I dag är en annan dag

Hockeyblogg
I går hade jag psykbryt men idag är en annan dag och när jag slog upp ögonen så började jag analysera min syn av matchen. Jag ska spegla mina egna känslor under gårdagena andra period och kanske några kände något liknande. Hade spelarna likadana känslor som mig, så förstår jag varför det gick som det gick.
 
Vi gick in i tredje perioden med 0-2 och vänt har vi gjort tidigare så jag var inte så där jätte orolig. Grabbarna gjorde det igen och det är något vi inte får glömma i bedrövelsen.
 
 
2-2 blev 3-2 och det var nu det hände något i min skall. Jag började tro på en vinst och när Troja tog ut målvakten stod jag beredd på att ta kort på 4-2 i tom kasse. Det var flera spelare som försökte och det var kanske det som blev fel. Det brukar till 95% bli ett mål i tom kasse och inte som det blev här'
 
 
Även här fick jag tankar i skallen som inte hör hemma där. Okey, vi låg under med 0-2 och hämtade upp oss. Vi tar 2 poäng för det har vi gjort så många gånger förrut. Men som sagt det är inte tankar som hör hemma här för ....."It aint over until the fat lady sings"......
 
Och Troja lyckades då göra 3-4 och luften gick ur mig helt. Vad hände?? Ja som sagt, tänkte spelarna som jag, så tog de ut vinsten i förskott och det är inte något man ska göra. Gårdagens match blev en riktig berg- och dalbanafärd i känslor. Upp som en sol och ner som en pannkaka.
 
 
Usch, det är aldrig lika roligt att redigera bilder och lägga ut på flickr efter en förlustmatch. Man vill ju att albumet ska spegla matchen och hur roligt tror ni det är att lägga ut bilder på glada morståndarspelare? Visserligen kan det ju kanske trigga spelarna till revansh i returmötet? Först tänkte jag att det får bli men så tänkte jag om. Jag fotograferar inte för att ge allmänheten matchbilder utan jag ÄR färgad och i "vårt" album ska det inte finnas så många bilder på glada motståndarspelare. Att det smyger sig in ett och annat porträtt på bortasupportrar må väl vara hänt ;-)
 
Vita hästen på söndag??? Vi får se om jag pallar åka till Norrköping. Daniel tyckte det var för långt och Chrille behöver jobba. Bussen tar för låååång tid men jag vet inte om jag orkar köra fram och tillbaka ensam. Vi får se hur det blir med den saken.
 
Ha en riktigt go helg!
/Eva-Lena
 
Allsvenskan, TAIF, Tingsryds AIF, Troja, kvalserien;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Björklöven borta

Hockeyblogg
Ja, då var nästa möte mot Björklöven i Umeå. Sist det begav sig var i slutet av mars, förra året. Då var det ombytta roller. Björklöven hade en kanonsäsong bakom sig och var i ett positivt kval medans Taif hade gjort en medioker säsong med en katastrofal avslutning och hamnat i negativt kval. Då föll det sig så bra att matchen låg i påskhelgen så Christer och jag kunde åka upp. Vilket vi inte har möjlighet att göra till morgondagens match.
 
 
Men som sagt allt är omvänt och så kommer även matchresultatet att bli. Grabbarna kommer att vända hem med 3 poäng i bagaget :)
 
 
Undrar om de sänder matchen, så man kan ladda ner och kolla på den. I såfall vet jag vad jag ska göra onsdag kväll :)
 
Ha en go måndagskväll / Eva-Lena
Allsvenskan, TAIF, Tingsryds AIF, Umeå, björklöven, kvalserien;
Ingen har kommenterat än bli den första!

På torsdag drar det igång.

Hockeyblogg
Satt och sorterade lite bilder och gjorde en ny mapp i mappen "TAIF 2013-2014"
 
 
"Grundserien", "Allettan", "Playoff" och nu en tom mapp "Kvalserien till Allsvenskan" Ja, vem kunde tro att de skulle gå så här långt? Jag var rätt nöjd att de vann grundserien och tog sig till Allettan. I Allettan var det en kamp och de tog sig vidare med nöd och näppe och jag är verkligen jätte stolt över laget. Sen att de vann playoff 1...2....3 är helt galet.!!
 
VILKA HJÄLTAR!
 
Nu ska vi bara njuta och faktiskt det är just det som gör att det kan gå hela jäkla vägen. Ingen press, inga krav och de kan gå ut där på isen och bara spela hockey och ha skoj. Vinner vi så blir det en fjäder i hatten och förlorar vi så blir det inga jätte ledsamheter för det.
 
Det finns däremot lag som kommer att få det mycket tuffare vad gäller press och favoritskap. Ta storsatsande Vita Hästen till exempel.
 
 
De har pressen på sig! Har som mål att gå upp i år och de har verkligen satsat för att göra det. Vi får se hur långt det räcker. Går de inte upp i år så vete tusan vad som kommer att hända. För lika mycket som föreningen tror på det lika ivriga är supportrarna. Vad kommer att ske med deras publiksiffror om de inte går upp återstår att se. Kanske vi aldrig får veta för de går kanske upp, eller?? ;-)
 
Troja är ju också ett hårt pressat lag. Har haft en tuff säsong och inte så jätte vana vid vinster. Dock har de spelat i Allsvenskan och har säkert farten i benen. Det ska bli mycket roligt att få möta dem igen. Många minnen, känslor kring dessa derbyn. Har faktiskt saknat dem lite ;-)
 
Kallinge/Ronneby är ett lag som jag inte blir riktigt klok på.
 
 
Det är ett lag som jobbar i det tysta, känns det som. Inte många som vet vilka de är, inte så mycket focus eller skriverier om dem och puff så spelar de i kvalserien. Och så som de smygit sig upp så ska man definitivt inte räkna bort dem för de kan också komma långt just av ovan orsak. Ingen vet vad de är eller vad de gör här, men de vinner och finns ibland oss.
 
Sen är det norrlandslagen Björklöven och Piteå. Piteå är tippade att hamna sist. Ja, kanske är det så har faktiskt nollkoll på dem men de är i kvalserien ändå. Björklöven från Umeå kommer ju också ner och gästar NGA. Skoj, då får vi se Andersson i apburen. Ja, många andra också.....ack, ack ack, postorderklack :D
 
Ha en bra tisdag / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Helt slut i knoppen

Allmänt dravel
Hemkommen från vår norrlandstripp. Trodde natten hem på tåget skulle bli lika lätt som dit, då jag slocknade och sov som en stock hela natten. Men icke låg och snurrade bägge två och om jag hade en tuff arbetsdag idag så är det nog än värre för Chrille som jobbar eftermiddag och kommer inte hem först efter midnatt.
 
Tänkte jag skulle visa bilder istället för att berätta så mycket om "The Icehotel in Jukkasjärvi" Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord. Håller väl inte med i det alltid men idag gör jag det för min skalle är tom på ord just nu.
 
 
Kallt som f*n var det och ska jag vara ärlig så är det inte riktigt min grej. Däremot var det väldigt häftigt att se. Här står jag i baren med ett glas av i som drinken serverades i. Glasen fanns sedan att köpa i shopen fast då i redigt glas och det var vi ju bara tvugna att köpa ett varsitt.
 
 
Vi hade lite roligt åt en sak som vi direkt sa att det är typiskt svenskt. Regler är regler och i offentliga miljöer så krävs det en brandöversyn.
 
 
 Det finns inte så mycket som kan brinna där inne men regler är regler :) Nu lägger jag bara ut bilder för beskådande. Det var verkligen värt att se dock skulle det aldrig falla mig in att sova där inte ens om det varit gratis ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten inblick i ishotellet. Ha en gokväll / Eva-Lena
 
Ishotellet, Jukkasjärvi;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Galen resa.

 

Ja, då har man varit på en sådan där galen hockeyrelaterad resa igen. Är fortfarande eftersom jag befinner mig på tåget hem igen. Vi har tidigare varit på en del långresor men denna slår rekord då det kommer at bli närmare 350 mil tur och retur. Leksand, Sundsvall, Umeå har varit de längsta innan denna Kirunaresa. Däremot har det varit hälften så jobbig för resorna har skett nattetid och kan har fått sova istället för kört eller skumpat på buss.

Vi klev på natt tåget till Kiruna på Stockholms C i fredags. När vi stod och inspekterade vår hytt hörde vi en välbekant röst i korridor. Ola P och Erik hade bokat samma tåg och fått hytten jämte oss, eller breve som man säger i norr.

 

Under resan kom vi i samspråk med flera olika personligheter bla en trevlig man som kände Petter Henning. Killen hade spelat hockey i ett NHL-lag tidigare. .Ja, ni Taifare känner nog till Petter, då han spelat i Taif tidigare. Vi umgicks väl inte direkt med honom utan samspråkade med honom i korridoren utanför våra hytter. Riktigt trevlig prick och när vi klev av i tåget i Kiruna sa han – Vad ni än tycker och tänker om mig efter matchen så kan ni väl hälsa till Petter från mig. En hälsning som Erik lovade att framföra.

Under matchen kom en del domslut som man ifrågasatte. Men några nidramsor mot domaren haglade inte och som en av oss sa. -Det går fan inte att skrika på någon man fått ett ansikte på och som dessutom var riktigt hygglig.

När vi på morgonen vaknade så märkte vi kommit tillbaka till vintern. Mycket snö men inte så kallt som det har varit tidigare här uppe utan nu låg det på ett par minusgrader. När vi satt och käkade lite frukost i restaurangvagnen var där en dam som la sig i vårt samtal om snön. Det här är inge snö, vi kollade ut på perrongen i Gällivare och undrade vad det då var?? Hon stod på sig och sa –hä ä inge snö.

 

Okey, om detta inte är någon snö, så undrar man ju hur det ser ut när det är snö. Kommer in ihåg min förra blogg där jag visade en bild på ett sparkställ. De är verkligen använda vintertid och ska jag vara ärlig så hade det varit skönt att använt en spark speciellt när man skulle till hotellet, då gick det nedför och man hade kunnat sparka sig hem på nolltid.

 

Matchen då, jag det var ju den vi åkte upp för att se

 

Det var en rätt go känsla att kliva in i hallen. Stående ovationer fick vi av en funktionär och ”int ska vi betala int”. Inte nog med det så var alla sådär trevliga som bara norrlänningar kan vara. Materialaren som jag kom i samspråk med i Dackehallen. Tyckte inte det var hela världen om de förlorade för då hade han fritt och tänkte åka iväg och fiska.

 

Ja, han fick sin efterlängtade fisketur eftersom Taif vann över Kiruna, kanske inte helt rättvist. Ragnewall var nog den som får ta äran för denna seger. Tänk vad gott det är att vi har två så fantastiskt duktiga målvakter!  En så skön seger med tanke på vår långa hemresa. Resan kommer inte kännas riktigt lika lång.

 

Efter matchen åkte var och en till sitt hotell för att sedan samlas upp på Bishop Arms. Där åt och drack vi gott och när maten var avklaras fick vi sällskap av spelarna. Eftersom de vunnit och hade ett bokat flyg hem till måndagen, så hade de fått en frikväll. De var lite för många för att vi skulle kunna sitta tillsammans men vi hade några rullande bord och snacket gick ett par timmar.

 

I helgen var det lite happenings i Kiruna. FIFA´s VM-buckla var på turné och visades på plats i Stadshuset. Att just Kiruna fick äran var nog för att den som designat bucklan är en av konstnärerna på ishotellet i Jokkasjärvi. I och med detta så hade Coca Cola, som huvudsponsor för detta evenemang en fest på Scandic i stan med dans. De som känner mig vet ju att när det är dans är jag verkligen på. Chrille och jag bestämde oss för att dra dit och vi fick flera att haka på. Usch, vi drar ner pojkarna i fördärvet. De stackarna skulle ju upp och träna vid 09.00.

Nu tänker ni kanske att det kommer lite smarrigt från kvällen men ”What happens in Kiruna stays in Kiruna”. Så här lämnar jag vår lördag i Kiruna som var mycket trevlig. Återkommer med en blogg från vår lilla tripp till ishotellet i Jukkasjärvi.

Ha en go måndagskväll / Eva-Lena

 

Ingen har kommenterat än bli den första!