Turistat i närområdet.

När man reser till andra orter eller länder så besöker man ofta dess sevärdheter. Vi har sevärdheter i  vår närhet som vi sällan eller aldrig besökt. Särskilt om man är inflyttade som jag är, trots mina 26 år som smålänning. Dessa besök görs kanske i skolan. Vet att grabbarna varit runt på en del utflyktsmål i låg- och mellanstadiet. I högstadiet räckte inte kommunen till utan man for med buss till andra ställen
 
Till sak, detta med att turista i sitt närområdet. Det gjorde jag och Christer i söndags. Vi bor i en utvandrarbygd och det finns många minnesplatser kring detta. Vi har ju en känd författare som är född i krokarna, Vilhelm Moberg.
 
 
Han är född i Moshult. En pytteliten by som ligger i Emmaboda kommun.Det låg jätte fint uppe på en höjd. Vi hade turen att regnet hade uppehåll så vi klev ut och vandrade runt lite.
 
 
På vägen hem gjorde vi en avstickare för att se vart vägen ledde.Jag har läst skylten "Fågeltorn" så länge så jag ville gärna se vad det var. När vi  kom så långt man kunde komma med bil, regnade det så jag ville inte kliva ur bilen. Fågeltornet får jag ta en annan gång. Däremot hittade vi andra intressanta saker gällande ämnet utvandring.
 
 
Från denna lilla by emigrerade flera familjer. Den vita tavlan till höger i bilden nedan namnges alla personer.
 
 
Såg en familj som for till Amerikat. Herr och fru och deras 6 barn. Jösses Amalia och jag som ibland tycket det kunde vara jobbigt att åka in till Växjö med mina grabbarna, när de var små, MED BIL!!
 
 
Utsmyckningarna i denna lilla by varierade. Från utvandrartavlor till brandstationer och vildsvin.
 
 
 
Vi få se vart det bär med kameran härnäst. Prag om 2 veckor men innan dess kanske det blir en turistrunda i närområdet.
 
Önskar er en trevlig måndagskväll / Eva-Lena
 

Kommentera inlägget här: