Så har vi vunnit över alla lagen i F1

Hockeyblogg
Ja, Nybro slog oss i premiären, sedan dess har vi vunnit och nu slog vi även Nybro i returmötet. Vi blev varnade för att biljetterna skulle ta slut med tanke på derby och en ombyggnad som gjorde att hallen bara tog 1500 personer. Ena kortsidan var avskärmad.
 
 
Vi åkte dit redan till 17.00 då biljetterna skulle släppas. Rätt onödigt, eftersom det inte blev fler än totalt strax över 1200 personer. Tycker faktiskt lite synd om Nybro, vart är alla supportrarna? Det brukar (för några år sen) vara jätte mycket folk. De har också spelat i Allsvenskan och nu krigar de, men kommer troligtvis inte med  i Allettan spel utan får harva vidare i fortsättningsserien.
 
 
 
Härmed inte sagt att vi är klara för Allettanspel. Jag är den sista att ta ut något i förskott, dock vågar jag ju påstå att vi ligger rätt bra till så här lång, då vi leder serien med 6 poäng ner till 2:an.
 
Det var många Tingsrydssupportrar på plats och det var väl tur det, annars hade det varit väldigt lite folk. Uppskattar att vi i allafall var ett par hundra ditresta Taifare.
 
 
Vinst blev det med 5-2 och spelarna avslutade med att tysta klacken för att vråla -Var är alla bönderna idag? Och klacken svarade givetvis med kraft tillbaka -Här är alla bönderna, här är alla bönderna, här är alla bönderna idag!!
 
 
På söndag kommer Nittorp på besök till Dackehallen, förlåt NGA. Nittorp som ligger sist i serien med sina 4 poäng. Jag hoppas jag får mitt nybeställda objektiv i morgon. Hade varit roligt att få testa det på söndag.
 
 
Jag har haft Tamron innan och den var jag nöjd med. Canons objektiv är så fasligt mycket dyrare speciellt om man vill ha bländartal f 2,8. Och det är det jag är ute efter, en större bländare så att jag kan ha en kortare slutartid.
 
Mitt Canon objektiv som jag har idag har bländare f 4-5.6 och zoom 75-300 vilket innebär att när jag har lägsta zoom ligger den på 4 och zoomar jag in eller ska jag skriva ut så har jag 5,6. Med det nya objektivet har jag bländare f 2,8 över hela zoomen, vilket innebär att jag kan ha kortare slutartid.
 
Bländare och slutartid hänger ihop. En stor bländare (låg f-siffra) gör att man kan ha kortare slutartid. Slutartiden är den tid du öppnar och låter ljuset träffa bildsensorn, då en bild tas. Talen som visar detta är tex.1/500 eller 1/3000.
 
Eftersom ljusförhållandena tex. i en ishall är väldigt dåliga, kan jag inte med mitt gamla objektiv ha så kort slutartid utan blir tvingad att ha högre slutartid, vilket resulterar i suddigare rörelsebilder. Jag förväntar mig en aha upplevelse med det nya objektivet, hoppas jag inte blir besviken för denna lilla sak kostar lika mycket som mitt kamerahus kostade. Absolut INTE den dyraste, största eller bästa på marknaden dock ett objektiv som passar min plånbok.
 
Utrustningen gör inte fotografen men den ger fotografen bättre förutsättningar till bättre kvalité på bilderna.
 
Ha en go kväll / Eva-Lena
 
Nybro, TAIF, Tingsryds AIF;

Kommentera inlägget här: