Skyltsöndag

Allmänt dravel
Då var ännu en skyltsöndag till ändå. Riktig julstämning var det allt. Snön yrde och orkestern spelade julsånger.
 
 
Dock var det inte det ultimata vädret för rullstol. Mamma kom till Lessebo med färdtjänst för att få gå på julskyltningen. Jag har aldrig tänkt på hur svårt det kan vara för människor i rullstol. Ta bara trottoarkanter, visst har man kört banvagn innan men det är lite skillnad på vikterna. En barnvagn väger inte över 20 kg. Eldprovet kom väl när jag skulle gå igenom tältet de byggt upp. Där inne var det massor av folk, snö och kullerstenar. Mamma blev lite förskräckt av att ge sig in i vimlet och sa att det inte var nödvändigt att se allt. Vilket triggade mig en värre. Nog fan har människor i rullstol samma rätt att få uppleva saker som vi andra.
 
 
Vi tog oss igenom och jag kan nog definitivt få körkort på denna kärran nu :) På andra sidan stötte vi på bekanta. Mamma köpte lite lotter och vann en saffranskaka som hon valde att ta med sig till eftermiddagsfikat på "träningslägret" Hon är go min lilla mamma. Hon gillar inte att man säger Rehab, för det förknippas inte med något positivt. Därför väljer hon att säga att hon är på träningsläger och det är det ju också. Hon kör 4-5 pass om dagen :)
 
 
När vi varit i alla butikerna (alla 3) så var det fortfarande en halvtimme kvar innan taxin skulle komma. Vi hade ingen möjlighet att ta oss hem till mamma eller mig eftersom det finns trappor. Däremot så kom jag på att det finns hiss upp till Bengt. Jag ringde och han var hemma och vi kunde absolut komma upp och få lite fika.
 
 
Bagare Bengt är aldrig nödbedd när han får objudna gäster. Skulle någon dyka upp hos mig oanmält så blir det allt en slät kopp kaffe. Bengt plockade fram hembakade bullar, muffins och lussekatter. Visserligen gjorde han klart för oss att lussekatterna var köpta ;-) Det visade sig att vi hade en väldans tur att Bengt var hemma eftersom de ringde från Färdtjänst och sa att de blir försenade en halvtimme, vilket inte gjorde så mycket för då kunde vi fika i lugn och ro. Men det kom ett samtal till, straxt efter. Bilen som skulle hämta mor hade halkat ner i diket så de blev tvugna att skicka en annan. De lovade att höra av sig då den närmade sig..En timme efter utsatt tid så ringde chauffören och klädde oss vi tackade för en trevlig fika stund.
 
Det hade blivit en mycket lång väntan UTOMHUS i snö och blåst, så vi var väldigt tacksamma att Bengt kunde släppa allt han hade i händerna och komma oss till undsättning.
 
Ha en trevlig kväll / Eva-Lena
 
Färdtjänst, Julskyltning, Mamma, fika, skyltsöndag;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Ja du att vara handikappad på något sätt är inte lätt i vårt samhälle, därtill rullstolsbunden måste ju vara lite av ett elände. Jag vill krama bagar Bengt att han var hemma och kunde ta emot er...Tänk att behöva vänta ute på färdtjänst :(
Kramar till lilla mamma och dig..Jag VILL vara där <3