Sitter vid datorn...

Allmänt dravel
.....och följer Taif borta match mot Borås på Everysport, Lars Nilssons eminenta direktrapportering.

Igår skaffade jag konto på Skype. Min 77-årige mor, som numera bor hos mig för att sedemera flytta till egen lägenhet i Lessebo. Fast någon mer ineffektivt företag är Lessebo hus får man allt leta efter. Det verkar som om de inte vill få sina tomma lägenheter uthyrda. Svåra att få tag på och helt urusla på att återkomma. Nu har vi fått tag på ett gäng privata uthyrare som vi ska checka av med och se ifall det finns en ledig liten 2:a för uthyrning.

Oj, jag kom lite på avvägar Skype, var det ju och min mor. Hon hade berättat att hennes bror i Finland hade sagt att han kunde ringa med datorn. Efter lite mekande så satt min mamma och bror och hade videosamtal med varandra. Mor var mäkta imponerad och sa att det här var ju ett ypperligt sätt att umgås trots långt avstånd. Visst är det så. Där borta i finland sprang min morbrors fru iväg för att komma tillbaka med fotografier på barn och barnbarn och visa upp för oss via webb kamerna. Blixtrar och dunder, tekniska under :)

Rökfri, är jag fortfarande och 4 kg plus på en vecka. Ökar jag i samma takt vaje vecka så får jag nog byta ut garderoben :) Nä, så illa ska det väl inte bli, 5 kg till är okey men sen räcker det. Nu ska jag ta mig till Ica och handla lite godis ;)

Ha en bra kväll och kom igen Taif/Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Jag har hittat en motivation.

Allmänt dravel
En motivation som jag inte känt någon annan gång när jag sagt att jag ska sluta röka. Visst har jag alla tidigare gånger trott mig känna en motivation. Velat har jag gjort men den riktiga motivationen har nog saknats. Lite har det med en bok att göra. Boken handlar om mental styrketräning. Det handlar lite om positivt tänk, tron på sig själv osv. Jag ska ge ett exempel ur boken:

" Tänk om jag börjar darra på stråken när jag spelar. Bara det inte händer nu" Den där katastroftanken, att darra på stråken, gör att kroppen börjar förbereda sig på att detta faktiskt kommer att kunna hända. Eftersom du kan tänka det är det en framtida möjlighet. Precis som när vi balanserar på en planka och säger oss att vi inte ska ramla så förbereder sig kroppen på att just detta kan ske och det i sin tur ökar risken för att vi ska falla. Dessa negativa bilder, som är tänkta att hjälpa oss genom att förbereda oss för det värsta, uppfattas som ett möjligt senario av kropp och sinne, och musklerna börjar förbereda sig för fallet och påverkar på så vis hela händelse förloppet. När det inträffar säger vi "Jag visste det." En klassisk självuppfyllande profetia. Det blir alltid som man tänkt sig!


Citat ur "Det blir alltid som man tänkt sig" av Olof Röhlander.

Men visst är det sant?? Jag har provat flera gånger att sluta röka. Tre månader har varit en magiskt. Det är det längsta jag klarat av att vara rökfri. Motivation har jag nog haft lite innan också men inte tron på mig själv. Nu vet jag att jag kommer att fixa det!! Jag har jobbat med att motivera mig själv. Jag kan se mig själv som en rökfri person. Jag VILL, jag KAN och jag SKA. Jag tänker INTE ramla, jag ska ta mig över den där jäkla plankan :)

Jag gör det för min skull. Tidigare har jag känt mig jäkla duktig och folk har (till en början) uppmuntat mig och man har känt sig så duktig. När det sedan gått ett bra tag och människor slutat att fråga, stötta osv. så har man tappat motivationen. MEN jösses det är ju inte för att vara duktig som man slutar??

Hälsan är en annan femma. Jag har rökhosta. Jag har förnekat det för mig själv, försökt intyga mig och alla i min närhet att jag har en förkylning som aldrig riktigt vill ge sig. Bullshit!!! Jag kan inte röka direkt på morgonen. Dricker ett par koppar kaffe för att lena upp halsen. Till en början kan jag inte dra halsbloss utan att börja hosta men efter ett par koppar kaffe så funkar det.

Jag vill ta kommandot i mitt liv. Jag vill kunna sitta och äta på en restaurang i lugn och ro och inte sitta som på nålar när jag ätit upp för att få gå ut och ta ett bloss.

Jag vill inte stå och hänga på låset på macken vid 8 för att jag missat att köpa cigg.

Dessutom kommer jag att gå upp i vikt, för det gör väl alla när man slutar röka, har jag hört. På mig skulle 5 kilo sitta som en smäck ;)

Förr var min största motivation pengarna. Tänk vilka pengar man röker upp. Nu ser jag det ändå bara som en bonus. Det är inte längre den ända motivationen jag har.

Jag kan nu se mig som ickerökare och det är något jag aldrig kunnat göra innan. Det blir inte alltid som man tänkt sig MEN förutsättningarna ökar om man tror på sig själv och tänker positivt :)

Ha en fortsatt skön söndag / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Taifs första hemmamatch.......

Hockeyblogg
.......i Allsvenskan :) Ja, i allafall sen 8 år sen. Västerås var det gästande laget. De fick  äran attvara det första borta laget som stod på den nya läktaren.

 

Det var en befriande seger 6-3. Jag har varit lite orolig över att vi inte gjort så mycket mål. Varken på tränings matcherna eller i premiären mot Växjö. Taif stod upp bra även mot växjö men där saknades målen.

 

Igår hade Tisse kastat om lite i femmorna och det gav resultat. Davidsson och Lundström funkade ju riktigt bra tillsammans.

 

 

Jag ser verkligen fram emot spel i Allsvenskan. Det är ju detta man längtat efter i 8 år och nu är vi här och vi hör hemma här!!! Jag tror att många lag kan få sig en regäl fight mot oss speciellt när de möter oss i Dackehallen :)

 

Tack TAIF och tack Gröna Brigaden för en väl genomförd match!

Idag blir det i väg och rösta. Må bäste man vinna och SD förlora.

Ha en bra dag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Fotografering

Allmänt dravel
Nu är porträtt fotograferingen i full gång. I morgon blir nog de sist färdiga. I dag var det Fredrik Hansson, Bankelius, Stark, From-Björk, Matt, Kauppila, Elomo och Jan Öberg som fick stå framför kameran....eller stå och stå...en åkte motorcykel och jag gjorde mitt mest spektakulära fotograferande, sittandes i bakluckan på en bil och fotografera föraren på hojjen. Vem av kvällens spelare som var på hojjen tänker jag inte avslöja här.

Vad gör man inte för att få bra bilder :)

 

Jag har kommit på att just porträtt fotografering är något jag verkligen gillar. Jag menar inte bara hockeykillarna utan porträtt av alla möjliga slag. Porträtt kan också förmedla saker så som glädje, sorg, ledsamhet. Du kan också förmedla händelser genom porträtt. Jag kan komma på mig själv när jag har kameran med på olika tillställningar att jag inte har den med för att fånga helheten. Jag letar ofta efter personer som får mig att tänka på var jag är. Ta tex. en bild på ett barn, på marknad, som tappar sin ballong och sträcker sig efter den. Jag tar gärna bilder på okända personer för jag gillar människor. Det behöver inte vara vackra modeller utan vanliga människor i olika situationer. De hockeybilder jag mest tycker om är just bilder på människor och känslor.

 

Glädje

 

 

 

 

Kaxigt

 

 

 

 

 

Nu är jag slut i skallen efter att florerat runt bland massa gamla bilder. Nu ska jag redigera lite hockeyporträtt innan det är godnatt. Däremot kommer jag nog följa upp detta med fler porträtt serier som spelgar olika saker i mina ögon.

 

Ha en go tisdagskväll / Eva-Lena

 

 

 

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!