Nu kommer min första helg...

Allmänt dravel
....som singel. Vad ska jag då göra??? Är slut enda in i märgen. Det finns så mycket som jag borde göra, lovat att göra, måste göra. Saknar inspiration att göra det jag lovat att göra, tappat lusten att göra det jag borde göra och har inget ork att göra det jag måste göra.

Visst jag har själv valt att sitta i den situationen jag sitter i. Ibland måste man göra val i livet som är jobbiga, som kräver mycket av en själv. Ja, det är faktiskt upp till varje människa att välja det liv man vill leva. Ibland är det att välja mellan pest eller kolera men valet är ditt och det är upp till dig hur ditt liv skall te sig!

Nu lever jag ensam (tillsammans med mina älskade grabbar) och det är mitt val. Jag ångrar inte mitt val men just nu är det jobbigt. Kan inte förklara riktigt varför. Jag lever själv (ansvarsmässigt) och det har jag inte gjort sen jag var 20 år och det var såååå länge sen. Det var dessutom annat när man var 19 och bodde ensam och man bara hade sig själv att tänka på. Var pengarna slut, käka man bara hos morsan och farsan eller så levde man på makaroner. Här sitter jag i ett hus som jag vill bo i men vet inte ifall jag kommer att ha ekonomiska möjligheter att ha kvar.

Hjärnan jobbar på högtryck. Jag ska fixa detta!! Jag kommer att göra det för jag tror på mig själv eller det är i allafall vad jag inbillar mig :/

 

Ha en go fredagskväll / Eva-Lena


Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Jösses, vart tar tiden vägen.

Allmänt dravel
Känner att jag inte hinner med något. Jag har precis hunnit få i mig en bit mat annars har det gått i ett sen sju i morses. Jag märker att jag helt plötsligt har dubbelt upp att göra. Ja, jag har aldrig påstått att han inte gjort nått men nu när han inte gör det så faller det ju på mig och jag har ju inte direkt rullat tummarna innan.

I söndags tog pelletsen helt slut...inte en säck kvar. På morgonen ringde jag järnaffären och bad dem (ja så snällt jag bara kunde) att under dagen köra hem en pall till mig. På lunchen var de hem med en och när jag slutade jobbet så var pallen inburen och på plats i pelletsrummet. Min lilla hustomte Fredrik hade lassat in allt. ÅHHH, vad glad jag blev :) I dag när jag kom hem så hade Daniel fixat mat själv, ja visserligen köpe pizza men jag slapp fixa något innan jag drog in till stan. Huset har ju blivit tömt på halva dess bohag så jag har kollat in på blocket och hittat en hel del. Lägger nog ut lite bilder när jag fått lite mer i ordning. Damsugare var jag också tvungen att inhandla. Jag min dumma nöt köpte en liten rackare (billig, batteridriven) dammsugare. Ja den passar ypperligt att fånga upp hundhåret med men ingen storstädning. Så idag blev jag tvingad att handla en redig sådan. Fan, kommer att få leva på vatten och bröd resten av månaden :/ Ja, för trots att man köper på loppis och blocket så kostar det....många bäckar små, ni vet??

Nu var det inte riktigt kostnaderna jag var på väg att ta upp, utan tiden. Helt plötsligt ska man göra två mans jobb även hemma. Det räckte tydligen inte med att jag gör det på jobbet??? Det gäller att ha hjärnan klar för det är så mycket att tänka på och tid att pyssla ihop. F*n jag beundrar alla som är ensamstående med småbarn!! Hur i helsefyr får de tiden att räcka till. Jag har ändå stora grabbar och på något underligtvis gör de en massa NU. De har tydligen förstått att de måste hjälpa till. I dag, innan jag stack till in stan så bad jag Daniel tömma diskmaskinen och när jag kom hem så var det gjort!! I går sa jag åt Micke att rummet hans var i stort behov av städning. I dag är det städat!!! Vad har hänt??? Jo, de har vuxit i sina alldeles för stora kavajer. De är vuxna och halvvuxna och har nog insett att det är dags att ta den del av ansvaret.

Gunnar sa till mig att det blir att gå upp lite tidigare nu eftersom Daniel ska väckas halv 6. Den biten har Gunnar tagit innan. HA, Daniel fick ställa klockan på ringning och jag sa åt honom att jag väcker honom 6, då jag går upp, ifall han somnar om. Han hinner ändå med bussen då, för han får bara vara mer effektiv. Han har kommit upp UTAN att jag behövt väcka honom :)

Ja, vi har nog ställt alldeles för låga krav på barnen. Nu accepterar jag inte "Jag gör det sen" så har det varit innan och när man tröttnat på att vänta så har man gjort det själv. Men då har vi varit två. Nu är jag själv och vägrar att passa upp på tre unga herrar. Nu är det ju inte så att de aldrig gjort något här hemma. Visst har de gjort saker som de själv tyckt om typ laga mat, baka osv. Dessutom har Gunnar alltid fått hjälp av Fredrik när pelletsen kommit. Nu är det dags att vi fördelar upp de tråkiga sakerna också. Städningen kommer jag nog göra ett tag framöver själv, för det är skit kul men ny dammsugare och skurmopp. Men den dagen jag tröttnar lämnar jag med varm hand över även den sysslan ;o)

Nä, nu ska jag samla ihop sista soporna, fylla upp bingen och köra upp den till vägen. Det är ytterligare en syssla som tidigare inte legat på mina axlar :/ Men jag är stolt, för jag kommer att fixa detta. När jag väl fått in rutinen så kommer att att gå som en dans. Ekonomin löser sig nog den också. Jag får väl ta ett serveringsjobb kvällar och helger annars....det bangar jag inte för ;)

Ha en bra tisdag......som jag tidigare ansett inte hade något berättigande. Nu är varje sekund, minut, timme värd sin vikt i guld oavsett dag :)

/Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

La...La...Laudius.

Hockeyblogg
I dag är jag helt slut....jag är för gammal för sådana här resor :D Jag orkar inte skriva så mycket om resan idag. Sov 4 timmar i natt och har dessutom blivit dunder förskyld.Jobbade dessutom över 1 timme. Skriver lite mer om resan imorgon. Tänkte bara lägga ut bilderna på David Laudius tredje mål. Ja, målmässigt så var det Mariestad mot Laudius igår ;)
God natt nu allihopa / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Man måste säga vad man känner.

Allmänt dravel
Ja, det måste man man kan inte alltid tro att alla ska förstå vad man tänker eller känner. Jag tror detta är lite kvinnligt. Jag var för många år sen på en föreläsning och där berättade föreläsaren en liten lustig men sann historia.

" Det var ett gift par som satt i bilen på en lång tur. Efter ett par timmar i bilen så kom de till ett samhälle och frugan sa:

- Undrar ifall det finns något mysigt kafé här?

Mannen svarade inte på sin frus funderingar utan färden fortsatte. Frugan satt och reta upp sig på gubben och efter ett tag frågade hon surt:

- Varför stannade du inte så vi kunde fikat.

- Skulle vi stanna och fika?? Det sa du inget om??? "


Ja, hade det varit två kvinnor i bilen så hade kommunikationen fungerat ;)

I bland kan vi låta bli att uttrycka våra känslor i rädsla av att såra andra människor. Är det då rätt att undergräva sina egna känslor och tankar? Ibland behöver man öppna andras ögon. Tycker man att de tänker fel så måste man tala om det också. Man måste våga stå för vad man tycker.

Nu menar jag inte att man ska klampa på andra människors känslor. Man måste respektera andras åsikter, känslor och tankar men inte på bekostnad av ens egna känslor.

Känner att jag inte riktigt håller mig till ämnet eller att jag blandar ihop två ämnen. "Prata i klartext" och "Våga vis känslor" Ähh, skit samma. Just nu känner jag att det surrar så många tankar i skallen på mig att jag inte riktigt kan hålla isär dem. Hoppas ändå ni förstår lite av vad jag försöker säga ;)

Jag måste säga att det inte alltid är lätt att säga vad man känner och tycker. Jag glömmer själv ofta bort det men jag blir bara bättre och bättre på det. Just av den anledningen att jag märker allt det positiva som sker runt ikring mig när jag just pratar i klartext och vågar visa vad jag känner :)

I morgon åker Daniel och jag upp till Mariestad och titta på hockey. Jag har tagit ledigt halva dagen. Innan matchen så ska jag träffa en vän till mig. Där blir vi bjudna på lite mat och trevlig samvaro. Sen blir det hockey och vi blir bittra rivaler haha. Nää, så illa blir det nog inte ;) Lillemor tror redan att Bois ska få stryk så där tänker vi ju lika :D Sen blir det en lång resa hem...kommer nog att vara lite seg torsdag och fredag....men det får man ta. Daniel var smart för han tog ledigt även torsdag ;)

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Några bilder från söndags matchen
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Gott att varaTaifare ;)

Hockeyblogg
I går dagens match var jag loj i fotograferandet. Satt två perioder har lite svårt att finna inspiration just nu men det kommer nog tillbaka...hoppas jag......

Mål blev det i överflöd i går och 8-2 mot Pantern var inget jag hade direkt väntat mig. Det brukar vara tightare matcher mot dem. Själv hade jag tippat, men den tippningen hade jag inget emot att inte vinna ;)

Hela Pantern klacken var på plats och de hördes verkligen..................................................


 

Fast när Gröna brigaden drog igång så låg de lite i lä, fast jag måste ändå ge dessa fyra herrar en eloge ;)

 

 

Fler bilder kommer senare.

Ha en gokväll / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Klockan över tolv....

Allmänt dravel
...och jag är fortfarande vaken??? :) Ja, jag brukar däcka tidigt, speciellt på fredagar. I kväll har jag suttit i photoshop hela kvällen och när jag sitter där blir minuterna till timmar och tid och rum försvinner. Satt och spånade på en bild som ska bli till en T-shirt så småning om. Kul grej att leka med. Värsta är bara att jag aldrig blir nöjd. Ju mer jag tittar på det färdiga resultatet ju fler saker hittar jag som jag retar mig på. Jag får helt enkelt bara lägga ifrån mig det och förklara bilden som klar annars blir den aldrig klar:/

Tror att jag ska gå upp och lägga mig på spikmattan en stund innan jag somnar. Min rygg behöver det, känner jag. Dessutom behöver jag vila ögonen från dataskärmen. Undrar hur många timmar jag suttit framför dataskärmen idag men tanke på att jag nästan sitter hela dagarna på jobbet också. Får nog snart söka mig till något form av behandlingshem. Tror ni det finns någon bra behandling för databeroende? ;)

God natt på er alla / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Han är för go :)

Allmänt dravel
I dag hade vi roligt vid matbordet. Daniel har haft sin första dag på den nya praktikplatsen, Plantagen. Han hade haft det jättebra och hoppades att vintern skulle bli lång så att han fick vara där länge. Vi var mycket glada åt att han trivdes. Dagarna blir mycket kortare nu, än när han var på trädgårdstjänst. Då klev han upp halv 5 och kom hem halv 6, längre dagar än vad jag har :/ Visserligen trivdes han där så inte för den skull.

Jaja, nu var det ju inte det som gjorde att vi skrattade vid matbordet ;) Att arbeta på plantagen innebär ju att man har ett service yrke eftersom man jobbar mitt ibland alla kunderna. Daniel har ju ingen erfarenhet av detta och då kan det bli lite tokigt :) Han berättade att flera kunder kommit fram och frågade honom om saker. En dam hade frågat ifall tulpanerna Daniel packade upp var 15-pack. Daniel hade svarat -Jag vet inte, och så hade han jobbat vidare. Han berättade att han svarat likadant till alla som frågat om saker. Sen fattade han inte varför de frågade honom?? De som jobbar där har ju tröjor som det står "Fråga mig" på och det stod det ju inte på MIN?? Jag talade om för Daniel att han kunde ju gå och hämta någon som kunde hjälpa kunden. MEN va f*n, jag är ju upptagen, blev svaret :D Ja, nu har jag förklarat att kunderna är det viktigaste för en affär, inga kunder ingen affär. Så besöker ni plantagen i morgon så får ni nog hjälp även ifall ni frågar Daniel om något ;)

I morgon får jag leka frisör igen. Micke ringde och frågade ifall jag kunde klippa hans kompis imorgon. Jag har ju klippt Kalle en gång innan vilket tyder på att han var nöjd sist eftersom jag åter får förtroendet ;) Skönt med fredag i morgon. Veckan har gått fort men det är den första hela arbetsveckan efter all ledighet så man känner sig lite mör. Man får ju lite olater när man är ledig ;)

Gott med Taif seger igår, verkar som de är på spåret igen. Nu ligger vi på topp i tabellen precis där jag vill att vi ska ligga ;o) Nää, nu ska jag försöka dra i gång tvätt maskinen. Den är lite småtjurig. Ibland vill den inte gå och man får lite panik men sen helt plötsligt hoppar den igång igen utan att man gjort något. Den lever sitt eget liv och nu vill han (ja det är en han, sådan tjurskalle måste vara en man) och då gäller det att passa på.

Ha en go torsdagskväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Hatar vinten....

Hockeyblogg
...ja ärligt, jag gör det. Jag hatar att frysa, skrapa bilrutan, skotta garageuppfarten. Jag hatar att behöva trippa för att inte halka, hatar att behöva klä mig så att jag ser ut som en jäkla michelin gubbe. Hatar att möta blekansiktet i spegeln varje morgon. Jag vill ha sommar, sol och solbrända kroppar ;) Tur är väl ändå att det spelas hockey på vintern annars hade jag ta mig tusan gått i ide över vintern!!

Nu har man väl ändå kommit över gårdagens förlust. Jag menar vi kan ju inte alltid vinna. Hoppas däremot att vi snart kommer upp i den kapacitet som vi hade innan juluppehållet.

I går tycket jag att Domaren missade en solklar hakning, om jag varit domare så hade jag tilldömt straff på Starks friläge, fast nu är jag ju inte domare ;)
Klickar du på bilden så kommer du in i albumet och kan kika på de andra bilderna också.

Ha en bra måndagskväll / Eva-Lena
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Surt, sa räven.....

Hockeyblogg
.....efter första förlusten denna säsong. Visst den måste ju komma förr eller senare....men mot Nybro hemma? :/

Jaja, det är bara att lägga bakom sig och samtidigt gratulera OIK till sina 2 segrar i allettan. På något konstigt vis håller jag lite på dem, jag inte mer är Taif men som det andra laget i allettan ;o)

Tingsryds klacken började med ett litet Tifo, ja inte så litet ;) Hallen släcktes ner och de första bilderna blev kolsvarta!! Upp med blixten fort som f*n för att hinna ta någon bild.

 

Det var Daniel som förvarnade mig om att det skulle bli ett Tifo. Så jag placerade mig i början av matchen på handikappläktaren för att ta bilden. Det var tur för från andra sidan hade jag aldrig kunnat tagit någon bild pga. att det var såååå mörkt.

 

Lyckades med att fånga Einarssons 2-2 mål i andra perioden.

 

 

Einarsson som gjorde bägge målen för Taif och blev med detta givetvis omnämd som matchen lirare.

 

 

För Nybro tilldelades målvakten, Jonas Sparring, samma utnämnelse.

 

 

Fick en liten rolig bild på Simon Stark, med ett tandskydd i vackra färger :D

 

 

Jag lovar, det är INTE ett photoshop jobb :)

 

Det var mycket folk på plats ikväll. Vilket är jätte roligt eftersom det var en enkronas match. Hoppas publikantalet kommer att vara runt 3000 i varje match. Visst det var visserligen derby och rätt många Nybroiter på plats.

 

 

 

Gladast i kväll var nog denna del av publiken.

 

 

Alla dit resta Nybroiter, en 3 poängare mot Tingsryd satt nog fint :(

 

Ha en skön söndags kväll / Eva-Lena

 

Fler fotografier kommer senare....

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Så var det helg igen

Allmänt dravel
Fasligt vad här går undan. Fast nu är det slut på alla röda dagar. Skönt att komma in i lite rutiner igen. På måndag börjar grabbarna plugget igen vilket borgar för att det kommer att vara tyst om nätterna :)

I går kväll satt jag och lekte lite i photoshop. Kommer att bli en hel del av den varan framöver, då jag lovat att hjälpa till att fixa bilder till Taifs webshop. Kuligt värre :) Jag tog en bild av en liten kille som var med i klacken.

Född Taifare eller.... :)

 

På söndag öppnas skybar. Denna gång permanent och i och med detta så börjar budgivningen på spelar porträtten. Hoppas de blir uppskattade och ger många sköna slantar till föreningen :) Hade ju varit skoj ifall det gick så bra så att det blir en tradition av det. Jag ställer gärna upp även nästa år :)

 

Jag har lite roligt när jag kollar statistiken på min blogg. När jag skriver en hockeyblogg har jag en massa besökare men inga kommentarer, ja förutom min trogna "syrra" Martina :) Skriver jag däremot om annat än hockey minskar besöksantalet drastiskt men kommentarerna ökar. Jag gillar konceptet, för det är skoj med många besökare samtidigt som det är skoj att få kommentarer på det man skriver :)

 

I dag blir det att ta det lite lungt. Tänkte fortsätta med redigeringen av bröllopsbilderna. Det har varit ett litet uppehåll med det. Har kvar att fixa till lite bilder från festen. Sen tänkte jag att jag skulle ta och kika lite på bilderna jag ska göra till webshopen, så det blir nog en dag framför datan. Fast det gör mig inget för ute är det kallt och vinter, vilket inte är mitt favorit väder. Undrar vad det blev av med den omtalade globala uppvärmningen egentligen? Vi har ju istället fått svinkalla, snöiga vintrar och regniga somrar...........

 

Ha en bra lördag / Eva-Lena

 

Här finner ni lite fler bilder från onsdags matchen.

 Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Vita hästen-TAIF 3-4

Hockeyblogg
Ja, vad ska man säga om den matchen? Först och främst vill jag tacka Gröna Brigaden och Börje Fransson som ordnade bussar så att vi (som inte orkade köra själva) fick chans att åka upp och se matchen. Tack vare detta så blev det många Taifare i Norrköping och inledningen blev riktigt fin. Mycket finare än mitt försök av att fånga det på bild. Det var svårt att få focus eftersom det var så mörkt MEN fint var det!!

 

Alla dessa isfacklor som tändes när Tingsryd kom ut på isen.

 

Jag säger som de flesta om matchen. Vi hade tur som vann eftersom vi spelade med nattmössorna på under den största delen av matchen. Det var inte mycket som gick rätt.

 

 

 

 

 

 

Trots detta tog vi ledningen i första perioden med 1-0. I andra perioden gjorde bägge lagen ett varsitt mål och man gick in i periodvilan fortfarande med ledningen. Men sen hände det i tredje perioden, Vita hästen kvitterade OCH tog ledning med 3-2 och ärligt...jag trodde vi skulle torska. Men då klev Simon Stark in i bilden......

 

 

 

....han såg uppåt och bad nog om lite tur och det fick han!!

 

 

3-3 var ett faktum och inte nog med detta. Han lyckades dessutom skrinna så fort så att en hästen spelare kände sin tvingad att sätta stopp på denna Starke man.

 

 

Vilket resulterade i en utvisning. I powerplay hittade Forsander, Christian Jacobsson......

 

 

...och CH visste vem han skulle tacka *asg*

 

Ja, det var en bra match....bra och bra...men det blev spännande och det är vi Tingsrydare inte vana med under denna säsong. Besvikelsen hos hemma fansen var rätt uppenbar.

 

 

 

De kände segern sötma under några minuter. Vilket de hade all rätt att känna, för i går var de det bättre laget MEN så mötte de ju Tigrarna och då kan man aldrig vara riktigt säker ;o)

 

 

 

Vi grönvita själar sjöng, dansade och log hela vägen till de mörka Småländska skogarna :D

 

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Fler bilder kommer så småningom.

 

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

God fortsättning.

Allmänt dravel
Ja, då är man redan inne på den andra dagen på det nya året. Gårdagen ägnades åt städning. När jag kom hem efter bröllopsfesten, vid två tiden, var huset fullt av ungdomar. Många hade hunnit droppa av men det tog ändå en halvtimme innan alla som var kvar hittat sina jackor och skor som låg i en salig röra. Summa sumarum +1 sko, +3 jackor, - 1 jacka och Gunnar ena toffel saknades. Tror nog telefonerna gick varma bland kompisarna, då alla försöker få tag i SIN jacka och SINA skor :)

Första tanken efter att huset var tomt och man såg hur här såg ut var ALDRIG mer tillåter jag en sådan här fest i huset!!. Kan ju säga att det inte var någon vacker syn precis. Flaskor, burkar, glas över allt och golven alldeles kladdiga av diverse utspilld dricka. Sen ska vi inte tala om hur det såg ut utanför :/ Men jag har ändrat mig på den punkten. Micke, mellangrabben som var festvärd, tog sitt ansvar. Både under festen och städningen dagen efter. Med tanke på att det som mest var ett 70-tal ungdomar så var det inte SÅ farligt. Daniel, äldsta grabben som också var med på festen, fick sin säng sönderslagen. Den hade gått mitt i tu, såg ut som någon tung person ramlat över den. Fyra begagnade tandborstar var försvunna. Det är det största mysteriet? :D Annars var allt i sin ordning och när städningen var klar så sa jag till Micke att jag tog tillbaka mitt ALDRIG MER. Just för att han hade skött sig bra. Under kvällens gång hade han tagit det ansvar som jag krävde av honom som festvärd. Prick tio dagen efter, som vi kom överens om, dök han upp hemma. Pigg, glad och väldigt arbetsvillig. Vad mer kan man begära av dem? Han var själv nöjd med festen och blev glad över att kunna få fler tillfällen till att anordna liknande tillställningar. Detta blev ju lite i bästa laget. Han hade inte riktigt räknat med SÅÅÅ mycket folk. Det var en massa som han själv inte kände.

Jag själv då? Ja, ni vet ju att jag skulle vara bröllopsfotograf. Herre jösses vad det var trevligt. Visst jag såg det som ett arbete eller rättare sagt ett uppdrag och tog det på fullaste allvar, men trots detta så var det kanon roligt. Jag backar definitivt inte för att göra det igen.

 

De var så vackra. Kan ni tänka er, bruden har själv sytt sin och tärnornas klänningar. Vilken talang!!!

 

 

Ni kan se min Fredriks Marie som andra tärnan från vänster. De var bara för vackra!! Jag hade lånat en kamera så jag kunde använda mig av bägge objektivet. Tog en massa bilder och satt länge igår ock redigerade. Redigering är faktiskt halva jobbet. Ta bara den första bilden till exempel. Jag ska visa er originalbilden så förstår ni vad jag menar.

 

 

 

Jag har inte förändrat personerna. Däremot jag jag ändrat ljussättningen och lagt oskärpa på bakgrunden. Man vill ju inte se syster och farbröder på bilden. Näää, focus på brudparet. Nu blev den färdiga bilden lite felaktig i färgen för den blev lite grönaktig, vilket inte var bra. Jag kommer att göra lite ytterligare på den. Perfektionist som man är ;o) Som sagt det ligger en heldel arbete i redigering.

 

De officiella brudpars bilderna har vi inte tagit ännu. Vi kommer troligtvis träffas idag för att ta de bilderna. Jag hade som önskemål att få ta dem i kyrkan. Såg många fina bakgrunder som man kunde använda sig av. Dessutom vill jag hitta en neutral bakgrund också. Det är ju brudparet som skall vara i focus på bilderna inte bakgrunden. Jag har ju ingen fotostudio (ännu ;o)

 

Kvällen avslutatde i folketshus med god mat, traditonell bröllopsvals och allmän dans. Givetvis var det också strumpebandslek och fångande av brudbuketten.

 

 

 

Jag blev alldeles förskräckt när bruden skulle kasta buketten. Vi kommer ju att behöva den till fotograferingen. Hoppas det inte tog alldeles för mycket skada!! :/

Ha en skön lördag / Eva-Lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!