Överskottsenergi/resfeber?

Allmänt dravel
Upp med tuppen och trots att klockan bara är 8 på morgonen så har jag hunnit med en heldel. Plockat ur diskmaskin, satt på en tvättmaskin, plockat ihop sommarkläderna inför resan men ändå känner jag mig rastlös. Får blogga lite medans gubben min sussar så gått här bredvid.
 
Ikväll blir det fest för en 90-åring är det hälften så bra som förra årets fest så kommer jag krypa till kojs nöjd. Funderade på att ha kameran med men nää, ikväll ska jag vara en vanlig gäst, så man kan slappna av lite och va som folk :-) Vi hade lite tur detta året också. Förra året var det en Jenny (brorsans sambo) som var hos oss och fick agera chaufför, i år blir det en annan Jenny närmare bestämt syrrans tös. Hon är till Alvesta med vovven sin idag för att få henne godkänd som tävlings och vakthund, tror jag det var.
 
 
Tilda och Abby, som Jennys hund heter, är riktiga lekkompisar. Det är dock inga frågetecken om vem som bestämmer. Tilda är mycket bestämd på den punkten och Abby fogar sig efter det. Vilket gör att de fungerar så bra ihop. Värst är väl Tilda när det kommer till mig, så fort Abby kelar med mig så kommer hon som ett skott och klargör för Abby vem jag tillhör :-)
 
Jag har egentligen inget vettigt att skriva om idag, utan det är mest för att fördriva tiden, få tiden att gå. Det är ju tur att det är festen i kväll så tiden går fort. Jag vill att det ska bli måndag så vi får åka iväg. Har hört att veckans väder på Palma inte varit det bästa. Regn och åska dock är jag övertygad om att det kommer att vända till på Torsdag då bröllopet går av stapeln.....annars vet jag inte hur vi gör eftersom det kommer att ske utomhus?
 
Nu ska jag kika om inte tvättmaskinen är klar så att jag får dra igång en till. Sen är det dags att väcka upp Carlsson, blivande Ramberg, ur sin törnrosa sömn. Han får allt komma upp och underhålla mig lite.
 
Ha en underbar lördag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Underbara vår!

Allmänt dravel
I dag har jag haft en jätte skön dag ute i vårsolen med mor min. Kameran var med och jag fick några fina bilder på fåglar. Försökte mig på att fotografera en citronfjäril men det var lögn i helsike att få focus på den och inte ville den sätta sig en sekund heller.
 
 
 
 
Vi satte oss i lä vid bakstugan. Det var så lungt och gott att sitta där.
 
 
 
Idag blir det inte många tankar utan jag låter bilderna i bloggen tala för sig själv. Våren är en tid jag verkligen älskar. Allt vaknar till liv och dagarna blir ljusare och ljusare och jag fryser mindre och mindre.
 
Det är fler än jag som njuter av solskenet :)
 
 
 
 
 
Fåglar, hackspett, vårsol;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Hovmantorp-Ryd

Allmänt dravel
Då har man fått ställa om sig från hockey till fotboll. Det är lite annorlunda att fotografera fotboll, så det tar nog ett tag innan det blir bra bilder.
 
 
Matchen var väl en jämn kamp även fast Ryd, som kommer nerifrån såg sig som vinnare trots det oavgjorde resultatet. Lite små skojigt faktiskt, för de hade med sig en egen lite hejarklack. som var mycket engagerade. Stundtals lite för mycket, då de gav sig på domaren och talate om för honom hur han skulle döma ;-)
 
 
Mikaels insats i Hovmanstorps målet var klart godkänd. Några kvalificerade räddningar bla. ett friläge som gav en retur som han också sprang ut och tog.
 
 
 
Förövrigt så var väl matchen så som en premiärmatch kan vara, lite avvaktande och med lite nerver och inte den bästa matchen. I andra halvlek (höll på att skriva period) så blev dock spelet något bättre.
 
Här kan ni se ett klipp då lokalfotbollen.com intervjuade min lilla Micke efter matchen.
 
Idag blir det en liten promenad med mamsis i det vackra vädret. Kameran får följa med för man vet aldrig vad för intressant som kan hända och jag vill inte stå där och ångra att jag inte hade med mig kameran.
 
Skön söndag på er alla / Eva-Lena
 
Fotboll, Hovmantorp, Premiärmatch, Ryd;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Det finns ett fantastiskt engagemang

Hockeyblogg
Läste, med ett leende på läpparna, dagens SMP . Detta har jag och många med mig skrivit och önskat innan. De flesta man pratat med har varit av samma åsikt. Äntligen vänder styrelsen skutan så att vi alla styr mot samma mål. Ett mål att nå Allsvenskan, på ett mera sansat sätt. Vi har gjort det innan och vi KOMMER att göra det igen. Den här resan kan vi. Det viktigaste och svåraste blir när vi når målet. Då kommer den verkliga utmaningen. Att då jobba fram nya mål (etablering i serien) och hur vi ska arbeta för att nå detta mål. Det är där det har brustit tidigare och vi får ta lärdom av det.
 
Det skrivs om "skuggstyrelse" hmm, det är dett negativt uttryck, som jag inte ställer mig bakom. Vad det egentligen handlar om är att Tingsryds AIF har ett fantastiskt engagemang bakom sig. Det är flera som vill vara med och hjälpa till. De flesta föreningar drar ner sina styrelser i antal. Varför kan man fråga sig? Det är ju faktiskt ett svarghetstecken, man har helt enkelt inte tillräckligt med folk som ställer upp på föreningen. Det är ju här Taif visar vilken fantastisk styrka de har.
 
Att nu den sittande styrelsen har ställt in rätt riktning och börjat jobba för det glädjer mig oerhört. Vi kommer nu snabbare till att nå det mål vi alla siktat in oss på. Åter igen känner jag en stolthet att vara en del av föreningen Tingsryds AIF. Hjärtat har varit med hela resan och traditionen den har vi liksom fått på köpet, men nu kan man också hålla huvudet högt. Åh, vad jag ser fram emot att träffa alla goa Taifare nästa lördag, då vi samlas för att fira föreningen 1993-2013, en pigg 90 åring som slickat färdigt sina sår och redo för nya utmaningar.
 
I dag blir det fotboll. Seriepremiär för Hovmantorp mot Ryd kl 14.00 i Araby. Kameran får följa med och jag önskar Hovet lycka till. Det trodde jag aldrig jag skulle säga, men med min Mikael i målet så kan jag inget annat göra :)
 
Ha en underbart solig och fin lördag / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Tid för eftertanke.

Allmänt dravel
Då var denna dag gjord. En mycket fin cermoni blev det och jag tror att Jocke hade gillat valet av musik. Det är skönt när en begravning av unga människor inte blir så högtravande, utan lite mer lättsam. Det känns mer naturligt än om det skulle vara en cermoni av en massa psalmer och snack om gud och hans himmelrike.
 
Visst vill jag tro att det finns något efter detta jordeliv. Att man inte bara ligger där i jorden och förmultnar. Hur denna efter värld ter sig kan man ju bara spekulera i. dock vill jag se ljust på det för det underlättar sorgearbetet.
 
Det kändes så konstigt när jag skulle lämna församlingshemmet för att åka hem. Känns som att det inte var förens då jag insåg att Jocke inte finns bland oss mer. Efter att kramat Anna, Jana, Tommy och hans flick vän och slutligen hittat Stina så saknades det någon. Visserligen var vi alla samlade för hans skull men han fanns inte på plats för att få en kram. Kände en saknad i hjärtat och det gör ännu ondare i mig när jag tänker på alla som stått honom närmre än vad jag gjorde. Vilken saknad skall då  inte de känna!
 
Alla saker som verkat så viktigt får en annan betydelse när man varit på begravning. Banala saker som att våren är alldeles för sen. Än sen, VI får uppleva den, för oss kommer det att komma en sommar. Så njut av livet och var rädda om varandra.
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Från tanke till handling

Allmänt dravel
Ja, tanken att göra iordning rummet i källaren har funnits sen grabbarna flyttade hemifrån. Men från tanke till handling har det gått 1,5 år snart. Nu blev det dock hög aktuellt då Fredrik skall flytta hem en vända. Han har fått jobb utomlands i sommar och har hyrt ut sin lägenhet i andra hand. Däremot så kan han inte flytta ner förens efter att han tagit studenten så det blir att flytta hem till mamma och Chrille ett tag.
 
 
Rummet såg ju inte allt för trevligt ut så jag bestämde mig för att måla väggarna vita igen. När jag började målningen så tyckte jag det skulle vara häftigt med något målat på väggen. När grabbarna bodde hemma så pratade vi lite om att måla ett träd i svart. Vi kom nog så långt att vi köpte färg men inget blev målat. Nu började jag googla på siluetter och hittade 3 bilder som jag kunde tänka mig och efter en liten omröstning så blev det Sthm dock ledde frihetsgudinnan ett tag och den tänkte jag måla först men väggen var så avlång och en bäddsoffa kommer att täcka en del av den så jag beslutade mig för att byta och ta Stockholmssiluetten istället.
 
 
Började med att skissa upp väggen med blyets. Där gick en helkväll sen var det dags att måla alla konturer.
 
 
Pilligast var nog det höga tornet, Det blev inte riktigt realistiskt, så som fotografiet visade, men jag tyckte det ändå var okey.
 
 
Nu återstod bara det tråkigaste fast som tur så går det ju undan med den stora penseln Och vips så var det klart!
 
 
Eller nästan i allafall. I morgon i dagsljuset får jag se ifall färgen täckt över allt och sedan kommer jag bli tvungen att göra lite finjusteingar med den vita färgen på ställen där man fortfarande der lite blyerts typ fönstrena i det höga tornet där jag inte riktigt gjorde som jag skissat.
 
Jag blev faktiskt mycket nöjd med resultatet om jag själv får säga det ;-)
 
Ha en skön kväll / Eva-Lena
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Fototriss 215 Skyltar

Fototriss
Det var ett tag sen sist men nu kikade jag in på sidan Fototriss och hakade på veckans tema Skyltar. När jag tänker på skyltar så kommer jag onekligen att tänka på en tid då skyltar är i fokus, därför letade jag i mitt arkiv. Normalt brukar jag välja att ta bilder efter att jag fått temat men inte denna gång.
 
Här är mitt bidrag till veckans fototriss:
 
 
 
 
Önskar er alla en skön söndag / Eva-Lena
Läs 10 kommentarer eller kommentera du också!

Hatar disken

Allmänt dravel
Nu menar jag inte den som står klar i diskmaskinen. Förresten är det så för flera, att diskmaskinen oftare innehåller ren än smutsig disk? Brukar sluta alltid med att man plockar rena bestick direkt ur maskinen när man ska duka till maten. Ett riktigt I-lands problem.
 
Nu kom jag av mig lite, med rubriken menar jag den disk som sitter i nacken och ställer till det för mig allt emellanåt. Kan en utbuktning byta sida? Visserligen har jag fortfarande trassel med vänstra sidan men nu har jag även fått ont på höger sida. En liknande början som tidigare, med en punkt i vid skulderbladet som ömmat när jag vänder på huvudet. Vill INTE ha tillbaka den värk jag hade innan!!
 
I går var vi på bio och såg en kanonbra film som speglar hur illa det kan gå på grund av små olyckliga omständigheter. Den spelgar också hur fel det kan bli särskillt i ett litet samhälle där alla känner alla.
 
 
Det är en danskfilm och jag måste bara berömma danskarna för sina filmer och serier. Har sett och följer flera och gillar dem verkligen. De lyckas få en att fastna för karaktärerna och de flätas in i historierna så att man verkligen fastnar. Jakten en klart sevärd film, grät så tårarna sprutade i salongen. Blev arg så jag skakade på personer trots att jag samtidigt förstod deras agerande. Filmen slutade inte som jag riktigt trodde den skulle göra och för en sekund blev jag besviken men sen gillade jag det ändå. Det gav en riktig tankeställare och diskussionerna om filmen fortsatte långt efter att den var slut.
 
