Ett häftigt scenario

Hockeyblogg
Holger hade lagt ut en fråga på FB. OM vi skulle ta den allsvenska platsen, ifall Timrå inte klarar att reda ut sin ekonomi? Min första tanke var NEJ, men samtidigt kan man ju inte tacka nej, kände jag. Däremot så vill jag inte tillbaka till det vi haft. Ett lag där de flesta saknar klubbkänsla. Vår förening står för stolthet, hjärta och tradition och det har inte varit mycket av den varan i laget.
 
Däremot drömde jag i natt....nä, skoja bara....satt här på morgonkvisten och spekulerade. Vi bygger en trupp för spel i division 1 med många duktiga juniorer från det egna ledet. Vi förstärker upp den med endel spelare från fjolårets trupp. Sådana spelare som är värda att bära klubbmärket.
 
 
Dock ska vi hålla en låg spelarbudget och inte locka med maffiga löner för det har vi inte pengar till. Det vi kan erbjuda är spel i ett lag där de aldrig behöver spela för tomma läktare.
 
Sen OM erbjudandet kommer om en friplats så tar vi den men ändrar inte konceptet för lagbygget. Vi har då ytterligare en morot till duktiga unga spelare. Du får inte mycket i lön men du får chansen att visa upp dig i Allsvenskan. Vi har duktigt folk i vår förening som lätt hittar sådana talanger i lägre serier. Se bara vart Viktor Fasth står idag, efter att Tingsryd hittade honom i Tvåstad Kobras (tror jag det var)
 
Sen spelar vi med vårt unga hundriga lag i Allsvenskan. Tänkt vad stolt jag skulle vara även om vi förlorar mot Djurgården med 7-0. Tänk bara att få se killar spela och göra sitt yttersta. Skulle vi sedan åka ner i ettan efter säsongen, så spelar ju inte det någon roll då vi ändå fått en fribiljett upp. Jag skulle då stå där på plats och applådera och tacka för en fantastisk säsong fullt av stolthet, hjärta och traditionen.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Jag älskar ditt hjärta för taif önskar jag kunde känna så. Men jag har ju en annan gemenskap som har fått mitt hjärta så det kanske är lite samma känsla. Kramar om er alla

Svar: Ja Anne, jag tror faktiskt att känslan är likvärdig <3
Eva-Lena