Time att kliva ur dvalan

Ja, Tingsryd har vunnit ett par matchen trots dåligt spel men igår blev det stryk med 5-2 mot Mörrum. Helt rättvist, tycker jag. Mörrumskillarna ville och vann medans Tingsrydsspelarna trodde de skulle vinna ändå. Lite så känns det. När såg vi riktigt bra spel från dem en hel match eller åtminstonde en hel period?
 
 
Samtidigt har jag väldigt svårt att kritisera dem för Taif toppar tabellen med 8 poäng ner till tvåan och 18 poäng till Helsingborg som ligger under kvalstrecket just nu. Det var däremot inget roligt att redigera bilderna från igår.
 
Man brukar säga att en bild säger mer än 1000 ord. Det ligger lite i det men det är ju fotografen som väljer vilka bilder man vill visa. En bild kan ju vara väldigt missvisande om resultatet blir omvänt. Ska försöka förklara vad jag menar.
 
 
Denna bild hade varit klockren ifall Tingsryd vunnit. Vad säger bilden nu?? Egentligen ingenting eftersom Mörrum vann. När jag fotograferar tar jag en massa bilder men väljer endast ett fåtal som jag visar. Varför kan man då undra. Jo, för att jag vill att bilderna ska säga något, om inte annat så vill jag att de ska spegla resultatet. Och det har ju inte varit svårt med tanke på att jag focuserar på ett lag och det laget bara vinner och vinner.......dock inte igår.
 
Eftersom jag vill att bilderna ska förmedla något och inte bara vara matchbilder så har jag valt ut bilder som inte direkt är spelbilder men ändå speglar gårdagen.
 
 
Vad har hänt med våran Taifman? Är det inte dags att damma av honom och låta honom roa våra småsupportrar?
 
 
Inga sjungande glada Taifsupportrar när slutsignalen ljudit. Bättre fredag hade de nog tänkt sig. Jag har lagt ut lite fler bilder på flickr om ni vill in och kika.
 
På söndag är det match igen, hemma mot Halmstad. Hoppas killarna hittar motivationen och farten igen. Går man ner i tempo och är där för länge så är det ännu svårare att hitta tillbaka till det snabba, braiga spelet. Man vill ju inte att det ska ta ett par matcher efter jul att hitta tillbaka. Det kan vara förödande när man möter topplagen från de andra division 1 serierna.
 
Ha en go lördag / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Annorlunda fotouppdrag

Det är lite roligt med dessa små udda fotouppdrag som jag åker på. En utmaning utan like och man vet inte riktigt vad det blir eller vad som förväntas av en. Ett tag var jag lite orolig eftersom jag inte har all utrustning som krävs för inomhusfotografering i skumbelysning.
 
Oskar förbereder lite inför första scenen.
 
Jag kan inte ännu berätta vad det handlade om för foton eller delge er fotografierna. Ni får hålla utkika, de kommer att dyka upp på nätet. Bygglampor funkade bra att använda, speciellt utomhus i mörkret.
 
Förberedelser inför andra scenen.
 
Det var inte riktigt klart var jag skulle fotografera innan jag kom, utan det gav sig allt eftersom. Vid denna miljö skulle jag haft broddar på kängorna. Halkade på isen som ni ser på bild. Hade svårt att sova på sidan i natt ett regält blåmärke på höften som ett litet minne. Som sagt en riktig utmaning blev det. Nu är de dock redigerade och bör nog snart finnas till hands inom kort.
 
Föreberedelser inför tredje och sista scenen.
 
Nyfikna?? Håll utkik!! Kom på när jag såg staken att jag lovat mamma att hjälpa henne imorgon och plocka fram julsakerna inför helgen och första advent. Trodde faktiskt det var bortamatch mot Helsingborg i morgon tills jag såg reklamen på FB att köpa hemmatchen via Taif-TV. Så nu får lilla mor stiga åt sidan för hockeyn, fast jag lovar jag ska hjälpa dig på torsdag, puss på dig kära mor :)
 
/Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

17 November och vårkänslor?

Allmänt dravel
Det blev en långpromenad med mor idag och det gav en stark känsla av vår. Man hade väldigt svårt att förstå att det är mitten av November.
 
 
Solsken och jag ljuger nog inte om jag säger att det var 10 grader varmt. Barn utan strumpor, sommarbilar som får en sista? turen innan vinterförvaringen.
 
 
 
Vad är konst? Det är ju olika för alla. Det finns en trädgård i Lessebo som jag gillar skarpt. Inte så att jag själv skulle vilja ha den men för varje gång man går förbi eller stannar upp och säger hej så finner man något man inte sett innan.
 

Lite knappar....knäppt, gulligt, annorlunda, jag kan inte annat än gilla det :)
 
Det är inte inbillning vad gäller vårkänslor. Vi gick förbi ett en rabatt där växtligheten fått fnatt och börjat knoppa.
 
 
Tänk om vintern lämnat in WO och lämnat plats åt våren istället. Skulle nog inte tro det, men jag har njutit av dagen tillsammans med mamsis.
 
 

Ha nu en fortsatt skön söndag / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Skitmatch....

Hockeyblogg
....både vad gäller spelet och fotograferandet. Skillnaden dock är att Taif ändå vann med 2-1 men jag vann inget men förhoppningsvis lär jag mig något om vikten att ha rätt inställningar på kameran.
 
Jag har en funktion på kameran som jag borde använda mig mer av. Jag kan gå in och se egenskaperna på bilderna. Jag gick in och tittade på dem först när jag lagt in dem på datorn vilket då visade att jag hade valt auto iso vilket inneburit att på vissa bilder hade kameran ställt in ISO på 6400 vilket resulterar i väldigt gryniga bilder.
 
Helt och hållet mitt eget fel eftersom jag ställde en för hög slutartid. Jag kikade på bilderna och tycket de var ljusa och trodde jag kunde ha det så. Dock visade det sig att kameran kompenserade den snabba slutartiden med att höja upp ISO. Hade jag kollat bildens egenskaper i kameran hade jag upptäckt detta och justerat inställningarna.
 
Jag har ju tagit bilder i NGA så ofta nu även med den nya kameran så jag skulle kunna gå in och se på de bilder som tidigare blivit bra och kolla in dess egenskaper och ställa in kameran utefter dem istället för att mixtra som jag gör. Är man däremot i nya hallar med annan ljussättning så får man ju ställa in kameran efter dem.
 
Malmö imorgon hade jag inte tänkt åka till men eftersom det blev skitbilder igår så blir jag sugen på att åka ner och fylla på med bra bilder så att jag återfår självförtroendet, som har fått sig en lite törn nu.
 
Ha en riktigt go helg / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Taif-Kristianstad 9-1

Hockeyblogg
Ja, siffrorna säger ju en heldel. Samtidigt som det är jäkligt enkelt att vara Taifare idag så får vi inte dra i en för hög växel. Ödmjukhet inför det som komma skall. Gillar inte riktigt liknelser som görs med säsong 09-10 eller Trojas resa med Martin Kalsson vid rodret. Vill inte sätta mig på en för hög häst, hellre en liten ponny.
 
 
Samtidigt vill jag inte förringa lagets insats. De är fokuserade, ger allt i alla lägen, och efter att man lyssnar till deras intervjuer efter matcherna så tycker jag mig höra en ödmjukhet också.
 
 
Lika lätt som det är att vara Taifare, lika svårt var det nog att vara KIK:are igår. Inga muntra miner där inte. Efter 2 perioder var det flera som valde att styra hem till skåneland igen.
 
 
Det var rätt avslappnad stämning i båset igår. Försökte fånga en leende Martin, jo då han kostade på sig ett leende, dock lyckades jag inte fånga det på bild......denna gång :)
 
 
 
 
 
Nu ska jag försöka lägga upp ett Flickr konto där jag lägger lite olika bilder från matcherna jag åker på. Kommer inte vara drösvis utan enbart typ 5-10 bilder som jag är riktigt nöjd med. Sen försöker vi fixa med lite länkning, vi får se hur det går med det.
 
Ha en go måndagskväll / Eva-Lena
 
 
KIK, Kristianstad, TAIF, Tingsryds AIF;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!