Skön seger

Hockeyblogg
Vad gott det var att få en seger, visserligen på övertid och 2 poäng, men det var riktigt goa poäng att få.
 
 
Jag tar tillbaka lite av vad jag skrev i förra bloggen. Kameran gör en heldel. Att jag köpt en bättre kamera och ett bättre objektiv visste jag, men att det skulle göra en sådan skillnad trodde jag inte. Jag blev glatt överaskad :)
 
 
 
Leksand hade som vanligt en stor klack. De hördes, framför allt en dam som skrek mer än lovligt. Inga hejaramsor med den övriga skaran, utan mest bara en massa okvädesord. Skämdes å hennes vägnar.
 
 
Denna gång gick det bättre med vattenflask fotograferandet. Vet inte om killarna blivit informerade om varför jag befinner mig i båset, men de poserade mycket bättre och höll så fint i flaskorna :)
 
 
Eftersom jag befinner mig i båset så behöver jag fixa en hjälm. Det känns lite farligt att vara där för alla puckar som lätt kan flyga in. Speciellt farligt känns det när jag vänder ryggen mot spelet för att ta bilder. Undrar om det finns någon rosa hjälmar eller kanske turkos?  :)
 
 
I morgon ser vi till att ta 3 poäng i Örebro. Det hade suttit som en smäck :)
 
Ha en bra vecka / Eva-Lena
Allsvenskan, Fotografering, Hockey, Leksands IF, TAIF, fotouppdrag;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Polenkryssning

Allmänt dravel
Då har vi varit och rest igen. Denna gång tog vi Stena Visions 24-timmars kryssning till Polen men tema 80-tal.
 
 
Med mig på resan hade jag med min nya kamera. Jag måste ju testa den. Jag behöver inte lära mig funktionerna direkt eftersom jag valde en Canon EOS 550D. Jag har ju EOS 450D sedan innan så de är väldigt likvärdiga. Fick ett zoomobjektiv på köpet 70-300mm så nu kan jag zooma in ytterligare lite. Dessutom är det bra med 2 kameror då jag kan ha olika objektiv beroende på vilken bild jag ska ta.
 
 
Det är rätt mycket alkohol som flödar på en sådan här resa. Dansa gick bra fram till elva snåret efter det var det nästintill omöjligt att dansa för allt krossat glas och dricka som låg över hela dansgolvet. Dessutom blir folk yvigare i sin dans och har inte riktigt styrsel över sina kroppar vilket föranleder en heldel krockar. Synd att folk promt måste ha drickat med sig upp på dansgolvet!!
 
Barhäng med ljuskrona :)
 
Musiken framfördes av DJ Michael Brinkenstjärna. Lite av skandalman, men jag är inte den som dömmer andra. Trevlig prick ur min synvinkel.
 
 
Att komma med en fet kamera öppnar dörrar för att få ta bra bilder. Här pratar vi om människor som vill synas. MÅSTE synas, syns man inte så finns man inte.
 
 
På hemvägen passade jag på att besöka spaavdelningen och fick mig lite massage med "Hot stones" medans Chrille tog sig en vilopaus i hytten man blir trött av att ligga på topp :) Två timmar innan vi gick i land drog de igång med musik i nattklubben igen. Ingen var dierkt upp och dansa, antingen var man matt efter gårdagen eller för fulla för att fixa det. Däremot fick vi underhållning i form av denna lille grabb på 2 år. Han ägde dansgolvet :)
 
 
Ha en go söndag / Eva-Lena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hot stones, Party, Polenkryssning, Stena Vision, fest;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vinst behövs.

Hockeyblogg
Jag vill inte se några hängande huvuden efter dagens match!!
 
 
 
 
Jag hade ett litet udda fotojobb under förra hemmamatchen. Jag skulle fotografera spelarna när de drack ur en speciell vattenflaska. Jag kan ju säga att det inte var det lättast. Det är trångt i båset och nästan alltid var det något eller någon i vägen. Fort gick det också men någon bild blev det i allafall.
 
 
Vi får se ifall jag eventullt får ta ytterligare lite sådana bilder under dagens match. Hade kanske varit lättare under uppvärmningen då det inte är så trångt i båset. Dessvärre har jag naprapat besök innan match så jag lär nog komma lagom till matchstart idag.
 
Längtar till hocken idag då jag skall få prova på hur bra min nya kamera är. Jag har alltid hävdat att kameran inte gölr jobbet utan det är fotografen som hittar ögonblicken. Visst det stämmer dock blir kvalitet på bilderna bättre men bättre utrustning.
 
Väl mött i hallen / Eva-Lena
 
 
 
 
 
Allsvenskan, Fotografering, TAIF, fotouppdrag, viktor fasth;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Lek med softboxarna

Allmänt dravel
I går var Fredrik hemma och käkade, som tack fick han ställa upp som modell. Jag har lånat hem softboxarna från jobbet för morgondagens fotografering. Det var ett tag sedan jag använde mig av dem så jag kände att lite träning inte skulle skada. Även Tilda fick stå modell.
 

Bilden blev alldeles för ljus men jag gillar den ändå. Tilda ser livrädd ut, ja det är ju förståligt, inte varje dag jag uppmuntrar henne att hoppa upp i möblerna. Men hon blev mer och mer bekväm i sin roll :)
 
 
Visst lite mutor (belöning) blev det också i form av hundchoklad, som hon glatt slickade i sig.
 
 
Tilda i all ära men Fredrik gick det att styra mer. Rätt tacksam att fotografera för jag tror att han tyckte det var lite skoj också.
 
 
Han fick byta lite kläder mellan varven också, tror att det totalt blev 4 olika uppsättningar.
 
 
Jag tog även lite bilder med båda modellerna.tillsammans måste säga att de var mycket samarbetsvilliga.
 
 
Här är en bild som blev alldeles för ljus. Lekte lite med bilden i Photoshop och gjorde den svartvit. Endel bilder gör sig mycket bättre i svartvitt.
 
 
Ha en go tisdagskväll / Eva-Lena
 
Fotografering, Fredrik, Softbox, Tilda;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Kommer ni ihåg?

Hockeyblogg
 
Idag för exakt 2,5 år sen satt ett gäng supportar på en buss upp till Sundsvall. Alla förväntansfulla och samtidigt nervösa. Skulle detta år bli det år Tingsryd tog sig till Allsvenskan??
 
Vi som var där!
 
Matchen var otroligt spännande och känslorna åkte berg- o dalbana. Minns Börje, den stackarn, han pallade knappt med att se matchen. Minns också en sång som Johanna spelade upp på sin mobil när vi var och kikade på träningen, innan den stora matchen. Det är en sång som jag förknippar med denna resa.
 
 
Känns som att man har ett speciellt band till alla som var med på resan. Vi var där!! Vi kom, vi såg, vi segrade!! Det var ingen tung hemresa efter den matchen. Vi anlände Lessebo vid 8-tiden, så det var bara kvick dusch för att få väck resdammet och sedan iväg till jobbet. Mina arbetskamrater tyckte inte jag var riktigt klok :) Men vad gör man inte för sitt lag?
 
Vi som tog Taif upp i Allsvenskan!
 
Denna resa har en dubbel betydelse för mig och min sambo. Det var på denna resa vi träffades. Visst vi hade träffats innan och haft en intensiv telefonkontakt, men ett par blev vi på denna resa. Vi satt i bussen och höll varandra i handen under min jacka, som värsta tonåringar. I början smusslade vi men det spred sig snabbt bak i bussen och då kändes det ännu mer fånigt att smussla. Vuxna människor!! :)
 
Jag trodde inte man kunde bli kär på äldre dagar :) Det slog väl inte ner som en blixt utan smög sig sakta på mig. I början var jag inte riktigt medveten om det, mest nyfiken på vad han var för en kuf. Jag tyckte om uppvaktningen och han fick mig att skratta och må bra Jag hade till och med fräckheten att tänka egoistiskt. Så länge jag mådde bra i det, så får det vara och det varar än :) 
 
Rocka Billy Afton på Cadillac Bar i Örebro
 
Ju mer jag lärde känna honom ju mer förstod jag att jag trillat dit regält. Jag blir varm när jag tänker på honom. Jag saknar honom när jag inte är med honom. Han får mig alltid att må så bra. Så till er som inte har funnit Honom/Henne, lugn det finns en för alla. När du minst anar det korsar kärleken din väg :)
 
Idag får jag fira för oss båda eftersom CC jobbar. Fredde har lovat att fixa käket, fläskfilé med klyftpotatis och kantarellstuvning. Själv fixar jag efterrätten, våfflor med sylt och glass.
 
Ha en riktigt go lille lördag / Eva-Lena
 
Allsvenskan, Hockey, Sundsvall, TAIF, örebro;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Näste spelare....

Hockeyblogg
......får bli en tuff lite kille. Han ger sig in i närkamper och sliter som ett djur för att få med sig pucken. Trots sin litenhet räds han inte för att ta en fight med större grabbar. Liknar honom vid en ilsken liten terrier ;-)
 
 
Kim Karlsson, vi får se vad han presterar nästa hemmamatch. Innan den matchen så spelare vi imorgon mot Södertälje. Själv ska jag på hockey, fast i Växjö och heja på Färjestad. Nu håller jag väl inte på Färjestad dock får de mitt stöd i denna match. Vi kommer att vara ett stort gäng med kollegor. Vi ska käka innan matchen och om jag fattat det rätt så kommer vi att se matchen från där vi sitter och äter. Ett öga kommer jag att ha på mobilen, för att följa Taifs bortamatch.
 
 
Känns konstigt att möta Djurgården. Det var inte så länge sen Kungälv stod för motståndet. Riktigt gott faktiskt, ser verkligen fram emot matchen!!
 
Ha ett gott avslut på måndagen / Eva-Lena
Djurgårdens IF, Hockey, TAIF;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Tingsryd-Troja

Hockeyblogg
I dag känns det gott att vakna upp och vara Taifare :) En riktigt bra match och Tingsryds 5:e raka seger. Den som avgjorde var #22 Daniel Åhsberg. Lite roligt, för just Daniel hade jag i annonsen inför denna hemmamatch och så gick han och avgjorde.
 
 
 
Idag fotograferade jag några som jag är mäkta avundsjuk på. Både vad gäller utrustning och placering.
 
 
Ja, jag menar......kolla kameraobjektiven. De skulle kunna stå en kilometer bort och ändå få närbilder fast det är inte zoom som är styrkan i dessa objektiv utan ljusinsläppet. Dessutom slipper de repiga plexiglas. Fast jag brukar hitta en repfri yta :) men deras kamera hade jag inte tackat nej till ;)
 
Idag stod jag under Trojaklacken, då det blev ett fasligt liv. Skrek och uppförde sig helt galet. Jag fattade först inte vad det handlade om men sen kollade jag på Taifklacken och upptäckte vad det var som gjorde dem skogstokiga.
 
 
Jag fick ett litet fotouppdrag när det återstod 4 minuter av matchen. Inte mycket tid för att få en bra bild dock gjorde jag vad jag kunde. Bytte lite snabbt sida och ställde mig nedanför klacken. Han ville inte riktigt ställa sig så som jag velat. Sist jag tog en bild så fick ahn ett anfall som kom från min sida och han ställde sig då så fint åt mitt håll. Undrade först lite varför de inte kunde ta den bilden. Utan vill absolut ha en bild från denna match. När jag kom hem såg jag varför, det var nämlign viktigt att benskydden vad med på bilden och då såg jag att det satt en liten annorlunda dekal upptill.
 
 
 
Jag avslutar dagens bild med en liten krambild. Det kan vi inte få för mycket av!!
 
 
Ha nu en underbar söndag / Eva-Lena
 
 
Hockey, TAIF, Troja, flagga, fotouppdrag, viktor fasth;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Beslutsångest

Hockeyblogg
Ja, jag är inte helt klar med vad jag vill med mina bloggar. Känner att det är hoppigt att ha två bloggar. Så jag har nog ändå bestämt mig för att ha kvar denna blogg och koncentrera mig på den. Visst, är det något jag har på hjärtat som jag inte vill dela med mig till alla, så kan jag ju skriva av mig i den andra.
 
Idag är det derby match mot Troja. Eftersom Chrille är publikvärd så åker vi dit långt innan det drar igång, men tiden brukar gå rätt snabbt ändå. Har ni tänkt på hur många ideella krafter det finns i en förening. Personer som måste till för att få allt att fungera. Man tar förgivet att man skall kunna köpa korv och kaffe i pauserna. Att man skall köpa hälften hälften lotter och att det står vänliga själar och lotsar oss till rätt platser.
 
 
Sen för att inte tala om den sjätte spelaren. Jag hoppas de är i sitt esse idag och ger sitt stöd för jag tror de får lite konkurrans idag av hitresta Trojafans. Jag hoppas verkligen på vinst idag!!
 
Vi ses i hallen / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Udda fotouppdrag

Hockeyblogg
Ja, jag ska erkänna att det kändes lite fånigt att stå vid sargen i periodvilan för att ta kort på ismaskinen :-)
 
 
Lite gullig är den i allafall och vad gör man inte för sitt lag. Nu skulle bilden tydligen användas i något tryck till sponsorerna, tror jag det var.
 
I går satt jag med annonsen till nästa hemmamatch. Fixade den färdig men när jag sparade den gjorde jag något galet. Den sparades i ett format som jag inte kunde öppna. Så idag fick jag lov att göra om det igen, lite surt faktiskt för jag känner att jag har lite för mycket att göra för att hinna göra samma sak två gånger ;) Dock var misstaget helt mitt eget så det var bara att bita i det sura äpplet!
 
 
Så, nu var matchen i Almtuna över. Där hämtade vi hem 3 poäng, tack för det!! 11 poäng och beroende lite på hur kvällens övriga matcher går så kan vi ha klättrat över ännu ett streck. Hoppas på mycket folk på lördagens derby match.
 
Ha en riktigt go kväll (kan man ha annat efter en Taif vinst?)
Ingen har kommenterat än bli den första!