Tid för eftertanke.

Allmänt dravel
Det finns en hel del måsten ikväll, redigera bilder, förbereda morgondagens kundbesök, plocka ur diskmaskinen, mm mm. Men jag lägger det åt sidan en stund och sätter mig ner och skriver lite. Det var ett tag sedan. Detta känner jag inte längre som ett måste utan när andan faller på så sätter jag mig ner och skriver ett par rader. Det ger mig faktiskt ett lugn.
 
Solnedgång vid vårt smultronställe
 
Ibland måste man ge sig själv tid för eftertanke. Oftast så tar arbete och familj så mycket tid att man inte hinner med att stanna upp i vardagen och njuta av livet också. I dag när jag satt i bilen hem så slogs jag av hur vackert det var ute. Man åker från A till B utan att lägga märke till allt runt omkring.
 
Semestern är över och alla jag mött är mycket nöjda med den svenska sommaren och semestern och visst har den varit fantastisk. Jag känner att semestern var över snabbare än man hann blinka. Först så kändes det lite vemodigt. Som att man lägger något till handlingarna och reflekterar inte så mycket över det.                                                                                                          
Vy från tornet i Bjärtå kyrka
 
Men så är det ju inte ifall vi ger oss tid att sitta ner och plocka fram minnerna från semestern.Tänker på alla goa människor jag fått träffa denna sommar. Familj, släkt och vänner, blir varm om hjärtat.
 
Träffat underbar människor, här med Ewa i Piteå
 
Vi får ju inte se på semestern som att det är över. Semestern varade inte bara 4 veckor för mig. Först förberedelserna i månader, sen 4 veckor ledigt från arbetet och eftersom jag nu sitter här och njuter av upplevelserna så är den ju fortfarande inte över.
 
Morbror Timpa delar mitt intresse
 
När jag sitter här och skriver och minns tillbaka så känns det inte lika vemodigt längre. Även fast sommar värmen lämnat oss och hösten knackar på dörren, så vet jag att när det där förhatliga vintern kommer, då kommer jag kurar ihop i soffan och minnas med värme tillbaka på denna sommar.
 
La Familia
 
Under semestern hann vi också med att fira vår älskade mor som fyllde 80 år. En beundransvärd person, jag vet att de flesta skulle säga så om sin mor, men vår Hilkka kan man bara älska.
 
 
Oj, höll helt på att glömma anledningen till kvällens skrivande.....jag kom lite på avvägar.....Tid för eftertanke var det ju. I dagens samhälle så går allt i 110 och vi glömmer ofta bort att stanna upp och faktiskt njuta av det vackra runt omkring oss. Det var ju det jag hade i huvudet när jag börja skriva. Att uppmana alla till att stanna upp ibland och njuta av livet. Skrinna inte i en hastighet som gör att du missar livets väsentligheter.
 
 
Arbetsgivaren kräver vår närvaro, barnen och övriga familjen kräver sitt. Sen är det andra aktiviteter, visserligen själv valda många gånger dock även de tidskrävande. Nej, stanna upp och njut av livet...glöm bort bekymmer sorger och besvär......avslutar denna blogg med björnen Baloos visdomsång.
 
 
Trevlig helg passar jag på att önska er / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!