Snart ska jag göra mig iordning åk åka hem till min yngste som och fira honom. Han fyllde 20 år igår och även fast han är vuxen, så kommer han alltid vara min plutt <3 Kan inte förstå hur jag, som är så ung, kan ha SÅ gamla söner ;-)
 
Grattis älskade unge <3
 
Trevlig lördag på er alla / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Förslag till valberedningen

Hockeyblogg
I dag har jag lämnat in ett förslag till valberedningen. Personen i fråga har lång erfarenhet av styrelsearbete bla. i Polisstyrelsen Kronoberg, landstingets barn- och ungdomsutskottet , kommunfullmäktige och olika nämnder så som fritidsnämnden, socialnämnden. Han har också suttit med i hemvärnet men också i föreningar så som hästskoföreningen, folketshusföreningen. Han har haft olika uppdrag sedan ca. 20 års åldern, vilket gör att han är väl förtrogen med styrelsearbete.
 
Nu kan det kanske tyckas att det inte har någon betydelse men man ska inte förringa en styrelses arbete. Det finns en mening med hur man arbetar och att arbetet skall ske på rätt sätt och i rätt ordning. En styrelse har också i uppgift att delegera saker så att inte ett fåtal personer bär hela lasset. Det är nämligen så i flera föreningar att det är typ ordförande och kassör eller sekreterare som gör grovjobbet, medans övriga medlemmar rätt passivt sitter med på mötena. Nu säger jag inte att det är så i Tingsryds styrelse, för där har jag ingen insyn alls.
 
Det bästa är dock att han har ett Taifhjärta och är ett välkänt ansikte i Nelson Garden Arena, därför en bra länk mellan supportrar/medlemmar och styrelsen. En av hans egenskaper är att han står för sina åsikter ingen som vänder kappan efter vinden. Han är lyhörd och jag tror att han skulle bli en bra person att tillvarata medlemmarnas åsikter och lyfta upp dem på styrelsenivå.
 
Christer Carlsson (snart Ramberg :)
 
Dessutom så vet ni väl att bakom varje framgångsrik man står en kvinna ;-)
 
Det finns ytterligare en person som jag gärna hade velat se som vald in i den nya styrelsen. Han har visserligen en ordförande roll i supporter föreningen och jag vet inte om han är intresserad av det. Men skulle han ställa upp för val så skulle även han få min röst.
 
 Johan Blomster
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

En liten tanke

Hockeyblogg
Satt och läste om Allsvenskans silly-season och  jag undrade varför jag överhuvudtaget kikar där. Vi är ju inte med nästa år? Känns lite deppigt men det är bara att gilla läget.
 
Det pratas mycket nu om den ekonomiska situationen i klubbar som Timrå, Mora och nu senast om Almtuna och Oskarshamn. Friplats drömmar florerar hej vilt. Men hallå, är det någon mer än jag som undrar över Taifs ekonomi? Har vi själva råd med en Allsvenskplats. De sista månaderna så har ju ekonomin och ev. konkurs även varit på tapeten hos oss. Gröna Brigaden har haft insamlingar, auktioner har ordnat och medlemslån har varit på tal. Personal har sagt upp och jag undrar lite över hur vår förenings ekonomi se ut idag. Det har inte sagt ett ord om det, inte vad jag sett, eller är det något jag missat här?
 
Känner lite frustration över att inte veta vad som händer, hur styrelsen tänker. Vad kommer att ske? Kommer vi få veta något innan årsmötet? Avvakter man eventuell friplats eller börjar man planera en uppsättning till 1:an. Det känns så jäkla B att inte veta hur det kommer att bli, Allsvenskan/1:an/Allsvenskan/1:an. Känns som att vara i ett vacuum. Det borde finnas något form av sista datum för att lämna besked om spel eller inte, så att förutsättningen för det lag som får en friplats förbättras. Fast klart det hade jag kanske inte skrivit ifall det var, omvänt man är nog lite färgad här ;)
 
Ha en fortsatt bra tisdagskväll / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Glädje blandat med sorg.

Allmänt dravel
Lämnar hockeyn hän ett tag, känns som att det är lite annat som upptar mina tankar. Både glädje och sorg. Jag börjar med det som får mitt humör att hålla sig uppe.
 
 
24 dagar kvar, tiden rusar iväg och jag har inte ens fixat nytt pass. Har visserligen väntat på mitt nya körkort, så att jag kan använda det att legitimera mig med. Nu har det i allafall kommit och i veckan får jag se till att åka och fixa passet. Bröllopet går av stapeln den 2 Maj och förra veckan blev det klart att vigseln kommer att ske på terassen på Hotel Feliz i Palma. Samma Hotel har vi bokat både en Suite och bröllopsmiddagen.
 
Innan denna glädje stund kommer att utspelas, så blir det ett kyrkobesök i sorgens tecken. Grabbarnas kusin Joakim kommer att begravas den 19 April och jag kommer att närvara för att ta ett sista farväl. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på hans familj och vänner. Ni finns i mina tankar och jag önskar att jag kunnat lindra er sorg. Det är så tragiskt när unga människor lämnar oss. Joakim hann inte ens fylla 36 år.
 
Minns honom som en liten plutt som i tidig ålder fick utkämpa en kamp mot cancer och lyckades övervinna den. Jag är ändå glad att han fick uppleva lyckan, att bli kär och gifta sig med den kvinna han älskade. Dock hann de aldrig uppleva sin 1-årsdag som man och hustru och det gör mig så ont. Det ska inte vara så här! Ibland undrar man om det verkligen finns någon gud. Om det finns en gud så undrar man varför han straffar endel så hårt. Det finns en mening med allt....bullshit. Jag vet att jag ofta skrivit att jag tror att det finns en mening med allt men när sådant här händer så har man så förbaskat svårt att se någon mening med det! Usch, nu får jag sluta skriva för jag ser knappt genom tårarna.
 
Var rädda om varandra  / Eva-Lena
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ett häftigt scenario

Hockeyblogg
Holger hade lagt ut en fråga på FB. OM vi skulle ta den allsvenska platsen, ifall Timrå inte klarar att reda ut sin ekonomi? Min första tanke var NEJ, men samtidigt kan man ju inte tacka nej, kände jag. Däremot så vill jag inte tillbaka till det vi haft. Ett lag där de flesta saknar klubbkänsla. Vår förening står för stolthet, hjärta och tradition och det har inte varit mycket av den varan i laget.
 
Däremot drömde jag i natt....nä, skoja bara....satt här på morgonkvisten och spekulerade. Vi bygger en trupp för spel i division 1 med många duktiga juniorer från det egna ledet. Vi förstärker upp den med endel spelare från fjolårets trupp. Sådana spelare som är värda att bära klubbmärket.
 
 
Dock ska vi hålla en låg spelarbudget och inte locka med maffiga löner för det har vi inte pengar till. Det vi kan erbjuda är spel i ett lag där de aldrig behöver spela för tomma läktare.
 
Sen OM erbjudandet kommer om en friplats så tar vi den men ändrar inte konceptet för lagbygget. Vi har då ytterligare en morot till duktiga unga spelare. Du får inte mycket i lön men du får chansen att visa upp dig i Allsvenskan. Vi har duktigt folk i vår förening som lätt hittar sådana talanger i lägre serier. Se bara vart Viktor Fasth står idag, efter att Tingsryd hittade honom i Tvåstad Kobras (tror jag det var)
 
Sen spelar vi med vårt unga hundriga lag i Allsvenskan. Tänkt vad stolt jag skulle vara även om vi förlorar mot Djurgården med 7-0. Tänk bara att få se killar spela och göra sitt yttersta. Skulle vi sedan åka ner i ettan efter säsongen, så spelar ju inte det någon roll då vi ändå fått en fribiljett upp. Jag skulle då stå där på plats och applådera och tacka för en fantastisk säsong fullt av stolthet, hjärta och traditionen.
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Division 1 nästa år då.

Hockeyblogg
Visst, det spekuleras om Timrås ekonomi, men jag vet inte om jag vill att vi tar en plats. Vi behöver landa och analysera och bygga på nytt. Vi åkte upp med buller och bång till Allsvenskan och enligt mig hann vi inte riktigt med att bygga upp allt på en hållbar grund. Jag anser inte att någon gjort fel och ska hängas för det. Det kommer säkert gapas en hel del om att sparka folk hit och dit. Men handen på hjärtat, hade du själv gjort ett bättre jobb med de förutsättningarna vi har?
 
Det finns mycket hjärta i föreningen och det är nu vi andra, som inte bidragit med så mycket, har chansen att hjälpa till och stötta de personer som verkligen lägger ner hjärta och själ i sitt arbete i VÅR förening.
 
 
När vi bestämde oss för att åka med till Norrköping så var det med argumentet att var vi med till Sundsvall det år vi gick upp, så skulle vi fan vara med det året vi åkte ner. Visst fanns hoppet där och visst trodde vi på att vi skulle vinna. Däremot trodde vi inte riktigt på varken Huddinge eller Piteå. Nu visade det sig att vi själva fick skutan att sjunka.
 
 
Redan i bussen upp tog vi det säkra före det osäkra och korkade upp skumpan. Vilket, med facit i hand, var bra för ingen hade varit sugen att göra det på hemresan. Väl på plats mobiliserade klacken sig och stöttade föreningen hela vägen.
 
 
Det fanns visserligen några i laget som verkligen ville glädja oss men åter igen, hockey är en lagsport och vi hade alldeles för många som inte gjorde det man som arbetsgivare kan kräva av dem.
 
 
Efter slutsignalen kunde man riktigt känna besvikelsen. Man såg det i ansikten, kroppshållning och man kunde nästan ta på känslan.
 
 
Telefonerna var framme för att följa de övriga matcherna. Och det var inte roligt då vi denna gång verkligen snubbla på målsnöret.
 
 
Det som gör mig mest ledsen över förlusten är vad det gjorde mot Daniel. Taif är en del av honom. Han var så bedrövad över förlusten och det gör så ont i ett modershjärta. Jag kommer inte att förlåta de spelare och ledare som bara satt av sin sista tid i föreningen.
 
 
Jag har tidigare gillat Vita Hästens supportrar, dock känner jag nu att de i mina ögon inte är vatten värda. Inte för att de slog oss utan för att publiken gav applåder och jubel när resultat tavlan visade att KHK hade reducerat till 2-2. Dessutom så var VH spelarna och supportrarna överlyckliga över att de vunnit. Varför? Jag menar, för dem så betydde ju inte vinsten ett dugg men man kunde tro att de vunnit en Elitserie final och blivit svenska mästare. Spelarna hoppade upp mot plexit vid hemmastå och var helt överlyckliga?
 
 
Jag trodde det skulle bli en tung och jobbig hemresa. Till en början så var det lite dämpat men efter ett tag så började diskussionerna. Gamla division ett ramsor dammades av och nu satt Daniel där igen med ett leende på läpparna och sjöng för glatta livet. Det kommer att bli bra. Jag kommer att försöka dra mitt strå till stacken, för att börja bygga på den stabila grunden som jag började denna bloggen med.
 
Ett stort tack till ALLA för denna säsong. Väl mött i Hallen nästa höst / Eva-Lena
 
Tingsryds AIF;
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Om det finns en gud....

Hockeyblogg
....så hoppas jag han är Taifare. I morgon är sista avgörande matchen i Himmelstalundshallen i Norrköping. Jag har en viss Playoffmatch i skallen när jag tänker på Vita Hästen.
 
 
En klassisk bild från en match att minnas. Tänk, det var folk som gick hem, alldeles bedrövade, då vi låg under inför sista perioden. En del hade inte så långt så de återvände till hallen igen, för att se det man inte trodde var sant.
 
Minns också sist jag var i Norrköping och tittade på hockey eller jag tror det var sist jag var där. Jag har varit där 2 gånger och tänker jag efter så var detta kanske inte sista gången. Är det någon som kan ge mig en hint om när detta var. Fan att man inte skriver datum när man sparar bilder, man börjar ju bli gammal och blandar ihop saker :)
 
 
 
 
Tror ändå att det måste varit 2009 för jag tog en bild på min blivande man. Fast då kände jag inte honom och hade han kommit fram till mig då och sagt att vi kommer att gifta oss en dag, så hade jag nog trott att han varit spritt språngandes galen :)
 
 
Det känns rätt okey inför mogondagen ändå, för hur eller hur som kommer vi stå där enade nästa år också oavsett var vi spelar. Haha, gick ni på den? I morgon ska vi vinna och Björklöven eller Karlskrona kommer att förlora för vi ska spela i Allsvenskan nästa år! Jag accepterar inget annat!
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!
/Eva-Lena
 
 
 
 
Allsvenskan, Hockey, TAIF, Tingsryds AIF, björklöven, kvalserien, vita hästern;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Allt annat än hockey!

Allmänt dravel
Resan upp till norra delarna av vårt avlånga land var en mycket trevlig och, trots många mil i bil, ver den riktigt avkopplande. Vi har beslutat att vi till sommaren ska göra ytterligare en tripp norröver, men då en längre tid och riktigt utforska dessa delar för visst är det grannt där uppe.
 
 
Inte långt efter höga kustenbron så fick jag se en skylt där det stod Bjertrå och på något sätt kändes det lite häftigt. Här föddes nämligen min mammas morfar Kalle Ramberg. Det man vars efternamn jag tagit mig. Till sommarne kommer vi att åka dit och se vad vi kan finna ut om släkten.
 
 
Vi sov 2 nätter på Scandic Norr som ligger alldeles jämte Gärdehov. Här var vi och såg matchen som för 3 år sen tog Tingsryd upp i Allsvenskan. Kommer ni ihåg glädjen?
 
 
Förlåt, ingen hockey skulle det bli i denna blogg, men det är så jäkla svårt att i dessa dagar släppa tanken på hockey helt och hållet.
 
Ibland är jag lite stollig med kameran men får jag se något udda så vill jag ta ett kort. De undrade säkert vad jag var för toka när jag hängde ut genom rutan när vi körde om denna bil. Vi hade legat bakom dem en bra stund och haft lite skojigt åt deras lilla tilltag, så jag var bara tvungen att ta ett kort.
 
 
På vägen hem så åkte vi förbi skylten om Glada Hudik. Till sommaren ska vi inte bara åka förbi på motorvägen utan köra in och se dessa olika städer som ligger utmed kusten.
 
 
På färden hem gjorde vi ett stop hos min syster och hennes Kenneth i Nyköping. Det är alltid lika trevligt att träffas. Det slog mig när jag var hos dem hur vacker min syster blivit och det talade jag om för henne.
 
 
I bilen hem sa Chrille att så kan man ju inte säga. Det han syftade till var att jag just sa att hon aldrig varit så vacker som nu. Ungefär som hon inte varit vacker innan. Jo, men det har hon men nu har hon en inre styrka som strålar genom henne och hon ser ut att må så bra, vilket glädjer mig oerhört. Hon har levt ett liv som smått ätit upp henne inifrån men nu månar hon om sig och då menar jag inte bara det yttre. Jag är så stolt över henne och älskar henne för den hon är <3
 
 
Min syster och jag har också varit på en norrlands turne. För 3,5 år sen besökte vi en gemensam bloggkompis i Ö-vik. Tyvärr fick vi aldrig tillfälle att träffas på denna resa, dock hoppas jag att vi skall få möjlighet att träffas till sommaren. Skulle också vara roligt att träffa min lokförarkompis i Boden också :)
 
 
Innan vi kom hem så hann mörkret infinna sig och vi fick uppleva en vacker solnedgång under bilfärden. Åter igen hängde jag ut genom fönstret för att fånga det på bild. Trots hastigheten på motorvägen, så blev det en skaplig bild. Med denna bild önskar jag er en god nattsömn!!
 
/Eva-Lena
 
 
 
Ingen har kommenterat än bli den första!