Packat och klart....

Hockeyblogg

.....nä, det är nu det börjar. Ja, ni vet den där nya eran jag skrev om. En ny styrelse, check. Borgen från kommun, nästan check. Då är det bara och luta sig tillbaka och förlita sig på att andra gör sitt jobb? Riktigt så ligger det inte till. Det är nu det börjar! Styrelsemedlemmarna är inga frälsare. De är verkligen engagerade, arbetsvilliga och kompetenta. Dock kvarstår att ekonomin är ansträngd och det finns inga trollspön, utan bara hårt arbete.

Jag är rent ut sagt skit stolt över att vara Taifare. När alla, i princip mangrant, ställde upp och engagerade sig med diverse räddningsauktioner i slutet av förra säsongen. Men låt det inte ta slut med det, pengar behövs fortfarande. Alla kan vi dra vårt står till stacken. Det behöver ju inte vara att vi själva ska pumpa in pengar i föreningen. Varför inte tala med företag man arbetar att få dem att vara med och sponsra föreningen. Fiska lite, bered mark och kontakta sedan marknadsgruppen med tips och kontaktuppgifter. Du kanske också har tips och idéer på vad man kan hitta på för att få in mer pengar till föreningen, dela med dig.

 

I går kväll satt gubben och jag och jobbade med olika saker, dock båda för Taif. Känns rätt gott att vi har intresset gemensamt, eftersom mycket tid läggs på det. Jag ringde runt och frågade om tillstånd att få fotografera på privata marker. Bokade tider med spelarna som har lovat att ställa upp på fotografering. Nästa vecka blir det fotografering mån-, tis- och onsdagkväll. Hoppas på fint väder, då det ska fotograferas utomhus. Chrille satt och försökte reda ut hur verksamheten fungerat förr om åren i samband med matcher. Vilka tillstånd som krävs och vilka som hållit i vad. Ingen lätt uppgift men det gäller att ta en bit i taget och ta hjälp av de som varit med innan.

Vad gäller ideellt arbete så kan man ju inte få för många hjälpande händer. Vill du ställa upp och hjälpa till i kioskerna, lottförsäljning mm så hör gärna av dig till Christer. Christer och jag spånade lite grann om det här med ersättning för att man ställer upp ideellt. Givetvis anser jag att man kan få någon form uppskattning men kanske inte frikort för resten av säsongen. Sådant kostar!! Nu vet jag inte hur många frikort som lämnats ut. Säg att det är 100 frikort som delas ut tror inte det är överdrivet många. En vuxen ståplats kostar 1800 kr en total kostnad på 180000 kr, vari ligger då det ideella arbetet? Jag ska vara ärlig och säga att jag har haft frikort, eftersom jag fotograferat mycket åt föreningen. Jag ber om ursäkt för det! Hädan efter kommer jag tacka nej till frikort. Även fast jag vet att jag kommer att lägga ännu mer tid nästa säsong, mot vad jag gjort innan, eftersom jag idag sitter med i informationsgruppen som fotograf.  De flesta av oss som arbetar ideellt är hängivna supportrar och skulle även om vi inte haft frikort gått på match. Rätta mig om jag har fel men det innebär en hel del pengar i förlorade intäkter.

 

Jag tycker man kan erbjuda annan ersättning, som inte kostar, men för många kanske är mer värd. Säg till exempel föräldrar som ställer upp och arbetar. De kanske har barn som ser upp till dessa hockeyspelare. Tänk att tex. få följa med spelarbussen på en bortamatch. Vara med i omklädningsrummet för att sedan kanske avsluta dagen med en signerad tröja.

Eller varför inte en middag i restaurangen för hela familjen under en match, med en VIP service under hela måltiden. Jag kan till och med tänka mig att servera enbart dem under hela middagen. Bättre service kunde de inte få ;-))

Det finns säkert massor av andra trevliga saker man kunde erbjuda alla ideella krafter som inte direkt kostar föreningen något. Det är ju bara fantasin som sätter gränser. Man skulle kanske sätta upp ett par olika förslag som man kan erbjuda till dem som är villiga att ställa upp och hjälpa till. Visst det innebär kanske mer arbete än att dela ut frikort men det skulle kosta mindre.

Tror inte jag kommer att blogga mer innan midsommar så jag passar på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar.

/Eva-Lena

ps. bilderna i denna blogg är tagna när jag var i Tingsryd och rekade inför fotograferingen nästa vecka.

TAIF, Tingsryds AIF;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ler och tänker på att stjärntecknet fisken är framme igen :) Håller med dig om att ideellt arbete säkert kan belönas på ett helt annat sätt som inte kosta föreningen något. Tänk dessa barn som ser upp till äldre spelare - låt äldre spelare bli som en fadder åt de yngre. Autografer, lite träningstips, träningshjälp sån´t som de mindre skulle uppskatta.

Patrik hälsar att här i Åseda när han var tränare, så införde han att varje pojklag fick 2-3 A-lags-spelare som fadder. De hade till uppgift att stötta laget, komma ner på någon träning, ta hand om någon träning, kanske vara med på någon cup och stötta laget. En sammanhållning som gjorde att klubben blev som en "familj"

Önskar dig och "gubben" en himla trevlig midsommar och hoppas att ni får några härliga lediga dagar!

Kramiz från cyber-lilla-syrran:)

Svar: Och vi önskar er detsamma hoppas ni får det en riktigt härlig midsommar!!
Eva-Lena