Nu får det räcka!!

Allmänt dravel
För 48 timmar sen rökte jag min sista cigarett. Visst sitter det där nikotinmonstret där på axeln och tycker gott att jag ska föda honom. Vilket jag vägrar göra, han ska dö!! Förra gången jag sluta, ja det är inte första gången, tyckte jag det var så otroligt enkelt. Det var ju sååå enkelt att sluta!! Ja, så jävla enkelt att jag började röka igen.
 
Läst den där förbenade boken om igen. Allen Carr "Äntligen Ickerökare" Den har inte gett mig den enkelhet och glädjerus som den gav mig första gången jag läste den.
 
Dock har den fått mig att inse följande:
 
Rökning är ett missbruk, nikotinmissbruk.
Abstinens besvären av att kapa nikotinet till kroppen är obefintliga. Man känner inte någon fysisk smärta utan mer en tomhetskänsla som kan liknas vid hungerkänslor.
 
Cigaretterna ge ingenting, förutom nikotinet till det där lilla monstret.
Jo förresten, det ger mig fläckiga tänder, dålig andedräkt, gula fula naglar, dålig kondition, taskig hy, morgonhosta och snuva (som jag skyller på förkylning)
 
Att vara rökfri ger så mycket tillbaka. Jag kommer ihåg de saker som jag uppskattade så mycket sist jag inte rökte (var rökfri ett halvår).
 
1. Att sitta på en restaurang och äta i lugn och ro. Inte behöva rusa ut i kylan för att stilla nikotinbegäret.
2. Att inte frysa så mycket, blodcirkulationen kom igång och mina kalla fötter var ett minne blott.
3. Jag kommer att gå upp i vikt och därmed bli mindre rynkig och få lite former.
4. Att känna dofter, visserligen också lukter. Visst känner rökare dofter men det är en av de saker som man verkligen reagerade över när man slutade röka.
5. Att kunna gå på stan och handla utan att behöva tända en cigg mellan varje affär, vare sig man var röksugen eller inte.
6. Kunna ta ett djupt andetag på morgonen utan att börja hosta (kan jag göra redan nu, efter 48 timmar utan tobak)
7. Få en massa pengar över att lägga på roligare saker än sitt missbruk.
 
Så summa summarum så vill jag inte vara missbrukare. Jag vill inte att cigaretterna styr mig så som de faktiskt gör. Du planerar allt utefter ciggen. Vad man än ska göra så ser man till att få i sig nikotin i något skede.
 
Paus i hockeyn....är det för jävla lång kö, så skiter jag hellre i kaffet så att jag hinner röka innan spelet drag igång. Lunch med kollegor.....bryter upp lite tidigare för att hinna röka innan konferensen börjar igen.
 
Jag har mitt lilla mantra, som jag tänker när abstinensen ger sig tillkänna och det där lilla monstret villa att jag ska ge efter för suget.
 
"Cigaretten ger mig inget, det är cigaretten som skapar detta tomrum"
 
Jag vet att det för varje dag blir det lättare och lättare. Ska först ta dö på det där nikotinmonster, han börjar redan kippa efter andan. Sen ska jag njuta av varje tillfälle som jag slipper ta en cigarett. Ja, för det är det som det handlar om. Jag gillar inte att röka. Jag hatar att röka och jag skäms för att jag röker och varför röker jag då???? Jo, för rökning är ett nikotinmissbruk ingenting annat.
 
Ha en go torsdagskväll / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tingsryds - Mörrum 3-1

Hockeyblogg
Ny kamera och nytt objektiv gjorde att jag verkligen fick koncentrera mig. Kunde ta bilder även i mörkret, det har jag inte haft möjlighet till tidigare.
 
 
 
Den nya kameran kan mer än jag, men jag lär mig nog så småning om. Jag märker dock att det inte behövs lika mycket efterbearbetning. Då bilderna blir både ljusare och skarpare direkt i kamerna. Jag skriver inte så mycket om matchen. Vi vann ju igen, 13 raka segrar, så det känns lite tjatigt att skriva det....skoja bara :) Jag lägger istället ut lite olika bilder från matchen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en skön söndag / Eva-Lena
 
TAIF, Tingsryds AIF, mörrum;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Helsingborg-Tingsryd

Hockeyblogg
Ja, igår var vi ner till Helsingborg. Vi kom lite sent och missade första halvan av period 1 orsaken var att vi ver tvugna att ställa oss hur lång bort som helst. Trodde därför det skulle vara mycket folk men ack där bedrog jag mig. Typ 385 personer, närmast sörjande kändes det som och Taifsupportrarna hördes mest.
 
 
Och vet ni, det finns Taifare i Helsingborg med. Tyckte mig känna igen en av dem men kunde inte placera honom. När jag berättade för Christer att han har en blogg "kungibaren" då kom han på var vi setts. Vi har ju, bara i år, slaggat på Clarion Grand Hotel i Helsingborg. Där står han och blandar våra drinkar i baren.
 
 
Till Nyår har Chriser och jag bokat en bussresa, övernattning på Grand Hotel och Wallmans salonger till kvällen. Kungen i baren jobbar, så vi lär ses. Jag får väl köpa med en Taifkopp från shopen till honom. Världen är bra liten :)
 
Såg en annan bekant i hallen. Taifläsken har letat sig ner till Helsingborg också.
 
 
Matchen då? Inget skönlir och Taifgänget hade ingen bra kväll på isen. Dock är det otroligt starkt att ändå vinna.
 
 
Jag brukar säga att den spelare som är med på många bilder har gjort en bra insats i matchen. Ofta stämmer det, så tyckte tydligen flera igår och matchens Taifslirare tilldelades Holst, som också figurerade på många av mina bilder denna kväll. En annan som gjorde en ytterst viktig insatts igår var "Ragge"
 
 
Som sagt vi vann men det avgjordes i straffar och Taif fick 2 poäng med sig hem. Owesson satte bägge sina straffar.
 
 
På söndag spelar vi hemma mot Mörrum. Jag hoppas på att många Taifare tar sig till hallen och stöttar laget i detta derby.
 
 
Ha en skön torsdagskväll / Eva-Lena
 
 
Helsingborg, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Taif-Nittorp

Hockeyblogg
Ja, trots att Nittorp tog ledningen med 2-0 så var jag aldrig orolig. Tingsryd är så mycket bättre.
 
 
Jag hade lite svårt med det nya objektivet. Svårt att få focus rätt inställd. Mixtrade lite för mycket mellan automatisk focus och den manuella.
 
 
En sak var skoj, det gick bättre att fotografera i mörkret. Det har jag inte kunnat innan. Visst inte helt rätt inställt men det blir ju en bild.
 
 
Jag skriver inte om matchen idag utan lägger istället ut lite olika bilder. Finns inte så mycket att säga egentligen. Grabbarna gjorde sitt jobb och vann med 6-2
 
 
 
 
 
På onsdag blir det Helsingborg med Christer, Daniel och kameran.
 
Ha en go söndagskväll / Eva-Lena
 
 
Nittorp, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Mer fotograferande

Allmänt dravel
I går kallade jag på Jennifer. Behövde en modell för att testa objektivet. Jennifer brukar vara så snäll och ställa upp när svärmor kallar till fotografering. Hösten är här ock jag ville att fotograferingen skulle spegla just denna årstid med färgerna och det tyckte jag vi lyckades med.
 
 
 
Vi tog Tilda med oss på en promenad i skogen och till en början med fotograferade vi lite mer seriösa bilder. För att sedan gå över i lek och testade lite olika posér
 
 
 
Det nya objektivet är väl inte optimalt för just porträttfotografering men tanken i går var ju att testa olika inställningar för att se hur objektivet fixa det. När jag entusiastiskt sa till Jennifer -Detta är ju skitkul!!! Brast hon i skratt och jag tror faktiskt vi bägge tyckte det var lite roligt.
 
 
 
I dag blir det som sagt hockey igen. Ser fram emot det som ett barn ser fram emot julaftonen.
 
Ha nu en riktigt go söndag / Eva-Lena
 
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

WOW

Hockeyblogg
Jag bara älskar det nya objektivet. Det blev precis den aha-upplevelsen som jag var ute efter. Kunde ju inte vänta ända till i morgon, då A-laget spelar, så eftersom J 20 mötte Linköping idag så passade jag på att åka till Tingsryd och testa det redan idag.
 
 
Med det nya stativet med bländare f 2.8 kunde jag fotografera med en slutartid på 1/1600. Jämfört med det gamla som jag endast kunde ha en slutartid på 1/400 det är en jävla skillnad. Jag behövde inte efterbearbeta bilden så som jag tidigare behövt, både med ljus och skärpa.
 
 
Sen upptäckte jag att det funkade att ta närbilder. I TV-läget ställde jag in så att jag hade rätt inställningar för spelet och på M-läget ställde jag in efter ljusförhållanderna i båset. På så sätt behöver jag inte bära med mig bägge kamerorna......eller kanske ändå bäst att göra det för nu fotograferade jag inte publiken. Hm, så det är nog säkrast att ta med bägge imorgon också.
 
Besvikelsen speglas i ansiktet efter Linköpings 2-2 reducering
 
Undrar vad han sa som fick domarna att se så glada ut
 
Linköping vann till slut med 3-4. I morgon blir det att ta sig till Tingsryd igen och fotografera när Nittorp kommer på besök. Längtar redan, det var så jäkla skoj med det nya objektivet. Kommer att sätta en hög press på mig att ta bra bilder för nu kan jag inte längre skylla på utrustningen.
 
Ha en fortsatt go lördagskväll / Eva-Lena
 
J20, TAIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Så har vi vunnit över alla lagen i F1

Hockeyblogg
Ja, Nybro slog oss i premiären, sedan dess har vi vunnit och nu slog vi även Nybro i returmötet. Vi blev varnade för att biljetterna skulle ta slut med tanke på derby och en ombyggnad som gjorde att hallen bara tog 1500 personer. Ena kortsidan var avskärmad.
 
 
Vi åkte dit redan till 17.00 då biljetterna skulle släppas. Rätt onödigt, eftersom det inte blev fler än totalt strax över 1200 personer. Tycker faktiskt lite synd om Nybro, vart är alla supportrarna? Det brukar (för några år sen) vara jätte mycket folk. De har också spelat i Allsvenskan och nu krigar de, men kommer troligtvis inte med  i Allettan spel utan får harva vidare i fortsättningsserien.
 
 
 
Härmed inte sagt att vi är klara för Allettanspel. Jag är den sista att ta ut något i förskott, dock vågar jag ju påstå att vi ligger rätt bra till så här lång, då vi leder serien med 6 poäng ner till 2:an.
 
Det var många Tingsrydssupportrar på plats och det var väl tur det, annars hade det varit väldigt lite folk. Uppskattar att vi i allafall var ett par hundra ditresta Taifare.
 
 
Vinst blev det med 5-2 och spelarna avslutade med att tysta klacken för att vråla -Var är alla bönderna idag? Och klacken svarade givetvis med kraft tillbaka -Här är alla bönderna, här är alla bönderna, här är alla bönderna idag!!
 
 
På söndag kommer Nittorp på besök till Dackehallen, förlåt NGA. Nittorp som ligger sist i serien med sina 4 poäng. Jag hoppas jag får mitt nybeställda objektiv i morgon. Hade varit roligt att få testa det på söndag.
 
 
Jag har haft Tamron innan och den var jag nöjd med. Canons objektiv är så fasligt mycket dyrare speciellt om man vill ha bländartal f 2,8. Och det är det jag är ute efter, en större bländare så att jag kan ha en kortare slutartid.
 
Mitt Canon objektiv som jag har idag har bländare f 4-5.6 och zoom 75-300 vilket innebär att när jag har lägsta zoom ligger den på 4 och zoomar jag in eller ska jag skriva ut så har jag 5,6. Med det nya objektivet har jag bländare f 2,8 över hela zoomen, vilket innebär att jag kan ha kortare slutartid.
 
Bländare och slutartid hänger ihop. En stor bländare (låg f-siffra) gör att man kan ha kortare slutartid. Slutartiden är den tid du öppnar och låter ljuset träffa bildsensorn, då en bild tas. Talen som visar detta är tex.1/500 eller 1/3000.
 
Eftersom ljusförhållandena tex. i en ishall är väldigt dåliga, kan jag inte med mitt gamla objektiv ha så kort slutartid utan blir tvingad att ha högre slutartid, vilket resulterar i suddigare rörelsebilder. Jag förväntar mig en aha upplevelse med det nya objektivet, hoppas jag inte blir besviken för denna lilla sak kostar lika mycket som mitt kamerahus kostade. Absolut INTE den dyraste, största eller bästa på marknaden dock ett objektiv som passar min plånbok.
 
Utrustningen gör inte fotografen men den ger fotografen bättre förutsättningar till bättre kvalité på bilderna.
 
Ha en go kväll / Eva-Lena
 
Nybro, TAIF, Tingsryds AIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Tingsryd-Kallinge/Ronneby 5-1

Hockeyblogg
Nio raka segrar, sist vi hade sådan vinst svit var i ettan. Inget ont som inte har något gott med sig. I SHL talas det om sviktande publiksiffror och oron kring detta. I går var det glädjande att komma till ishallen och se kön ringla sig ända ut till vägen.
 
 
Och vilken stämning det var i hallen. Derbymatch och många bortasupportrar gjorde att sångerna och hejaramsorna avlöste varandra.
 
 
 
Jag är inte mycket för att skriva om matchen dock vill jag säga att grabbarna växer i mina ögon och får ihop spelet mer och mer. Vilket är glädjande, Netterberg är en spelare som jag gillat från start och leverera kan han också. De två första målen stod han för.
 
 
Jag lyckades fånga Olof Svenssons mål. Det var inte lätt att fotografera i båset i går. Jag har ju varit lite bortskämd med att få stå där ensam men nu fick jag dela med mig till två andra fotografer. Två är okey men när vi var tre så blev det lite trångt.
 
 
Det var många som ville tacka klacken för den fina stämning de skapar. I går lyckades de få alla på sittplats att resa sig i slutminuten.
 
 
 
 
Lindwall fick förtroendet att vakta kassen. Det känns tryggt att ha två så bra målvakter som vi har. Både Ragnewall och Lindwall verkar vara i toppform.
 
På onsdag möter vi Nybro borta. Det är ombyggnad i deras hall så det gäller att vara där i tid för att få biljett. Finns endast plats för 1500 personer. Nybro är det enda lag som slagit oss. Dock var det i seriepremiären hemma och Tingsryd var ett helt annat lag då än vad de är idag. Dock får killarna inte underskatta Nybro eller ha för stort självförtroende efter 9 raka segrar. Är faktiskt lite nervös.....
 
 
Ha en skön måndagskväll / Eva-Lena
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!