Från tanke till handling

Allmänt dravel
Ja, tanken att göra iordning rummet i källaren har funnits sen grabbarna flyttade hemifrån. Men från tanke till handling har det gått 1,5 år snart. Nu blev det dock hög aktuellt då Fredrik skall flytta hem en vända. Han har fått jobb utomlands i sommar och har hyrt ut sin lägenhet i andra hand. Däremot så kan han inte flytta ner förens efter att han tagit studenten så det blir att flytta hem till mamma och Chrille ett tag.
 
 
Rummet såg ju inte allt för trevligt ut så jag bestämde mig för att måla väggarna vita igen. När jag började målningen så tyckte jag det skulle vara häftigt med något målat på väggen. När grabbarna bodde hemma så pratade vi lite om att måla ett träd i svart. Vi kom nog så långt att vi köpte färg men inget blev målat. Nu började jag googla på siluetter och hittade 3 bilder som jag kunde tänka mig och efter en liten omröstning så blev det Sthm dock ledde frihetsgudinnan ett tag och den tänkte jag måla först men väggen var så avlång och en bäddsoffa kommer att täcka en del av den så jag beslutade mig för att byta och ta Stockholmssiluetten istället.
 
 
Började med att skissa upp väggen med blyets. Där gick en helkväll sen var det dags att måla alla konturer.
 
 
Pilligast var nog det höga tornet, Det blev inte riktigt realistiskt, så som fotografiet visade, men jag tyckte det ändå var okey.
 
 
Nu återstod bara det tråkigaste fast som tur så går det ju undan med den stora penseln Och vips så var det klart!
 
 
Eller nästan i allafall. I morgon i dagsljuset får jag se ifall färgen täckt över allt och sedan kommer jag bli tvungen att göra lite finjusteingar med den vita färgen på ställen där man fortfarande der lite blyerts typ fönstrena i det höga tornet där jag inte riktigt gjorde som jag skissat.
 
Jag blev faktiskt mycket nöjd med resultatet om jag själv får säga det ;-)
 
Ha en skön kväll / Eva-Lena
 

Kommentera inlägget här: