Skitmatch....

Hockeyblogg
....både vad gäller spelet och fotograferandet. Skillnaden dock är att Taif ändå vann med 2-1 men jag vann inget men förhoppningsvis lär jag mig något om vikten att ha rätt inställningar på kameran.
 
Jag har en funktion på kameran som jag borde använda mig mer av. Jag kan gå in och se egenskaperna på bilderna. Jag gick in och tittade på dem först när jag lagt in dem på datorn vilket då visade att jag hade valt auto iso vilket inneburit att på vissa bilder hade kameran ställt in ISO på 6400 vilket resulterar i väldigt gryniga bilder.
 
Helt och hållet mitt eget fel eftersom jag ställde en för hög slutartid. Jag kikade på bilderna och tycket de var ljusa och trodde jag kunde ha det så. Dock visade det sig att kameran kompenserade den snabba slutartiden med att höja upp ISO. Hade jag kollat bildens egenskaper i kameran hade jag upptäckt detta och justerat inställningarna.
 
Jag har ju tagit bilder i NGA så ofta nu även med den nya kameran så jag skulle kunna gå in och se på de bilder som tidigare blivit bra och kolla in dess egenskaper och ställa in kameran utefter dem istället för att mixtra som jag gör. Är man däremot i nya hallar med annan ljussättning så får man ju ställa in kameran efter dem.
 
Malmö imorgon hade jag inte tänkt åka till men eftersom det blev skitbilder igår så blir jag sugen på att åka ner och fylla på med bra bilder så att jag återfår självförtroendet, som har fått sig en lite törn nu.
 
Ha en riktigt go helg / Eva-Lena
 
 

Kommentera inlägget här: