TAIF-KIK 5-2

Hockeyblogg
Ja, då blev det ännu en seger. I bilen på väg till matcher brukar vi tippa resultat och publiksiffra. Idag vann jag bägge kategorierna :o) Lägger ut en bild på glada grabbar, fler bilder kommer senare, för nu måste jag ha min skönhetssömn ;o)

Tigrarna är dom bästa.......

Godnatt / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Sabina Täck

Allmänt dravel
Ja, då har Sabina och resten av kvällens tjejer sjungit i IDOL. Nu är det röstningen kvar. Alla var jätte duktiga och det hänger nog mer på vilka två som har störst släkt- och vänkrets som ser till att rösta. Hoppas Sabina går vidare!

I dag har vi spånat lite på namn här hemma. Finns en hel del prektakulära namn. Anna Anka, visste inte vem det var förens för ett par dagar sen när mina kära arbetskamrater allmänbildade mig....för det hör väl till allmänbildning, eller ;o) Daniel undrade lite hur man kan heta Anka i efternamn. -Tänk ifall de får en son och döper honom till Kalle :) Att döpa sina barn kan man tydligen göra utan minsta omtanke. Vi har en kund som har  ett lustigt namn. När jag frågade igen vad han hette så bokstaverade han istället och jag förstår varför. Han hette Anders (inget konstigt i det, vackert förnamn) men sen hette stackarn Nopp i efternamn... Jag trodde karl skämtade med mig men enligt hitta.se så finns det två i vårt avlånga land som heter så. Ja, ni får ursäkta men har ni någongång ställt era föräldrar mot väggen och undrat vad ni gjort för ont. Daniel nämde en annan kombination Ann Ahl...lika illa det men enligt hitta.se så fanns det ingen vid det namnet. Utan föräldrarna hade varit bussiga och gett dem dubbelnamn.

I morgon är det hockey igen :) Kristianstad besöker Dackehallen. KIK ligger på delad tredjeplats med OIK så det blir nog en tät match men jag tror (och hoppas) att TAIF tar en 3-poängare. Jag har i allfall lovat ett Nybrofans att vi ska göra vårt bästa. Sen är det upp till dem att se till att vinna mot OIK. Vad jag ska göra från läktarplats vet jag dock inte, men det sägs ju att klacken och publiken är det sjätte spelaren ;o)

Ha en fortsatt bra kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Taif-Kungälv....

Hockeyblogg
...eller TAIF-Kungalv som albumet fick heta. Ingen direkt match som går till historien men det var skoj att komma till Dackehallen.

Blev alltså resultatet i denna match. Davis Laudius var i mina ögon den som gjorde kvällens bästa insats.

Jag var lite elak när jag förvrängde bilden på en av Taif:s finländare. Skägget är dit monterat men det blev lite för svårt då. Nu får ni dock en ny version och en liten ledtråd så det ska nog inte vara för svårt nu.

Jag såg en sak som jag VILL HA...om jag hade pengar trallallallallalla la... ;o)

Här kommer lite fler bilder från matchen.

 Ha en bra dag / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Sista "Gissa vem?"

Hockeyblogg
Nu är det sista chansen att vinna en trisslott genom att gissa rätt spelare.

VEM ÄR SPELAREN?

Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till Dackehallen.

Väl mött / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Var har solen tagit vägen?

Hockeyblogg
Hoppas det inte börjar regna i allafall. Ja, då hade vi en vinnare. Trisslotten kommer med posten Jonte, för jag antar att det är samma Jonte som sist ;o)

Här kommer alltså Viktor Tisell.Ha en bra lördag / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Gissa vem nr 8?

Hockeyblogg
Ja, detta är näst sista tävlingen i min "gissa vem tävling". Fotografierna är överlämnade och de grabbar som bett mig maila bilder har fått sina. Nää, förresten Laudius och Juha väntar fortfarande. Okey, under kvällen ska jag få iväg dessa mail också...jag lovar ;o)

Som ni säkert förstått har det varit ett jätte jobb för mig eller rättare sagt jag har gjort det till ett jätte jobb men roligt har det varit. Tack till alla som gett mig förtroendet att ta dessa bilder. Jag är som sagt bara en glad amatör, så förvänta er inte för mycket, men jag har verkligen lagt ner min själ i detta och gjort mitt bästa ;o)

VEM ÄR SPELAREN?

Första rätta svaret vinner en trisslott.

Ha en go fredag / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Ååå, så var det fredag igen

Allmänt dravel
Uppe med tuppen är man. Har redan hunnit med att par baljor kaffe och redigerat lite bilder. Det var ju Mud Nationals i helgen men jag har inte hunnit med att redigera alla bilder därifrån ännu. Blir nog et litet album framöver. Tänkte jag skulle visa lite vad som händer på ett sådant här evenemang. Ja, förutom tävlandet med fyrhjulingar i lerbana :)

En tävling som både Fredrik och Marie gav sig in i var ett löprace runt banan. Jag kan ju säga att vi som stod och såg på kunde inte hålla oss för skratt. Det var skithalt och ett par gånger druttade de på ändan.

Nu var det ju pris till ALLA 6 som tog sig runt banan men säg det till tonårs grabbar. För dem är det bara vinst som räknas ;o)

 

Jag kan ju säga att botten bestod av en hel del stenar, vassa sådana. Här var det nog en sten som gjorde ett av såren på Freddes fötter. Killarna kom snabbt på ett bättre sätt.

 

Ulk, det gällde nog att ha munnen stängd så man inte fick en kallsup.

Här kommer Fredrik in i sista poolen innan mållinjen.

Marie tog sig också runt som enda tjej. Det krävs en del för att vara Freddes flickvän ;o)

Och vad var då priset ? Jo, alla fick en inträdes biljett till The Grande Finale i STCC uppe i Mantorp i helgen. Marie och Fredde fick dubbla biljetter. Lite extra fick de ju för att de jobbat åt morbror hela helgen. Så i morgon åker Fredde, Marie och hennes två bröder till Mantorp.

Vet ni ängeln som uppenbarade sig i Skene befann sig även i Brändåsen. En liten ängel i form av min brorsdotter, Tove :)

Brorsan hade hon också med sig. Han hade givetvis med sig sin nya lilla cross. Här blir den lille föraren intervjuad.

Det var lite om vad som händer på Mud nationals. Fler bilder kommer att läggas upp i photobucket så småning om.

Ha en skön fredag / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Lite bilder....

Hockeyblogg
...från matchen mot Mörrum. Hade lite roligt när jag skulle ladda bilderna i photobucket för det finns inget Ö. Så albumet fick heta Morrum-TAIF ;o) Bilderna är dock inte av bästa kvalitet pga de dåliga ljus förhållanderna. Längtar till söndag då man får komma till Dackehallen.


Med dessa bilder önskar jag en god natt och en underbar fredag / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Mörrum-TAIF 1-8

Hockeyblogg
Ja, så blev slutresultatet. Rolig match att se men bättre motstånd hade gett mer spänning. Nu var det så man väntade på tvåsiffrigt. Det var riktigt roligt att se Matt spela. Han har ett otroligt öga för spelet. Han gjorde dessutom ett av sina "sällsynta" mål *asg* Hans mål var riktigt snygg, tycker nästan han kunde fått varit med på assistans på sitt eget mål. Han passade tog en lång lov in på mål fick tillbaka pucken och satte den i kassen. Han har fått sig ett namn av en ökänd Örebroare, miljonmannen. Press och media har hakat på detta. Miljonmannen var väl tänkt som något negativt men jag tycker det har en viss positivklang också. En positiv effekt har det gett då all fokus hamnar på Matt. Finns många mycket bra spelare i TAIF som nu kan jobba utan att ha en enorm press på sig. Men Matt då?, tänker ni kanske...Ja, visst har han pressen på sig men den känslan jag fått, då jag träffat honom, är att han är en mycket jordnära kille, nästan lite av en skogmulle ;o) Han tar nog allt detta med ro och funderar nog inte så mycket över ståhejet.

Ljuset i Jössahallen var under all kritik. Påminde om ljuset i Örebros bunker. Bilderna kommer var därefter eftersom man var tvungen att öka upp ISO till 800 och då blir bildern gryniga istället. Vi får se hur många bilder jag kan rädda. Ska försöka redigera under morgon dagen och lägga ut de som blev okey.

 

Med denna bild önskar jag er godnatt / Eva-Lena

 

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Finne eller inte...

Hockeyblogg
Blev lite dividerande om hurvida "finne" är ett skällsord som typ blatte. Ja, jag är nog av den tanken att jag själv kallar mig för finne. Är det ett källsord? Ja, det är det nog men jag säger nog utan att skämmas ett dugg att jag är en finne och det ser jag som positivt. Jag skulle inte reagera ifall någon kallade mig för finne. Minns visserligen en gång när jag gick i typ 3:an och en turkiska ropade "finne på pinne smakar inne" Jag asgarvade och kontrade med "Turk på burk smakar urk" Ja, nu spårade jag ur lite...spelaren var det ju och visst hade båda rätt. Finländare är han men det var ju namnet jag var ute efter, så sorry Anne :o) Kirre fixade däremot namnet för visst är det Ismo Sirén som svettas i bastun. Maila mig din adress så kommer trisslotten på posten.

Jag har smugit in en liten text på sidan under min profil. Vill klargöra att bilder som jag lägger ut här på bloggen är skyddade av upphovsrättslagen, vilket innebär att inget får kopieras från denna blogg utan tillstånd av mig.

Hårda ord kanske men jag vill även skydda personer jag fotograferar så hoppas ni har förståelse för detta.

Ha en gokväll / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Gissa vem nr 7?

Hockeyblogg
Då kör vi en till då. Med tanke på var kortet är taget så har antalet potentiella spelare minskats regält :)

VEM ÄR SPELAREN?

Ha en fortsatt bra dag / Eva-Lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Victor Rollin Carlsson...

Hockeyblogg
....var alldeles rätt. Grattis André, maila mig adressen dit du vill att jag skickar trisslotten. Här kommer bilden utan glasat ansikte.

Ha en bra dag / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Gissa vem nr 6

Hockeyblogg
Ja, det är lika bra att köra vidare. Fotograferingen är klar och nästa söndag, om allt går som det ska, så hänger de på plats i skybaren. Sen är det ingen mening längre att köra tävling här ;o)

Näste spelare ut är en som verkligen kunde spela gitarr. Han hade inte med den bara för syns skull utan ljuva toner strömmade fram under fotograferingen.

VEM ÄR SPELAREN?

Ha en bra dag / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Då var man hemma igen.

Hockeyblogg
Helgen har varit underbar vädermässigt. Däremot har det inte varit någon vilohelg utan hårt arbete från morgon till kväll men vad gör man inte för sina syskon :) Ja, så var det då dagens spelare.....två rätta svar men det första rätta svaret kom från Jonte för visst var det Anders Åkesson som var den ridande jägaren.

Så Jonte maila din adress så skickar jag trisslotten.

Ända smolket i bägaren idag är att jag missade premiärmatchen hemma mot Nybro. tack och lov så hade jag direktrapportering på mobilen från en go jobbarkompis. Tack Nicklas! Marie (Freddes flickvän som inte känner mig så bra) undrade vad jag jublade över när sms:et kom om Matts 3-2 mål ;o)

Ha en skön söndagskväll. Nu ska jag slänga mig i bingen, helt slutkörd / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Gissa vem nr. 5

Hockeyblogg
Kunde inte låta bli att pilla lite med datorn. Har varit vaken en timme och alla andra sover så jag roade mig med att göra om en spelare till. Kan ni gissa vem denne ridande jägare är?

Jag ska göra en lite regel i tävlingen. Regel och regel, men en liten begränsning i tävlande. Min familj, de få av mina vänner som sett fotografierna samt spelarna utsluter jag ur tävlingen. Däremot de som råkat vara på plats när fotograferingen skett får rösta. Det gäller ju att vara på rätt plats vid rätt tillfälle ;o)

Lycka till / Eva-lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Då var det klart....

Hockeyblogg
Den fiskande spelaren var Olof Einarsson. vrl kan maila mig sin adress så skickar jag hem trisslotten. Nu har en trisslott hamnat i Växjö en i Hovmantorp och en i Tingsryd. Här kommer bilden utan kludd i ansiktet ;o)

Nu blir det lungt på bloggen över helgen. Befinner mig just nu hos brorsan i Örebro och i morgon och på söndag blir det Mud Nationals för hela slanten. Här är förresten lite bilder från den andra deltävlingen i Skene.

 

Önskar er alla en trevlig helg / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Gissa vem nr.4

Hockeyblogg
Ja, då kör vi spelare nummer 4. Här har ni kanske hjälp av attributen. Gillar fiskets lugn ;o)

VEM ÄR SPELAREN?

Första rätta svaret vinner en trisslott / Trevlig helg / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Nu var det tydligen lite svårare....

Hockeyblogg
...men även denna gång var det någon som gissade rätt. Det är ju så jag hade tänkte det hela :o) Så Johan maila vart jag ska skicka trisslotten för visst var det Olof Svensson som gömde sig i bilden.

Fick en förfrågan ifall bilderna kommer att vara svartvita eller i färg. De kommer att vara i färg förutom möjligtvis en bild på just From-Björk. Det är hans egna önskemål. Ska kanske klargöra att bilderna jag lägger ut här på bloggen inte är de som kommer att hänga i Skybar. Jag har valt ut dem och de kommer endast att finnas i det exemplaret :o)

 

I morgon blir det en ny spelare.....ha en bra kväll / Eva-Lena


Ingen har kommenterat än bli den första!

Gissa vem nr 3?

Hockeyblogg
Okey, då kör vi en ny Tingsryds spelare. Här finns inget attribut som kanske skulle hjälpa er och ansiktet är väl döljt. Kanske inte så svårt? Ja, vi får väl se. Lycka till! :)

VEM ÄR SPELAREN?

Första rätta svaret vinner en trisslott.

Ha en bra torsdag / Eva-Lena

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Fattar inte.....

Hockeyblogg
......är det för lätt?? Själv kände jag inte igen dem utan hockeyutrustningen på :) Okey Sebastian, maila mig vart jag ska skicka trisslotten så lägger jag den på posten i morgon "lisselgard@hotmail.com"

Här kommer originalbilden på Robin JacobssonI morgon kommer en ny spelare och då blir det ännu svårare...... ;o)
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Gissa vem nr 2?

Hockeyblogg
Christopher From-Björk var tydligen ingen svår nöt att knäcka. Nu får vi se hur lång tid det tar att lista ut vem denna gosse kan var.

VEM ÄR SPELAREN?

Först med rätt svar vinner en trisslott!

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Verkade inte vara så svårt :)

Hockeyblogg
1923 hade inga större problem att gissa spelaren. Nästa gång får jag allt göra det lite klurigare. Mail mig din adress till lisselgard@hotmail.com så kommer trisslotten med posten :o) Här kommer Cristopher From-Björk i original.

Ha en skön tisdag / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Gissa vem?

Hockeyblogg
Tänkte ha lite tävlingar här på bloggen lite framöver. Tävlingen är baserad på fotografierna som jag tagit på spelarna. En så länge har jag bara fått klartecken från en av spelarna att använda bilderna jag tagit här på bloggen. Jag kommer inte använda mig av den bild jag valt ut åt TAIF men eftersom jag tagit många bilder så finns det gott om möjligheter för mig att välja en av de andra.

Tävlingen kommer att gå ut på att lista ut vilken spelare som döljer sig bakom den förvrängda bilden. Den som först skriver det rätta namnet kommer att vinna en trisslott. Samtidigt som vinnaren presenteras kommer bilden att publiseras i sitt original. Vinnaren uppmanas att maila mig sin adress så skickas jag hem trisslotten.

Först ut i tävlingen är denna gosseVEM ÄR SPELAREN?
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Kommunmästarinna 2009....

Allmänt dravel
....ja det kan jag titulara mig nu. Lite häftigt faktiskt :) Jag skulle egentligen inte varit med överhuvudtaget ifall inte Mia spelat. Jag har spelat uruselt hela året och gick ut med inställningen att INTE komma sist och så spelade jag min bästa runda i år och gick och vann. Kom in på 75 slag netto, det räckte i damklassen.

 

Så att TAIF förlorade träningsmatchen mot Växjö gör ju inget för nu innehas Lessebos kommunmästerskaps titeln av en TAIF:are ;o)

 

Gubben min och Grabben min var också med och spelade. Gunnar kom placerade sig i mitten i A-klassen och Micke knep andra platsen i samma klass. Han gick 9 över banans par och kom där med in på 70 slag netto, ett slag efter vinnaren.

 

Måste berätta en lite skojig grej. Det var en annnan tävling på Emmaboda idag. Långasjöslaget hette den. På 10:an hade de tävlingen "längsta drive". När jag spelade 10:an, så av ren nyfikenhet gick jag fram till skylten för att titta, och där stod Mikael Lisselgård. Men det är ju min son??, sa jag till de övriga och vi var lite konfunderade över varför hans namn stod på Långasjöslagets "längsta drive". När vi kom hem frågade jag honom och han sa att när hans boll kom fram och skulle slå ut så sa en dam att "Här är det längsta drive som gäller". Micke och gubbarna ladda bössan och drämde till. Micke fick på en riktig pärla och skrev sitt namn och placerade skylten där bollen landat. Det var en lång drive han fick på....tänk om ingen från Långasjö slår längre. Vi skrattade gott åt det här hemma. Kan se dem på prisutdelningen....Och längsta drive har gått till Mikael Lisselgård....alla tittar på varandra och utbrister Och vem f*n är det *asg*

 

Nu ska vi spela lite spel här hemma...undrar ifall jag vinner även nu?? :)

Ha en go lördags kväll / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Åhh, vad jag älskar fredagar :)

Allmänt dravel
Gud så gott med fredag. Idag har jag varit riktigt trött på jobbet alltså sömningt trött. I morses var jag så jäkla seg innan jag kom upp och iväg. Tur är ändå att det varit lite lungt på jobbet idag i allafall. Jag fick mig ett riktigt gott skratt i morses. En av våra franska kunder hade skickat en mailförfrågan till mig (oss). Mailet började "Dear Eva and Lena" Okey att jag ibland känner mig kluven i min roll på jobbet, mellan ekonomin och exporten, men att även kunderna märker av det trodde jag ju inte *asg*


Såg ni förresten på Idol igår? Jag missade det igår men vi kikade lite på det här på jobbet idag. Det var en tjej med som kommer från Lessebo.Lite skumt detta faktiskt. Hon jobbar lite på Ica här i Lessebo och kommer ni ihåg Idol-Stina, från första året Idol sändes. Hon kom ju också från Lessebo och har jobbat på Ica här i byn. Vägen till Idol går genom Ica i Lessebo :o)Måste ju säga att Stina hade/har en otrolig charm men i sången så ligger hon i lä med Fr Täck. Hon kommer förresten från en mycket musikalisk familj :)

I kväll blir åter en kväll vid datorn, redigering av bilder. 21 personer tagna men kvar återstår Tränarna Mikael Tisell och Larry Pilut, Juha Gustafsson som var sjuk igår och ett par junisar. Peter Johansson kommer också få fotograferas IGEN. Ja, han kikade på fotografierna i kameran och tyckte posén var bra...ja visst var den bra ifall fokuset hamnat på ansiktet istället för armen. Ja, jag misstänkte ju det...varför lyssnar jag på modellerna?? Skulle tagit lite fler bilder på honom ju!!

När jag gav mig in på detta så förstod jag nog inte riktigt vilket jobb det ligger bakom. Hela veckan har ägnats åt detta och allt här hemma har blivit eftersatt. Visst är det jätte roligt också och jag hade nog tackat ja till detta även ifall jag (nu med facit i hand) fattar vilket jobb det är. Hoppas verkligen killarna blir nöjda med sina fotografier. Visst man hade kunnat bara tagit några kort och skickat iväg, men så är inte jag. Jag vill kunna titta på resultatet och stolt kunna säga att de där bilderna har jag tagit,  sen får det genererat i en massa arbete för min de,l bara jag känner att jag är nöjd. Visst vill jag att även andra ska gilla fotografierna. Jag vill ju att de ska inbringa en del sköna slantar till TAIF ;o)

I morgon ska jag spela golf, kommunmästerskap i Emmaboda. Hade väl helst velat vara hemma och fixa med fotona men jag känner samtidigt att det ska bli skönt att tänka på något annat. På söndag blir det en resa upp till Habo med Kimmen. Det har verkligen varit roligt att få ha henne ett tag. Det var ju ett tag sen sist. Hoppas det inte dröjer länge innan vi får träffa henne igen :)

Nää, nu ska jag redigera lite bilder. Ha en goer fredags kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Mer fotografering

Hockeyblogg

 

Ja, då får jag första hemmakvällen denna vecka. Visserligen kommer kvällen ägnas åt måndag och tisdags fotografierna.

Gårdagens fotografering gick om möjligt ännu bättre. Jag var mer avslappnad och kunde styra dem lite mer. I måndags var jag faktiskt väldigt nervös i början. Visserligen släppte det när jag väl satte igång med fotograferandet. När jag kom hem så berättade jag att jag var nervös i början och Daniel sa att det var nog för att det var Taifspelarna. Riktigt så var det dock inte, jag hade nog varit nervös vilka jag än fått i uppdrag att fotografera. Jag är ju bara en glad amatör och ingen profesionell fotograf. Jag känner mig lite osäker i min roll som fotograf ;o) Det är ju en sak att fotografera för eget bruk och lägga ut lite bilder på nätet, för ett fåtal åskådare, kontra att fotografera för att någon skall ge pengar för fotografiet. Ja ja, det får bli vad det blir. Jag kan inte göra bättre än mitt bästa ;o)

Gårdagens fotografering innefattade Robin Jacobsson, Thomas Lundström, Christoffer Björklund, Henrik Bankelius, Rasmus Johansson, Matt Davidsson, Victor Rollin-Carlsson och Antti Alamäki. Lite roligt med dessa finska gossar. De gillade att jag kunde prata med dem på finska. Nye backen Juha hade en lång utläggning om vad han skulle ha på fotografiet. Kanske insjunken i en tjock bok. -Jasså, du läser en hel del då? Nää men just därför. Han syftade mer på att det skulle vara ett ovanligt ögonblick. Ja, temat kan ju tolkas olika. Det här med tema har blivit lite olika. Alla har inte valt att visa någon annan sida av sig själva utan vill ha traditionella bilder. Men det har inte blivit några direkta skolfotografier för det. Olika posé och bakgrunder gör ändå varje bild unik, på sitt sätt. Haha, ja ni ska bara veta vad jag tycker detta är skoj :)

I går så hade vi golfklubbor, tennisrack, gitarr och Wakeboard som attribut. Vem som hade vad får ni gissa ;o) Tror förresten att jag ska skicka en liten bild till granntanten på bonussonen (T.Lundström) Det tror jag hon skulle uppskatta ;o) Förresten mailade jag Johansson idag. Han ville ha actionbilder och vi tog några på honom i måndags men det var alldeles för mörkt inomhus trots blixt. Jag fick några bra närbilder på honom men som jag misstänkte så ville han hellre ha en actionbild så han tar med sig sin utrustning på torsdag så att vi kan ta om bilderna på honom......eller så kanske jag kan använda denna *asg*


Nää, nu ska jag sätta fart med att redigera bilder. Ha en bra kväll och hoppas Taif kör över Troja och Sverige krossar Malta / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Åtta fotograferade

Hockeyblogg
Så där ja, nu är From-Björk, Sirén, Johanson, Laudius, Einarson, Hansson, Hillding och Tisell klara. Det var verkligen givande. Killarna bjöd på sig själva och jag tror att (för utom Einarsson) tyckte det var lite skoj.

Christopher ville ha coola bilder. Pilotglasögonen på och hittade snabbt posé. Han ville ha sitt kort svartvitt och de ska ju få bestämma lite själva hur de vill ha det så givetvis blir hans i svartvitt.

Peter ville ha actionbilder. Baseboll utstyrseln var på och jag kommer nog att hitta en bild som han kommer att gilla :)

Ismo, ville visa var han kom ifrån och själv gillar jag ju värmen i bastun och vad gör man inte för att gå dem till mötes. Här fick jag en hel del bra bilder att välja på.

David var uppklädd i skjorta och var väldig medgörlig framför kameran. Blir inte heller svårt att hitta en riktigt bra bild.

Fredrik valde att ha Kimmen med på bild. Alltid lite svårare när man har djur med. Ena gången är Fredde jättebra och då vänder Kimmen ryggen till. Men även här kommer jag att kunna välja en bild tack vara att man tog så många.

Joakim var lite tuffare klädd och hade hörlurar hängandes runt halsen. Kan tänka mig att han gillar att lyssna till musik. Inga problem här heller. Blicken djupt in i kameran på nästan vart ända foto ;o)

Olof var däremot obekväm, gillade nog inte riktigt detta med fotografering. Trodde jag skulle ha svårt att hitta ett bra kort på honom men icke sa nicke. Tog en bild nerifrån och upp. Han såg gigantisk ut och bilden blev riktigt bra :)

Viktor, ja han blev min favorit i gårdagens fotografering. Vilken pojk, skulle jag varit 14 så hade jag varit dunderkär ;o) Kameran bara älskade honom och jag tror att han även var lite kär i den. Funderar allvarligt på att skicka en bild till någon modell agentur. Killen är som gjord för detta. Blicken in i kameran var helt makalös och så naturlig och avslappnad.

Nää, nu ska jag tillbaka till jobbet. Ikväll blir det mer fotografering....bla...Åkesson i jaktmundering :o) Återkommer med mer info kring detta.

Ha en bra dag / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

I dag är jag jätte glad ;o)

Allmänt dravel
För jag har äntligen fått CS4 installerat på datorn. Påminner om min tidigare version så jag hittade snabbt alla funktionerna. I dag har jag fotograferat. Jennifer, Micke, Tilda, kimmen och jag tog bilen och åkte till Knaperlid, straxt utanför Lessebo. Vidunderlig utsikt och fortfarande grönt och lummigt. Det blev en hel del fina bilder. Här kommer ett axplock.

 

Solen tittade fram lite men det blåste en heldel på höjden. Kimmen ser ut att blåsa bort på denna bild :)

Micke skippade att ta skolfotografi i år. Jag får väl skriva ut denna bild istället då.

Gillar denna bild på Jennifer....hon ser så drömmande ut. A pennie for your thoughts :)

Kimmen var en liten linslus. På denna bild sitter hon på Mickes axel. Precis när jag tar bilden kikar hon fram och stjäl fokusen. Ser ut som hon säger typ "Hallå, det är jag som är fotomodell" ;o)

Vad gör man inte för att få DEN där bilden. Ut på stocken bara!!

Skulle han halkade...ja då hade han blivit blöt.

Det blev flera bra kort bland annat denna.

Själv stod jag tryggt på en stadig bro :o)

Ja, nu blir det inget mer tränande. I morgon bär det av till Tingsryd för fotografering. Hoppas det blir bra bilder. Jenny tyckte att jag kunde använda hennes Bibbi. Syrran erbjöd sig köra ner henne ifall jag ville. Visst hade det varit häftigt med detta lilla husdjur på axeln eller bröstet.........men jag avböjer med det bestämdaste. Vill ju inte tuppa av. Vem ska då fotografera ;o)

Ha en fortsatt trevlig kväll / Eva-Lena

 

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Fototema

Allmänt dravel
Ja, jag har funderat och funderat och kommit på vad jag skulle vilja ta för fotografier.

I går satt jag och körde upp till Lekeryd och hämtade hem Kimmen.Kimmen är en mindre gultofsad kakadua som är hur snäll som helst. Hon blev 6 år 1 september och sina första två år bodde hon hos familjen Lisselgård. Vi har fortfarande kontakt med Veronica och Daniel som är Kimmens husse och matte. Vi brukar ha hand om henne när de rest på semester och även när de blev föräldrar till tvillingarna, Nellie och Isaac. Kimmen är en van modell. Hon har stått modell tillsammans med Veronica för Marbodal kök.Ja, ni kanske av dessa två bilder kan förstå vad mitt fototema är :o) Spelarna tillsammans med djur eller i allafall med Kimmen. Någon kanske har ett eget husdjur som de kan ta med sig tex hund, katt...akvariefiskar kanske inte är nå´n hitt direkt ;o). Nu kan de ju vara så att en del inte gillar djur men man kan ju ta lite olika. En del kanske själva har kommit på något riktigt bra. I dag ska Micke och Jennifer få stå modelller tillsammans med Kimmen. Så vi får se hur de bilderna blir. Är det inte en bra ideé? :o) Hur som, så tar jag Kimmen med mig imorgon så får vi se ifall någon nappar på det.

I dag kommer Auvo och installerar CS4. Tack för det, då får jag äntligen ett vettigt program att efterredigera bilderna i. Som tack har jag lovat att komma och ta lite bilder på deras innebandy matcher som de sen kan använda på deras hemsida. Dessutom skulle jag försöka fixa till lite snygga "headers"

I fredags var jag på en liten sammankomst med jobbarna kompisarna. Vi körde en pingisturnering, vilket jag inte ska orda så mycket om, eftersom jag tog jumboplatsen ;o) Att Andersson gick och vann var väl ingen överraskning direkt :) Efter pingisen var det dags för lite (mycket) mat och ytterligare lite tävlingar. En tävling vann jag i allafall. Den gick ut på att stå på ett ben och blunda. Vi var tre som tävlade i denna lilla prestige fyllda tävling. Två damer och en Växjölakare ;o) En av damerna (det vill säga inte jag) kastade in handuken och kvar stod alltså TAIF mot VH. Jag kände att jag började tappa balansen och i min iver att hålla den stötte jag till Olofsson som tappade balansen. Karln börja lipa och sa "Hade jag vetat att man fick tacklas,så...." Jag kontrade och sa "sluta lipa och stå upp som en riktig man" *asg*

Nää, nu ska jag dansa runt lite med dammsugaren och kanske ta en vals med moppen.
Ha en skön söndag / Eva-Lena


Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Ååå, så var det fredag i morgon.

Allmänt dravel
Fattar inte vart veckorna tar vägen. Inte heller fattar jag vad som hänt med min blogg. Funktionerna att kunna lägga in bilder och länkar osv. har försvinnit??? Jag har inte ändrat inställningar. Skit trist, tänkte lägga en länk till photobucket där jag lagt ut bilder från träningsmatchen mot Leksand. Sen gillar jag att varva bloggen med en och annan bild. I går ringde Tisell (Tingsryds tränare)och vi bokade lite tider. På måndag och tisdag efter deras träning ska jag fotografera killarna. Eventuellt även på torsdag ifall tiden inte räcker till. Vi har pratat lite om att de själva ska fundera över hur de vill ha bilderna. Det är ju inte så lätt för dem. Önskemål från beställarens sida är att det ska vara typ hobby eller yrken. Jag är rädd för att det blir roliga bilder, vilket jag inte vill. Vem vill ha en spelare i kockmössa på huvudet eller bandyklubban i näven hängandes på väggen? Nää, jag vill ha snygga bilder inte skojiga. Jag har kikat runt på nätet för att hitta uppslag som jag kan lägga fram som förslag. Djur och människor på ett porträtt ger bilder mjukisar men inte så det förtar machomannen :o) Häftiga motorfordon ger tuffingar. Grön natur in ger ett lugn, harmoni. Sådana bilder skulle jag vilja ha. Helst bilder som är tagna utomhus. Ja, inte bara för att jag inte lärt mig ljussättning med blixten ordentligt utan för att jag gillar utomhus porträtt. Dessutom har jag läst att man kan med förkärlek använda sig av blixt utomhus också. Jag får leta vidare lite så jag också har lite förslag att komma med ;o) I dag har jag gjort potatissallad. I morgon efter jobbet ska vi på samlas för att ha lite kul ihop. Vi börjar med en pingisturnering och avslutar med mat och dryck. Under kvällens lopp kommer det också att bli lite olika lagtävlingar som vi hittat på. Skoj ska det bli! Man behöver ha lite roligt tillsammans också inte bara jobb, jobb, jobb. Nä, nu ska jag jaga vidare på bra fototeman ;o) Ha en skön kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!