Allt är inte lurendrejeri

Allmänt dravel
Söndagen innan grabbarna åkte hem så spelade Real Mallorca mot Levante i Palma. Vi ville gärna se en fotbollsmatch i La liga. Vi hade pratat lie om det och när söndagen kom så tog vi, Chrille, jag, Micke och Daniel en taxi till arenan.
 
 
Arenan var gigantisk i mina ögon och den hade flera olika ingångar. I taxin förklarade jag för den kvinnliga chauffören att vi inte hade köpt biljetter än. Trots att trafiken till arenan var kaotisk körde hon oss ända fram och pekade på stället där vi kunde köpa biljetter.
 
Vi ställde oss i kön och helt plötsligt kom det fram en yngre man och frågade hur många biljetter vi ville ha. Blev lite skeptisk till varför han kom fram till oss som stod i princip sist i kön. Jag sa att vi behövde 4 stycken och han höll två i handen. Jag frågade vad han skulle ha. 25 Euro ville han ha och jag som sett vad biljetterna kostade på Mallorcas hemsida konstaterade att han ville ha vad de billigaste biljetterna kostade. Dock hade han bara 2 men medans vi pratade kom det fram en äldre herre med en liten grabb. Han pratade spanska med den  med personen som ville sälja 2 biljetter till oss.
 
Helt plötsligt räckte han 2 biljetter till Chrille och sa att det inte kostade något. Han pekade på Daniel som stod där i sin nyköpta Mallorca tröja. Han log och sa något till oss på spanska. Vi fattade ingenting men tackade så mycket. Fortfarande så behövde vi 2 biljetter och försäljaren gav oss sina 2 biljetter sa åt oss att följa med honom. Han förde oss upp för trapporna och fram till kön till ingången. Där ville han ha betalt. När han plockade fram växeln ur strumpan var vi nog ganska säkra på att vi blivit blåsta. Vi sa till varandra att vi borde ha scannat biljetterna innan vi gav honom betalt. Micke uppmärksammade att han fortfarande stod kvar där bak, så vi blev lite osäkra. När vi kom fram till scannerna så fick jag rött istället för grönt och nu var vi definitivt säkra på att vi blivit lurade. Damen vid kontrollen tittade på biljettera pekade längre bort och vi gick vidare. Chrille var nog den som var mest övertygad om att allt inte stod rätt till.
 
 
Men vi kom in, men Chrille ville fortfarande inte riktigt tro det. Han sa att snart kommer det nog någon som ber oss flytta på oss för vi satt på deras platser.
 
 
Men det hände inte, så ärlighet och vänlighet existerar fortfarande. Man har ju så många gånger blivit lurad när man har varit utomland av oseriöse försäljare så man har blivit mer vaksam. Vi fick visserligen inte sitta jämte varandra men vi satt 2 och 2. Micke och Daniel fick verkligen bra platser och var helnöjda. Ja, det var verkligen en upplevelse i dubbel bemärkelse. Det var inte fullsatt men 19000 var det enligt  Daniel som kollade upp det på nätet efter matchen. Det var en galen stämmning.
 
 
Mallorca gjorde det första målet och publiken blevhelt  tossiga, dock slutade matchen oavgjort 1-1 och Real Mallorca har fått en ny supporter, Daniel :)
 
 
Vi var mycket nöjda när vi efter matchen promenerade hemåt. Vi hade väl inte sådan tur med att få tag på en taxi utan vi fick gå in till stan men vad gjorde det. Vädret var gott och mycket att se när man promenerade till fots.
 
 
Två bloggar på en och samma dag....nu får jag ge mig ;-)
 
 

Kommentera inlägget här: