Förlust i Umeå

Hockeyblogg
 
Ligger på hotellet i Sundsvall och känner mig lite uppgiven. Är rädd så trött i både kropp och knopp. Tänkte åtminstonde orka med att lägga ut en lite blogg från dagens match. Resan i sin helhet får jag blogga om när jag kommer hem. Matchen var väl den minsta behållningen från denna resa. Inte nog med at Tingsryd förlorade. Vita hästen och Karlskrona vann, så just i denna stund ligger vi under sträcket och det ligger inte längre i våra händer.
 
 
Vi var några taifare. Dessa glade miner hade vi innan match. Vi får hoppas att Öster spelar bra i Stockholm så att Ola och Daniel får se en vinstmatch denna påskhelg.
 
 

Säga vad man vill om matchen i säg men med över 5000 personer i hallen så skapade de ett väldigt tryck. Jag tycket om hallen i sig. Däremot var det inte så välorganisterat. Det var ju bra att vi inte h´var fler Taifare på plats för någon bortastå fanns inte eller det var åtminstonde ingen som visste var vi skulle placeras då de släppt bortastå till hemmapubliken. Min önskan är att Taif och Björklöven skulle vara de två lag som spelar i Allsvenskan nästa lag. Just nu känns det som jag får ena halvan uppfylld fast det är ju inte den halvan som jag värdesätter mest. FAN, det är inte lätt att vara Taifare.
 
Imorgon blir det hemfärd med ett stop hos syrran och Kenneth på hemvägen. Ska bli gott att träffa syster yster. Hon får hjälpa mig att inte vara så dyster. Haha, nu var jag väl poetisk :)
 
Ha en fortsatt trevlig påskhelg / Eva-Lena
 
 
Allsvenskan, Hockey, Tingsryds AIF, Umeå, björklöven, kvalserien;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Påsk i hockeyanda

Hockeyblogg
För 10-12 år sedan om någon sagt att jag skulle fara upp till Umeå för att se på hockey hade jag bara garvat. Nu har man bokat hotell och i morgonbitti sitter vi i bilen på väg upp. Hockey berör mig så till den milda grad att mina bröllopstankar byts ut mot hockeytankar. Jag analyserar, funderar och undrar över hur denna kvalserie ska sluta. Ena gången ser man allsvenskan i sikte för att i nästa sekund se sig själv stå i Mörrum för att kolla på div 1 hockey. Just nu känns Mörrum närmre än allsvenskan :(
 
Örebro klara för Elitserien och Leksand så klart som klara. Detta är lag vi mött och även vunnit någon match emot. Nu har vi problem att slå topplagen från 1:an. VARFÖR!! Jag har inte de rätta färdigheterna för att ge svar på detta. Läste 1923´s blogg och det ligger nog lite i det. En sak som jag också reflekterat  över är just detta med att hockey är en lagsport. Jag ser ingen laganda man kämpar inte gemensamt.
 
Det är svårt att bygga upp en laganda. Vet att Taif förra året tvingade alla att bo i Tingsryd. Tanken var nog god men jag tror dock inte man kan tvinga fram en sammansvetsning. Det tar nog längre tid att bygga upp och behöver en kontinuitet. Vad jag vet så är det inte många i laget som kommer att finnas kvar till nästa säsong oavsett 1:an eller allsvenskan. Vad spelare de för då, heder, yrkesstolthet? Det är ju inte för att hålla sig själva kvar i allsvenskan. Det finns individuella spelare som verkligen försöker men hockey är en LAGSPORT!!
 
Efter säsongen sprids de flesta spelarna åt olika håll. Det är skillnaden mellan laget och supportrarna. Supportrarna kommer ju att stå där nästa säsong igen, oavsett vilken serie vi spelar. Vi kämpar och stöttar för vi har samma mål i sikte.
 
 
I denna grupp finns det många olika människor, gamla som unga. Vissa små grupperingar finns och de umgås även privat. Vissa känner inte varandra alls och vissa har man kanske inget annat gemensamt. MEN när man ställer sig i klacken, agerar man som ett. Alla känner en gemenskap man strävar mot samma mål.
 
Tänk om man kunde få laget att bli lika sammansvetsat!!
 
I helgen kommer datorn att vara med och det kommer nog komma någon blogg under resans gång.
 
Trevlig långfredag / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Fotouppdrag

Hockeyblogg
Till gårdagens match så fick jag ett fotouppdrag av mediagruppen i Taif. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är skitkul med dessa små uppdrag då jag får tänka till och få uppslag på vad jag ska fotografera. Nu var det att försöka fånga atmosfären i hallen. Försöka förmedla vad Taif står för. Ni vet de där orden Stolthet, hjärta, tradition. Bilderna kommer kanske användas för sponsorbroschyrer om de blir tillräckligt bra vill säga.
 
Stolthet
 
Det var tacksamt att fotografera igår när det var så många i hallen. På bilderna ser man inte många tomma platser. Det är ju något som hallen är känd för, trots vår litenhet som samhälle så fyller vi hallen. Många trogna supportrar.
 
 
 
 
Inför kvällens fotografering fick jag ett ackrediteringskort. Kortet gjorde att jag kunde gå som jag ville i hallen. Ingen skillnad egentligen eftersom ingen tidigare stoppat mig när jag gått runt i NGA. Eftersom jag i princip är på varje hemmamatch så känner de flesta igen mig. Däremot ger detta mig en fantastisk möjlighet att kunna fotografera på borta matcherna. Där har jag haft bakbundna händer och inte fått komma så bra till för fotografering. Synd att det inte är så många matcher kvar på säsongen bara ;)
 
 
Jag kommer att ta mig till Karlskrona. Dessutom har jag onsdagsmatchen mot Piteå kvar innan jag ska sammanställa alla fotografier. Jag har några bilder i huvudet som jag ännu inte lyckats få på bild. Jag vill ha fler enskilda kort på personer i olika sammanhang.
 
 
 
 
Jag tog flera fotografier uppe i restaurangen. Dock blev jag inte nöjd med någon. Jo, det var väl okey bilder men jag lyckades inte fånga det som jag vill att bilden ska förmedla. Jag blir nog tvungen att arrangera en bild uppe i restaurangen för att få den som jag vill. Jag tycker det är riktigt roligt att ha ett mål med fotograferandet och inte bara fotografera för fotandets skull.
 
I går fick jag väl mest till att fånga helheten, mängden med folk mm. På de nästkommande matcherna ska jag fokusera lite mer på händelser.
 
 
Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. I går när jag såg att klacken började veckla ut ovan tifo, befann jag mig i helt fel ände. Sprang som en galning under ståplatsläktaren till andra sidan men hamnade ändå inte riktigt rätt. Skulle ha tagit andra hållet och tagit bilden från sittplatsläktaren på andra sidan istället. Dock var beslutet fattat och jag skulle inte haft tiden att ta mig dit.
 
Nu väntar Karlskrona i morgon, bussplatsen bokad och kameran laddad.
 
Ha en underbar söndag / Eva-Lena
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Fördel hemmaplan?

Hockeyblogg
 
Jag har varit iväg hela veckan på säljkonferens men via twitter och ett argt samtal från Daniel så har jag fått till mig det senaste, att Tingsryds AIF ger bortalaget halva ståplatsläktaren?? Idag när jag, kom hem, såg jag på ett inslag på TV 4 nyheterna där de informerade att Hockey Allsvenskan, pga detta, bedömt matchen som en högrisk match eftersom det förekommit hot. Vem har tagit beslutet att släppa halva ståplatsläktaren till Karlskronas supportrar?
 
I TV inslaget intervjuades ordförande Torsten Liljegren. Torsten berättade att han fått dödshot och tyckte inte det var så trevligt, men han tog det inte så allvarligt utan menade att det sagts med glimten i ögat. Nu tror jag väl inte heller att hoten kommer att verkställas. Dock tror jag väl inte det sagts med glimten i ögat?
 
Vad innebär då detta beslut? Ja, enligt min mening så innebär det att man försvagar sin fördel av att spela på hemmaplan. Karlskrona kommer att ha  "apburen" med chans till trummor och vimplar och en sektion på andra sidan till förstärkning. Kan riktigt höra när de vrålar "andra sidan är ni klara?"  Våra sittplats supportrar får verkligen se till att stå på tå i morgon och stötta Gröna brigaden
 
Jag skulle vilja veta i vilket syfte man har gjort på detta sätt? Vad finns det för vinning för vår förening i detta? Dessutom kostar det en heldel extra eftersom det helt plötsligt blir klassat som högriskmatch och extra resurser måste sättas in. Hur genomtänkt är detta beslut egentligen? Ett riktigt korkat beslut, enligt mig.
 
