Påsk i hockeyanda

Hockeyblogg
För 10-12 år sedan om någon sagt att jag skulle fara upp till Umeå för att se på hockey hade jag bara garvat. Nu har man bokat hotell och i morgonbitti sitter vi i bilen på väg upp. Hockey berör mig så till den milda grad att mina bröllopstankar byts ut mot hockeytankar. Jag analyserar, funderar och undrar över hur denna kvalserie ska sluta. Ena gången ser man allsvenskan i sikte för att i nästa sekund se sig själv stå i Mörrum för att kolla på div 1 hockey. Just nu känns Mörrum närmre än allsvenskan :(
 
Örebro klara för Elitserien och Leksand så klart som klara. Detta är lag vi mött och även vunnit någon match emot. Nu har vi problem att slå topplagen från 1:an. VARFÖR!! Jag har inte de rätta färdigheterna för att ge svar på detta. Läste 1923´s blogg och det ligger nog lite i det. En sak som jag också reflekterat  över är just detta med att hockey är en lagsport. Jag ser ingen laganda man kämpar inte gemensamt.
 
Det är svårt att bygga upp en laganda. Vet att Taif förra året tvingade alla att bo i Tingsryd. Tanken var nog god men jag tror dock inte man kan tvinga fram en sammansvetsning. Det tar nog längre tid att bygga upp och behöver en kontinuitet. Vad jag vet så är det inte många i laget som kommer att finnas kvar till nästa säsong oavsett 1:an eller allsvenskan. Vad spelare de för då, heder, yrkesstolthet? Det är ju inte för att hålla sig själva kvar i allsvenskan. Det finns individuella spelare som verkligen försöker men hockey är en LAGSPORT!!
 
Efter säsongen sprids de flesta spelarna åt olika håll. Det är skillnaden mellan laget och supportrarna. Supportrarna kommer ju att stå där nästa säsong igen, oavsett vilken serie vi spelar. Vi kämpar och stöttar för vi har samma mål i sikte.
 
 
I denna grupp finns det många olika människor, gamla som unga. Vissa små grupperingar finns och de umgås även privat. Vissa känner inte varandra alls och vissa har man kanske inget annat gemensamt. MEN när man ställer sig i klacken, agerar man som ett. Alla känner en gemenskap man strävar mot samma mål.
 
Tänk om man kunde få laget att bli lika sammansvetsat!!
 
I helgen kommer datorn att vara med och det kommer nog komma någon blogg under resans gång.
 
Trevlig långfredag / Eva-Lena
 
 

Kommentera inlägget här: