Tänk på vad du skriver på Facebook

Tyck och tänk
Jag blir lite rådlös när det kommer till vad folk lägger ut på FB. Jag förstår att det ibland är en slags bekräftelse man är ute efter. Dock anser jag att man bör tänka lite på vad man skriver. Om man har ett problem på det personliga planet där andra är inblandade så tycker jag att det är fel att ventilera det på FB. Ibland är man frustrerad och behöver stöd. Ibland behöver man få det ur systemet men från det till att hänga ut personer som inte kan, vill eller orkar ge sin version är fel, anser jag. Även fast man har rätt i vad man tycker om någon så är det ändå inte rätt att angripa någon via FB.
 
Sen tycker jag att man ska tänka sig för även när man ger stöd i kommentarsfältet. Vad ligger egentligen bakom olika inlägg? Känner man personen tillräckligt väl? Vet man bakgrunden till historien? Det är väldigt enkelt att slänga in en kommentar om hur hemsk en människa är, trots att man inte känner personen, bara för att ens FB-vän skriver det.
 
En missbrukare söker ofta sympati och FB är ett utmärkt forum på detta. Du lägger ut det du själv vill och personer som egentligen inte känner dig och är empatiska ger positiv feedback. Man menar väl, men ack så fel det blir. Missbrukaren får bekräftelse på att de inte har någon egen del i hur saker och ting utvecklas. De får bekräftelse på att de är oskyldiga offer för omständigheter de inte kan rå över. Trots att det helt och håller är deras eget fel.
 
Ett exempel:
 
En man lägger ut bilder på söta kattungar, vargar och kloka ord flera gånger dagligen, vecka ut och vecka in.
 
En dag skriver har att han blivit bestulen på pengar som han skulle betala hyran med, som han hyr i andrahand av sin syster.
 
Sen lägger han ut att systern sagt upp lägenheten pga stölden och ifrågasätter om det var sjyst?
 
Visst låter det hemskt?? Tänk att drabbas så, först stöld och sedan bli uppsagd från lägenheten?
 
Det är lätt att ge en positiv feedback på en sådat inlägg, eller hur? Klart som fan att det är synd om killen! Tänk att ha en sådan hemskt syster som slänger ut honom på gatan efter att man blivit bestulen.
 
Peppar ni honom tillräckligt så gör han kanske så som han skrev till sin syster via sms. Lägger sig på torget utanför konsum i tält men sina katter och en skylt som talar om varför han hamnat där.
 
Ja, hon har sagt upp lägenheten. Men innan dess kontaktade hon missbruksenheten om hjälp. Där fanns hjälp att få om han ville ha det. Det är upp till honom att ringa och be om den. Han har fått telefonnummer och namn. Just nu känner hon sig rätt kall och ynklig, men vet innerst inne vet hon att hon inte ansvarar för någon annans handlingar, vare sig de är släkt eller inte.
 
Systern har tröttnat på lögner. Tröttnat på att ta ansvar över sin 58-årige bror.  Hon var orolig att själv hamna i onåd hos kronofogden. När hon ställde upp på honom hade hon 2 krav, han fick inte besöka eller kontakta deras mor eller hennes söner i onyktert tillstånd samt att han betalade hyrorna i tid.  Hon har haft överseende med flera överträdelser utan att sätta ner foten. Till slut blir det för mycket och hon säger stop! Någon gång måste han lära sig att ta eget ansvar och få konsekvenser av sitt handlande.
 
Så tänk dig för innan du skickar iväg ett inlägg i ilska eller kommenterar någons inlägg om du inte känner dem väl. Det finns alltid två sidor på samma mynt.
 
Ha en skön fredag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tingsryd-Halmstad 5-4

Hockeyblogg
Ja, vad säger man om detta då? Första perioden stod jag vid sargen vid Taifs mål, men när det blivit 2 mål bakåt och Halmstadsklacken (typ 5 pers) börja bonka trumma pallade jag inte att stå där längre.
 
 
Tänkte att om jag står på andra sidan så kommer målen där. Men ack vad jag bedrog mig, ett mål till trillade in i Taifs kasse. Vad händer??? Det var nog många som undrade det. Visst Tingsryd redde upp det som vi vet. Dock är det inte första gången grabbarna börjar i halvfart. Snart kanske vi möter ett starkt defensivt lag som spikar igen efter att de gjort några mål i första perioden.
 
Efter första pausens fotograferande i Skybaren, så tänkte jag att jag går in i båset, så det blir lite ordning och reda :) Till en början var det rätt kaxigt i Halmstadsbåset med många hånleedenden mot Tingsrydsspelarna när de gick in för att byta. De lyckades med att sätta ett 4:de mål innan Tingsryd vaknade till liv. Två snabba mål och det var match igen.
 
Det blev ett skärrat Halmstad och ja det är svårt att leda med 3-0 brukar man säga och helt plötsligt kommer jag att tänka på en annan match. Minns ni den? Mot Vita Hästen när Tingsryd låg under med 3-0 och vände och vann med 5-4 "It aint over until the fat lady sings"
 
 
När det stod 2-4 och matchen vägde lite kom ett mycket viktigt mål av Netterberg. 3-4 och det var verkligen match igen.
 
 
 
Det måste ha varit en omvänd känsla i lagen att gå till den andra periodvilan. I tredje perioden kom sedan kvitteringsmålet av Kevin Ekman-Larsson som normalt spelar i Taifs J20-lag.
 
 
 
 
I och med det målet slutade matchen 4-4 och förlängningen var ett faktum. I förlängningen blev Jacob Nilsson fälld och domaren dömde utvisning vilket många protesterade emot.
 
 
 
Hursom så är det domaren som dömmer och detta gav Tingsryd spel 4 mot 3 och detta resulterade i Perssons 5-4 mål och två pinnar även i denna match.
 
 
Så skönt det kändes. Tänkte på Palle som hade med sig sin fästmö på hennes första hockeymatch. Efter första perioden så  var det kanske inte var den bästa matchen att ta henne till, för att fostra henne till Taifare men efter slutsignalen är jag övertygad om att hon säkert fann nöje i hockeyn :)
 
 
Nästa match är på söndag borta mot Kristianstad, där fd Taifspelaren Simon Stark numera spelar. Det ska bli skoj att åka ner och även kika på hans spel. Vissa spelare har en speciell plats i mitt Taifhjärta.
 
 
I morgon är det äntligen fredag. Min favoritdag / Eva-Lena
Halmstad, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Vinst i förlängning och 2 pinnar i Mörrum

Hockeyblogg
Udda sak hängandes i taket i Jössarinken
 
Oj, vad grannt vi Tingsryd spelare stundtals, ägde pucken och Mörrum blev helt bortspelade. Men lite onödigt kanske att ge dem en 2 måls ledning. För hur fint Tingsryd än spelade så blev det liksom inga mål.
 
Dock hade Tingsryd något större spelare....
 

......och fick till sist Mörrum på fall.......
 
 
.....och målen kom trots att det satt långt inne.
 
 
 
 
Sista målet sattes av Linus Olsson i förlängningen vilket gjorde att Tingsryd fick med sig 2 poäng.
 
 
Skönt för både ditresta supportrar och spelare. Det visar spelarna att trummar de bara på så kommer målen. I går blev jag imponerad av killarnas skridskoåkning och passningar. När de kom upp i fart så hängde inte mörrumsspelarna med alls.
 
 
Det var en härlig stämning i hallen och en skön början på denna helg.
 
 
Nästa match blir på onsdag, då Halmstad kommer på besök i Dackehallen. Hoppas Daniel är frisk till dess, stackarn han har missat 2 matcher pga förkylning :(
 
Önskar er en trevlig helg / Eva-Lena
Derby, TAIF, Tingsryds AIF, mörrum;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Tingsryd-Helsingborg

Hockeyblogg
Då tog vi första hemmavinsten mot Helsingborg med 4-1. Siffrorna speglar ju inte matchen direkt men vad gör det när Taif vann. Jag tror jag har skrivit det tidigare men jag slås av att det många gånger stämmer. Kameran följer ju händelsernas centrum och när man sedan tittar igenom bilderna så ser man någon enstaka spelare som är med allt som oftast på bilderna. I går var det nummer 22 Markus Persson som fastnade på många bilder.
 
 
I första pausen fick vi se lite annan skridskoåkning mer graciöst än hockeyn. En riktigt duktig tjej. säkert nervöst att uppträda inför över 1500 personer.
 
 
Det är roligt att gå på hockey, inte bara matchen utan även att träffa andra hockeytokiga människor som man inte träffar så ofta annars . Alltid skoj att prata lite under pauserna. Det är ju inte bara sådana man känner sedan innan man pratar med. I går pratade jag finska med en äldre dam som rest ända från Göteborg för att se matchen. Nu var det väl inte för Tingsryds skull hon var där, utan för att se sitt barnbarn Tommi Juntunen spela.
 
 
Porträtt blev det ett par stycken igår också. Först ut är nummer 9 Måns Hermansson, Tingsryds fostrade spelaren som tagit klivet upp från J20 laget.
 
 
Sen har vi Tränar duon med Martin Karlsson i spetsen. Martin som byggde upp Troja med många ungtuppar och spelare från närområdet och spelade dem upp i Allsvenskan. Jag hoppas innerligt att han lyckas lika bra i Tingsryd.
 
 
Sen har vi den assisterande tränaren som inte behöver någon närmare presentation. Om du mot förmodan inte vet vem han är så får du googla på Larry Pilut :)
 
 
I morgon blir det Jössarinken, eller Jönsarinken som speakerskan sa igår. Mörrum har Gröna Brigaden ett par nidvisor om som har dammats av under sommaren kan jag tro :)
 
Målvakten Gustaf Lindvall verkar vara en liten spelevink. Pardans i Nittorp och en egen variant igår, då han tackade publiken. Sådant brukar uppskattas!
 
 
Med denna bild avrundar jag kvällens blogg och hoppas på många Taifsupportrar i Mörrum imorgon / Eva-Lena
 
Helsingborg, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Nytt lag att lära känna

Hockeyblogg
Jag ska ärligt säga att jag inte har helkoll på samtliga spelare i årets trupp. Jag vet att det kommer, en efter en kommer man att lära känna dem och deras spelstil. Det finns ju också en och annan från förra säsongen. Tänkte att jag skulle försöka få närbilder på samtliga spelare i laget.
 
Jacob Nilsson
 
Eftersom hockeyspelarna har hjälmar på sig så ser man ju dem inte så bra om man sitter på läktaren en bit ifrån. Tänkte jag skulle lägga ut fotografier på dem jag lyckas fånga på bild. Vill man sedan ha en närmare presentation av dem så finner man det på Taif.nu
 
Robin Olsson
 
För ni har väl sett det på Taifs hemsida under A-laget / spelartrupp 2013/2014. Där hittar ni länkar både till en intervju med samtliga och elitprospects
 
Olof Svensson
 
Här var tre stycken ur A-lagstruppen. Jag har fångat en till på bild. Vet inte vad han själv tycker om denna bild men jag gillar den! Gäller att ha tungan rätt i mun och han har ju lyckats bra hittills.
 
Jarkko Oikarinen
 
Med denna bild avslutar jag kvällens blogg. Imorgon ger jag mig på spelarna igen med min kamera då vi möter Helsingborg hemma.
 
Ha en trevlig tisdagskväll / Eva-Lena
 
 
 
TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Bussresa till Nittorp

Hockeyblogg
Allt började på en bussresa hem från en förlust mot Vita Hästen i Norrköping, som ni kan läsa om i den tidigare bloggen.På den hemresan var det någon, minns inte vem som kläckte idéen, som gick runt och tog upp beställningar till den första bortamatchen till nästa säsong. Oavsett vart resan gick. Nu visade det sig att den gick till Nittorp. Min första tanke när jag hörde det var "Och var f*n ligger Nittorp??"


Vi fyllde en buss på den hemresan och sedan dess har det blivit 3 bussar. Målet var att komma upp till invånarantalet i Nittorp 168 personer. Bussarna räckte inte riktigt för att nå det målet men räknar man in även de som tog sig dit i egna bilar så nåddes nog målet.


Det pratas om medgångssupportrar men under gårdagens resa hörde jag någon prata om motgångssupportrar. Det är nog ett rätt bra benämning på just Tingsrydssupportrarna. Ju hårdare det blåser ju starkare står vi.

Matchen började lite krampaktigt. Taif hade svårt att få till avsluten. Dock släppte den krampen och i sista perioden blev det lite ketchupeffekt.Matchen slutade i tennissiffrorna 2-6 till Tingsryds. Det var rätt gott att åka hem efter en sådan vinst. Tror även detta var bra för spelarnas självkänsla.


Här hemma har vi satt som mål att besöka samtliga borta arenor minst en gång under denna säsong. Mörrum till helgen, dock blir det Dackehallen där emellan, på onsdag när vi möter Helsingborg.

Ha en trevlig kväll / Eva-Lena
Nittorp, TAIF, Tingsryds AIF;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!