Stolthet, Hjärta, Tradition

Hockeyblogg
I dag fick jag brevet, som många taifare fått. Föreningen blödet och behöver hjälp för att klara sig från en konkurs. Jag vill i dagsläget inte ens fundera över vad det innebär om klubben skulle gå i konkurs! Ingen lätt tid att samla in pengar så här års, när julen står för dörren. Jag har dock skrivit på mitt brev, för att delbetala i tre månader á 560 kr.

 
Gröna Brigaden kommer att ha möte angående detta den 28 December i samband med hemmamatchen mot Malmö. Vi kommer att gå på det inplanerade mötet och jag har en liten idé vad jag kan hjälpa till med, för att dra in en liten extra slant.
 
Nu har allt verkligen kommit till sin spets, dags att vi visar vad "Stolthet, Hjärta och Tradition" står för!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Finns ingen kvinna som hon.

Tyck och tänk
Nu är jag åter igen inne på ämnet, min mor. Kärleken till min mor vet inga gränser, den övervinner den bitterhet jag känner mot min far och den besvikelse jag känner mot min bror. Jag är så enormt tacksam för att jag fått chansen att verkligen lära känna min mor. Hon har de 2 senaste åren fått vara den hon är och det har visat sig vara en fantastisk människa.
 
Trots allt hon gått igenom så är hon vid sina sinnesfulla bruk. Vem som helst skulle inte orka med allt det utan att brytas ned eller bli bitter på livet. Jag tror att jag är mer bitter över att jag inte förstått och funnits där för henne tidigare i livet. Men inte hon, hon har en inre styrka som få och är positiv och glad trots allt. Den styrkan hon innehar, kan jag också se hos min älskade syster <3
 
 
Det finns nog ingen människa som kan säga ett ont ord om henne. Det går helt enkelt inte att tycka illa om henne för hon är en så genom snäll och go människa.
 
Hon skulle egentligen ha skrivit ut från Rehab den 19 Dec. För ungefär en vecka sen ringde hon och lät väldigt glad på rösten. -Vet du vad, sa hon. Jag har fått förlängt här. De tyckte jag min kropp svarade så bra på träningen så de vill ge mig mer tid, till den 24 Januari. Inte konstigt att träningen ger resultat. Hon är positiv, gnäller inte trots att hon får lite ont. Kämpar och gör hela tiden lite mer än vad de kräver av henne. Den finska SISU finns inom henne :)
 
 
Jag märker att hon är väldigt omtyckt av personalen. Jag hör hur en del ändrar sitt tonläge när de pratat med mor, de får liksom ett leende på läpparna och en mildare tonfall. Mammas värme smittar av sig till andra människor. Hon kan till och med skämta (om sådant som idag är tabu) utan att folk tar illa upp. En av sköterskorna kommer från Bosnien och har en rätt kraftig brytning. Hon och jag hjälpte mor med ett toabesök. Sköterskan sa - Jag stänger dörren så du får vara ifred. När hon stängt dörren skrattade mamma så tårarna rann. Jag frågade vad det var?? -Hon sa jag stänger dåren :) När sköterskan kom in. skrattade mor fortfarande och hon berättade för sköterskan varför hon skrattade. Alla tre brast i skratt, tilläggas ska att mamma har en finsk brytning ;)
 
 
En av sköterskorna sa till mig en gång, när mamma inte var i närheten. -Hilkka är så go, alltid så glad och positiv och tacksam. Ja, tacksam är hon. Ibland så till den milda grad att man nästan vill banka in i henne "Man får vad man ger och du ger alla så mycket och då får du så mycket tillbaka" Hon kommer aldrig hamna i tacksamhetskuld till någon, för innan hon är där, så har hon gett så mycket av sig själv så det blir istället omvänd. Det är många som  i så fall skulle stå i tacksamhetsskuld till henne.
 
 
Hon är den hon är och det går bara att älska henne <3
 
Visst, många som läser tänker säkert, det är klart att man älskar sin egen mor. Men om jag nu bort ser från det faktum att Hilkka är min mor. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag klarat mig rätt bra utan henne i många år, det är inte alltid jag hyst dessa varma känslor. Jo, jag har alltid älskat henne för att hon just är min mor. Skillnaden är att jag verkligen fått lära känna den person Hilkka verkligen är. Hon dömer aldrig andra människor. Hon talar heller inte illa om andra, trots att hon faktiskt har anledning att gör det. Ingenting är för stort eller för jobbigt att höra och ta till sig. Det finns saker man kanske inte talar om för en gammal människa för att man vet att det tar dem hårt. Det finns inget som får henne på fall. Samtidigt är hon humoristisk och klok som en bok.
 
När mamma drabbades av stoken var jag livrädd de första två veckorna. Rädd för att hon skulle tas ifrån oss. Men det var inte hennes tid, hon har så ofantligt mycket mer att ge och få, särskilt det sistnämnda. Till sommaren fyller mamma 80 år. Nu vet jag att hon kommer att finnas där för att fira denna högtidsdag. Jag hoppas att så många som möjligt av hennes nära och kära kan komma över och fira hennes dag, för det är hon verkligen värd!
 
Önskar att alla någongång fick chansen att  lära känna en sådan person som Hilkka / Eva-Lena
 
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vintervägar

Tyck och tänk
Tänk att det varje år sker olyckor när första snön kommer. Inte så konstigt egentligen när folk ger sig ut på vägarna utan vinterdäck. sen finns det de som kör på som vanligt "Ja, vadå jag har ju vinterdäck??"
 
I dag har jag stora delar av dagen legat ute på vägarna och kört och oj vilka stollar det finns där ute. Nu kan jag väl kanske inte påstå att jag är felfri dock men jag anpassar min körning till väglaget. Tidigt i morses var jag på väg till ljungby på 25:an. Det var fortfarande mörkt när jag gav mig av. Blev omkörd av många, trots att jag ändå höll 90 km/tim. Visst den tillåtna hastigheten är 100 km/tim. Blir omkörd av en svart BMW och följer den en bra bit framåt med blicken. Han kör om den ena efter den andra, kastar sig fram och tillbaka i filerna. Bromsljusen lyser ibland från BMW och ibland från den omkörda bilen. Han faller i glömska och tankarna vandrar över till annat. Väl framme i första rondellen i Ljungby. Vilken bil tror ni stod där när jag kom fram? Jo, just det BMW:n. Han tjänade INGENTING på att ligga och stress köra. Däremot riskerar han sitt och andras liv.
 
 
En annan sak man bör tänka på när man kör på vinterväglag är att hålla avstånd till framförvarande bilar. Det är MYCKET ofta man ser bilar som ligger och slickar röv på vägarna, sommar som vinter dock är det än vanskligare så här års.
 
 
Om du sänker din hastighet från 100 km/t till 90 km/t och skall köra 4 mil så tar det 2,67 minuter längre. Startar du 5 minuter tidigare så har du ju 2,33 minuter till godo ifall du skulle få en epatraktor framför dig  ;)
 
Bromsträckan, om du kör på en torr vägbana är 49 meter och med dubbdäck på isig vägbana är 157 meter. Lägg där till reaktions sträckan när du kanske en sen eftermiddag, i mörker, är på väg hem efter en tuff dag på jobbet.
 
 
Nä, så var rädda om er och sänk hastigheten och håll avstånd!! / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Fototriss 200:de omgång

Fototriss
Det var mycket länge sedan jag var med i fototriss. När jag nu väljer att hala på den igen så visar det sig att det är det 200:de tävlingen. Jag väljer faktiskt att inte lägga ut egen bilder, då ämnet är mat. Min son Fredrik Lisselgård och hans klass kompis Pontus Kjellsson går det tredje och sista året på Hotell- och restauranglinjen. Till våren blir de uteximinerade stjärnkockar :)
 
Men innan de tar studenten så har de ett projektarbete att utföra. Grabbarna har valt att göra en kokbok. Allt ifrån att laga maten (vilket jag fått äran att provsmaka) till att fotografera och sammanställa text och bilder. Därför väljer jag i denna triss att lägga ut 3 bilder som de tagit själva och som skall använda i deras kokbok.
 
Vi börjar med desserten.
 
Lite kuriosa.
 
Main course.
 
Fina priser finna att vinna från Coolstuff. Är du fotointresserad, häng då med i detta :)
 
Trevlig kväll / Eva-Lena
 
 
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Tufft läge

Hockeyblogg
Ja, det är inte lätt att vara spelare eller supporter till ett lag som förlorar och förlorar och förlorar man kan gå på knäna för mindre.
 
 
Sen är vi Taifare vana vid att ligga på topp i många år. Allsvenskan är en större utmaning och klubben har fått många nya spelare och kanske ingen som gått direkt in i våra hjärtan, så som önskas. Jag saknar O A Davidson säg O A Davidsson ;)
 
 
Man vill kunna identifiera sig med spelarna, känna att de känner samma stolthet att tillhöra en liten klubb på en liten ort med ett stort hjälta. Visst det är ju svårare att få spelarna att känna det, när många av dem kommer från högre serier och stora klubbar. Kanske en och annan till och med känner en bitterhet för att spela i en lite skitklubb i mörkaste Småland, vad vet jag?? Juniorer då? Ja visserligen, att plocka underifrån gör det nog lättare att känna en stolthet för dem att få spela i ett allsvenskt lag, men samtidigt är det tufft att hålla allsvensk klass.
 
Även på läktaren blir det glesare och glesare, vilket jag inte tycker om! Visst kan det kännas tungt efter en förlust match, men försvinner publiken så dröjer det inte länge innan vi sitter där och ser på division 3 hockey och gnäller för det.
 
Matchen mot Oskarshamn
 
När det begav sig
 
Älska mig som mest
När jag förtjänar det som minst
För då behöver jag det som bäst
 
Vi ses i hallen / Eva-Lena
 
 
Allsvenskan, Hockey, Matt Davidson, Supportrar, TAIF, publik;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Skyltsöndag

Allmänt dravel
Då var ännu en skyltsöndag till ändå. Riktig julstämning var det allt. Snön yrde och orkestern spelade julsånger.
 
 
Dock var det inte det ultimata vädret för rullstol. Mamma kom till Lessebo med färdtjänst för att få gå på julskyltningen. Jag har aldrig tänkt på hur svårt det kan vara för människor i rullstol. Ta bara trottoarkanter, visst har man kört banvagn innan men det är lite skillnad på vikterna. En barnvagn väger inte över 20 kg. Eldprovet kom väl när jag skulle gå igenom tältet de byggt upp. Där inne var det massor av folk, snö och kullerstenar. Mamma blev lite förskräckt av att ge sig in i vimlet och sa att det inte var nödvändigt att se allt. Vilket triggade mig en värre. Nog fan har människor i rullstol samma rätt att få uppleva saker som vi andra.
 
 
Vi tog oss igenom och jag kan nog definitivt få körkort på denna kärran nu :) På andra sidan stötte vi på bekanta. Mamma köpte lite lotter och vann en saffranskaka som hon valde att ta med sig till eftermiddagsfikat på "träningslägret" Hon är go min lilla mamma. Hon gillar inte att man säger Rehab, för det förknippas inte med något positivt. Därför väljer hon att säga att hon är på träningsläger och det är det ju också. Hon kör 4-5 pass om dagen :)
 
 
När vi varit i alla butikerna (alla 3) så var det fortfarande en halvtimme kvar innan taxin skulle komma. Vi hade ingen möjlighet att ta oss hem till mamma eller mig eftersom det finns trappor. Däremot så kom jag på att det finns hiss upp till Bengt. Jag ringde och han var hemma och vi kunde absolut komma upp och få lite fika.
 
 
Bagare Bengt är aldrig nödbedd när han får objudna gäster. Skulle någon dyka upp hos mig oanmält så blir det allt en slät kopp kaffe. Bengt plockade fram hembakade bullar, muffins och lussekatter. Visserligen gjorde han klart för oss att lussekatterna var köpta ;-) Det visade sig att vi hade en väldans tur att Bengt var hemma eftersom de ringde från Färdtjänst och sa att de blir försenade en halvtimme, vilket inte gjorde så mycket för då kunde vi fika i lugn och ro. Men det kom ett samtal till, straxt efter. Bilen som skulle hämta mor hade halkat ner i diket så de blev tvugna att skicka en annan. De lovade att höra av sig då den närmade sig..En timme efter utsatt tid så ringde chauffören och klädde oss vi tackade för en trevlig fika stund.
 
Det hade blivit en mycket lång väntan UTOMHUS i snö och blåst, så vi var väldigt tacksamma att Bengt kunde släppa allt han hade i händerna och komma oss till undsättning.
 
Ha en trevlig kväll / Eva-Lena
 
Färdtjänst, Julskyltning, Mamma, fika, skyltsöndag;
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!