Sjukdom....

Tyck och tänk
....ja, man säger så. Det är en sjukdom men vilken jävla sjukdom!! Det finns väl ingen sjukdom som gör en till en komplett jävla idiot som bara ser till sig själv och ger helt fan i vad andra människor tycker, tänker eller känner?? Jo, det finns det tyvärr. Det kallas alkoholism!!
 
Det är inte lätt att skilja på person och beteende. Min syster säger att man måste försöka se skillnaden för att förstå sjukdomen MEN ärligt...jag kan inte det just nu!!
 
Varför får jag dåligt samvete för varenda jävla sak. Firar till och med julafton tillsammans för att jag tycker synd om honom och jag vill inte att någon ska behöva sitta ensam på julaftonen! Gräver ner alla oförätter för att ge alla en fröjdefull jul. Ja, det var en fin jul, trots allt. Men allt känns så jävla falskt nu efteråt. Varför tror jag att allt ska bli bra i slutändan. Det finns inga bra slut så länge det finns ett missbruk.
 
Tårarna rann ner för kinderna på mig när jag gick runt i lägenhet som jag ansvarar för och i min tur hyrt ut i andrahand. Hyresgästen hade tagit vad han ville ha med sig och lämnat resten. Stanken slog emot mig redan när jag klev in i hallen. I badrummet var det skitigt och i hörnet låg en tidning fasttorkad i golvet med gammalt kattpiss. Skräp och och damm, tobak ja gud vet vad låg utspritt över hela golvet. I diskhon låg gamla matrester och folie förpackningar, en mjölkkartong med sur mjölk stod på bänken i köket.
 
Hur kan han göra så mot mig?? Har han så jävla rymligt samvete? Känner han inte ett enda uns av dåligt samvete? Där sitter han i bilen och glatt skriver han att nu är han på väg till sitt nya hem. Glad som en lärka och alla goa söta människor som lyckönskar denna lille jävla egoistiska, falska, lismatiskt person. Förlåt, glömde skilja på person och beteende. Denna stackars sjuka person som det är så jävla synd om!!!
 
Den 13:de Januari ska lägenheten besiktas. Tack och lov får jag väl säga om alla helger då det från början var tänkt att besiktas den 2:a Januari men de ringde och sköt upp den. Nu vet man vad man ska göra på sina lediga dagar fram till dess. Så tack kära du för att du ger mig sådan underbar sysselsättning!!
 
Ni får ursäkta mig men jag är bara tvungen att få det ur mitt system.
 
Förhoppningsvis blir början på det nya året bättre än slutet på det gamla
 
 

Kommentera inlägget här: