Allt annat än hockey!

Allmänt dravel
Resan upp till norra delarna av vårt avlånga land var en mycket trevlig och, trots många mil i bil, ver den riktigt avkopplande. Vi har beslutat att vi till sommaren ska göra ytterligare en tripp norröver, men då en längre tid och riktigt utforska dessa delar för visst är det grannt där uppe.
 
 
Inte långt efter höga kustenbron så fick jag se en skylt där det stod Bjertrå och på något sätt kändes det lite häftigt. Här föddes nämligen min mammas morfar Kalle Ramberg. Det man vars efternamn jag tagit mig. Till sommarne kommer vi att åka dit och se vad vi kan finna ut om släkten.
 
 
Vi sov 2 nätter på Scandic Norr som ligger alldeles jämte Gärdehov. Här var vi och såg matchen som för 3 år sen tog Tingsryd upp i Allsvenskan. Kommer ni ihåg glädjen?
 
 
Förlåt, ingen hockey skulle det bli i denna blogg, men det är så jäkla svårt att i dessa dagar släppa tanken på hockey helt och hållet.
 
Ibland är jag lite stollig med kameran men får jag se något udda så vill jag ta ett kort. De undrade säkert vad jag var för toka när jag hängde ut genom rutan när vi körde om denna bil. Vi hade legat bakom dem en bra stund och haft lite skojigt åt deras lilla tilltag, så jag var bara tvungen att ta ett kort.
 
 
På vägen hem så åkte vi förbi skylten om Glada Hudik. Till sommaren ska vi inte bara åka förbi på motorvägen utan köra in och se dessa olika städer som ligger utmed kusten.
 
 
På färden hem gjorde vi ett stop hos min syster och hennes Kenneth i Nyköping. Det är alltid lika trevligt att träffas. Det slog mig när jag var hos dem hur vacker min syster blivit och det talade jag om för henne.
 
 
I bilen hem sa Chrille att så kan man ju inte säga. Det han syftade till var att jag just sa att hon aldrig varit så vacker som nu. Ungefär som hon inte varit vacker innan. Jo, men det har hon men nu har hon en inre styrka som strålar genom henne och hon ser ut att må så bra, vilket glädjer mig oerhört. Hon har levt ett liv som smått ätit upp henne inifrån men nu månar hon om sig och då menar jag inte bara det yttre. Jag är så stolt över henne och älskar henne för den hon är <3
 
 
Min syster och jag har också varit på en norrlands turne. För 3,5 år sen besökte vi en gemensam bloggkompis i Ö-vik. Tyvärr fick vi aldrig tillfälle att träffas på denna resa, dock hoppas jag att vi skall få möjlighet att träffas till sommaren. Skulle också vara roligt att träffa min lokförarkompis i Boden också :)
 
 
Innan vi kom hem så hann mörkret infinna sig och vi fick uppleva en vacker solnedgång under bilfärden. Åter igen hängde jag ut genom fönstret för att fånga det på bild. Trots hastigheten på motorvägen, så blev det en skaplig bild. Med denna bild önskar jag er en god nattsömn!!
 
/Eva-Lena
 
 
 

Kommentera inlägget här: