Slightly change of plan

Ramberg on Tour
Ja, innan resan ens börjat så har jag fått ändra lite på resrutten. Inget större mer än att vi åker uppåt lite snabbare än tänkt, så att vi landar i Uleåborg redan den 12 istället för 13-14 som vi först tänkt. Anledningen till detta är att jag fick en vänförfrågan från en Craig, som visade sig vara en brylling till mig. Han skulle åka till Finland bland annat till Uleåborg för att träffa Rambergsläkt. Han undrade ifall jag ville komma över och träffa dem. Det måste varit meningen att vi ska ses, för vi hade ju redan planerat att åka upp, det felade bara en dag. Då ska tilläggas att senast jag var i Finland var för 2 år sen och innan dess var år 1990. Så det är ju inget jag åker till var och varannan vecka precis.
 
Jag har nu bokat en övernattning på samma hotell i Uleåborg och kontaktat Katri (också en brylling till mig). Hon och hennes mor har planerat för Craigs besök och det skulle vara skoj att även få träffa henne och kanske andra okända släktingar. Enda släktingar som jag har kontakt med är mina morbröder och deras familjer. Med tanke på att mormors far Kalle hade 6 barn. Tittar man sen ner i leden så har ju bara Kalle 11 barn så släkten blir ju enorm. Katri är släkt med mig pså sätt att hennes morfars mor var syster till Kalle och Jaakko. Låter det krångligt? Ja jag är glad att jag gjort mitt träd så att jag kan gå in och kika för att få ett grepp om det hela. Jag får visa er (familjerna som kommer ner till mammas födelsedag i sommar) så att ni förstår ert släktskap med alla personerna.
 
Jag har inte fått svar från Katri ännu men Craig och jag har bytt telefonnummer så att vi inte missar att träffas i allafall. Lite pirrigt är det också. Ja, jag menar är att bara för att vi är släkt så betyder det ju inte att allt faller på plats och man gillar varandra. Vänner väljer man och släkt får man lite på köpet. Samtidigt så känns det ändå häftigt, just för att vi ÄR släkt.
 
På onsdag börjar vår resa norröver i allafall!  Nu har jag släckt ner jobbdator och snart blir det After Work på Flustet för att fira in semestern. Framför mig ligger sedan 4 veckors semester, gött!!
 
 
 
 / Eva-Lena

Kommentera inlägget här: