En helt underbar höstdag.

Allmänt dravel
Ja, det har det varit idag och som tur var tog jag vara på den. Vi åkte till Nybro golfbana och spelade. Kameran var givetvis med.

Ingen vind alls att tala om och strålande solsken. Tyvärr har hösten kommit så långt att de flesta träd har tappat sina vackra färger. Det fanns dock en del som höll hårt i löven.

 

Dock har de röda granna färgerna övergått till brungult.

 

Har lekt lite i photoshop i eftermiddag också. Är förundrad över allt man kan göra i det programmet. Jag kan en bråkdel men är imponerad. Kikade lite på bilder tagna i Edinburgh. Hittade denna bild.

 

 

Jag tog bilden mest för att visa Fredrik som älskar vackra bilar. Man blir lite förbaskad för att bakgrunden är så stökig. Man kan göra bakgrunden oskarp i PH men jag valde en annan variant. Jag gjorde hela bilden svartvit sen använde jag mig av suddigummit och suddade på bilen (samma sak som att jag ångrade det svartvita men bara på bilen.

 

 

Helt annan bild, tycker jag. Bilen framhävs på ett annat sätt.

Tog en annan bild och gjorde samma sak. Här är originalbilden.

 

 

Här kommer den omgjord.

 

Samma bild men ändå så annorlunda.

När jag kikade på hockeybilder tagna av riktiga fotografer fattade jag inte hur de kunde få fart i bilderna men ändå skärpa på spelarna. Nu har jag lärt mig. Det sker inte i fotograferings ögonblicket utan redigeras i efterhand. Här man tar en bild fryser man allt.

 

 

Dit med rörelseoskärpa och sedan suddigummit på spelarna.

 

 

Man ser farten på denna bild men ändå har man skärpa på spelarna. Eller vad säger ni? Ser det bara suddit och rörigt ut? Är första bilden bättre?

Nää, nu ska jag värma lite Jansons Frestelse on ta en kall en.

Ha en go lördagskväll / Eva-Lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Nu har jag redigerat lite bilder.

Hockeyblogg
I går fotograferade jag i filformatet RAW. Vilket innebär att du kan efter redigera dem utan att försämra kvaliteén. Visst var det skillnad men jag gick ändå över i jpg efter ett tag eftersom jag märkte att formatet RAW var så himla stort så man kunde inte ta seriebilder. Jo, det kunde man men det tog flera sekunder per bild och i hockey går det mycket fortare än så ;o)

I dag fick jag ett samtal från Jällivare. Det var farbror från radion i Jällivare som undrade ifall jag kunde ställa upp på en liten telefonintervju angående hårddisken. Jag avböjde vänligt men bestämt. Jag tycker jag redan fått lite för mycket fokus på mig. Jag sa att jag bara är en av alla drabbade. Jag valde att gå ut och lyfta fram detta MEN nu får det rulla på utan mig. Jag tror däremot inte att det blir något mer, nu när Elgiganten fått yttra sig i frågan. Lite kan jag ångra att man gick ut med mitt namn med tanke på att jag inte heter Eva Nilsson (eller nått) Lisselgård är ett taget namn, av mina svärföräldrar, så vår familj är de enda som bär detta efternamn. Lite dumt med tanke på alla knäppgökar som finns där ute. Igår när vi var på hockeyn hade det ringt en främmande man från Skara. Han sa att han hittat telefonnumret på Eniro. Han var mer än lovligt nyfiken och Gunnar var rätt kort i tonen. Han påstod sig inte vara någon journalist utan ringde som en privatperson???? Konstigt folk finns det :/Nu ska jag ta mig lite blåbärspaj med vaniljsås.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Fler bilder från gårdagens match.
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Kristianstad-Tingsryd 1-6

Hockeyblogg
Ännu en seger. Det är inte utan att vi Taif supportrar är bortskämda med dessa vinster ;o) Sitter just nu på bussen hem. Kom på att det är tredje bussresan jag är med på men den första vinsten. De bägge andra matcherna förlorade vi, Örebro och Huddinge.

Stackars Jönsson, han hade inte skoj i målet.

KIK hade nog den längsta hockeyspelarn jag sett någongång.

Nu ska jag vila lite...fler bilder kommer så småningom.

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Back to basic.....hockey :)

Hockeyblogg
Det har ju varit lungt på den fronten...men segertåget går vidare även fast en annan inte är på plats. Nu har vi (jag & Daniel) i allafall bokat platser på supporterbussen på Onsdag. När vi möter Kristianstad borta....om nu bussen blir av. Daniel uppdaterade mig om att det var 21 anmälda. Vet inte hur många vi måste vara för att den ska bli av. Det hade varit skönt ifall jag bara behövde köra till Tingsryd. Annars får det väl bli bilen...så långt är det ju inte :)

Har tittat lite på statistik. Brukar väl inte vara någon vän av statistik, siffror som säger vad som varit men inte vad som komma skall. Däremot gillar jag siffrorna som de ser ut nu. Finns inget lag i någon Div. 1 serie som kommer upp i Tingsryds siffror. Däremot saknar jag lite av spänningen men det kommer väl in i bilder till våren. Och jag har inget emot att vänta....den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, heter det väl :)

Schack är tydligen ett roligt spel ;o)


Ha en bra tisdag / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tack....

Tyck och tänk
...för alla kommentarer och mail............

Det skrev jag sen kom jag inte på något mer att skriva. Jag skrev tidigare att jag inte skulle göra något sådant här igen men jag tar nog tillbaka det. För är vi alla tysta när något felaktigt sker så lär vi aldrig få till förändringar. Nu är jag inte bara en gnäll kärring (ni ser kan fortfarande inte riktigt släppa det) Nej, jag talar också om när jag tycker att någon utfört något bra. Skit, jag fattar inte varför jag känner att jag måste ta mig själv i försvar. Jag är den jag är och jag tycker om mig ;o) Så nu knallar jag vidare.

...men som sagt tack....
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Lite jobbigt faktiskt....

Tyck och tänk
Jag vet inte ifall jag, nu med facit i hand, skulle ha genomfört det jag gjorde. Min avsikt är att belysa ett fusk som jag tror är vanligt förekommande. Vilket man också ser på en del kommentarer. Däremot tar jag väldigt illa vid mig av kommentarer som är direkt riktade till mig som person. Jag vet att jag inte ska bry mig...men jag gör det :/

Hur kan man veta ifall det man köper inte är begagnat? Är det fel eller är det okey? Hade inte bilderna funnits kvar hade vi ju aldrig fattat att vi fått en begagnad vara och det man inte vet har man inte ont av, eller? Den danska familjen har ju inte haft ont av det för det vet ju inget. Är det okey då? Nej, jag tycker inte det och när jag tycker något är fel så talar jag om det också.

Jag känner att jag vill in och lägga en kommentar på artikeln...men jag känner att det är rätt lönlöst. Folket som inte fattar anledningen till att man tar upp detta kommer ändå inte förstå. Visst jag kunde bara ha gått tillbaka till butiken och blivit ersatt. Vilket jag också gjorde och blev. Fick pengarna tillbaka och en ny extern hårddisk på 1,5 TB. Stort av dem, men det är inte riktigt därför jag valde att gå ut med detta.

Om man köper en fabriksny bil så förutsätter man att den inte ska ha varit utlånad till någon annan för "test". Gäller det inte alla saker? Endel tycker det tydligen är helt okey att köpa denna bil trots att den gått 5000 mil bara trippelmätaren är nollställd. Hur f*n är folk funtade egentligen.

/ Eva-Lena
Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Elgiganten.....

Allmänt dravel
....har tydligen slagit sig in på begagnade marknaden? Fast de annonserar inte om det utan man får upptäcka det när man kommer hem. I dag blir det en resa in till Växjö igen och den resan ska Elgiganten få stå för!! Daniel bad oss köpa en extern hårddisk till honom igår när vi var in till stan. Han hade sett på nätet att Elgiganten sålde en för 899 med 1 TB. När vi kom dit fanns ingen sådan och ingen till det priset heller. Däremot hittade vi en för 990 och den var svart som han ville ha. Vi tyckte det var lite småskumt för det var det enda exemplaret och den hade ingen egen hyllplats utan låg bara bland de andra. När vi kom hem och Daniel kopplade in den så var den full med bilder. Det var någon Dansk familj som haft den. Där från mappar från barndop, semester i Sverige, flugfisk i Norge och Ankes 40 års fest och mycket mycket mer. Daniel sa direkt att jag raderar bara. I helsike heller, sa jag och drog ut sladden. Det finns ju någon anledning till att den blivit tillbaka lämnad. Daniel blev besviken men gav sig och accepterade att jag lämnar tillbaka den. Så idag ska jag åka in och leva f*n.

Rätt skönt att man fick en timme extra idag. Jag brukar alltid ställa om på morgonen. Fast det trista med vintertiden är att eftermiddagarna blir ännu mörkare :/

Ha en go söndag / Eva-Lena
Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Visst var det Henrik Bankelius....

Hockeyblogg
....med pepsodent leende ;o) Erik, mail mig din adress så kommer trisslotten med posten lisselgard@hotmail.comVisst påminner han lite om Björn Borg i unga år :)
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Gissa vem tävling ;o)

Allmänt dravel
Fredagar är verkligen speciella, arbetsveckan slut och härlig helg väntar :) Kommer ihåg när man jobbade även helger. Då tappade man lite av fredagskänslan. Önskar att alla kunde få känna av den goa känslan jag känner om fredagarna, även på jobbet faktiskt, för kunderna är extra trevliga på fredagar. Eller så är dom det för jag möter dem med ett leende på läpparna i telefon. Jasså, ni tror inte det hjälper att le i telefon.....det gör det faktiskt! DU kan inte låta trött, grinig eller sur i telefonen ifall du ler. Testa! :)

Ikväll är jag faktiskt sugen på att kika på hockey. Växjö lakers möter Örebro och jag tror att det är första gången jag faktiskt håller på Växjö...lite konstig känsla.....(Nu har jag fått hicka...åhh, vad jag ogillar detta fenomen) Längtar till den 15 November då vi ska möta KHK borta. Då ska jag få träffa min KHK-vän för första gången. Ja ärligt, så är han lite smygtaifare också. Från början var han bara en kund som köpte lite bord. Men redan under den affären så fattade jag tycke för honom (ja, inte på det sättet, jag är ju gift ;o) Sen dröjde det väl ett år innan vi fick kontakt igen och sen dess har vi mailat varandra. Känns faktiskt som man känner varandra rätt bra, trots att man aldrig träffats ;o) Enda smolket i bägaren är att han är KHK:are... men det finns väl värre religioner som folk konverterat ifrån. Skoja bara Helge *asg*

I dag tänkte jag köra en "GISSA VEM" tävling. Eftersom varken "Jonte nr.2" eller "vrc" har mailat sina adresser (trots på minnelser) så ligger det två trisslotter och bränner i plånboken. Ni minns väl hur det går till? Gissa vilken Tingsryds spelare som döljer dig i bilden. Första rätta svaret vinner en trisslott. Vem är denna spelevink?

 

Ha en skön fredagskväll / Eva-Lena

Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Åhh, vad gott med fredag i morgon.

Allmänt dravel
Blev en lång dag idag. Upp 05:00 för att jaga liv i en halvdöd son. Tycker faktiskt lite synd om honom. Han praktiserar i Växjö 4 dagar i vecka. Åker hemifrån med 5:45 bussen och kommer hem 17:45. Han har ju längre arbetsdagar än vad en annan har. Känner att det inte riktigt håller. Ska försöka prata med skolan och se ifall vi inte kan ordna en praktikplats på hemmaplan. Ska åka ut till Lundens Växthus och höra ifall de har möjlighet att ta emot en praktikant. Skolan har faktiskt pratat lite om att hitta en ny praktikplats åt honom så han får lära sig lite med plantering. Han har ju varit på Trädgårdstjänst i 2 år nu och där är det ju mer anläggningsarbete. Jaja, vi får se hur vi löser det, till dess får jag allt gå upp tidigt och jaga iväg honom ;o) Nää, så farligt är det inte, inte varje morgon i allafall.

Jag har blivit förfrågad om jag vill fotografera ett bröllop. Jag tror inte riktigt jag törs ta på mig en sådan stor uppgift. Alltså det är en sak att ta porträttbilder, blir man inte nöjd kan man ju ta om dem. Ett bröllop däremot...där måste korten bli bra....ja man kan ju inte be dem gifta sig igen för att man misslyckades med bilderna. Visst är mitt måtto "Bättre försöka och misslyckas än att aldrig försöka" MEN jag vill inte misslyckas på någon annans bekostnad.

Nu ska jag börja göra mig iordning för bingen...så jag orkar gå upp och skaka liv i dig imorgonbitti, Daniel ;o)

Ha en fortsatt bra kväll / Eva-Lena

Fler bilder från gårdagens match
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

TAIF-Mörrum 4-1

Hockeyblogg
Ja, det satt långt inne och det var ingen skönlir....men TAIF vann och det får man ju vara nöjd med :) Mörrum tog ledningen i första perioden med 1-0 sen dröjde det ända till tredje perioden då Bankelius med hjälp av Fredrik Hansson satte 1-1

Sen släppte det och Matt Davidson satte 2-1 och David Jonsson 3-1 och ovan duo avslutade, omvänt, med att göra 4-1. Skön vinst, men som sagt ingen hockeymatch att höja till skyarna. När det var 1 1/2 minut kvar av matchen bytte jag plats. Ville få en bra bild på klacken så jag tog mig upp till högre höjder. Glädjen i klacken kunde man inte ta miste på.

Nu blir det inte hockey förrens hemma 1 November, Daniels födelsedag, 20 år...hmm, kan inte stämma...inte kan jag ha en så gammal son *asg* Det är två bortamatcher nu. Kungälv på söndag och Kristianstad nästa onsdag. Undrar om Gröna Brigaden ordnar bussresa.......nää, nu får jag ge mig :)

Godnatt på er alla / Eva-Lena

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Har höjt ribban...

Hockeyblogg
...när det gäller fotograferandet. Efter att sett bilderna som fotograferna tagit så känner jag mig i en helt annan klass. Känner att jag ställer mycket högre krav på mig själv. Visst utrustning gör en hel del. Så på den biten kan jag inte göra mycket...för de pengarna har jag inte. Däremot har jag bra kamera och objektiv för att vara en glad amatör. Nu vill jag fånga ögonblicket, glädjen, bedrövelsen, ilskan, ledsamheten, allvaret, lekfullheten, gemenskapen, lagandan...ja allt som hör sporten till ;o) Det vet jag att jag har förmåga att göra, sen gäller det att kunna fånga just det ögonblicket och förmedla det i ett fotografi. Skärpa, inställningar och redigering måste jag också jobba mer med men det är inte det viktigaste anser jag. Jo, visst är det också en viktig bit :) Eftersom jag tittar lite mer kritiskt på bilderna så är det inte lika många jag vill dela med mig av men ett 30-tal blev det i allafall. Håll till godo :)


Ha en fortsatt trevlig måndag / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Tingsryd slog Nybro med 1-2

Hockeyblogg
Idag mötte vikingarna sin överman... ;o)Tycker det blev en liten sönder blåst match. Inget extremt dåligt spel men Tingsryd fick 12 utvisningar och Nybro 8, totalt 40 minuter okey att två utvisningar var i princip samtidigt men ändå. Viktor Tisell stod i målet fick verkligen bekänna färg..... och han är GRÖNVIT ;o)I period vilan pratade jag lite med en bekant. Vi har även träffats på nätet jag har ju varit in och läst på hans sida med jag hade inte aning om att jag kände "Tekning" ;o) Lite skumt det där med att läsa och följa någon på bloggen och så visar det sig att det är någon man känner IRL :)