Är detta beslutet taget av ordförande ensam eller är det ett styrelsebeslut fattat på detta? En styrelse väljs för att värna om medlemmarnas intressen och har fått mandat att fatta beslut. Dock anser jag att man som styrelsemedlem ska lyssna till sina medlemmar. Allas åsikter kan givetvis inte tillgodoses, men i detta fall anser jag väl att många har sagt vad de tycker om beslutet.
 
Jaja, nu lägger vi detta åt sidan, så länge, och koncentrerar oss på morgondagens batalj rent sportsligt. Våra eventuella frågeställningar till styrelsen kan vi ju ta vid nästa årsmöte.
 
 
 
Hockey, Karlskrona, TAIF, Tingsryds AIF, kvalserien;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Hockeydag

Hockeyblogg
I går var det kvalmatch nummer 3 mot Björklöven. I bilen till Tingsryd så tyckte både jag och Chrille att det kändes som att vi skulle gå segrande ur bataljen och så blev det! Så jäkla gott. Det var 3 mycket viktigta poäng och jag hoppas detta gav grabbarna i laget det självförtroende de så väl behöver inför återstående matcher.
 
 
Det är lite roligt att stå och fotografera mellan lagen. Man hör hur snacket går och igår gjorde Björlöven en stor tabbe. Under hela första perioden så försökte de psyka Tingsryds spelarna. -Det är så jävla lätt stt komma in på deras mål, vrålade en spelare när han kom in efter ett byte. -Bra byte Gustafsson, vrålade en annan Björklöven spelare när Hampus kom in i båset. De använde även det engelska språket så att Smotherman skulle förstå gliringarna. Dock hade dessa psykningar en motsatt effekt och blev nog mer tändvätska åt Tingsrydsspelarna som tog lednigen med 1-0. I andra och tredje perioden var Björlöven mer koncentrerade på sitt eget spel.
 
Det fanns försök till försoning.......
 
......men de var inte att lite på......
 
Vilket Tommy gjorde klart för honom :)
 
Vi har en nyckelspelare i laget som jag vill tacka extra mycket, Michal Zajkowski. I går fick han hålla nollan mot Björklöven.
 
 
Till nästa match så blir det en långresa för Taif som skall möta Piteå på onsdag. Två dagar senare ska de ta emot Karlskrona hemma. Hoppas killarna kan hålla ihop detta och vara på tå hela vägen.
 
 
Önskar er alla en skön söndag / Eva-lena
 
 
 
Allsvenskan, Hockey, TAIF, Tingsryds AIF, björklöven, kvalserien;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Yrkesstolthet

Hockeyblogg
Kan man prata om yrkesstolthet när det gäller hockeyspelare? Ja, spelare man hockey på heltid och får lön därefter så är det ju ett yrke. Och gillar man sitt yrke så kan man väl känna en yrkesstolthet? Det finns dagar då man gör ett mindre bra arbete men att alla kollegorna skulle göra en dålig dag på exakt samma dag? Vad är oddset på det?
 
Precis det hände i matchen mot Vita Hästen igår. Jag har aldrig sett sämre prestation av ett lag som jag såg igår i andra perioden. Jag hoppas att killarna i laget skäms lika mycket som jag som supporter gjorde igår. Ville stäcka mig över sargen och skrika -Va fan håller ni på med, har ni ingen stolthet i kroppen överhuvudtaget?? Om åtminstonde någon klivit fram och visat vägen! Hade det varit i en annan del av länet så hade de blivit utbuade av sina egna supportrar. Nu fick de stöd och hejarop trots sin katastrofala insats.
 
Var i ligger problemet? Det är ju inte första gången det händer, dock har det väl aldrig sett så illa ut som igår. Hade jag haft en lösning så hade jag tagit patent på den. Tyvärr har jag inte det men jag har något som jag gärna skulle villa delge killarna i laget. Gå in på muggen innan matchen och slå en drill. När ni står där kan ni se er i spegeln och säga. -I kväll ska jag göra ett jävla bra jobb. -Jag ska bli den bästa spelaren på isen.
 
Hockey är en lagsport men varje individ är en viktig kugge. Vi supportrar  kräver inte att ni ska känna samma stolthet som vi för Tingsryds AIF. Dock borde ni känna en yrkesstolthet!! Ni har själva valt ert yrke och om det inte är vad ni vill göra så sök ett annat yrke eller för vår skull sök en annan klubb (företag) om problemet nu är klubben i sig. Jag kräver inte det orimlga, jag har sett er spela bra så jag vet att ni kan!
 
Bitter,jag?? Nä,idag jag är bara heligt förbannad. I går var jag mest ledsen, uppgiven. Såg jag Bankelius spela för Vita Hästen igår. Han var en av de spelare som tog oss upp i allsvenskan. Han kommer alltid att bli ihågkommen för sin insats och har en speciell plats i hjärtat på oss Taifare. Ville ni verkligen bli ihågkomna som de spelare som tog oss ner  till 1:an igen??
 
 
INTE?? Nähä, ja då har ni 9 matcher att visa oss det. Jag skiter nästan i om ni inte lyckas med att hålla oss kvar i Allsvenskan. Enda jag begär är att ni gör ert yttersta i de matcher som återstår!!
 
Tack för ordet / Eva-Lena
Hockey, Supportrar, TAIF, Tingsryds AIF, Yrkesstolthet;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Det tog nästan 24 år att få diagnos

Allmänt dravel
Tankarna far runt i huvudet på mig. Hur kan sjukvården missat detta? Hur kan vi som föräldrar missat detta? ASD, Autism Spectrum Disorder. Varför har ingen tidigare tänkt på detta, trots alla utredningar på barnhabiliteringen, så har ingen diagnos ställts. Visst har svårigheterna fastställts, men ingen har satt ihop de olika delarna till en diagnos. En diagnos som öppnar många dörrar till att få den hjälp man är berättigad till.
 
Diagnosen förändrar visserligen ingenting. Förståelsen fick vi närstående då vi för något år sedan snubblade över Asbergersyndrom. Vi ställde då själva diagnosen och helt plötsligt blev vardagen enklare och mindre konfliktsbenägen. Förståelsen gjorde att lillebror inte blev arg och sårad vid komentarer som "Fan, va du stinker" när han tagit på sig lite parfym. Ej heller blev det slagsmål för att någon tagit någons plats. Man bråkade inte vidare när någon gick i taket och inte kunde släppa att man tagit en godisbit i den andras skål. Man blev heller inte sur för att man inte fick låna DVD filmen som bara låg i den andras hylla. Ja, med förståelsen blev allt så mycket enklare.
 
Det enda som diagnosen egentligen ändrar är att man får den hjälp man är berättigad till enligt LSS, lagen om särskillt stöd. LSS gör så att min roll som "godman" försvinner till någon annan. Det dåliga samvetet jag haft för att inte haft 100 koll på alla papper kommer inte att finnas kvar. Mitt dåliga samvete för att jag inte orkat, hunnit eller haft kunskap med att vara det stöd jag vill vara, vad gäller att fixa en rutinartad fungerande vardag. Lättaste sättet har varit att tvätta och städa åt honom istället för att stötta honom till att bli en självständig person som fixar allt det själv. Men det är väl lite så när man är förälder, vanans makt sitter så långt ingjutet, så man gör mer än man behöver. Han kan ju långt mer än vad jag tror.

""Autism visar sig på olika sätt hos olika personer. Autismspektrumtillstånd används som samlingsnamn för olika typer av autism med varierande svårighetsgrad. De vanligaste formerna är autistiskt syndrom och Asbergers syndrom. Autistiskt syndrom innebär att man har en svårare form av autism än om man har Aspergers syndrom eller autismliknande tillstånd. Om man har autistiskt syndrom är det även vanligt att man samtidig har en utvecklingsstörning och ibland epilepsi,

Autism är en så kallad neuropsykiatrisk diagnos. Man får diagnosen om man har stora svårigheter inom tre områden: socialt samspel, kommunikation och begränsade mönster av beteenden och intressen. Man ska ha haft symtom inom alla dessa tre utvecklingsområden före tre års ålder för att få diagnosen autism. Man kan också ha andra symtom som till exempel en annorlunda tolkning av sinnesintryck, matproblem och sömnsvårigheter.

Om man har autism har man svårt med ömsesidighet i socialt samspel och att snabbt och intuitivt tolka andra människors tankar, känslor och behov. Små barn med autism har ofta en bristande vilja att spontant dela upplevelser med, eller söka tröst hos föräldrarna. Både som barn och vuxen kan man tycka att det är svårt att umgås med andra människor liksom att få och behålla vänner. Man kan ofta uppfatta en situation eller ett sammanhang på ett annorlunda sätt än de flesta andra. Ofta är man bra på att uppfatta detaljer, men har svårare att förstå helheter.

Om man har autism är det vanligt att man lär sig tala sent eller inte alls. Upp till hälften av alla barn med autism lär sig inte prata. Bland dem som talar är variationen stor; en del använder bara enstaka ord, andra många ord som är korrekta men upprepar färdiga fraser eller vad de just har hört eller sådant de hört tidigare (så kallat ekotal). Ett fåtal pratar på ett spontant sätt och uttrycker sig väl, men kan ändå ha svårt att förstå och tolka språkets djupare mening. Det som sägs uppfattas ofta bokstavligt och uttryck som till exempel "han klippte av mig när jag talade" kan upplevas som skrämmande. Det är vanligt att man har svårt att förstå innebörden i symboler, humor och ironi. Språkmelodin kan dessutom upplevas som entonig. Om man har autism har man ofta svårigheter med att inleda och upprätthålla samtal med andra. Man kan också tycka att det är svårt förstå ansiktsuttryck, blickar, gester och tonfall i kommunikationen med andra människor.

Om man har autism är det vanligt att man föredrar en vardag med rutiner och struktur och tycker att det är besvärligt med förändringar. Det kan bero på att man har svårt att föreställa sig olika alternativ och vad som ska hända och därför blir rädd och orolig. Man kan vilja göra saker på ett visst bestämt och upprepat sätt, så kallade ritualer. Att behöva göra avsteg från rutiner och ritualer kan orsaka utbrott av ilska eller förtvivlan.

Ibland kan man ha så kallade specialintressen, vilket innebär ett eller flera ensidiga intressen som är så intensiva att de blir till hinder för andra, mer vardagliga aktiviteter. Exempel på specialintressen är att rada upp saker, titta på spegelreflexer eller att lära sig tidtabeller, andras födelsedagar eller invånarantalet i Sveriges alla kommuner. ""

"" Källkod: Fakta och råd / Autism / Landstinget Kronoberg

Allt är inte negativt med Autism. Det finns flera egenskaper som ibland gör en avundsjuk.

Enkelheten, klarspråket. Vill du något så är det bara att säga det. Man behöver inte prata runt något eller säga det på rätt sätt för att det inte ska uppfattas fel eller vänta på rätt tillfälle. Börjar det bli sent och du vill att gästerna går hem så hjälper det inte med vinkar som att släcka ljuset lite här och var. Däremot är det helt naturligt att säga nu får du gå hem för jag ska sova. Okey, inga "hard feelings" här inte. Inget muttrande om att man är otrevlig utan man har bara sagt vad man vill i klartext och det mottas helt naturligt.

Ärligheten. Tycker du om min nya frisyr? -Nä, det gör jag inte. Inget falskt smicker här inte. Får man ett ja så vet man att det är ärligt. Är inte maten god så får man veta det ;) Finns inget manipulativt över huvudtaget. Man säger inte saker som man vet att andra vill höra utan man säger sanningen....och ja, ibland gör sanningen ont men lögner gör ondare.

Snällheten, ja för så är det faktiskt. Visst kan det uppfattas som burdust och ohyfsat i en del sammanhang. Dock faller det bara tillbaka på ärligheten. Det finns inget genuint elakt i personer som har autism eller asberger, det är bara det att de säger vad de tycker och om du inte håller koll på vilket lag Taif spelar mot i sista omgången så kan det komma ett snäsigt svar men det är ju för att det är den mest naturliga saken i världen att hålla koll på och håller du inte koll på det jag då är du lite dum ;-) Nej, med snällhet menar jag att man inte medvetet är elak. Du är inte uträknande och säger saker JUST för att såra personer. För likväl som man inte fjäskar för någon så är man heller inte medvetet elak mot någon.

Vad gäller specialintresse, så är nog hockey det jag kommer att tänka på. Kan ni namnen på alla sveriges arenor och vilket lag de tillhör? Eller vad det blev för resultat i förra säsongens match mot Malmö borta? Eller till vilket lag Christoffer Björklund gick till? Jag vet en som säkert kan ge svaret på frågorna utan att googla ;-)

Nu är jag helt uttömt på kraft och armen börjar värka lite för att jag suttit för länge. Lite mjukgörande rörelser skall utföras innan bingen väntar.

