Tid för eftertanke.

Allmänt dravel
Då var denna dag gjord. En mycket fin cermoni blev det och jag tror att Jocke hade gillat valet av musik. Det är skönt när en begravning av unga människor inte blir så högtravande, utan lite mer lättsam. Det känns mer naturligt än om det skulle vara en cermoni av en massa psalmer och snack om gud och hans himmelrike.
 
Visst vill jag tro att det finns något efter detta jordeliv. Att man inte bara ligger där i jorden och förmultnar. Hur denna efter värld ter sig kan man ju bara spekulera i. dock vill jag se ljust på det för det underlättar sorgearbetet.
 
Det kändes så konstigt när jag skulle lämna församlingshemmet för att åka hem. Känns som att det inte var förens då jag insåg att Jocke inte finns bland oss mer. Efter att kramat Anna, Jana, Tommy och hans flick vän och slutligen hittat Stina så saknades det någon. Visserligen var vi alla samlade för hans skull men han fanns inte på plats för att få en kram. Kände en saknad i hjärtat och det gör ännu ondare i mig när jag tänker på alla som stått honom närmre än vad jag gjorde. Vilken saknad skall då  inte de känna!
 
Alla saker som verkat så viktigt får en annan betydelse när man varit på begravning. Banala saker som att våren är alldeles för sen. Än sen, VI får uppleva den, för oss kommer det att komma en sommar. Så njut av livet och var rädda om varandra.
 
 

Kommentera inlägget här: