Teleborg Slott

Allmänt dravel
I söndags var jag in till stan med Fredrik. Vi tog med mamma/mormor på en promenad rund sjön, bort till Teleborg Slott.
 
 
Ett mycket vackert slott. Jag har varit där en gång tidigare, på julbord med jobbet. Då var det mörk så man såg inte så mycket av omgivningen. Nu var väderet mulet och höstgrått vilket gav slottet en nästan spöklik skepnad.
 
 
Jag är ju inte så förtjust i hösten men jag kunde föreställa mig hur omgivningen skulle se ut på våren med dessa vacka bokträd runt ikring. Slottet har en gång ägds av Greve Fredrik Bonde. Lite skojigt faktiskt för min yngsta son (på bild) heter Fredrik och min mellan grabb har kallats för bonde ända sen har var liten. Det var ett namn han tog sig när han började spela CS och sen dess har bet hängt kvar. När han bodde hemma och någon sökte honom så var det alltid bonde de frågade efter. Det hade mamma lite skojigt åt.
 
 
Det började dugga när vi var vid slottet och på tillbaka vägen ökade vi hastigheten i samma takt som regnet. Mot slutet fick mor sig en rallytur i rullstolen :)) Blöta, men vid gott mod, intog vi lite fika innan det bar av hemåt.
 
Ikväll är jag chaufför in till Växjö. Fredrik, Bonde ska spela korphockey. Okristligt sent börjar halv tio och slutar elva. Vid den tiden brukar jag normalt sova. Kameran får följa med så att jag orkar hålla mig vaken.
 
Ha en bra kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja jag visste väl det att du tog med dig kameran till Teleborgsslott:) Där var jag mycket när jag var runt 7-12 år då min faster bodde i en lägenhet precis i närheten. Då fanns det bara fyra lägenhetsblock och inget mer, nu är det ju knökafullt. Hoppas att mamsen blev glad för sightseeingen:)
Kramizar!

Svar: Ja, det har onekligen byggts en hel del i det området. Vi uppskattade sightseeingen allihop :)
Eva-Lena

2 Anna

skriven

Vilket fint slott!! Strongt av dig att dra runt mamma i skyltsöndagsvimlet! Det är verkligen inte det lättaste, men jag håller med; varför skulle man inte vilja uppleva saker bara för att man sitter i rullstol? :)