Två flickr-konton

På Taifs årsmötet fick jag tjuvkika på den nya hemsidan. Kommer att bli riktigt bra. Däremot upptäckte jag att bilderna från mitt flickr-konto, som kommer att ligga längst ner på hemsidan, visade flödet. Vilket innebara att mina bilder från Berlin, som just nu är de senast upplagda bilderna på kontot, är de bilder som syns på hemsidan. Kanske inte är så relevant att ha dem på en hockeyförenings hemsida :)
 
Så nu har jag startat ytterligare ett Flickr-konto där jag kommer att lägga upp olika bilder och det kontot som jag har idag kommer jag att rensa från allt annat är just hockey och Tingsryds AIF. Ska nog profilera den sidan ännu lite mer som Taifs egen fotosida, fast med bilder jag tagit.
 
Nya fotosidan
 
Taifs fotosida
 
Nu gäller det bara att jag håller isär dessa så att jag inte lägger upp fel bilder på fel konto. Vilket jag redan råkat göra så jag fick radera efter att jag lagt upp dem.
 
Önskar er en trevlig lördag / Eva-Lena
 
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Turistat i närområdet.

När man reser till andra orter eller länder så besöker man ofta dess sevärdheter. Vi har sevärdheter i  vår närhet som vi sällan eller aldrig besökt. Särskilt om man är inflyttade som jag är, trots mina 26 år som smålänning. Dessa besök görs kanske i skolan. Vet att grabbarna varit runt på en del utflyktsmål i låg- och mellanstadiet. I högstadiet räckte inte kommunen till utan man for med buss till andra ställen
 
Till sak, detta med att turista i sitt närområdet. Det gjorde jag och Christer i söndags. Vi bor i en utvandrarbygd och det finns många minnesplatser kring detta. Vi har ju en känd författare som är född i krokarna, Vilhelm Moberg.
 
 
Han är född i Moshult. En pytteliten by som ligger i Emmaboda kommun.Det låg jätte fint uppe på en höjd. Vi hade turen att regnet hade uppehåll så vi klev ut och vandrade runt lite.
 
 
På vägen hem gjorde vi en avstickare för att se vart vägen ledde.Jag har läst skylten "Fågeltorn" så länge så jag ville gärna se vad det var. När vi  kom så långt man kunde komma med bil, regnade det så jag ville inte kliva ur bilen. Fågeltornet får jag ta en annan gång. Däremot hittade vi andra intressanta saker gällande ämnet utvandring.
 
 
Från denna lilla by emigrerade flera familjer. Den vita tavlan till höger i bilden nedan namnges alla personer.
 
 
Såg en familj som for till Amerikat. Herr och fru och deras 6 barn. Jösses Amalia och jag som ibland tycket det kunde vara jobbigt att åka in till Växjö med mina grabbarna, när de var små, MED BIL!!
 
 
Utsmyckningarna i denna lilla by varierade. Från utvandrartavlor till brandstationer och vildsvin.
 
 
 
Vi få se vart det bär med kameran härnäst. Prag om 2 veckor men innan dess kanske det blir en turistrunda i närområdet.
 
Önskar er en trevlig måndagskväll / Eva-Lena
 
Ingen har kommenterat än bli den första!