Söndags tankar.

Allmänt dravel
I dag är det två månder kvar till julafton. Snart dags att plocka fram julpyntet. Rent ledighetsmässigt så är julen en skit jul och en perfekt jul. Allt utifrån betraftarens synvinkel.

Kregaren gnisslar tänder och företagaren gnuggar händer.

 

Jag brukar inte skicka mail vidare, särskilt inte mail som uppmanare en att skicka dem vidare. Jag har varken dött, blivit olycklig eller förföljts av olycka. Fast jag vet ju inte vad jag gått miste om eftersom jag inte skickar dem vidare. Däremot fick jag ett mail som jag skickade vidare. Det var seriöst och handlade om hur man upptäcker en hjärnblödning och hur man själv kan agera ifall man få hjärtinfarkt. Jag tyckte dessa var så informativa och bra kunskaper som är värt att veta. När jag någongång skickar mail vidare suddar jag alltid ut ursprunget och alla hundratals som dessa mail har skickat till. Dessutom skickar jag hemlig kopia till mina kontakter vilket innebär att man inte ser vilka andra som fått mailet. Jag vet inte riktigt varför jag gör detta men på något sätt vill jag skydda mina vänner mailadresser från att spridas.

 

Däremot så upptäckte jag att just detta mail kan missuppfattas av den som får det. Min vän Kerstin svarade på mailet. "Ja, det kan ju vara bra att veta nu när man blivit gammal" Jag skrattade, för Kerran är inte så mycket äldre än mig men sen kom jag att tänka på att det faktiskt kunde uppfattas så och jag hade skickat till flera som passerat både 60 och 70 år. F*n vad pinsamt, tar jag kontakt med dem och de inte har uppfattat det felaktigt, så tror de ju att jag menar det så, ifall jag påpekar det. Skulle de ha uppfattat det som att jag skickat det just till dem pga. deras höga ålder, så tycker de nog jag på ett väldig "ofint" sätt gjort dem påminda om detta faktum.

 

Jag har råkat ut för detta tidigare, fast på ett omvänt sett. Det var på en tidigare arbetsplats där en äldre herre skickade småfräcka mail till mig. Jag reagerade och tyckte han var en riktig snuskgubbe och jag hade väldigt svårt att möta hans blick. Detta höll på ett tag och vid ett tillfälle så nämnde jag detta för en kvinnlig kollega och hon blev förvånad för hon fick också mail av honom som hon inte gillade. Det visade sig att de flesta på företaget, av bägge könen, fick dessa mail och helt plötsligt kändes det inte lika farligt och man kunde faktiskt flina lite när mailen damp ner ;)

 

Nu ska jag lägga mig ner i soffan på värme dynan och se ifall jag kan få ryggen att värka lite mindre.

 

Ha en skön söndag / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Äntligen!!!!

Hockeyblogg
Visst hade tre poäng suttit gott men jag är mer än nöjd över att vi plockade hem två pinnar. Vi har ju inte varit direkt bortskämda med vinster. Hoppas det har släppt på riktigt nu.


Kauppila fick leverera och jag hoppas att detta får en positiv effekt på alla spelare i laget.

På onsdag kommer Örebro till Dackehallen. Att vinna över Örebro står högt i kurs hos mig. Nästan lika högt som att vi slår Växjö. Lite beror det på att de har lyckats stoppa Taifs chans till en allsvensk plats mer än en gång. Men det beror framför allt på den mycket osympatisk person som förra året spred en himla massa dynga på nätet.

En riktigHan florerar fortfarande i kulisserna i Örebro hockey. Ja, utan hans pengar så hade nog inte Örebro hockey varit med att kriga idag. Men det är ändå så att jag imponeras lite av dem. De gick upp för förra säsongen, säkrade sin plats och är i dag ett av topp lagen.

I dag blir det nog att kolla på Växjö-Leksand.

Ha en underbar lördag / Eva-Lena


Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Kung Bore....

Allmänt dravel
........försöker invadera även hösten. Till och med äpplena hänger kvar i äppelträdet ju!!Var han inte nöjd med att han occuperat halva våren i år??? Girig är han. Ni som följt min blogg genom åren vet nog vid det här laget att vintern INTE är min favorit årstid.

I år var det grillen som blev översnöad, något år var det gräsklipparen.

Kontrasten mellan höstens underbara färgen och det vinter vita är ändå rätt grann ;)

 

Första och sista bilderna har jag tagit med mobilen när jag var hem på lunchen. Bilden på äppelträden redigerade jag i photoshop och gjorde om till en vattenfärgs målning. Blev faktiskt läckert, tycker jag.

 

Jag var på min gamla blogg idag för att hitta bilden på den översnäade grädklipparen. Hittade inte bilden men fastnade lite i läsningen. Det kändes som att läsa en dagbok med bilder och jag kom på att det faktiskt är en rolig sak i att man bloggat i så många år. Visade en gammalt inlägg för Daniel och frågade om han kom ihåg? Jag tror även han tyckte det var lite rolig att läsa om något som hände för tre år sen :)

 

Ha en skön kväll och låt oss hoppas att vi vaknar till barmark!

/Eva-Lena

 

 

 

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Jag vill inte byta

Hockeyblogg
I går hade jag ett tag två dystra herrar i bilen. -Det var så nära. -Känns så syrt, precis som förlusten mot Malmö. Så jävla nära. bla bla bla. Själv var jag glad. Vi hade precis sett en bra och spännnade hockeymatch som jag inte hade velat byta mot låt säga, en två siffrig vinst mot tex. Gislaved.Vi är i allsvenskan och där hör vi hemma men vi kan inte räkna med att alltid vinna. Måltorkan som många (inkl.jag) talar om kommer att släppa och jag hoppas det blir en riktig ketchup effekt :)

 

Herrarna i bilen lugnade ner sig efter en stund och efter ett tag sjöng Daniel glatt bak i bilen och ordningen var återställd. Leksand för resten har en väldig fördel, för de har supportrar i hela vårt avlånga land. Vart de än åker och spelar så har de en klack, Dackehallen inget undantag.

 

Leksand har alltid haft stora mängder supportrar utanför Dalarna. För si sådär 30 år sen bodde jag i Stockholm så var vi många Leksandsupportrar i klassen. Ja, jag var en av dem men sen blev jag stor och visste lite bättre. Nä ärligt, jag kan nog påstå att jag inte var så intresserad av hockey på den tiden. Däremot höll de snyggaste killarna i klassen på Leksand och då fick det bli så ;)

MALMÖ

Har ju också gäst Dackehallen sen sist jag skrev. De hade en dit rest klack. Ingen större bedrift kanske men alltid roligt när det kommer lite bortasupportrar också.

 

 

Vas fastnade på bild även då. Här efter att gjort ett av de sällsynta målen :)

 

 

Jag blev rätt imponerad av Janos, när jag var och fotograferade killarna. Då pratade jag en heldel med honom och blev mäkta överraskad att han pratade så bra svenska som han gjorde. Nu vet jag i och för sig inte hur många år han bott i Sverige men jag hade inte väntat mig det.


Jag tycker lite synd om vår kringflackande målvakt.Undrar hur länge Axel orkar fara fram och tillbaka. Om man nu ska vara en olyckskorp så kan jag bli lite orolig över vår målvakts situation. Visst vi har två bra målvakter.......men tänk om vi inte får ha kvar Brage och lill Tisse skadar sig, då ligger vi risigt till. Men det kommer inte att hända får vi hoppas.

Vet ni vad som hände på dagen för ett halvår sen?

Vid den här tiden var det klart att Tingsryd hade avancerat upp i Allsvenskan. Firandet visste inga gränser och dessa två herrar var med då det begav sig uppe i Sundsvall.Att åka upp till Sundsvall var det mest tokiga jag gjort, vad gäller hockey. Men det är något jag idag verkligen inte ångrar och det tror jag inte heller några av mina medresenärer gör :)Nu är vi där vi vill vara, i Allsvenskan, låt oss njuta av det och visa alla att det är här vi hör hemma.

Ha en gokväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!