vågmästarroll, ja det har SD fått, undrar vad marknadens svar på detta kommer att bli? Det kan faktiskt bli sån kaos att det blir nyval? Vi får väl se vad som händer. Eller så har jag helt fel. Det får framtiden utvisa.

Jag skriver som du, har säkert missat något, men jag skriver gärna vidare med dig i detta ämne om du vill J

Jag vet att du är en klok person som har huvudet på skaft. Jag önskar att jag kunnat vara dig närmre så att jag kunnat bolla detta med dig på ett annat sätt. Hur eller hur så vet du att du ligger mig varmt om hjärtat och jag uppriktigt bryr mig om dig och de din <3

Kram Eva-Lena

SD, Val2014, Valresultat, rasism;
Läs 9 kommentarer eller kommentera du också!