Smått och gott / Mångt och mycket

Allmänt dravel
Tänk vad snabbt man blir van vid något. Ett par veckor med frukost varje morgon, umgänge med gubben varje dag och sommarkläder och nu känner man en stor saknad av det. Frukosten försöker jag hålla kvar vid. Jaja, ett par veckor till så är allt "back to normal" Nu sitter man som vanligt och väntar på makens obligatoriska telefonsamtal vi nio. "Maken" känns lite ovant att skriva dock gillar jag det :)
 
 
Vissa ränder går aldrig ur. Hittar man en finsk bar så måste man absolut besöka den. Vi hittade den när vi gick runt och leta efter svenska skolan. Vi hade försökt att få vägbeskrivning från postkontoret men på grund av språket så blev det inte så bra men vi fick en lapp med gatans namn. På finska lyckades vi äntligen få hjälp att hitta till skolan. De var så hjälpsamma :)
 
 
Precis som svenska kyrkan har verksamhet på ön, så finns även även en svensk skola på Mallorca. Skolbyggnaden har kanske inte de mest praktiska lokalerna med tanke på högt i tak och allt i sten och små rum, men det är den vackraste skola jag någonsin besökt. Skolundervisning följer den svenska läroplanen men här läser eleverna spanska också. Vilket kanske inte är så konstigt.
 
När vi var med på en lektion så var där en liten gosse som tittade länge på mig. Efter ett tag så sa han -Min mamma har också långa naglar, fast hon har svart hår. Hon kan prata både skånska och svenska. Jag hade svårt att hålla mig för skratt och tänkte att detta ska jag berätta för min skånska kollega, som vi brukar retas lite med just för dialektens skull. Till och med barnen i spanien har förstått att svenska och skånska inte är samma språk.
 
Spanska, det vill jag lära mig. I alla fall lite så att man kan göra sig lite förstådd. Första veckan hade vi otrolig fördel eftersom Christers dotter talar flytande spanska. Dessutom är hon frisör till yrket och gjorde min frisyr till bröllopet. Hon lyckades få den exakt som bilden jag har haft i huvudet om hur jag skulle vilja ha håret. Med mycket små medel lyckades hon med detta.
 
Ett stort tack till dig, kära Jenny
 
Dagen innan vårt bröllop fick vi oss en regäl överaskning i form av kombinerad möhippa och svensexa. Tidigt på morgonen kom alla grabbarna och kidnappade Christer. Han fick på sig en ögonbindel och de drog iväg. Visst undrade jag lite över vad de skulle ta sig till med honom. Hoppades att de skulle ta det lungt, ville INTE ha en fyllsjuk gubbe på bröllopet ;)
 
När de åkt iväg så satte jag mig vid datorn, tänkte att de kanske inte dröjer länge innan tjejerna kommer för att hämta mig. Men tiden gick och inget hände. Både Jenny och Jennifer var nyduschade så jag tänkte att det var kanske time för mig med att hoppa in i duschen så att vi kunde hitta på något att göra denna dag också. Över en timme hade gått sen de hämtat Christer och ska jag vara ärlig så var jag nog lite besviken över att tjejerna inte hittat på något med mig.
 
När jag kom ut ur duschen hade var det fullt av damer i lägenheten och jag fick på mig en utstyrsel som inte var av denna värld. Mening var att de skulle hämtat mig straxt efter Chrille men de hade lyckats låsa in bilen i garaget. Samtidigt blev det ju rätt lyckat eftersom även jag blev överaskad när de väl kom.
 
 
Sen bar det av i bil. Ögonbindel slapp jag och jag kunde kika runt lite. Eftersom jag varit på Mallorca så såg jag att vi var på väg mot Alcudia, där vi var förra året, då mamma var med. Men riktigt till Alcudia var vi inte på väg utan när vi närmade oss åkte vi mot Port Pollenca. Även där var vi förra året. Under resan funderade jag lite över vad vi skulle hitta på och vad grabbarna hittat på med min blivande.
 
När vi var framme i Pollenca så åkte vi ut på piren, jag var helt nollställd på vad vi skulle göra. Men sedan såg jag Fredde och förstod då att vi skulle vara tillsammans hela gänget. Christer var dock fortfarande ovetandes då han hade ögonbindel på sig. De ledde honom fram till mig och tog av honom ögenbindeln och så glad han blev när han såg mig. Jag blev också glad över att vi skulle få tillbringa dagen tillsammans.
 
 
Ut på havet med den vackra båten Storm Shadow. En heldag med bad, strandhugg med mat i Alcudia på Restaurang Crocodillo. Det var skoj för då fick vi visa Daniel, Jenny, Micke och Jennifer var vi spenderade 2 veckor förra sommaren.
 
 
Alla var inte lika tuffa som denna lilla tjej var. Kallt är det fortfarande i vattnet, alldeles för kallt för att bada, anser jag!!
 
 
Det blev mest att ligga och lapa sol. Vi hade verkligen tur med vädret den dagen. Inte förrens tidigt på morgonen blev det bestämt om det skulle bli en båttur. Även fast solen sken så kunde det varit så mycket vågor så att man inte haft möjlighet att gå ut.
 
 
 
Det var en helt underbar dag och vi tackar dem som ordnat med detta. En minnesvärd dag som man aldrig kommer att glömma.
 
 
Så det blev en lugn dag och kväll. Dock var det en person som kanske inte tog det så lugnt. Han var som en Duracell kanin och världens bästa lekfarbror tyckte nog ungarna :) Dan efter var han dock inte lika villig på att leka.
 
 
Jag skrev denna blogg för flera dagar sedan men lyckades klicka ner Firefox men på något sätt blev den återställd och jag kunde fylla på med båtresan innan publicering.
 
 Önskar er alla en trevlig lördag/ Eva-Lena

Kommentera inlägget här: