Herrens vägar äro outgrundliga

Allmänt dravel
Japp, det är de. Han testar denna kärring och han möter hårt motstånd. Det ska mycket till innan jag viker!! I dag så råkade jag ta ut 6000 på minuten, när jag skulle tagit ut 600. Så bränner han ner kåken inatt då vete fan ifall inte även jag kastar in handuken :/

Nu undrar ni säkert vad som hänt?? Ja jag kan ju börja med måndagen när vi åkte upp till Oskarshamn för att kolla på hockey. Jag hade varit så jäkla duktig och satt batteriet på laddning inför kvällens drabbning. Sen blev jag försenad på jobbet. Hann lagom hem för att packa ner kameran, byta kläder och värma en kopp kaffe att dricka i bilen, på väg upp. När vi kom upp så upptäckte jag att jag missat sätta i batteriet. Det stod fortfarande på laddning hemma :( Dessutom förlorade Taif mot ett Oskarshamn som gjorde årets bästa match enligt de hemmasupportrar jag pratade med. De var alldeles lyriska. Dessutom spelade inte Taif så som jag VET att de kan. Jaja, shit happens. De var nog tjuriga för förutom batteriet så missade jag att sätta på mig min hemmastickade taif halsduk ;)

I går bar det iväg uppåt landet igen. Vid 10-tiden drog vi till Västervik. Vi skulle på lite utbildning hos vår koncern syster. Jag erbjöd mig att åka i egen bil för att vi skulle slippa hyra bil ( big mistake, huge mistake) Till kvällen skulle vi ha lite "brainstorm" tillsammans med deras säljare. Hela dagen och kvällen var mycket givande och trevlig. Jag var en enda som skulle åka hem till kvällen. De övriga skulle sova över och ha ett litet speedmöte dagen efter. Jag satte mig i min lilla trampebil och enligt gps´n skulle jag vara hemma vid ca. 23.00 Den kan ju inte riktigt sia i framtiden, vilket är jäkla, för då hade den kunnat tala om att den faktiska tiden skulle bli 00.15.

När jag började närma mig Åseda, så hände det som inte får hände. Tre stycken vildsvin kom upp på vägen. Två stycken lyckade jag parera men den sista klippte jag så det bara sjöng om ett. Jävlar sicken smäll!!! Kändes som att köra på en sten. Jag lyckade hålla mig på vägen och lite längre fram så stannade jag vid en busshållplats. Jag har aldrig kört på något vilt förut och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Min första tanke var att ringa min man men så kom jag på att vi är ju skilda. Ibland är han saknad, rent praktiskt. Visst hade han ställt upp ifall jag hört av mig men jag måste lära mig att reda mig själv. Jag visste ju att man måste anmäla de så jag ringde faktiskt 112, det enda numret jag kunde komma på. De var sååå vänliga och kopplade mig vidare till polisen. Efter att lämnat alla uppgifter så undrade de ifall jag skulle kunna vänta in viltvårdaren. Efter en stund stannade en ung man och jag trodde först att det var han för det stod skogsvårdstyrelden på dörren. Men det var en kille som åkt förbi mig och kommit tillbaka för att höra ifall jag mådde bra och ifall jag behövde hjälp. Tänk vad det finns underbara människor :) Berättade att hjälp var på väg och tackade så jätte mycket för hans visade engagemang och omsorg för en medmänniska.

Sen kom min räddande ängel, viltvårdaren. En äldre herre och jag kände mig trygg. Jag visste att han inte skulle överge lilla mig mitt i ingenstans :) Vi hoppade in i hans bil och jag skulle visa var det hände. Vi åkte sakta och
då såg jag vildsvinet i diket. En stor galt enligt jägaren. Död var han så jag behövde inte oroa mig att den skulle gå till anfall. Vi åkte tillbaka till min bil för att se ifall det fanns möjlighet att åka hem med den. Det gick inte att svänga till vänster för plåten hade vikt sig så illa. Inga verktyg hade vi så jag fick åka med honom hem så han kunde hämta släggan och järnspettet. Tänkt vilken go man :) När vi kom tillbaka bankade han och fick bort det, till viss del, men det skrapade fortfarande när jag svängde vänster. Däremot konstaterade jag att jag bara hade högersvängar när jag skulle åka hem. En vänstersväng hade jag och det var när jag skulle svänga in på uppfarten hemma, från 25:an. Så efter att gett herr viltvårdare en varm kram så bar det iväg hemåt i 60 km/tim.

I morses ringde jag till jobbet och berättade vad som hänt. Jag sa att jag skulle köra bilen till Fröjds och att jag kommer efter det. När jag kom till Fröjds så sa han att de var tvungna att bogsera in den till Växjö för det var inte bara plåtskador utan framvagnen var sne :( Jag ombads fråga försäkringsbolaget ifall jag hade tilläggs försäkring som gav mig en hyrbil...tror ni jag hade det??? Noppe, så till eftermiddagen lämnade jag tillbaka hyrbilen för jag har definitivt inte råd att köra omkring i en hyrbil.

Visst hade jag ändå tur att jag inte skadade mig eller andra trafikanter. Det är ju bara materiella skador och de går ju att reparera. Tack och lov så har jag helförsäkring. Däremot så åker jag på en självrisk på 1000 spänn och blir, enligt killen på Fröjds, utan bil i minst 2 veckor. Hade jag hyrt en bil för att ta mig till Västervik, så hade jag inte drabbats överhuvudtaget. Företaget jag arbetar för hade fått stå för alla kostnader. Nu får jag milersättning och det kommer inte att räcka ens till självrisken :( Jag hade (sen tidigare) lovat att köra minibussen vi hyrt för att fira vår koncerns 10 års jubileum. Det tog jag tillbaka idag. Jag tänker inte ha 8 personers liv på mitt samvete ifall något skulle inträffa!!!!

Nu till rubriken. Jag mår oförskämt bra....fortfarande. Det enda smolket i bägaren är just att få ekonomin att gå ihop sig. Föreningssparbanken ville inte riktigt tro på att jag ska fixa att ta över lånen. De kunde gå med på det, ifall jag kunde lösa just billånet på 28.000. De pengarna har jag inte att tillgå men jag ger inte upp. Det finns andra banker som kanske är villiga att ta lite risker och tror jag tror på mig, även fast han där uppe gör allt vad han kan för att jag ska misslyckas. Förstår inte riktigt vad jag gjort för ont??? Det måste vara nått jag ställt till mitt förra liv.

Tilda snusar efter vildsvinet. Hon trodde säkert att det gömde sig där inne :)


I morgon har jag tagit ut en semesterdag. Kände bara att jag behövde det. Jag har jobbat undan bra och har inget som direkt hänger över mig så jag tyckte att jag kunde unna mig det :)

Ha en go lillelördag / Eva-Lena

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Modevisning i Karlskrona

Allmänt dravel
I går morses åkte jag tillsammans med Jennifer till Karlskrona. Hon går en stylist utbildning och de skulle sminka modeller på modevisningen i Karlskrona. Jag skjutsade henne och fick därmed tillträde backstage. Jag gick runt och fotograferade i flera timmar och lika många har jag tillbringa med redigering. Jag har gjort en liten reklamsnutt som ett tack till Stylistutbildningen i TorsåsJag följde Malin genom hennes hela sminkning gjord av Jennifer. Malin var en naturligt vacker tös och hon var så fotogenique. Så det var inte svårt att få fina bilder på henne.Det är lite annorlunda fotografering än vad jag är van vid. Jag menar fartfylld hockey och vackra modeller är ju inte direkt besläcktade :) Det var verkligen skojigt man fick tänka lite mer i detta. Fundera lite över hur bilden skall te sig. Man får chans att komponerar ihop en bild. Finns ju knappast möjlighet i hockeyn där gäller det att fånga ögonblicket. Riktar man in sig på fel spelare så missar man det men desto häftigare är det när man lyckas fånga det :)

Här hittar ni lite fler bilder från modevisningen.

I morgon blir det hockey igen. Vi åker upp till Oskarshamn för att förhoppnings få se Tingsryd vinna. På vägen upp hämtar vi upp Kent och hans son i Åseda. Synd att inte tid ges för en liten fika hos cybersyrran, Martina.

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Tingsryd stod upp bra.

Hockeyblogg
Kunde lika gärna blivit vinst men i hockey hänger det på marginaler. Både Tingsryd och Sundsvall har bra målvakter för chanser för mål hade de verkligen. Jag gillade matchen för den var tät och spännande. Det var en kamp mellan två bra jag där Sundsvall denna gång drog det längsta stået.


Tingsryd försökte och försökte men lyckades inte få in pucken bakom Lundström.....


...förens i tredje perioden. Då Bankelius satte 1-3 målet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag var också på modevisning i Karlskrona igår. Mycket skojigt...massor av härliga bilder på vackra damer....mer om det senare. Först måste jag redigera lite bilder.

 

Ha en go söndag / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Bonustid

Allmänt dravel
Det är precis vad jag har nu. Klockan ringde vid 03.00. Tog mobilen och ringde Daniel. De beräknades vara i Växjö kvart i fyra. Upp och satte på kaffe och fyllde termosmuggen till brädden och for in för att hämta honom. När man väl kommer hem så hade kroppen ställt in sig på att vara vaken. Visst går jag och lägger mig i sängen så skulle jag nog somna. Risken är bara att jag skulle vara halvdö när klockan ringer vid 06.00 så jag ger tusan i att lägga mig igen. Därför kallar jag detta för bonustid :) Åker nog tidigare till jobbet idag så att jag kan flexa ut tidigare. Det är riktigt gott att komma hem lite tidigare på fredagen.

I morgon ska jag fara ner till Karlskrona och fotografera en modevisning backstage. Jennifers (Mickes flickvän) klass skall sminka modellerna och hon behövde skjuts. Haha, finurligt av dem att klura ut att jag säkert skulle ställa upp ifall jag fick fotografera. Visst ska det bli roligt, en annorlunda fotografering. Ideérna börjar redan snurra i skallen på mig. Själva modevisningen börjar vid 11 så jag hinner nog fotografera lite då med. För jag har ju en tid att passa. 17.00 startar ju årets match i Dackehallen. Taif möter Sundsvall (tvåan i kvalserien) Sundsvall som kommer från allsvenskan och riskerar att åka ner. Vi får se hur Tingsryd kan mäta sig med ett allsvenskt lag, må så vara ett bottenlag från allsvenskan.

Det är så gott att det är fredag idag. Jag behöver inte tänka på vad vi ska ha till middag ikväll än mindre laga den. Matlagningen står Fredrik för och jag känner mig så lyckligt lottad :) Tror det blir en tidig fredagskväll eftersom jag gått upp så tidigt. Dessutom blir det tidigt på lördag också eftersom vi måste vara i Karlskrona vid åttatiden.Tilda har fått spunken här hemma. Hon går runt och smågnäller och kommer inte till ro. Daniel försökte få med henne upp när han gick och la sig men hon är en sån morsgris. Hon tycker nog att jag ska gå upp och sova en stund till.

Nä, nu ska jag gå och ta mig ytterligare en kopp kaffe.

Ha en underbar fredag / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

KHK:are till VD

Hockeyblogg
Ja, det blev en ny VD på jobbet och ja det blev Karlskronaiten :) I dag var han med på vårt personalmöte och presenterade sig. När han sa att han var från Karlskrona och att han hade en delkal på bilen där det stod "Det är vi som är KHK" Reste jag mig från min plats och sa att det kan man alltid göra något åt. Jag sa till honom att jag tänkte på hans väl och ve. Ja, nu när du pendla dagligen genom Tingsryd så har jag en liten sak till dig. Jag menar, vi är ju rädda om vår nya VD, så det är lika bra att du har något som visar vilka som är värda att hålla på och så satte jag en fin slipsnål på kavajslaget. Ett gapflabb utbröt :)

 

Gårdagens match gav mer smak. Jag trodde väl aldrig att TAIF skulle vinna med så stora siffror som 6-1. Nu är vi serieledare något vi taifare smått vant oss vid och det känns bekvämt :)

 

 

Till gårdagens match hade vi köpt ståplats biljetter. Vi upptäckte att våra platser var tomma så Gunnar och Micke gick och satte sig. Jag gick in på kansliet och undrade lite över varför de var tomma och då fick jag reda på att mina biljetter gällde HELA säsongen :) Åhh, vad glad jag blev för då kan jag ju åka på lite fler borta matcher. Direkt i dag bokade jag Daniel på supporterbussen till Enköping. Jag hade väl själv velat åka men jag blir i så fall tvungen att ta två semesterdagar för de lär ju inte komma hem förrens typ 4 och vem orkar gå upp vi 6 och jobba då? Sen har jag dessutom lite för ont i ryggen för att palla en sådan lång resa.

 

Ryggen känns mycket bättre. Märkte direkt igår när jag körde hem att jag kunde vrida huvudet i sidled utan att det gjorde ont i ryggen. I morses vaknade jag för första gången på mycket länge utan att ha ont i svanken :) Däremot krävs det ett par besök till innan jag även får väck värken mellan skulderbladen men det går åt rätt håll :)

 

Ha en bra onsdagskväll /Eva-Lena

Här finner ni lite fler bilder.

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Intensiv tid framöver

Hockeyblogg
Blir mycket hockey ett tag framöver nu. Match igår och redigering av hockeybilder idag. Match i morgon hemma mot Nybro en sen en kväll med redigering. Torsdagmatchen ger jag f*n i för nån måtta får det ju vara ;o) för det blir ju hockey på lördag också.

Hade väldigt trevligt i Olofström igår. Träffade Ronny G som jag lärde känna lite förra matchen mot Olofström. Då hade han inte kameran med sig. Nu hade han den med och jag fick hålla i den, tung som satan och jag skulle fått träningsvärk i armarna.....men jag VILL ha....vilka bilder han tog i mörkret. Bilder som jag INTE har möjlighet att ta med min kamera.Man ska inte ge sig på berg när det finns småsten ;)

Här finner ni i allafall lite mer bilder från igår.

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

2-6

Hockeyblogg
Ja, det säger en heldel om matchen. Pratade med många trevliga OIK:are ikväll. På ett mycket lättsamt och skämtsamt sätt. I första periodvilan då vi låg under med 1-0 sa en av herrarna. -Du ska inte ta av dig halsduken. Du kan få låna grabbens mössa istället. Jag avböjde och sa att jag inte var det minsta orolig. Vilket jag faktiskt inte var för Taif malde på och det skulle ge resultat. Det var jag övertygad om. När vi stötte på varandra i andra periodvilan då det stod 1-5 och jag undrade ifall han ville låna min halsduk. Haha, ja min kaxighet fick jag äta upp, sa han. Ja när det gäller Taif så får man definitivt inte ta ut något i förskott.......Det har man lärt sig på ett väldigt behagligt sätt ;)

Dessa herrar kunde verkligen vara glada över lagets insatts idag.Det är så skoj att vara i Olofström och fotografera för man har absolut bästa platsen. Fler bilder kommer under morgondagen. Nu måste jag se till att komma i säng så att man orkar med morgondagen.

Ha ett bra slut på helgen och en bra början på veckan / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Det som göms i snö kommer upp i tö.

Allmänt dravel
Visst är man glad att snön smälter men med den kommer också alla MÅSTE göra saker fram. Vårt tilltänkta staket har legat under snön och jag har nästan glömt bort eländet.Det är ju inte längre vårt problem utan mitt problem. Jag brukar känna att jag kan fixa det mest själv, ensam är stark, men här går jag bet. Funderar faktiskt på att montera ner allt och bygga ett trallgolv på baksidan av plankorna istället. Altanbygge har jag ju provat på tidigare, om ni minns?

 

Undrar ifall man får bygga ett sådant utan bygglov? Lika bra att kolla med kommunen först så att de inte hotar mig med vite igen :(  Jag måste först bli kurant i ryggen innan jag ger mig på bygget.

 

Det kommer fram lite mer saker nu när snön smälter. Städningen av detta ligger däremot inte på mig. Det är spår efter Mickes nyårsfest. Så när han kommer hem får han allt sätta igång och plocka fimpar och glitter papper.

 

 

 

En sak som verkligen gör mig förbannad är alla hundägare som hela vintern låtsas att deras hundar inte skiter när de rastas. Visst har jag inte alltid plockat upp efter Tilda när hon gjort det på tomten men det får jag göra nu. Däremot så ligger en sträng hundskit utmed var och varannan snödriva nu när smältningen satt fart. Skäms på er som stuntat i att plocka upp efter er hund under hela vintern!!!!

 

 Ikväll blir det hockey. Första matchen i kvalserien, borta mot Olofström. Jag har bara bokat ståplats till mig för jag hoppas att jag blir insläppt på andra sidan, som sist jag var i Olofström. Då fick jag första parkett med stol och allt :) Då blev det förlust efter straffar, idag hoppas jag på vinst efter ordinarie tid.

Ha en bra söndag / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Det jag tycker är rätt är den enda vägen.

Allmänt dravel
Ja, det finns de som har den synen. Mer om det... men nu lite fredagsmys :) Har precis avnjutit en underbar middag. Min son Fredrik har stått vid spisen och lyckats igen. I dag var han extra glad för Daniel (som ÄR kräsen) tackade för maten och talade om att det var gott. Han växte säkert en halvmeter ;)Idag bjöd han på baconlindade kycklingfileér med sås och ris. Han spetsade såsen med vitt vin och för att vara på den säkra sidan sa han till Daniel att det skulle blir vanlig brun sås. När vi ätit en stund så frågade vi Daniel vad han tyckte och han svarade att det var gott. Då först talade vi om vad såsen innehöll ;) Efter maten kom Fredrik till mig och sa att Daniel tackat för maten och sagt att den var god. Mamma, det var det bästa berömmet jag kunde få, sa han ;) Och ja, jag är benägen att hålla med för vad det gäller mat så  är jag nöjd ifall Daniel säger att det var okey.....det är beröm för att komma från honom ;)

Tillbaka till rubriken. Det finns människor som har en stark tro, vilket jag beundrar, men nu syftar jag inte på någon slags guds tro utan mer som man lever.

Man kan vara vegetarian för att man mår bra av det och har valt att vara det. Men att därifrån tro att man lever på det enda rätta sättet och alla andra lever felaktigt och man har en tendens att visa det för de personerna.

Eller att man är nykterist eller icke rökare och tycker att alla som röker eller dricker är sämre människor.

Eller att man håller på ett ishockeylag och det är det enda rätta och alla andra är nötter och förstår inte bättre. Här har jag väl en tendens att hålla med.... ;) Skämt åt sido.

Dit jag vill komma är att man måste ha respekt för att andra människor lever annorlunda, har värderingar som man inte delar, eller har negativa sidor som man definitivt inte gillar. Ingen är perfekt men ALLA har goda sidor. Och de är de sidorna man måste uppmuntra.

Jag ogillar verkligen personer som ser sig förmer är andra människor, må så vara små saker. Nu kommer min kära syster kommentera att man ska ignorera dessa personer men ibland är det lättare sagt än gjort. Ibland vet man inte om det är ens egna självkänsla som gör att man tar åt sig. För ärligt, visst vet man att allt man gör och säger inte är kloka eller genom tänkta saker. Jag är inte prefekt men det har jag aldrig heller påstått. Jag kan inte säga att jag levt ett liv utan att gjort felaktigheter. Jag är mänsklig.

Däremot finns det personer som ser sina handlingar och tankar som de ända rätta. De har inga fel eller brister och har en attityd som med bara kropps språket talar om vad de tycker om andra människors agerande, fördömande människor. Själva har de inga brister alls. De sprider en obehags känsla hos oss andra "icke felfria" människor. Jag vet inte varför man egentligen tar åt sig.

Jo, kanske för att man vet om sina fel och brister. De tycks alltid finna en öm punkt som de är snabba att fördömma. De ser inte de saker man är bra på. Jag är oftast glad och lättsam, får jag säga det själv så är jag rätt trevlig också, när man väl lär känna mig ;) Men visst, jag röker i både bilen och faktiskt under fläkten också också, jag tar gärna en öl, skvallrar gärna lite, tar inte alltid Tilda på lång promenader. Har en filosofi där jag hellre ser lite skit i hörnen än lever ett liv med disktrasan ständigt i näven. Det finns säkert massor av saker som folk kan reta sig på hos mig. Det kan jag ta. Däremot har jag väldigt svårt att ta det från människor som inte ser sina egna fel och brister men är väldigt snabba på att ge andra dåligt samvete. Speciellt när man ser deras negativa sidor utan att man hugger dem för det.

Jag har syskon, vänner och barn som även har sämre sidor men jag väljer att se de bra sidorna. Alla har vi bra sidor och dåliga sidor. Lyft fram de bra sidorna hos din nära oh kära och ha överseende med de sämre sidorna. När jag läser igenom det jag skrivit så förstår jag knappt vart jag själv vill komma med detta. Jo, det vet jag men jag har svårt att få ner det på print.

Skit samma, nu ska jag dricka ur min öl sen blir det soffan med värme dyna...förbaskade rygg!!! Ringde naprapaten Magnus Holm idag. Han är jätte duktig och lyckas alltid med att rätta till min rygg. På tisdag ska jag dit, längtar, fattar inte hur jag ska fixa mig till dess men det reder sig nog.

Ha en skön fredagskväll / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Åhhh, min rygg

Allmänt dravel
Har haft ont i ryggen en längre tid men bitit ihop. Nu går det inte längre. Vaknad vid fyra i morses och trodde jag skulle börja lipa. Hur jag är låg så värkte ryggen så det var bara att kliva upp. I dag får jag ringa naprapaten och be om en tid. Hoppas verkligen att han tid med mig i helgen för nu är det kris. Pallar inte att ha tandvärk i ryggen hela helgen. Visst, jag har gått för länge IGEN!! Men vad f*n man drar sig. Vet att det inte blir bättre på en behandling. Det brukar ta tre behandlingar och då pratar vi en summa av 12-13 hundra och det kommer att svida. Prioritera, prioritera, prioritera.....min hälsa ÄR viktig. Fast varför lipar jag egentligen. Lägg av och rök så har du råd med behandling varje månad!!! Jaja, jag vet :(

Skönt med fredag i allafall :) Undrar vad man ska hitta på i helgen då? Visst ja, jag har en "date" men en herre. Haha, nu närmar han sig 70 (eller kanske han är äldre) en jätte rara holländare. Han och frun hans har bott i Sverige ett par år och pratar jätte bra svenska. Jag är impad!! Visserligen så har de tillbringat somrarna Sverige i många år, när deras barn var små. Våra hundar förde oss samman och i går fick jag ett mail med en undran ifall vi kunde träffas och gå ut med voffsingarna. Tilda kommer att bli glad för hon gillar Ninja. Ninja är en gammal tik som ibland blir lite trött på Tilda som vill leka hela tiden :D

I går hade pelletsbrännaren lagt av igen :( Fick göra omstart och lyckades få fyr på den. Fattar inte varför den ballar ur ibland. Trist, när man känner att man inte riktigt kan lite på den. Jag måste höra mig för lite varför den kan tänkas vara så opålitlig. Min KHK-vän pratade om fotoceller men jag kan fan inte bli klok på var de fotona finns  moahahaha.

Trots värkande rygg, pelletselände och annat skit så är ändå humöret på topp. Det är fredag och jag slipper laga mat. Undrar vad grabben ska bjuda på ikväll??? ;)

Ha en go fredag / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Money makes the world go around

Allmänt dravel
Ja, men visst är det så. Inte för att man blir lyckligare men det är fan så mycket lättare att leva. I går var jag till banken för att se ifall da kunde acceptera att skriva över huslånen på mig. I morgon eller senast måndag får jag domen. Jag låg precis på gränsen till att fixa det ekonomiskt och då ville hon först rådgöra med en kollega innan. Jag VET att jag kommer att fixa det även fast det blir tight. De räknade på schablonkostnader på grabbarna. Daniel som var 20 år fick en bilkostnader på 2900....han har varken bil eller körkort?? De 2900 borde jag få över varje månad *asg* Skämt åt sido. Jag mår som en prins (prinsessa:) Och vad de än kommer med så får man rätta sig efter det. Visst vill jag bo kvar i huset men världen rasar inte ihop ifall den inte kommer att bli så. För det är ändå bara materiella ting. Livet i en lägenhet kan ju dessutom vara rätt bekvämt. Blir det stop avloppet så behöver jag själv inte fixa det, som jag fick lov att göra här om dagen. Någon hade tryckt ner proppen i badrummet och den gick inte att få upp så jag blev tvungen att skruva loss rören och trucka upp den underifrån. Samtidigt passade jag på att rensa rören, blää skitgöra!!

Idag har jag jagat på telefon. Ringt Taifs kansli för att förlänga säsongsbiljetterna. Kom inte fram förens halv 3. Då svarade en säkert uttröttad Viktor. Det hade ringt sjukt mycket hela dagen, sa han. Jag förlängde Daniels biljett. När jag fick veta att mitt skulle kosta 1000 spänn att förlänga så backade jag. Jag vet att jag kommer att missa 1 hemma match. Matchen på långfredagen för då blir det tjejkväll i Kosta glasbar :) Dessutom sitter jag ju max en period och då känns det lite lyxigt. Så nu kommer jag bli mer ekonomisk och bara köpa ståplats. Idag bokade vi också biljetter till OIK på söndag och Nybro den 4/4. Vi får se ifall det blir fler bortamatcher.

Mellan grabben hade varit in till Växjö idag. Första han gjorde var att dyka in i kylskåpet. Morsan kan du laga något mjukt idag, sa han. Nått, mjukt??? Ja, för jag har piercat mig i tungan!!!

Hmmm....

 

I morgon är det fredag igen, gott folk :)

/ Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Svårt att somna...

Hockeyblogg
...var det igår, när man kom hem. Jag var i så speedad, vilket rus, en helt makalös match. Ja, det går inte med ord beskriva de känslor som svallade i Dackehallen igår. Var ni inte där så missade ni något som kommer att gå till historien, känns det som. Ungefär som Sveriges upphämtning mot Finland, om ni minns ;o) Gårdagens match är helt klart den bästa hockey upplevelsen jag varit med om. Jag träffade en gammal jobbarkompis på ICA i eftermiddags och hon beskrev matchen på sitt sätt och visst låg det mycket i beskrivningen. Rena askungensagan.....med det där lyckliga slutet då hon får prinsen och halva kungariket :)

Stämmningen i hallen då spelarna kom in på isen i tredjeperioden tror jag få spelare får uppleva. Trots underläge med 0-3 så applåderades det och klacken sjöng "aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp" När sedan mål efter mål efter mål kom visste jublet inga gränser. När sedan 4-3 målet satt så glömde jag helt bort att fotgrafera för jag skrek som en galning och hoppade jämfota. Inte riktigt likt mig, jag brukar var lite mer behärskad, men i går släppte hämningarna hos ALLA Taifare. Det var så jäkla befriande!! Sen sjönk hjärtat ner i stövlarna när Ellerstad satte 4-4 målet.

Under pausen innan sudden kände jag innerst inne att Taif fixar detta. Jag tordes inte säga det högt men jag tänkte det ;) När sen Fredrik Hansson satte 5-4 trodde jag taket i hallen skulle lyfta. Nu var jag ändå så pass skärpt att jag ägnade mig åt fotograferandet och fick fina bilder på firandet.


En helt underbar känsla infann sig. Samtidigt som jag nästan lite synd om Hästen spelarna och supportrarna. Det blev en tung hemresa. Pratade lite med en Hästen supporter i pausen innan sudden. Kände igen honom från de gånger jag varit i Norrköping. Han var en av publikvärdarna där som var så himla trevlig. Han kom ihåg mig för jag var ju den där tossiga kärringen som springer runt med kameran. Han var dock inte så ledsen över resultatet och trodde att Taif skulle vinna. Det han däremot tyckte var synd var att de just skulle möta oss för att han ansåg ändå att Vita hästen var ett av de bättre lagen i allettan och jag är benägen att hålla med.

Gröna brigaden har ju fått en lite huvudfigur. Nu har jag tappat räkningen på hur många raka taifmatcher han sett men det är över hundra efter hundra så tappade jag som sagt räkningen.

 

En annan supporter fick följa med ut på isen och tacka klacken. Jag tror nog att han var ännu mer uppspelt när han skulle sova, än vad jag var ;o)

 

 

 

SMP hade en ungefär likadan bild som jag tog under matchen.

 

'

 

I papper upplagan så såg man hur min son Daniel vrålade. Ärligt, jag tror grabben förstört stämbanden, för idag kan han knappt prata. Han bara kraxar ;o) Tur att han nu får vila stämbanden till på söndag då Taif möter Olofström bort. Ett Olofström som verkligen imponerat denna säsong. Jag gläds över deras framgång. Däremot kan jag känna att de har två mycket viktiga spelare, Doucet och Hurtubise. Vad skulle hända ifall dessa eller någon av dessa herrar skulle skada sig eller bli sjuka? Nu ska jag väl inte måla fan på väggen utan önska dem lycka till utom när de möter Taif ;o)

 

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Här finner ni några bilder till.


Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Ja, vad säger man...

Allmänt dravel
Lite bedrövad på hemvägen men det glömdes kvickt bort när jag kom hem. Min bäste granne kom över och det blev öl och snack långt in på natten. Inte konstigt att man är lite pömpsig idag ;)

Trots att vi förlorade så tyckte jag inte vi spelade bedrövligt, förutom i powerplay. Två gånger spelade vi 5 mot 3 utan att något mål, tror inte ens vi fick iväg ett skott på mål?? Två placerade sig bakom mål och passade fram och tillbaka. Nää, vi måste bli bättre på powerplay!!

Det var många ditresta Taifare.Kände mig lite loj i fotograferandet. Nästa bild speglar lite besvikelse som säkert fanns hos både supportrar och spelare.Idag har det varit ett underbart väder, solsken och takdropp. Fredrik och Marie kom över med Zorro och vi gick ut på en långpromenad i solskenet. Zorro och Tilda påminner rätt mycket om varandra. Här kan man nästan tro att det blivit en dubbelexponering när de kommer jagandes över fältet. Zorro är snabbare och lyckades alltid fånga bollen först.


 

Jag tog en heldel bilder under promenaden. Vi gick över skaren och ibland trampade man igenom och fastnade nästan men snö långt över knät. Jobbigt blev det och efter ett tag kröp Marie runt på alla fyra :

 

 

 

Men hon var lika lycklig för det :)

 

 

 

Marie och Fredrik (allra helst Fredde) kör med värsta övertalningen. De vill att vi sätter valpar på Tilda och de har sett ut Zorro som partner. Ja, jag tror inte hundarna har något emot det de har redan fattat tycke för varandra. Nu är ju inte Tilda i det stadiet så hon släpper till utan blir lite bitsk när han blir för närgången. Visst hade det varit sött med valpar men det är ett jäkla jobb också. Maries mamma har sagt sitt i saken och menar att hon gärna vill ha en valp och jag skulle ge med mig. Nu känner jag att jag har fullt upp med allt så några valpar ser jag inte framför mig men men man ska väl aldrig säga aldrig.

 

I morgon är det match igen. Vi har personalmöte på eftermiddagen och det får INTE dra ut på tiden. Jag har redan sagt åt grabbarna att du får fixa mat för jag hinner nog inte. Hinner kanske inte ens äta innan hockey och då får det väl bli lite korv i hallen. Lite pirrigt inför morgondagens match men i hjärtat känner jag att vi vinner och på så sätt får en tredje avgörande match på tisdag. Usch, nerrvigt är det för jag vill verkligen inte att hockeysäsongen ska vara över efter i morgon!!

 

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena

 

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Jag har lärt mig acceptera...nästan ;)

Allmänt dravel
Ja, att acceptera att man inte kan förändra andra människor eller vissa situationer. Visst kan man ibland bli fruktansvärt irriterad, men ärligt vad tjänar det till. Ända som sker är att man själv mår dåligt. Det är så skönt att känna att man inte blir irriterad. Ibland är det svårt att inse att man inte kan förändra saker. Frustrerande? Ja visst, men ändå en skön känsla när man kommer till insikt att man inte kan förändra utan accepterar att det är som det är och man kan inte göra något åt det. Allt blir så mycket trevligare och enklare då.

I morgon blir det Norrköping och hockey. Jag är faktiskt lite nervös. Taif spelade inte övertygande i Allettan. Visst vi vann serien men nu gäller det bäst av 3 och Vita hästen är inte dåliga! Fan, ger inte alla allt så j*vlar mailbomar jag de som inte gjorde det. Haha, säger en person som precis har skrivit att hon lärt sig acceptera ;o) Men det var inte relaterat till hockey. Där accepterar jag inte en förlust nu ;o) Jo, det gör jag ifall vi vinner bägge hemma för till kvalserien SKA vi!!

Idag lagade min son middag. Det har blivit hans fredagsuppgift. Han gillar det och jag älskar det. Tänk att man har en unge som är helt fantastisk på att laga mat. Han brås på far sin ;o) Han har hoppat av sin gymnasieutbildning (bygg) och praktiserar idag på Motell Glasblåsaren Han trivs som fisken i vattnet och till hösten söker han in på hotell- och restauranglinjen. Han har alltid pratat om att han vill bli kock men när det var dags att söka till gymnasiet valde han bygg???? Fast jag tror detta ändå blir bra för honom. Praktik ett halvår ger honom erfarenhet och han är nog mer motiverad när han börjar plugga igen.

Ha en go fredags kväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Tisdag kväll.

Allmänt dravel
Jag har ju inte tidigare tyckt att tisdagskvällar inte har något berättigande. Tycker jag visserligen inte nu heller fast den har fått en sysselsättning. Inget jag gillar snarare ogillar men ändock. Sitter när i soffan med sönderslagna gnogar och en bruten nagel...skit också!! Ja, det är inte boxning jag börjat med på tisdagskvällarna utan sotning. Ja, dammsugning av den där j*vla pelletsbrännaren. Dammar som f*n och sen finns där tre hål och i de hålen finns det vridna platta långa järn. Dessa ska dras ut...no problems...men sen ska de föras in igen och det är då det uppstår blodvite. De är lätt böjda uppåt och ett helsike att skuta in. Man får trycka  allt vad man orkar och helt plötsligt far de in och man skär sig och slår i knogarna. I dag knäckte jag en nagel också :( Så visst är tisdagskvällarna berättigade men dock lika trista som innan.

I dag blev det klart att Taif ska möta vita hästen. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Tur att jag klipper naglarna för då kommer jag inte ha något att tugga på. Samtidigt är jag glad att det inte blev Kiruna för dit hade man ju inte kunnat åka på lördag. Nu blir det en resa till Norrköping. Minns sist, första matchen i Allettan, då vi mötte Hästarna efter juluppehållet. Skrämmande att se. Då hade vi en jäkla tur att vinna. Jag vill ha vinst på lördag också!!

Uppleva samma glädje som sist :)Ha en bra tisdagskväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Herre jösses, jag mår oförskämt bra ;o)

Allmänt dravel
Kan inte riktigt bli av med leendet på läpparna. Ja, inte så jag jobbar speciellt hårt för att få veck det. Mår så gott och har haft en underbar födelsedag. Den bästa på mycket länge :)

Min vän från Malmö kom i fredags och vi bara var under fredagskvällen. Vi har så många missade år att ta igen. Samtalsämnerna tog liksom aldrig slut :) På lördagen sov vi ut, tog det lite lungt och åkte till Kosta Outlet och knallade runt. På vägen hem slank vi in på Ica. Jag skulle köpa lite attiraljer och göra en tårta. I dörren mötte vi en jobbarkompis till mig. -Jag tutade, sa han och skrattade gott. Jag fattade inget utan trodde han hade mött oss, eller nått?? När jag kom hem fattade jag vad han menade. Grabbarna hade satt ut en skylt vid vägen "Eva-Lena, 44 år, tuta" J*vla ungar, som inte ens kan hålla reda på morsans ålder, 34 ska det ju stå *asg*

Till kvällen åkte vi till Kosta igen. Denna gång, tvärs över gatan, till den otroligt vackra glasbaren. Det blev många glada skratt och mycket dans.Som jag skrivit innan så bara älskar jag att dansa. Lone, min vän från Malmö, är lika galen på dansgolvet som jag så vi trivdes verkligen. Jag måste säga att jag gillar glasbaren. Ja, alltså inte bara baren ;) utan hela stället i sig. Det är inte knökafullt med folk och medelåldern är rätt hög. Vi kändes oss till och med rätt ungdomliga *asg* Vi har redan bestämt att det får bli "vårt" ställe när hon kommer upp till mig och hälsar på. Nu gäller det bara för oss att hitta ett lika trevligt ställe i Malmö. Dit vi kan gå när jag hälsar på henne.

Idag blir det en lugn söndag. Liggandes i soffan med ett leende på läpparna ;)

Ha en go söndag / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Sista månadsbokslut.

Allmänt dravel
Ja, för min del om en vecka kommer vår ordinarie ekonomiassistent tillbaka efter sin mammaledighet. Jag räknar dagarna. Att kombinera tjänsten ekonomiassistent och kundsupport för våra exportkunder har väl inte varit så lyckad egentligen. Våra kära kunder har ju ingen förståelse för månadsbokslut. Har ofta känt mig otillräcklig. Det är alltid någon som blir lidande för att jag inte får tiden att räcka till.

Måndag den 15:e jobbar jag enbart som innesäljare för exporten. Ja, svenska kunder också för den delen. Det har jag varit hela tiden. Visserligen har jag inte registerat orders men eftersom jag tidigare jobbat som innesäljare för svenska kunder så ringer de ju direkt till mig. Dessutom så har jag aldrig lyckats få våran externa växel att förstå att jag inte jobbar med svenska kunder så de brukar skicka samtal till mig. Från och med den 15:e så kommer jag ju attt ha mer tid även till de samtalen.

I veckan har vi haft besök av två VD kandidater. Ja, vår gamla VD har gått i pension och vi söker en ny. Jag är lite oroad för en av dem hade en dekal på bilen som jag inte direkt jublade över :/

 

Tänk om??? Näää, kommer inte på frågan!!! Eller varför inte, då kan jag tråka varje fikarast. En Taifkeps kommer jag att ge honom i välkomst present i så fall!!! Men ska jag vara ärlig så tror jag inte det blir någon av dess kandidater. Den andra såg ut som Mr. Bean. Okey, man kan inte rå över hur man ser ut...men tänk er sitta i en löneförhandling med Mr. Bean :D

 

 

I helgen får jag besök. Min kompis från Malmö kommer upp. Det blir en riktig energikick. Vi får se vad vi hittar på. Har lite funderingar ifall jag skulle dra iväg med henne till Kosta glasbar. Fast då måste jag hitta en chaufför. Bussar går ju inte till Kosta, världens ände, näst efter Skruv ;o) Taxi, är det inte tal om. Det säger ekonomin nej till plus att en Taxi här i obygden måste beställas i förväg. Finns inga taxin att vinka in från gatan inte. Jaja, vi får se vad det blir. Vi kommer att ha trevligt även ifall vi väljer att vara hemmavid. På lördagen blir det lite mer besök här hemma. Micke kommer hem med sin nygamla flickvän och Gunnar kommer över en sväng. Jag får väl lite kvickt snitsa ihop en tårta.

 

Ha en trevlig helg säger jag redan nu för det lär inte bli något bloggande i helgen.....jo kanske på söndag :)

 

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

I dag har jag fixat med kontoret.

Allmänt dravel
Ja, jag min dumme nöt var till IKEA och handlade. Varför kan jag inte vänta med sådant tills jag betalt räkningar så man ser ifall det finns utrymme till att handla?? :/ Vilket det inte fanns så nu får jag leva på luft och kärlek. Undrar ifall grabbarna accepterar att få en kram till middag?

Nu handlade jag inte så väldans mycket. Har varit ute efter ett skrivbord och IKEA säljer ju skivor och lösa ben till knappt någon kostnad alls. Så idag har jag fått användning av skruvdragaren :) Köpte två svarta ramar. Ja, ifall ni kommer ihåg så skulle jag ju fixa två fotografier. Vilket jag nu gjort. I höstas fotograferade jag alla Taifs A-lag spelare. Fotografierna signerade, ramades in och sattes upp i Skybaren där de auktioneras ut. När säsongen är över så får högsta budet ta hem tavlan. Som fotograf är jag ju ägare av fotografierna och har därför fördelen att kunna skriva ut dem. Det var flera fotografier jag var nöjd med. Två stycken hör liksom ihop och som budgivningen ser ut nu så hamnar de hos en och samma person. Hoppas det blir så när bjudgivningen är över. Själv har jag skrivit ut dess två fotografier i svart/vit osh ramat in dem i svarta ramar.

Simon Stark och David Jonson.

 

Nu hänger de i mitt lilla kontor. Jag ska ta lite fler bilder av mitt kontor när jag fått det lite mer färdigt. Just nu ser det lite tomt ut ett litet skrivbord och två porträttbilder :)

 

Ha en go måndagskväll / Eva-Lena

 

 

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!