Tingsryd-Vita Hästen

Hockeyblogg
Säsongens kanske viktigaste match som jag missar att se live. Tack och lov för att den webbsänds. Men tänk om det verkligen blir årets match och jag missar den?? Vita Hästen drar igång många minnen i skallen på en. Ja, det gör det nog på de flesta Taifare som varit med ett tag. Ni minns säkert alla den klassiska playoffmatchen mot dem då Tingsryd vände och vann.
 
 
Däremot är det en annan match som också letar sig upp ur minnet. Den absolut sista avgörande matchen, allt kunde sett anorlunda ut idag, ifall resultatet blivit något annat. Dock tror jag på att allt har en mening. Det fanns en mening med även den dagen. För jag vill inte ens tänka på var Taif hade stått som förening om allt hade trummat på som det gjorde de sista tiden .
 
 
 
När jag tittar på bilderna så kan jag känna den tomhet vi alla kände den dagen, då vi åkte ner i ettan igen. Det är sjukt vad man berörs. Det är ju dock "bara" ett spel, eller? Som sagt Vita Hästen ger en bitterljuv smak i munnen. Förresten har jag hört att han Fahlander har börjat spela på hästar. Vet inte om det stämmer, men visst det lägger ju också ved på brasan.
 
Igår hade jag en liten dialog på FB spm gjorde att jag började fundera lite över detta med kravställande. Jag skrev och undrade vad vi har för rätt att ställa krav? Och fick tillbaka att alla som har betalat entre har rätt att ställa krav. Jag insåg att han hade rätt i det han skrev. Men det var ju inte riktigt så jag menade ändå, utan det handlar lite mer om vilka krav man kan ställa på laget och spelarna.
 
Kan vi kräva att de spelarna som spelade bra i grundserien ska klara pressen från publik och media och spela stabilt även igenom hela Allettan? Visst det hade varit önskvärt dock. Vi har däremot ett bra lag, bestående av flera juniorer, som faktiskt vann grundserien överlägset. Det är något vi inte får glömma!
 
Hoppas på att få se lite finsk sisu idag.
Toivottavasti nähdään suomalaista sisua tänään.
 
Sen får vi inte heller glömma att vi faktiskt spelar i division ett. Från början, när vi fick veta vilket lag vi fått inför säsong 2013-2014, hade jag som önskemål att vi skulle nå Allettan. När jag sett dem spela ökade jag upp önskemålet till ett krav att de skulle fixa oss till Allettanspel. Nu är vi där och jag har åter reviderat mina målen för laget. Nu är mitt önskemål att vi når playoff och jag ser varje vinst som ett steg dithän och varje förlust svider givetvis MEN jag lägger mig inte i hur tränare eller spelare skall göra sitt jobb. Det anser jag att jag inte har kunskap till. Däremot vet jag, och det tycker jag ändå de flesta borde ha upptäck vid det här laget också, att det finns ett hjärta och en vilja att vinna i laget.
 
Ett gäng grabbar som verkligen bjuder på sig själva.
 Jag kan intyga att de har bättre puckföring än sångröster :)

Däremot känner jag en en oro över en förlorad match. Ja, utöver den vanliga besvikelsen. Nä, min oro kring allt detta är just att det är så många som visar sitt missnöje genom att ge fan i att gå på nästa match. För även om man inte vill tänka på det, så handlar mycket om pengar. Allt hänger ihop eller ihopa som småläningen säger. Bra spel, genererar i mycket publik, vilket i sin tur ger mer pengar. Dåligt spel-mindre publik- mindre pengar.....och ja behöver jag skriva mer för att ni ska förstå.

 
Tingsryd har, som så många föreningar, väldigt tight ekonomiskt. Jag vet att det finns de som tänker att nu har vi en styrelse som har järnkoll på ekonomin och därmed tror att allt är frid och fröjd. Men så är ju inte fallet, utan varje krona gör verkligen skillnad. Så därför hoppas jag att det blir riktigt mycket folk ikväll i hallen då Taif kör En-kronan.
 

Alla har ju inte en villkorslös kärlek till laget och föreningen så som Gröna brigaden har, som sjöng långt efter det att slutsignalen ljudit i fredags. Man kan tycka att det kan sätta en otrolig press på killarna också. Ska de hyllas trots en halvdan match som man dessutom förlorade? Jag var själv lite vilse där ett tag och tyckte det kanske var lite för mycket. Men jag har tänkt om!! Alla människor mår bra av att få känna en villkorslös kärlek. Älska mig som mest, när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det som bäst.

Laget kommer inte att lägga skridskorna på hyllan innan säsongen är över. Jag hoppas att även alla supportrarna kan vänta med att lägga halsduken på hyllan och masa sig till hallen. Det handlar faktiskt om vad vi vill ha för förening och lag till nästa år också!! Man får vad man förtjänar och efteråt är det försent att börja lipa.
 
Tack för ordet / Eva-Lena
 
Allettan, Tingsryds AIF, vita hästern;
Ingen har kommenterat än bli den första!