Ha en go måndagskväll / Eva-Lena

 
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tävling??

Allmänt dravel
I går gick Melodifestivalen av stapeln. Mello, som det tydligen numera heter. Det smeknamnet talar väl egentilgen bara om hur fånig tävlingen egentligen är. Mello, det låter ju som två trötta tonårstjejer som inte orkar säga hela ordet. Ungefär som "ska du ha en karra" istället för karamell. Ja, nu var det inte riktigt smeknamnet jag hade i åtanken att drifta utan tävlingen. Inte bara musiktävlingar utan även andra tävlingar som jag anser att man inte kan tävla i. Alla tävlingar som inte har givna reglar som talar om vem vinnaren är, skönhetstävlingar, mattävlingar, musiktävlingar, konsttävlingar, filmtävlingar, mfl. Där det bedöms lite på tycke och smak.
 
I dag kommer tidningarna explodera i rubrikerna "Rätt låt vann", "Fel låt vann". Tänk om det skulle vara så inom till exempel sport?? Hur orättvis en hockeymatch än är så vinner det lag som gjort flest mål. Ett hundrameterslopp kan avgöras med 100 dels sekunder men han/hon som kommer först i mål vinner. Det blir aldrig diskussioner om att rätt eller fel person vann? Sen kan man ju tycka vad man vill om regler, men de finns där och de styr vem vinnaren blir.
 
 
I veckan stötte jag på ett annat system som jag verkigen ifrågasatte starkt. Ett betygssystem, ja nu är det ju inte ett ämne som inte diskuterats innan. Detta betyg handlar inte om skolbetyget utan ett betygssystem som är en överenskommelse mellan ett företag och facket. Ett betygssättande på alla anställda, ja givetvis handlar det inte om tjänstemännen :/
 
Betygen styr även lönesättningen. Varje år bedöms du av din arbetsledare (direktkanal till ledningen på företaget) I år så har de flesta fått sänkta betyg, vilket direkt resulterar i lägre lönekostnader för företaget. Smart drag, då företaget drabbats hårt av lågkonjukturen. Eller är det verkligen ett smart drag på lång sikt?? Återkommer till detta.
 
Kriterium för att få betyget 3 (skala 1-5) är att komma i tid och göra sitt jobb. Vilka kriterium som gäller vid högre eller lägre betyg är ej satta, utan ligger på arbetsledaren att bedömma. En dam hade en 4:a för hon arbetade undan så fort dock hade hon en 2:a för att mycket blir fel. Med min matematik så hänger dessa tal samman. En annan herre fick sänkt till en 2:a för att han arbetade för sakta. Han närmar sig 60 och är nogrann som få. Han gör alltså ett BRA arbete i mina ögon för att öka kvaliten på produkterna, men straffas för att det går för långsamt? Sen har vi arbetsledarens granne som även tillsammans firar semestrarna på samma husvagnscamping. Höga betyg som ger fetare plånbok.
 
Varje betygssänkning ger några hundralappar mindre i plånboken för den anställde och då kan man ju räkna ut att det ger desto mer för företaget med tanke på skatter och socialaavgifter. Smart drag? Ja, det kan man ju undra? Jag tror faktiskt inte det ens är det bra drag på kort sikt. Visst siffrorna blir bättre men tror man verkligen att det är en morot för de anställda att få sänkt betyg. Alltså utföra samma arbete men med lägre lön? Hade jag fått sänkt betyg för att arbetsledaren anser att jag arbetar sakta så hade jag inte arbetat fortare utan snarare tvärt om. Detta system kan ju inte stärka arbetsmoralen, ej heller yrkesstoltheten.
 
Visst kan jag förstå om man får sänkt betyg tex. om man ständigt och jämt kommer försent. Kommer en person försent till en line så stoppar det upp produktionen på hela linen. Dock går det ju att lösa på annat sätt än med ett betygssystem. Och ska det finnas ett betygssystem så ska det finnas klara regler vad man bör prestera för att få ett högre betyg. Finns det inte det, utan det handlar om godtycklighet, så ger det ju inte den positiva effekten som företaget skulle tjäna mer på. Den anställde har ju inget att sträva efter?
 
Sen är det ju lite läskigt att det är upp till en person att avgöra vilket betyg du får. Precis som när man gick i skolan ju. Jag som alltid säger vad jag tycker, även fast det inte alltid faller i god jord och de som säger vad andra vill höra, fast man inte tycker det själv. Sen finns det en annan aspekt. Jag minns när jag gick på gymnasiet, det fanns en svenska lärare som hade ett gott öga för mig. Visserligen var jag duktig i det svenska språket, både vad gäller uppsatser och gramatik. Däremot höll jag med en klasskompis till mig som ifrågasatte hur det kom sig att jag fick en 5:a på min uppsats medans hon fick en 3:a. Han gav inte ett godtagbart svar på hennes fråga, dock var jag glad över min 5:a men ansåg att hennes uppsats var klart mer värd än 3:an som hon fick.
 
Lite så blir det ju även på detta företag kan jag tänka mig. Personkemin styr nog en heldel. Dessutom får ju arbetsledaren direktiv uppifrån. -Vi behöver få ner personalkostnaderna......-okey, då ser jag över betygen. Jag tycker det är rena 1800-talet, då knegaren stod med mössan i hand. Dessutom är detta betygssystem godkänt av facket??? Ja, allt är inte svart eller vitt.
 
Ha en bra söndag / Eva-Lena
 
 
 
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Arla morgon

Allmänt dravel
Solen börjar gå upp och det är så tyst. Trafiken har inte dragit igång ännu på 25:an utanför. Vaknade vid 6 idag med huvudvärk och en värkande arm. Först gick jag bara ner och tog 2 alvedon och kröp ner igen jämte min sovande sambo men sömnen ville inte infinna sig så jag beslutade mig för att kliva upp. Efter ett par baljor kaffe är jag nu redo för att möta dagen.
 
Verkar bli en solig dag idag. Tänkte jag skulle valla mamma :) Kanske med en tur till Växjö och barnbarnen i Hovmantorp. I morgon fyller Micke 22 år. Hua, vad tiden går. Han är född 4 dagar efter min 25 års dag. Herrejösses, han är ju snart lika gammal som jag var då.....vart tar åren egentligen vägen??
 
 
Mycket av mina tankar kretsar just nu till det stundande bröllopet. Det börjar kännas mer verkligt nu. I går eftermiddag var vi in til stan och provade ut frack till Christer. Det är något speciellt med en man i frack och mitt hjärta gjorde en extra liten volt igår när jag såg på den man som vunnit mitt hjärta.
 
 
Nu är våra kläder inför bröllopet ordnade. Köpte passande smycken igår och skorna är beställda. Vet dock inte om jag ska ha dem för det kan bli lite för mycket turkost men om det inte blir bra med dessa så kommer jag ändå att ha användning för dem. Jag måste ha köpt de sista paret för nu var de turkosa slutsålda :)
 
http://www.bonprix.se/produkt/sandalett-svart-958805/?type=image
 
Eftersom alla barnen följer med på resan så har jag en privat frisör (Christers dotter Jenny) en stylist (Mickes flickvän Jennifer) och en duktig fotograf (min son Fredrik) Skulle behövt ha en florist också men jag tänkte nog agera sådan själv. Jag vet nämligen hur jag vill ha brudbuketten och jag vet att jag skulle kunna skapa den själv, enda som ligger mig i fatet är väl tiden. Vi kommer ner på måndagskvällen och har egentligen bara tisdagen till att handla det som återsår. 1 Maj är nämligen en helgdag även på Mallorca. Vi får se hur vi gör med blombuketten.
 
Nu är klockan snart 8, undrar om jag ska försöka krypa ner och sova en timme eller två. Tilda kommer att hålla sig lugn i allafall för hon har fått varit ute alla redan. SMP har jag hämtat in till lilla gubben, så han slipper ut i den kyliga morgon luften. Han måste ju bara älska mig då :D
 
Ha en go helg / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ja, då var man ett år äldre då.

Allmänt dravel
Fick lite panik när Micke sa att jag fyller 50 om 3 år. Jösses, det kan väl ändå inte stämma!!! 50 år, då är man ju gammal :)
 
I dag gjorde vi som så att vi alla åkte hem till mamma och käkade tårta. Jennifer hade laddat ner en app på sin mobil med Harlem Shake. Små tokiga blev vi och spelade in en liten film och oj vad vi skrattade. Mamma bangar inte för mycket hon heller. Hon är så jäkla go!! Vet inte hur man gör för att få in filmen här, men jag lägger en länk till Youtube och hoppas att det funkar.
 
Harlem Shake
 
I dag var jag hos sjukgymnasten. De hade fått svar på magnetröntgen som visade att jag fått en utbuktning på disken mellan 6-7 kota tror jag det var. Alltså inte så illa som diskbråck dock illa nog. Inget att oroa sig över. Troligtvis kommer jag att bli fullt återställd men det kommer att ta tid. Jag skall fortsätta med den övningen jag fick sist. Vi försökte oss på en ny övning men den gjorde alldeles för ont så den får vi lugna oss med ett tag till, sa han. Om en och en halv vecka skall vi ha en ny träff och förhoppningsvis är jag ännu bättre till dess.
 
Ha en forsatt bra kväll / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Åter i arbete.

Allmänt dravel
Ja, nu är jag så pass kurerad att jag börjat jobba igen. Den värsta värken är släppt och idag tar jag bara alvedon och paraflex som smärtlindring. En domningskänsla i armen har jag hela tiden men inte värre än att jag kan arbeta. På onsdag ska jag till sjukgymnast och förhoppningsvis får jag i slutet av veckan veta vad magnetröntgen visade. Men eftersom jag är så pass mycket bättre så har jag en förhoppning om att det inte är diskbråck, men det återstår att se.
 
Jaha, då blev det kvalserien för Tingsryd. Det är ju bara att gilla läget och hoppas att det går vägen. Magkänslan säger att det skiter sig men hjärtat säger att vi spelar i Allsvenskan även nästa år. Det kändes verkligen underligt efter vinst matchen mot Oskarshamn. Glädjen ville inte infinna sig då vinsten inte räckte eftersom Almtuna slog Mora. Kändes lite som man sett en match med lag man inte håller på och egentligen inte bryr sig om hur matchen slutade. Underlig känsla!
 
Går Sundsvall vidare till kval så får vi väl göra en repris och resa upp till Sundsvall igen. Eller fan vet om jag pallar en sådan resa, dock skulle den väcka många goa minnen ;-) I dag blev det klart att Petter lämnar tränarjobbet i Tingsryd. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Bra / Dåligt?? Ingen aning, det kan ju kanske ge en positiv effekt eller inte?? Usch, vad jag tycker illa om att vi hamnade i kvalet. Får nästan magont av att tänka på en eventuell division 1 serie igen :(
 
Dagens arbete har bestått i att gå igenom inkorgen. Mailen som kommit under de senaste veckorna har jag antingen vidarebifogat eller svarat på. Märker dock att jag hade lite svårt att komma ihåg vad jag gjort med dem så det blir lite extra arbete att reda ut allt. Borde ha rensat ur dem som blivit helt klara. Nu får jag istället undersöka till vem jag skickat eller vad jag svarat. Har ju inte alltid varit klar i skalllen när jag varit och spekat i mailen. Är det något jag missat så lär jag nog få höra det och kan då komma tillbaka med en förklaring.
 
I helgen har jag sytt lite på brudklänningen. Trots min litenhet så var jag för bred över bringan för att komma i den. Fick köpa siden band och göra om den i bak så att jag har snörning från midjan och upp. Däremot upptäckte jag att jag är alldeles för mager eftersom kläningen är en tubklänning så ser man axlar och skulderblad. Kan ju säga att jag inte såg vacker ut, skinn och ben :(  Ställde mig på vågen och upptäckte att jag gått ner 2 kg och det är MYCKET på lilla mig. Två månader har jag på mig att gå upp i vikt. 5 kg hade varit önskvärt. Slutar jag röka så vet jag av erfarenhet att det inte alls är någon möjlighet. Lite festligt, nästan alla som slutar röka är rädda för att gå upp i vikt. Min morot till att sluta röka är just för att gå upp i vikt.
 
Det blev en riktigt hoppig blogg idag men det är lite så det känns. Det är så mycket på G, så man har svårt att hålla fokus på en sak. Nu ska jag sätta mig med klänningen igen. Snörningen blev lite för mycket så jag måste testa med att inte snöra den så tätt utan kanske bara använda mig av varannan hälla.
 
Ha en go måndag kväll / Eva-Lena
 
 
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!