Grovskissad resrutt

Ramberg on Tour
Nu har jag suttit ett bra tag med den stora Sverige kartan och försökt lägga upp en resrutt till semesterns "Ramberg on Tour". Jag har på tidigare resor ofta fört lite dagbok som jag skickat som brev till min kära syster. I år tänkte jag att jag skulle blogga under resans gång. Resan kommer att ta 12 dagar har vi tänkt. Först började jag att lägga alla orter vi vill besöka på vägen upp men insåg rätt snart att då har alla dagar gått bara på uppresan.
 
Tänkte om och kom fram till att vi får ta ett par ställen på vägen upp och en del på vägen hem. Enda som vi har som är datumstyrt är att vi ville vara uppe i Luleå under hamnfestivalen som går av stapeln 11-13 Juli. I grova drag ser resan ut som nedan.
 
På väg upp:
 
Lessebo - Sundsvall - Kramfors - Luleå - Uleåborg (Finland) - Boden - Kiruna
 
När jag kikade på kartan såg jag att det inte var långt kvar till 3 riksröset och har vi åkt så långt så vore det ju mödan värt att även åka dit.
 
På vägen hem:
 
Kiruna - Piteå - Örnsköldsvik - Stockholm (där vi ska tillbringa någon dag med Chrilles dotter) - Lessebo
 
Jag har 2 dygn till godo för oförutsedda saker. Man vet ju inte vilka guldklimpar man hittar på vägen som man vill utforska lite mera. Nu sitter jag här och väntar på lilla gubben så att han får se och säga sitt om min lilla rutt. Vi har i stora drag redan tidigare planerat vad vi vill se. Min höjdpunkt är trakterna kring Kramfors, där släkten min varit bosatta. Chrille ville se Bodens fästning och Kiruna som de tydligen håller på att flytta?? Sen har jag några blogg/FB/cyber vänner som jag gärna skulle vilja träffa.
 
Så är ni nyfikna på att följa med på vår Norrlands turné så håll utkik, fortsättning följer.
 
 
 
/Eva-Lena

Kommentera inlägget här: