Då har vi gått in i en ny era.

Hockeyblogg
Den gamla styrelsen har bytts ut mot en helt ny. Valberedningen har gjort ett fantastiskt jobb! Nu vet jag att en del kallar det för kupp, men var skulle vi stått om detta inte hade skett utan allt rullat på. Gamla ordförande var lite putt och tog det hela lite för personligt. Visst hade han haft möjlighet att kandidera. Alla har den möjligheten och det är upp till medlemmarna att lägga sin röst. Men man kan inte bara kandidera till en post utan att lägga fram en verksamhetsplan. Vad vill man och hur har man tänkt att lägga upp arbetet?
 
Jag klandrar inte den avsatta styrelsen. Visst bär de skuld för att de låtit det gå så långt och att ingen haft någon vidare koll. Jag hade klandra dem om det gjort allt detta för egen vinning, vilket jag absolut inte tror att de gjort. De har ett hjärta och engagemang i föreningen. Ingen tvivlar nog på det men det har kanske inte funnits tillräcklig kompetens vad gäller att driva en förening.
 
Jag tror på den nya styrelsen, en blandning av olika individer som jag tror kommer att komplettera varandra jätte bra. De har definitivt ingen lätt uppgift men visar de en öppenhet utåt så kommer de att få ett enormt stöd från människor runt omkring som brinner för klubben. Det har redan visat sig i form av telefonsamtal till Christer, som är eventsansvarig, personer som ville ställa upp och hjälpa till. En person hade ideér om intro och han hade en vän som var kunnig med ljud och bägge ville ställa upp och hjälpa till.
 
Kommunen då, tror ni de kommer att ställa upp?? Ja, jag tror faktiskt det. De var inte direkt ovilliga att ställa upp när den gamla styrelsen bad om borgenshjälp. Dock ville de ha information om tex. ekonomin vilket de aldrig fick. Det var nog inte ovilja från den gamla styrelsen. Däremot tror jag inte någon av dem hade sådan koll så att de kunde ge dem denna information även om de velat. Om jag skulle ställa upp på borgen för någon så självklart vill jag veta hur deras ekonomi ser ut och vad de har för framtida betalningsförmåga. Så i dagsläget handlar det ju om förtroende. Ett förtroende som den gamla styrelsen inte haft hos kommunen eller bank och som jag hoppas att den nya styrelsen kan återfå.
 
Det finns också förtroende som försvinnit hos tidigare sponsorer. Träffade ett Lessebo företag som INTE skulle ställa upp iår. En trogen supporter som visserligen kommer att gå på matcherna men inte lägga en sponsor krona i föreningen detta år. Det gick inte att övertala honom utan han vill se en förändring innan han är villig att ställa upp igen: Han vägrade ta fagra ord om att en förändring kommer att komma till stånd. Finns det fler så missnöjda och misshandlade sponsorer?? Jag är tyvärr rädd för att han inte är den enda.
 
Förtroende är inget man bara får, förtroende är något man förtjänar och har man engång (eller flera gånger) missbrukat ett förtroende, så krävs det mer än bara ett förlåt. Det kommer att bli tufft för den nya styrelsen att bygga upp förtroendet hos alla igen, men ingen omöjlighet. Vi är nog många som tror på detta.
 
 
 

Kommentera inlägget här: