Nu finns det inget mer hemskt kvar.

Hockeyblogg

Jag backar bandet till matchen mot Örebro. Redan innan hade jag haft känsla av var felet låg men i den matchen var det så uppenbart. Vi ledde med 1-0 och det var minutrar kvar av första perioden. Vi hade spelat riktigt bra. Staxt innan periodvilan kvitterade Örebro. I SMP stod det att matchen vände när det blev 1-1. FEL, för den vände redan innan 1-1 målet kom. Spelet blev osäkert och jag sa till min mor (som var med på matchen) Nu kommer målet för taif spelarna är rädda och har börjat visualisera Örebros mål. Det blir vad man tänker. Efter periodvilan var det ett helt annat Taif som kom in på isen. Rädslan och tankarna på förlust fanns i dem alla. När det var 5 minuter kvar av matchen vände det lite, för då hade de inget att förlora och hittade då tillbaka till spelet.

Likadant var det i matchen mot Växjö, skillnaden var väl i att rädslan och osäkerheten kom efter att Växjö gjorde sitt första mål. Hur det gick i  slutet av tredje perioden kan jag inte referera för då hade jag lämnat hallen. Ja, jag gick i perioden till tredje halvlek. Det har ALDRIG hänt innan men jag bara kände att jag pallar inte se dem bli mer nerkörda än vad de redan var. Jag hatar känslan av maktlöshet. Jag vill ingripa, sätta stop, avbryta förnedringen .....men jag kan inget göra.

Troja matchen tänker jag inte ens nämna. Dessutom var jag inte på plats utan fick bara andra hand information från mina grabbar som var på plats.

Botten är nu nådd och det finns bara en väg att välja och det är upp. Vi har gjort det förr och vi kan göra det igen. Nu finns det inget mer att vara rädda för.

Vi har blivit krossade av clownerna.

Vi (både klacken och laget) blev totalt krossade av tomtarna i går.

Vi ligger sist i serien.

Nu får vi ställa in siktet på kvalserien. Skit i hur det går i de matcher som är kvar, vi kan ändå inte bli sämre än sist. Satsa på att bygga upp laget igen igen till kvalet. Med bygga menar jag inte fler eller andra spelare eller tränare. Det handlar om att bygga självkänsla, laganda och skapa ett annat tänk.

Det där med annat tänk är så jävla klockrent. Skapa en visuell tanke som säger till killarna "nu vinner vi" innan de går ut på isen. Den tanken finns långt där inne för de lyckas plocka fram den i början men den bleknar vid minsta motgång. Den bilden måste bli starkare hos var och en av dem. Tron på sig själv och sitt lag. Jaha, det låter ju jäkla enkelt, eller hur? För hur är den känslan hos oss supportrar egentligen? Jag kan ärligt säga att mina tankar inför en match, den sista tiden, är att vi kommer att förlora.

Hur ska man gör då? Hade jag haft en lösning hade jag tagit patent på den och tjänat storkovan. Däremot finns det otroligt skickliga mentala coacher. De behöver inte vara idrottstränare eller fatta idrott överhuvud taget för det handlar inte bara om sport. Detta fenomen finns överallt och kan drabba vem som helst. Man hamnar i en negativ spiral och många gånger behöver man dyka så man slår huvudet i botten, innan man kan börja sin väg tillbaka till toppen.

Olof Röhlander har skrivit boken " Det blir alltid som man tänkt sig". En handbok för mental styrketräning. Olof är en norrlänning som sadlade om från elitspelare i bordtennis till licensierad mental tränare och certifierad coach. Han har varit verksam som mental tränare för Svenska bordtennislandslaget, Örgryte Fotboll och som ordförande i Riksförbundet för mentala tränare. Han är professionell föreläsare och utbildare och figurerar ofta i medierna när det handlar om människors mentala kapacitet. Han eller någon i hans kaliber skulle jag vilja satsa pengar på för att hjälpa grabbarna att hitta tillbaka.

Ser man sig som en vinnare, blir man en vinnare. Ser man sig som en förlorare, så kan du ge dig på att du blir en också. Taif har ruggigt bra spelare, de måste bara själv inse det ;) Sluta vara rädda och gå in för att vinna. Nu är det verkligen läge för det för vi har absolut inget att förlora längre. Förutom i kvalet, men dit är det många matcher och gott om tid att vända spelarna till vinnarskallar :)

TTT AAA III FFF.........TAIF :D

Ha en go helg / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Rubrik......

Allmänt dravel
Vet inte vad jag skall sätta för rubrik för jag har ingen aning om vad jag ska skriva om.....

Jag är ensam hemma idag. Vet inte när det hände sist. Här hemma är det mer som en ungdomsgård och ibland flyr jag faktiskt fältet. Nu har jag åtminstonde erövrat tillbaka mitt sovrum. Jag sov väl hemifrån lite för ofta och vips så hade rummet mitt blivit occuperat. Nu har lugnet dock lagt sig och occupanterna har flyttat ner i källaren igen.

Hockey är det ikväll och jag borde väl vara på plats och stötta lagen men jag känner att det blir lite för många hockey fredagar. För mig är fredagarna lite heliga. Jag vill ha en lugn hemma kväll. Käka lite gott och ta en och annan pilsner. Idag blev det dock ingen höjdarmat dock. Microvärmd panpizza....ja ja, det är värre än Mc Donalds cheeseburgare men det var så skönt att slippa laga mat. Speciellt nu när jag enbart skulle äta själv. Grabbarna fick pengar till hamburgare på matchen. De åkte på hockeyn med sin pappa.

Nu ska jag följa matchen via datorn.

Ha en skön fredag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!