Tidningen Land

Hockeyblogg
För ett par veckor sedan fick jag ett fotouppdrag som innebar att ta kort på Viktor Fasth. Fotografierna skulle tydligt visa hans benskydd eller snarare reklamen upptill, Lantmännens Riksförbund. Jag lyckades ta ett par, i mitt tycke, bra bilder.
 
 
Jag visste inte riktigt vad bilderna skulle användas till mer än att det var i reklamsyfte. För två veckor sedan fick jag ett samtal från Tidningen Land. De hade fått fotografierna och ville bara höra från mig att de fick använda bilderna som de fått av TAIF, utan någon kostnad. Självklart fick de göra det. Tyckte bara det var lite synd att Taif inte passade på att ta en slant för dem, men de har förhoppningvis fått goa sponsorpengar från dem. Dessutom blev det ju också en artikel om Tingsryds AIF som givetvis har ett värd :)
 
 
Jounalisten och jag pratade en bra stund om dittan och dattan. De ville väldigt gärna anlita mig ifall de hade några fotojobb i mina trakter. Så nu är jag uppsatt på deras lista över fotografer. Det tyckte jag var jätteskoj. Jag gillar när jag får olika fotouppdrag. Ibland kan man få stiltje i hjärnan och man vet inte riktigt vad man ska fotografera. Hockey i all ära, dock blir det mycket likvärdiga bilder. Bilderna får ju inte ett värde förens i någon speciell situation.
 
Under en match tar jag ca. 400-500 bilder. Visserligen seriebilder, så säg ungefär 40-50 unika situationer. I onsdagen match fick jag en jättefin bildserie, då Hampus Gustafsson kom fri med målvakten. Följde honom hela vägen och bilderna hade haft ett värde ifall det blivit mål. Nu vad de in värda nada. Så är det men det är ju lite tjusningen också.
 
Det är ju inte heller bara målbilder som räknas utan under hockeymatcherna är det mycket som händer runt ikring. Så det gäller att vara med och upptäcka saker gärna lite innan det händer för att få till dessa ögonblicksbilder, som jag bara älskar. Jag ska vid något tillfälle skriva en liten blogg och lägga ut några av just dessa ögonblicksbilder.
 
Ha en bra söndag / Eva-Lena
Allsvenskan, Fotografering, Hockey, Land, Tingsryds AIF, antmännens Riksförbund, viktor fasth;

Kommentera inlägget här: