Yrkesstolthet

Hockeyblogg
Kan man prata om yrkesstolthet när det gäller hockeyspelare? Ja, spelare man hockey på heltid och får lön därefter så är det ju ett yrke. Och gillar man sitt yrke så kan man väl känna en yrkesstolthet? Det finns dagar då man gör ett mindre bra arbete men att alla kollegorna skulle göra en dålig dag på exakt samma dag? Vad är oddset på det?
 
Precis det hände i matchen mot Vita Hästen igår. Jag har aldrig sett sämre prestation av ett lag som jag såg igår i andra perioden. Jag hoppas att killarna i laget skäms lika mycket som jag som supporter gjorde igår. Ville stäcka mig över sargen och skrika -Va fan håller ni på med, har ni ingen stolthet i kroppen överhuvudtaget?? Om åtminstonde någon klivit fram och visat vägen! Hade det varit i en annan del av länet så hade de blivit utbuade av sina egna supportrar. Nu fick de stöd och hejarop trots sin katastrofala insats.
 
Var i ligger problemet? Det är ju inte första gången det händer, dock har det väl aldrig sett så illa ut som igår. Hade jag haft en lösning så hade jag tagit patent på den. Tyvärr har jag inte det men jag har något som jag gärna skulle villa delge killarna i laget. Gå in på muggen innan matchen och slå en drill. När ni står där kan ni se er i spegeln och säga. -I kväll ska jag göra ett jävla bra jobb. -Jag ska bli den bästa spelaren på isen.
 
Hockey är en lagsport men varje individ är en viktig kugge. Vi supportrar  kräver inte att ni ska känna samma stolthet som vi för Tingsryds AIF. Dock borde ni känna en yrkesstolthet!! Ni har själva valt ert yrke och om det inte är vad ni vill göra så sök ett annat yrke eller för vår skull sök en annan klubb (företag) om problemet nu är klubben i sig. Jag kräver inte det orimlga, jag har sett er spela bra så jag vet att ni kan!
 
Bitter,jag?? Nä,idag jag är bara heligt förbannad. I går var jag mest ledsen, uppgiven. Såg jag Bankelius spela för Vita Hästen igår. Han var en av de spelare som tog oss upp i allsvenskan. Han kommer alltid att bli ihågkommen för sin insats och har en speciell plats i hjärtat på oss Taifare. Ville ni verkligen bli ihågkomna som de spelare som tog oss ner  till 1:an igen??
 
 
INTE?? Nähä, ja då har ni 9 matcher att visa oss det. Jag skiter nästan i om ni inte lyckas med att hålla oss kvar i Allsvenskan. Enda jag begär är att ni gör ert yttersta i de matcher som återstår!!
 
Tack för ordet / Eva-Lena
Hockey, Supportrar, TAIF, Tingsryds AIF, Yrkesstolthet;

Kommentera inlägget här: