Djupa tankar en söndagsmorgon.

Allmänt dravel
Ja, min syster hade lagt in en anteckning på facebook i morses. Hon har många kloka tankar, min store syster. Därför tänkte jag delge vår lilla konversation från i morses.

Här kommer min systers anteckning:

Var morgon ny. 28 februari.

Den mest tröttsamma natt, den längsta dag måste förr eller senare ta slut.

Alla svåra perioder i livet har ett slut. Och hur svår vår ängslan än har varit, så går den över. Svårigheterna lär oss att sätta större värde på de goda stunderna.
Om man aldrig hade några sorger skulle man inte veta vad glädje och skratt var. Våra sorger lär oss tålamod, lär oss att vänta på den kunskap som ska lysa oss på vår väg. De lär oss att lyssna på de goda råd som visar oss vägen.
Vi måste tänka igenom de svåra upplevelser som vi har haft under den senaste tiden. De har gjort oss klokare, de har skänkt oss styrka. De har förändrat oss, hjälpt oss en bit på väg mot att bli de helgjutna, lyckliga människor vi vill vara.
Ofta når man insikt först efter svåra upplevelser. De vänder våra tankar inåt, hjälper oss att söka gemenskap med Gud, en gemenskap som vi bär i våra hjärtan. Paradoxalt nog stärker de svåra upplevelserna vår gemenskap med den Högste.

Om dagen tycks mig dyster ska jag se det som tecken på att en hand sträcks ut mot mig för att inlemma mig med de i anden besläktade.


Jag var bara tvungen att slänga in en kommentar:

Du låter som en präst på en söndags gudstjänst. Men jag tar till mig det du skriver för du menar det och jag ser att det ligger något i det du skriver. Inte så jag trott att prästerna står där framme och ljuger men de har en tro på en gud som korsfästes, gick på vatten, uppstod från det döda. Allt gott och ont kommer från honom. När du pratar om gud så vet jag att du inte menar den bibliska guden. Gud är ingen person utan mer en kraft som vi kan finna styrka och gemenskap i.

Men du, varför säger man GUD. Jag tycker det skapar en förvirring i allafall hos mig. Jag tycker allt du skrev är så j*kla klockrent utom att du syftar till gud för det får mig att tänka på han som sitter där uppe och dömmer människor utefter deras handlingar. Alla som har en tro syftar till en gud må så vara budda, muhammed, den kristna guden. Denna gud anses vara den som råder över allt. Jag har lite svårt att förlika mig med det.

Oj, detta blev en lång fundering på morgonen. Det var inte riktigt meningen. Men det var du som började ;o)

Kram från lillsyrran


Syrrans svar kom kvickt:

Men så är det ju egentligen att kraften kommer från Gud. Jag tror inte ens att den bibliska Guden har varit någon kraft som har varit fördömande. Det är inte Gud (kraften) som skrivit bibeln utan det har människan gjort och människan är många gånger fördömande. Tron på att det finns en kraft är starkare (i alla fall hos mig) än tron på en fördömande Gud. Gud eller kraften om man vill har alltid varit god men människan har gjort den fördömande. Det är inte kraften som skapar allt det onda här i världen, det är människan. Kan vi se Gud/kraften som någonting mycket större än människan så kan vi få hjälp av den kraften

Du kan ju kalla kraften vad som helst men för enkelheten skulle så kallar man det för Gud för hur ska alla vi annars förstå vad denna kraft består av. Istället för Gud kan jag säga, äpple, banan, bil eller vad sjutton som helst så länge jag själv vet att jag syftar på kraften. När man inom AA talar om Gud så är det ju kraften man menar, inte den bibliska Guden så som människan har skapat honom. Men kraften har inte människan skapat den fanns långt innan människan. Annars hade vi ju inte ens haft en jord, för den har ju inte människan skapat :)

Jag orkar inte läsa igenom vad jag skrivit så jag har ingen aning om hur förvirrat detta låter *S*

Jag var inte riktigt med på hennes resonemang:

Jamen, du pratar om kraften som en utomstående. Så ser inte jag på det. Jag ser det som så att alla människor bär på en kraft. ALLA, sen gäller det för var och en att finna den kraften inom sig.

Hur sen jorden och universum och allt skapades det anser inte jag har med kraften att göra. Då kommer vi mer in på det vetenskapliga och inte på den kraft jag syftar till.

Fördömmande är givetvis inte kraften men även människor som fördömmer bär kraften inom sig. Bara att de inte upptäckt den och släppt in den. När människorna slutar att se andra människors fel och brister eller lär sig att acceptera varandras olikheter så är det ett steg i rätt riktning.

Det är ju därför tex. en alkoholist inte kan ta hjälp av andra människors kraft för de måste ju finna sin egen. Jag ser inte kraften som någon högre makt. Ta tex dig själv, det var ingen/inget utomstående som hjälpte dig att bli den du är idag. Jo, det fanns några som hjälpte sig handgripligen då du mådde som värst men sen är det DU och ingen högre makt som gjort att du är den du är idag. DU fann kraften inom dig. Sen kan man kalla det för vad man vill men jag anser inte att det är någon utomstående kraft utan det är en kraft som ALLA människor bör inom sig.


Syrran har sådant tålamod med mig :)

Kraften som jag ser det finns liksom i allt. Det är inte en utomstående kraft som helat mig utom precis som du skriver så finns den inom oss. Men jag ser också att kraften finns liksom i allt och när jag tala om kraften så talar jag inte bara om den kraft som finns inom oss. Svårt att förklara men det finns liksom en universalkraft, någonting för allt skapande och jag tänker inte alls på något vetenskapligt för det vetenskapliga går ju att förklara *S*

Min kraft är min Högre makt. Jag personligen när jag talar om min kraft kallar jag den inte Gud utan jag säger en Högre makt, den som finns inom oss. Men den högre Makten finns för mig på andra ställen också. I AA finner jag den Högre makten i gruppen där jag råkar befinna mig. För det är just gruppen som lär/hjälper mig att se min egen kraft. Det var kraften i AA som gjorde mig nykter, men det är kraften inom mig som hjälper mig att fortsätta att vara nykter. Innan jag fann min egen kraft så fick jag hjälp av andra människors kraft.

Så jo en alkoholist kan få/ta hjälp av andras kraft för att uppnå nykterhet, men sen hittar man den egna kraften och kan föra den vidare till andra alkoholister som lider. Det är mycket just det som är inom AA du delar med dig av din kraft och hjälper andra att hitta sin egen. Det är därför AA fungerar så framgångsrikt. Det är oftast inte vad sjukvården kan hjälpa en med för där finns inte den kraften och den kunskapen av att kunna dela med sig av en kraft starkare än oss själva, en kraft som vi har INOM oss.


Ja, hon är så klok min syster.

Vår relation har inte alltid varit så stark som den är idag. Ser jag tillbaka, så trodde jag nog aldrig att den skulle bli det. Det finns stunder då jag ärligt kan säga att jag inte tyckte om henne. Det var visserligen mycket länge sen. På den tiden var hon i sitt missbruk och var inte alltid en älskvärd person. Däremot byttes känslan till att bli en omvänd storesyster-lillesyster roll under hennes väg tillbaka till nykterheten. Då kände jag mig som storesyster. Jag tyckte om henne men avståndet mellan oss fanns där. Hon fann sig själv och jag fanns jämte och såg hennes förändring och gladde mig med henne. Kärleken kom smygandes. Ja, för det handlar om kärlek. Inte sådan man kan känna man och kvinna emellan utan mer samma kärlek som man känner för sina barn. En villkorslös kärlek. I dag ser jag upp till henne så som min storesyster. Det är få människor som kan mäta sig med det jag känner för henne och hennes barn. Blod är tjockare än vatten? Ja, det ligger nog något i det!!


 

Love you sis!

/Eva-Lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Mitt 300:de inlägg

Allmänt dravel
Ja, Daniel gjorde mig uppmärksam på att jag skulle skriva min 300:de inlägg på denna blogg. Är man riktigt klok, eller? Nää, det är man ju inte men det är något jag aldrig påstått mig vara ;)

Veckan har rullat på och det har varit en riktig berg- och dalbanafärd men den slutade bra som de flesta färder ändå gör. Man hamnar med bägge fötterna på jorden även fast det känns lite darrigt. Jag fick en tidig födelsedags present här om dagen också. En skruvdragare!!! Åhh, vad lycklig jag blev. Det behövs inte mycket för att glädja mig inte ;) Tack Gunnar!! Dessutom har jag fått en kasse verktyg. Jag har inte gått igenom den än men har sett att det finns en massa smått o gott i den.

Igår väckte jag Fredde när jag var hem på lunchen och sa att jag tagit upp kycklingfilé och sa att han fick fixa kvällens middag. Detta ser jag inte som något straff för jag vet att han tycker om att laga mat. Så när jag kom hem kockade han för fullt. Själv tog jag mig en fredags öl och slog mig ner vid datorn. Kändes väldigt lyxigt. Visst fredagar brukade vi tidigare alltid grilla, vilket Gunnar fixade, så fredagarna brukar vara lite lojt för min del. Min uppgift har varit att göra iordning köttet innan grillningen. Men sen vi separerade så har jag jagat runt som en galning på fredagar för jag har velat ge ungarna de fredagar de varit vana att få. I dag kände jag dock att jag inte hade ork över till det. Att be Fredrik laga käk var nog det bästa beslut jag tagit, säga vad man vill om den ungen, men laga mat kan han!! Kolla bara denna delikata tallrik.

 

Citronmarinerad kycklingfilé med en grönsaksblandning där han fräste ihop morötter, ärtskidor, minimajs, röd paprika, röd lök och färska champinjoner. Såsen har han gjort av steksky, hönsbuljong, blandade kryddor och redde av med majzena mjöl. Till detta hade han kokat ris. Asså ungen är helt makalös på matlagning. Han grundade maten på ett recept och kryddade med sin fantasi och det blev gudomligt gott. Det är så roligt, för han törs lägga till egna saker utanför receptet. När jag var i den åldern och skulle laga iordning något extra så följde jag receptet till punkt och pricka.

 

I helgen blir det att tvätta kläder. Maskinen har strejkat i nästan tre veckor för att hoppa igång igen. Vi har verkligen gått på reservkläder för allt är i princip smutsigt. Jag kommer att få ett berg av rena kläder att ta rätt på. Jippie helgsysselsättningen är räddad (ironi).

 

I morgon ska jag i allfall hinna med ett IKEA besök hade jag tänkt. Micke är i Torsås och jag ska hämta honom och samtidigt tänkte jag passa på och besöka IKEA i Kalmar. Jag ska köpa två svarta ramar för jag hade tänkt göra två fina tavlor. Jag ska rama in två fotografier jag tagit. Kommer nog att visa upp dem här på bloggen framöver. En spegel hade jag också tänkt inhandla till sovrummet. Sen brukar det alltid hamna "bra ha saker" i vagnen när man är på IKEA ;o)

 

Nu ska jag ner och tömma tvättmaskinen och fylla på en ny. Ni får ha en skön helg/ Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Seriesegrarna från Tingsryd :)

Hockeyblogg
Dagens match kunde inte avslutas på bättre sätt. Visserligen hade inte Skåre något att spela för men ändå 7-1 :) Nu blir det uppehåll ett tag innan playoff börjar. Hoppas vi får möte ett lag inte allt för långt bort så att man kan åka och titta även på bortamatchen. Jag gillar att ta porträtt bilder och ikväll kunde jag bara inte låta bli att ta ett kort på denna lilla herre. Så jäkla go ;)

 

Heja Tingsryd!!

 

Ha en bra kväll / Eva-Lena


Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Nu får det vara nog.

Allmänt dravel
Ja, idag sa jag till Micke att han och hans kompisar får flytta in hos någon annan ett tag. I snart tre veckors tid så har här bott grabbar. Nu menar jag inte mina egna utan kompisar. En har flyttat ut för att en annan tagit hans plats och ibland har de bott flera stycken här samtidigt. Inte för att jag inte gillar dem, goa killar allihopa, men de håller på att äta mig ur huset :/ Nu har jag 160 spänn kvar i plånboken och de måste räcka till torsdag och löning. Men jag klagar inte det finns de som har det värre. Jag har tak över huvudet fast jag vet ju inte riktigt hur länge förståss. Banken måste ju godkänna mig som ensam låntagare. Jag tror faktiskt inte det blir något problem men man vet ju aldrig. Gör de inte det så får vi väl sälja huset och flytta till lägenhet. Näää, det vill jag inte hellre tar jag och börjar extra knega. Jag har ju jobbat inom restaurang, så jag får väl ringa mina kontakter och börja servera på kvällar och helgen.

Ibland är det lite skrämmande att bo själv i huset. Ja, inte så jag tror att det ska dyka upp rånare eller så men att man ska klara av det rent praktiskt. Jag står ju lite handfallen ifall något skulle hända med pannan tex. Nu har jag visserligen lärt mig hur jag tömmer och rengör den och lite vad de viktiga knapparna betyder. Annars är jag väl rätt praktiskt lagd, rensa stopp i avlopp, hamra och spika osv. Fast jag har däremot inga verktyg. En stjärnskruvmejsel plus ett par likadana sexkantsnycklar (Ni vet sådana man får med när man köper IKEA möbler) Jag saknar skruvdragaren :( Jag måste inhandla lite verktyg. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle behöva men men..... Sågarna har jag fortfarande kvar eftersom Gunnar inte fått med sig allt än. Tror jag ska gömma en såg ;) Eftersom jag hade kvar sågen så kunde jag lägga klart golvet i gymrummet. Fattar inte varför jag fortfarande kallar det gymrummet. Jag sålde ju gymmaskinen så nu är rummer helt tomt. Tänkte att jag framöver skulle skaffa mig en bäddsoffa och göra det till sällskapsrum/gästrum av rummet. Det får bli längre fram för 1:a prio är att köpa en säng. Just nu sover jag på en madrass, visserligen världens skönaste madrass men rummet ser lite öde ut utan säng. Sen behöver jag köpa ett litet skrivbord där jag kan sätta datorn på laddning och få en plats att samla alla räkningar och papper i. Som sagt jag får ta en sak i taget, så småning om kommer jag att få till det som jag vill.

Jag har varit lite dålig på bloggande ett bra tag faktiskt, lite för att jag funderat över vad jag ska ha bloggen till. Bloggandet har under flera år varit min lilla tillflykts plats (omedvetet kanske) Nu behöver jag inte den på samma sätt längre. Dessutom har den förändras mycket genom åren. Från att vara en ren privat dravelblogg till att mer och mer bli någonslags hockey blogg. Läsar kretsen har vidgads och jag har känt mig kluven vad jag skall skriva om.

Ska jag skiva om hockey?
Ska jag skriva ur hjärtat men känslor, tankar och funderingar?
Ska jag skriva om vardagliga saker?

Kan känna att jag har många läsare som är in endast för hockeyn och flera som är inne när jag skriver om annat. Ett tag funderade jag på att skaffa två bloggar en som ägnade sig åt hockey, med bilder och min syn på den och en som kunde vara mer personlig där jag kunde öppna mig lite mer. Men det kändes fel för då skriver jag ju för andra och inte för mig själv. Jag rättar mitt skrivande utefter läsare??? Åter igen tänkte jag igenom varför jag har en blogg.

Jag gillar att skriva.
Jag gillar att fotografera.
Jag gillar hockeyn
Jag gillar att beröra.
Jag gillar att provocera allt emellanåt
Och jag gillar att dela med mig.

Jag har aldrig haft någon som klagat på bloggen hittills. Det är ju bara jag själv som ställer krav på hur den ska vara. Det är ju min blogg, det är jag och jag kommer att blanda och ge för det är ju frivilligt att läsa. Så nu känns det gott för jag känner mig hemma igen :)

Ha en bra kväll / Eva-Lena


Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Olofström-Tingsryd

Hockeyblogg
Jag funderar på att byta bloggsida. Det är så ofta jag inte kommer in på kvällarna, retar mig. Ibland kommer jag in men det tar evigheters evigheter att ladda upp en liten bild :(

Matchen igår var ingen höjdare. Jag längtar till att få se det spel vi hade innan Allettan drog igång. Varför funkar det inte?? Första perioden satt vi jämte Oik-klacken. Tröttsamt, det var en massa gnällande och buande faktiskt. De buade mer än vad de drog hejar ramsor. I andra och tredje perioden bytte jag över till andra sidan och fick kanon platser. En kamera över axeln öppnar många låsta dörrar. Pratade en stund med en som fotograferar för Oik´s hemsida. Kom in på utrustning och där låg jag verkligen i lä. Han hade en utrustning för över 200.000 tusen. Min ligger på ungefär 10.000. Ljuset var kanon i hallen. Jag kunde fotografera 1/320 och var jätte glad. Han kunde ha bilder 1/6000...hmm lite skillnad. Dags att börja spara :)Nu ska jag fortsätta kika lite på Swe-Fin. Här hittar ni lite mer bilder.

Ha en bra dag / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

I dag blir det Olofström....

Allmänt dravel
...för att se Taif möta OIK. Vi kommer att plocka upp Kent, min gamla jobbarkompis, i Tingsryd så det blir full bil till Stålhallen. I dag ska jag premiär använda mitt lilla mästverk till halsduk. Jag fick lite panik igår för jag kom f*n inte ihåg hur man avslutade en stickning men fick lite vägledning, på Facebook av grannen. Tack Anna :)

 

Jag är rätt trött på snön nu. Ryggen värker av allt skottande, tack och lov änd att det inte är blötsnö. Däremot hatar jag vägskrapan. Lagom när man tagit bort den tunga vallen så far han förbi igen och skapar ytterligare en vall. Jag tror han sitter och asgarvar i hjullastaren när han ser på den ilskna, uppgiven kärring i backspegeln. Det var nästan så jag slängde spaden efter honom :/

 

Nu ska jag fixa lite käk så vi får i oss lite mat innan vi far iväg. Vi åker iväg redan vid halv två för man vet inte riktigt hur vägarna ser ut. Bättre att vara ute i god tid och köra lungt.

 

Ha en skön söndag / Eva-Lena

 

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Nu känns det bättre.

Hockeyblogg
Ja, gårdagens match gav den känsla. Hillding femman har kommit igång riktigt ordentligt igen.
Jag ser en ände på denna dipp som varit. Ser åter glädjen i spelarnas ansikten, bådar gott. På Onsdag förväntar jag mig att alla rycker upp sig ett snäpp både på isen och läktaren ;o) Då möter vi Olofström som verkar vara riktigt på topp med spelet. Här krävs det att laget har focus. Visst är vi klara till playoff men det hade varit gott att få vinna i stålhallen :)

Precis som i Mariestad så fanns det borta supportrar på plats. Visserligen färre till antalen men ändock :)

 

Daniel hade roligt åt bilden.

-LoL åka ända till Tingsryd för att se dem spela, sa Daniel

-Ja, men vi åkte ju upp till Mariestad, kontrade jag.

-Ja men vi är ju ett topplag!!

-Jaha, så om vi låg sist skulle du inte åkt??, frågade jag.

-Jo, det hade jag!!

-Och????

-Ja, men vi håller ju på Tingsryd!

Insåg att det var en rätt meningslös diskussion ;o)

 

 

 

Innan matchen tilldelades Simon Dahl en utdelning ur "Erik Clarbergs minnesfond" Sänder mina varmaste tankar till Erik och hans familj.


 

Ha en bra torsdagskväll / Eva-Lena


Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Just idag är jag stark....

Allmänt dravel
...just idag mår jag bra....jag förs fram utav kraftiga vindar. Det är en sång som jag har som ringsignal på mobilen :)I dag beskriver den, på ett bra sätt, känslan jag har i kroppen. För just idag MÅR jag bra och jag glädjs åt den känslan. Vet att det kommer dagar du känslan inte riktigt vill infinna sig så det gäller att ta vara på de dagar som ger en denna känsla.

I helgen har jag varit i Malmö och träffat en vän jag inte träffat på många år. Vi är inte samma personer som vi var då för så där 25 år sen. Jag menar jag var i tonåren och jag kan säga att jag definitivt inte samma person som då. Man utveckas och det är inte alltid att man finner varandra efter så många år för man kan utvecklas åt olika håll. Vi har inte levt likadana liv, min vän och jag men vi har utvecklats åt samma håll och när vi nu äntligen träffades igen var det som att åren passerat obemärkta. Det var som att vi umgåtts hela livet. Visst hade vi en period, då Daniel var liten, då hon bodde något år med sin familj i Småland. Då umgicks vi en del men när de flyttade tappade vi bort varandra. Hon har alltid funnits i mina tankar och jag är verkligen glad att vi återupptagit kontakten. 

 

Jag avslutade min Malmö helg med hockey. Daniel for ner med supporter bussen och vi skulle träffas utanför ishallen. När jag satte mig i bilen och satte på gps:n så fick jag inte den att fungera. Jag ringde Lone men fick inget svar. Hon skulle ju ner i tvättstugan och givetvis tog hon inte med sig mobilen. Jag hade ju kollat färdvägen på eniro innan så jag gav mig av i tron om att ändå hitta. Vilket jag ganska snart förstod att jag inte skulle göra. Jag lyckades trixa in mig på enkelriktade gator och till slut visste jag inte var jag befann mig. Jag stannade bilen och ringde Lone flera gånger till slut lyckades jag väcka hennes son. Jag förklarade mitt dilemma och bad om vägledning. Tack vare gatuskyltar kunde jag förklara var jag befann mig och tryggt förklarade han vägen med hjälp av eniro :)

 

När jag kom fram till hallen ringde Daniel och sa att de också var försenade. De hade stått en halvtimme på motorvägen pga trafikolycka. Dessutom hade de "ofrivilligt" kört runt på en sightseeing tur i Malmö :D Fast det var ingen skada skedd för även matchen var framflyttad på grund av att Tingsryds spelarbuss också fastnat vid olycksplatsen. Jag hade varit lite slarvig med kameran för jag har inte laddat batteriet på länge så för första gången så tog batteriet slut mitt i alls så det blev inte många bilder. Tog en bild som jag tyckte såg lite rolig ut.

 

 

 

Fredrik Hansson har fått en kärlekskrank panter runt halsen ;o) Han tittar på Claeson och säger säkert något i stil med -Kan du förklara för honom att jag är en tiger ;)

 

Förra helgen var också väldigt intensiv. Jag var och hälsade på en nyvunnen vän. Min lilla cyber syster och hennes familj. Vi har väl haft kontakt på nätet i ungefär 1 år. Först med att följa varandras bloggar och sen även via facebook och mail.

 

 

Ja, datorns värld är förunderlig. Tänk vad många härliga människor jag lärt känna via nätet. Det festliga var att jag trodde att vi (Martina och jag) bodde rätt långt ifrån varandra. Jag hade räknat med att bilresan skulle ta 1-1/5 timme men det tog inte mer än 40 minuter. Gött, då kan man ju hälsa på bara över ett par timmar. Kanske gå ut med hundarna och givetvis kamerna.Två av de saker vi har gemensamt.

 

Nu känner jag att jag är ifatt med alla åtagande inga fler äventyr inplanerade. Känns skönt för nu blir det lugnt ett tag och jag kan ta dagarna som de kommer. Jag hittade föresten grönvita garnnystan på konsum. Jag kom på att jag inte har några grönvita färger som visar vilket lag mitt hjärta klappar för. Köpte tre nystan och har börjat sticka på en halsduk.

 

 

Så snart ser man vilket lag den fotograferings tokiga kärringen vid sargen håller på :D

Kom på att jag inte skrivit ett ord om hur matchen slutade. Fast jag tror det kvittar. De som vill veta vet reda och de som inte vill veta....ja, de slipper. Dessutom har jag redan glömt denna match ;)

Ha en skön tisdag / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Nybro fick Taif på fall.....

Hockeyblogg

 

eller knock out....

 

 

Ja, man kan sätta många rubriker på denna match. Klart, vi Taifare bortskämda men vinster eller udda måls förluster. Minns inte när vi sist förlorade med så stor målskillnad som 5-1. Det är bara bryta ihop, komma igen och gå vidare. Vi spelade uruselt inget snack om den saken. Hoppas bara att detta var en engångsföreteelse. Denna match fick en att landa lite, inget är klart och det får vi inte glömma.

 

Det var en sak som ändå gjorde att jag var stolt över att vara Taifare. Klacken, Gröna Brigaden. Jag har aldrig tidigare upplevt någon klack som gett ett sådant underbart stöd för sitt lag, trots underläge 5-1. I tredje perioden rungade "som som som tigrarna kan ni aldrig bli" och " "Åhh, älska Tingsryd, stolta Tingsryds AIF" En STOR eloge ska ni ha!!!

 

 

 

Nu blir det bingen för imorgon väntar åter kneget.

 

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dags att uppdatera?

Allmänt dravel
Ja, jag kan ju inte ha en blogg överst som är över en vecka gammal ;o) Livet rullar på i 110 och jag får inte riktigt tiden att räcka till att skriva på bloggen. Jag mår mycket bra, har en skön känsla i kroppen, trots att jag har en massa att göra. Börjar få lite struktur också vilket givetvis underlättar.

Gårdags kvällen spenderade jag tillsammans med min granne. Vi känner varandra lite grann sen innan. Fredrik och hennes tös har gått i samma klass i grundskolan. I måndags var hon över med ett fat fullt av semlor till oss. De hade bakat och det blev tydligen så mycket så de inte hade möjlighet att själva käka upp det. Tanken att ge oss semlorna var väldigt uppskattat :) När jag i torsdags gick över med fatet så frågade jag henne ifall hon ville komma över som igår och dela en flaska vin med mig. Var lite pirrigt först för som sagt egentligen känner(kände) vi ju inte varandra så bra. Men herre jösses ju mer kvällen led och snacket gick så upptäckte vi att vi har så mycket genensamma erfarenheter så det blev nästan skrämmande. Jag kunde berätta känslor, tankar och hon fyllde i och förstod exakt hur jag kände. Även när hon berättade saker så kändes det som att jag själv hade kunnat säga det hon sa. Timmarna flöt iväg och till slut var vi tvugna att bryta upp. Jag ska ju iväg på nya äventyr idag :)

Japp, idag styr jag kosan mot Åseda och ska träffa min cyber syrra. Känns pirrigt samtidigt som det ska bli jätte skoj. Det är rätt fantastiskt vilken värld som öppnar sig för en via nätet. Jag vet när ungarna var mindre och de berätta om att de lärt känna någon på nätet som de även träffade. Jag var väldigt förmanande. Man vet ju aldrig vad som döljer sig bakom tangentborden. Visst, det finns tokigt folk i cybervärlden men de finns ju även IRL. Gäller att sålla :) Jag har lärt känna helt underbara människor via nätet. Några har jag träffat andra inte, det är människor man aldrig skulle lärt känna annars. Jag är väldigt glad över de jag fått förmånen att lära känna :)

När jag berättade här hemma att jag skulle åka iväg i helgen och dessutom sova över så sa Micke -Jaha, ska du ska du börja åka iväg till kompisar nu och sova över, bli ung på nytt? Jag var på väg att dra ett försvars tal men upptäckte att han sa det med ett leende på läpparna. Han har faktiskt lite rätt, ja inte att bli ung på nytt, det eftersträvar jag inte. Däremot att göra saker som jag gillar och göra saker som får mig att må bra. Sätta mitt liv och mitt mående i första hand. Visst det är ju inte att jag skiter i alla andras. Visst bryr jag mig om andras mående också men (som jag skrivit innan) det är upp till var och en att leva det liv man lever. Nu är det ju en jäkla fördel att jag har i princip vuxna barn. De behöver ju inte min omsorg på samma sätt längre. De har redan planerat vad de ska göra i kväll när morsan är ur huset :) Jaja, bara det är städat tills jag kommer hem  så är det okey att rumla runt i huset. Haha, sen har jag bett min underbara granne att hålla ett öga :D

Nää, nu ska jag göra i ordning mig och packa en liten övernattnings väska.

Ha en trevlig helg / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!