Sjukdom....

Tyck och tänk
....ja, man säger så. Det är en sjukdom men vilken jävla sjukdom!! Det finns väl ingen sjukdom som gör en till en komplett jävla idiot som bara ser till sig själv och ger helt fan i vad andra människor tycker, tänker eller känner?? Jo, det finns det tyvärr. Det kallas alkoholism!!
 
Det är inte lätt att skilja på person och beteende. Min syster säger att man måste försöka se skillnaden för att förstå sjukdomen MEN ärligt...jag kan inte det just nu!!
 
Varför får jag dåligt samvete för varenda jävla sak. Firar till och med julafton tillsammans för att jag tycker synd om honom och jag vill inte att någon ska behöva sitta ensam på julaftonen! Gräver ner alla oförätter för att ge alla en fröjdefull jul. Ja, det var en fin jul, trots allt. Men allt känns så jävla falskt nu efteråt. Varför tror jag att allt ska bli bra i slutändan. Det finns inga bra slut så länge det finns ett missbruk.
 
Tårarna rann ner för kinderna på mig när jag gick runt i lägenhet som jag ansvarar för och i min tur hyrt ut i andrahand. Hyresgästen hade tagit vad han ville ha med sig och lämnat resten. Stanken slog emot mig redan när jag klev in i hallen. I badrummet var det skitigt och i hörnet låg en tidning fasttorkad i golvet med gammalt kattpiss. Skräp och och damm, tobak ja gud vet vad låg utspritt över hela golvet. I diskhon låg gamla matrester och folie förpackningar, en mjölkkartong med sur mjölk stod på bänken i köket.
 
Hur kan han göra så mot mig?? Har han så jävla rymligt samvete? Känner han inte ett enda uns av dåligt samvete? Där sitter han i bilen och glatt skriver han att nu är han på väg till sitt nya hem. Glad som en lärka och alla goa söta människor som lyckönskar denna lille jävla egoistiska, falska, lismatiskt person. Förlåt, glömde skilja på person och beteende. Denna stackars sjuka person som det är så jävla synd om!!!
 
Den 13:de Januari ska lägenheten besiktas. Tack och lov får jag väl säga om alla helger då det från början var tänkt att besiktas den 2:a Januari men de ringde och sköt upp den. Nu vet man vad man ska göra på sina lediga dagar fram till dess. Så tack kära du för att du ger mig sådan underbar sysselsättning!!
 
Ni får ursäkta mig men jag är bara tvungen att få det ur mitt system.
 
Förhoppningsvis blir början på det nya året bättre än slutet på det gamla
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Gott och blandat

Allmänt dravel
Idag blir det en sådan där pladder blogg. Tror inte ens ni hittar en rödtråd i den, ifall ni nu försöker hitta det.
 
Jag har kommit fram till att jag måste ha de mest ogrönafingrar fingrar som finns. Jag vill ha fina blommor och jag försöker verkligen hålla dem vid liv. Väntade med att köpa julblommor för att de åtminstone skulle överleva julen. Men denna blev inte mer än ett par dagar.
 
 
Jag har inte ens hunnit vattna den en enda gång. Bladen bara trillar av på den. Och nu ska ni inte tro att den dog av torka, jorden var fuktig och det var ju därför jag inte vattnade den. Jag ska f*n hädan efter köpa tygblommor. Då kan jag plocka fram julstjärnorna samtidigt som plastgranen, praktiskt!
 
Som ni säkert vet vid det här laget så är jag ingen vän av vinter eller julen heller för den delen. Dock gillar jag alla ljus och dekorationer som man ser överallt. Åker ni någon gång från Lessebo till Kosta passerar ni ett litet samhälle, Fagerhult. Där är de väldigt duktiga på att pynta smakfullt.
 
 
Här har de satt upp tomtar på loftet på en lada. Kan vara lite för mycket men jag tycker detta är riktigt sött. Pynta smakfullt är det tyvärr inte alla som gör. Inte i mitt tycke i allafall. Blinkande färgglada belysningar och blandningar av olika stilar är INTE snyggt. Speciellt inte blinkande färgglada belysningar som mer liknar 80-tals disco är julefrid.
 
Jag brukar ha kameran med mig i bilen allt som oftast. Igår fick Chrille utstå mina små nycker när jag fick syn på något som jag bara m å s t e fotografera. I går var det en vacker kvällshimmel jag ville fånga med linsen.
 
 
Jag är lite nyfiken på tornet som synt i bilden. Stort och högre än trädtopparna. Nästa gång jag har vägarna förbi så måste jag nog undersöka det lite närmre. Undrar vad det kan vara? Utsikten från det måste vara något att se.
 
Ikväll blir det Sandras i Kalmar och lyssna och dansa till Lasse Stefanz, maken favoritband ;)
 
Ha en go lördagskväll / Eva-Lena
 
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ingen hockeysöndag

Eftersom det är uppehåll i hockeyn så får jag hitta andra saker att fotografera. Testa kamerans andra inställningar också. Först hade jag i åtanke att åka upp till sporthallen och fotografera inomhusfotboll. Men det blev något helt annat.
 
Jennifer och Micke följde med mig och hälsade på hos mamma idag och efter besöket så ville Jennifer åka till Kosta och lyssna på Idoldeltagarna som skulle uppträda på Kosta Outlet. Micke var väl måttligt road av detta men även han följde med. Ska jag vara ärlig så har jag ingen koll alls på Idol. Igår eller var de i förrgår så förstod jag i allafall att det var en Elin och Kevin i final. Det är ju svårt att undvika Idol helt och hållet de som tittar brukar lägga ut sina önskningar på FB :)
 

Elin 2:an i årest upplaga av Idol.
 
Kevin som vann årets final var inte på plats men 3:an och 4:an var det, Erik och Jens tror jag att de hette.
 
 
 
Det var rätt mycket folk på plats och tittade. Längst framme vid scen stod de galnaste småtjejerna. Efteråt fick de köpa en CD och få den signerad av sina idoler.  Såg nog den yngsta åskådaren, klokt med hörselskydd på de små.
 
 
Det var rätt roligt att fotograferan detta och med kameran jag har idag, så är folk så vänliga och ger mig utrymme. Så inte nog med att man har bra utrustning man får de bästa platserna att fotografera ifrån också.
 
Ha en underbar söndag / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!