Små reflektioner

I helgen var vi bortbjudna till en ny bekantskap. En tillställning med en massa människor som vi aldrig träffat tidigare och som vi kanske aldrig annars hade träffat. Även värdparet var för oss relativt okända, så vi blev väldigt glada över denna överraskade inbjudan. Det blev en mycket trevlig kväll.
 
Igår gjorde jag en reflektion, något som jag inte så funderat över så mycket innan, men som jag nu konstaterade att det är så vi fungerar över lag. Vet inte om det är väldigt svensk företeelse eller om det är allmänt vedertaget. Att vi svenskar pratar om väder är ju något man vet sen tidigare, men nu är det en annan sak som jag reflekterat över. En fråga som vi ofta ställer till personer som vi står i begrepp om att lära känna.
 
Och vad jobbar du med då? Tänk efter, har det egentligen någon betydelse? Vad man arbetar med talar ju inte om hur man är som person eller vad man gillar. Det talar ju bara om vad man livnär sig på. Där var en pilot, en bilhandlare, en affärsföreståndare, en polis, en konsult mfl. Känner ni igen det? Varför är vi så nyfikna på vad människor har för profession?
 
Varför är vi inte mer nyfikna på vad de har för intressen, vad de brinner för eller vad de ogillar. Sådana saker säger ju mer om personen än vad de arbetar med, eller? Det var en person som gick igång och berättade om ett av sina intressen. Dragkamp, det var fascinerade att höra henne berätta, med inlevelse, vad sporten går ut på och vad reglerna säger och små egna erfarenheter om sönderskavda händer.
 
Är jag helt ute och cyklar med denna reflektion? Eller är det så att vi ofta brukar ställa denna fråga till varandra? I så fall, är det typiskt svenskt? Jag skulle personligen vilja ändra på detta. Jag kan inte ändra andra, det har jag lärt mig, eller rättare sagt det har min syster gjort klart för mig :) Däremot ska jag börja med mig själv. Nästa gång jag träffar nya människor ska jag inte ställa frågan vad de arbetar med utan jag ska ta reda på mer relevanta saker.
 
Ha nu en skön tisdag både ni som fortfarande har semester, som jag, och ni som återgått till ert arbete/ Eva-Lena
 
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!