Kiruna here we come

Hockeyblogg
Ja, då var det bokat. Det är Eva, som satt i kassan på ICA fel....egentligen ;)  Hon undrade om vi skulle åka och jag sa att vi var så tokiga så vi faktiskt funderade på det. Äh åk, sa hon, man lever bara en gång. Ja,det har hon ju så rätt i.
 
Väl hemma igen satte mig vi datorn och lekte runt på SJ´s hemsida och helt plötsligt var jag bara en knapptryckning från att boka resa. Slängde mig på telefonen och berättade det för Christer. Stackarn, där står han på jobbet och jag bubblar på om restider, kostnader, hotell och av bara farten sa han ok. Undrar om han riktigt fattade vad han sa ja till ;)
 
När jag skulle boka logi ringde jag först till det hotellet som vi var på i somras. Fullbokat!! Oj, var min första reaktion. -Har ni så mycket bokat en lördag i Kiruna. Det blev en tyst i andra änden sen kom det. -Det är högsäsong här uppe nu. Då slog det mig, det är för fan vinter, kallt och säkert en jävla massa lappmögel där nu!!!! Hua, ni som känner mig vet ju vad jag tycker om detta.
 
Fast lite ballt också. Ishotellet i Jukkasjärvi som ligger ju knappt 2 mil utanför Kiruna står ju i sin fulla prakt nu. Det är nog lite mer att se nu på vintern, än när vi var dit i somras.
 
 
Jag får väl se till att ha regält med kläder med mig. Med tanke på att jag hade fleecetröjan på mig i somras när vi var där, så känns det som att det kommer att krävas lite mer. Undrar om jag ska köpa på mig ett underställ kanske.
 
 
Nä, nu ska jag lägga huvudet på kudden och sova. I morgon blir det en heldag i Residensstaden Kalmar.
 
Ha en skönkväll / Eva-Lena
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kiruna-Tingsryd i playoff 3

Hockeyblogg Ramberg on Tour
Ja, då var det lottat och klart att det blir möte mot Kiruna. Jag hade gärna åkt upp men konstaterar nog att det blir lite för långt och lite för intensiv resa. Sen passar inte tågen och flygen så som man vill. Det är dessutom lite knöligt när man inte vet om det kommer att bli ett tredje möte på söndagen. Annars kunde man ju styrt kosan hem på söndagen men tänk vad snopet det hade känts om man väljer att åka upp och hem på söndagen och missa en sista avgörande.......ja, jag har inte slagit det ur hågen än. Det kanske dyker upp en möjlighet som man inte kan tacka nej till.
 
 
 
Nu till vad jag egentligen hade tänkt blogga om. KIRUNA! Har ni varit där någongång? Om inte så ska jag berätta lite och ge er en liten inblick i den lilla byn vid branten av gruvan.
 
Ni har säkert läst eller hört att Kiruna ska flyttas. Detta är inget som kommer att göras innan matcherna i helgen så ni behöver inte oroa er. På sikt kommer det dock att behövas. Gruvbrytningen sker vertikalt under staden och allt efter att de bryter bort malm så sjunker marken ovan sprickan.
 
 
Ovan bild visar hur brytningen ser ut idag. Redan idag påverkas Kiruna som på den vänstra sidan på "hängväggen" av den 60% brytningsschaktet. De har nu börjat gå ner ytterligare och ska göra en ny huvudnivå på 1365 meter.
 
 
Idag kan du få en rund tur nere i gruvan. Visserligen kunde vi känna att det var lite propaganda för LKAB som idag driver brytningen. När jag säger propaganda så menar jag att de faktiskt underminerar en hel stad men får det nästan att låta positivt. Ja ja, ska ni åka upp till Kiruna så är det ändå värt att lägga tid på att ta bussen ner i gruvan. Bussen går från turistbyrån mitt i byn, det går inte att missa för det är inte större än att man på en timme hittar runt obehindrat i Kiruna stad. Bussen tar er ner på en nivå på 540 meter under jord.
 
 
Det har varit en arkitektstävling kring Kiruna stad och tydligen är den avgjord. Har ni ett intresse av att läsa mer om flytten så kan ni göra det på denna länk http://www.stadsflytten.nu/. Stadshuset på bilden är en av de historiska byggnaderna som ska flyttas. Det berättades för oss att klocktornet skulle bevaras intakt och ingå i den nya byggnaden.
 
Vi var ju i Kiruna under sommaren och det skulle vara kul att se ifall nedan ställning används under vintern till vad den är tänkt att användas till. Tyckte det var ett roligt inslag i den lappländska miljön.
 
 
Det finns flera vackra historiska byggnader som jag tycker ska bevaras i största möjliga mån. Ny arkitektur i all ära men vi får inte glömma våra arv helt och hållet.
 
Kyrkan i Kiruna är unik och en av sitt slag. Sen har vi visserligen en jädra massa kyrkor i Sverige men alla bär på en historia.
 
 
 
Den gamla brandstationen har de bevarat jämte deras befintliga moderna station. Vilket jag tycker är lite charmigt.
 
 
Denna bild är tagen nedanför kyrkan och bakgrunden ser du gruvan och klocktornet vid stadshuset. Stan är inte mycket större än så. På Bishop arms (Ja, det fanns i Kiruna) kom vi i samspråk med en Kiruna herre. Vi frågade vad som var sevärt i Kiruna och han nämnde 3 saker, Stadhuset, Kyrkan och den guidade turen ner i gruvan. Vi hann med dem alla under våra 1,5 dag i Kiruna. Så åker du upp och vill se detta så lär du hinna med det också.
 
Det är lite roligt när vi söder över klagar på avstånd. Där uppe är de inte lika berörda av detta. Den unga tjejen på hotellet där vi bodde berättade att hon brukar åka och handla kläder i Gällivare för det fanns inte så många butiker i Kiruna, 130 km enkel resa. Dans! Då brukar de fara till Luleå, det var ju inte längre än 340 km bort.
 
Lessebo-Kiruna typ 170 mil enkelresa, fan det är lite väl långt :(
 
Ha en go måndagskväll / Eva-lena
Hockey, Kiruna, Playoff, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Helt galet.

Allmänt dravel
Har ni någon gång burit på en dröm?
De flesta har nog det.
 
 
Har du någon gång haft en galen dröm och faktiskt försökt förverkliga den?
Några har nog gjort det.
 
 
Har du någon gång haft en vansinnig dröm, vågat satsa och fått drömmen uppfylld?
Det finns nog en liten lycklig skara där ute som faktiskt gjort det.

Det finns en tjej jag känner eller gör jag det? Jo, det anser jag att jag gör trots att vi aldrig träffats "irl" trots flera försök. Jag tror nog jag känner henne bättre än många som jag träffar så gott som dagligen. Det är en tjej jag ser upp till, kanske inte lika mycket som till min stora syster men inte långt ifrån. Vad har då denna tjej gjort för att få min beundran?
 
 
Jo, hon hade gått och burit på en dröm. Hon är en av de som vågade och faktiskt lyckades. Det gick inte helt på räls men idag sitter hon där fram i tåg och drag runt på spåren med flera ton i veckan. Den lilla goa skoförsäljaren från norr som i vuxen ålder sadlade om och blev lokförare.
 
Det var länge sen jag skrev något här i bloggen. Det finns en massa jag skulle vilja skriva om.....tids nog får jag det...men ni som känner mig vet ju hur jag gärna vill klä mina känslor i ord och när jag inte har den möjligheten blir jag lite frustrerad.
 
Nu kände jag i alla fall för att skriva ner lite tankar om att våga. För det är det som det handlar om många gånger. Våga anta utmaningen. Våga lita på oss själva. Våga sätta oss själva på prov. Om du misslyckas?, so what!! Hellre misslyckas är att aldrig försöka.
 
 
Har suttit och tittade på gamla bilder när grabbarna var små. Känslorna bara svämmade över mig. ÄLSKAR ER SÅ GRUVLIGT MYCKET <3
 
Önskar er alla en go måndagskväll / Eva-Lena
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!