Det här matchen så VAR det Christian Jacobsson som avgjorde med att sätta 1-2 målet :)Så jäkla gott. Jag var nog en av dem som trodde att dagens match kunde bli Tingsryds första förlust men ack vad jag bedrog mig. Vi spelade klart bättre 5-5 men eftersom matchen bestod av med tid i numerärt underläge eller överläge så blev det en lite konstig match. Vi gjorde bägge målen i numerärt överläge och det gillar jag eftersom vi tidigare varit väldigt svaga där. Boxplay är vi sketa duktiga i...förlåt inte vi utan Tingsrydskillarna ;o) (lika bra att skriva det så inte syrran tror att jag börjat lira hockey på gamla dar ;o)

 

Förresten så är Daniel, jag och gubben min är numera grönabrigaden medlemmar. Jag tycker faktiskt fler kan bli det. Man måste inte stå i klacken och skrika men man kan stödja dem. Tänk ifall de kunde få 1000 medlemmar. Det kostar en fjuttig hundralapp att gå med och på så sätt stödja dem. Då kan de fixa resor utan att privatpersoner måste skjuta till. Laget uppskattar verkligen deras stöd på bortamatcher. Gå med du också!! Gå bara in på GB-sida och betala in 100 spänn. Kostar så lite och ger så mycket :)

Här tackar spelarna de ditresta supportrarna.

Med denna uppmaning önskar jag er godnatt / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Fredag känns som lördag.

Allmänt dravel
Det är rätt skönt att ta en semesterdag så här i anslutning till helgen. Idag är det fredag men det känns som lördag och hockey imorgon :/ Apropå hockeyn på söndag så har jag skickat mail och bokat biljetter men inte fått något svar. Jag vet att det var lika knöligt att få en bekräftelse i kvalet....får försöka få tag på någon under morgondagen. Känns ju snopet ifall vi åker dit och INTE får biljetter!

Idag har jag shoppat. Ni vet man börjar komma upp i en aktningvärd ålder, så det behövs lite spackel för att fylla igen sprickorna ;o) Lite ansiktskräm "Anti-ageing Cellular Skincare" stod det...hoppas det hjälper *asg* Kommer onekligen att tänka på Pippi, ja ni vet "jag vill aldrig bliva stur"-pillret :) Sen blev det lite puder, konturpenna och läppglans....åhhh, vad vacker jag kommer att bli :D

Jag har blivit lite sugen, efter att kikat in hos Martina som gjort om sin sida. Jag vill göra om lite, fixa en ny header osv. men jag känner att jag vill fundera lite över hur jag vill ha det. Eftersom man inte är något datageni så vet jag att det kommer att ta en massa tid vilket jag känner att jag inte har :/ Däremot gjorde jag lite snabbt en Header till Daniels sida. Han blev jätte nöjd :)

Idag mötte jag Micke i dörren när jag kom hem. Han skulle på fest. Jag är glad, för att han börjar må bättre och det är ju som man säger (men vill inte höra) tiden läker alla sår. Han börjar bli mer och mer lik min mellangrabb, så som jag minns honom :) Blev samtidigt lite förvånad att han stack iväg för han skulle ju lana här hemma med kompisarna......men tydligen funkar det utan honom också för nere i hans rum satt tre grabbar och verkade inte bekymrade att deras husvärd försvunnit. Ja, oss gör det inget. Vill de fortsätta banka dator där ner så är det okey för oss :)

I morgon blir det Växjö, Kungsmad har öppethus och Fredde går i skolan. Vi tänkte vi skulle ta oss in och kika lite. Ingen av våra andra två grabbarna går på Kungsmad så det kan bli skoj att få se den skolan också. Fredrik hade inget emot att åka till plugget i morgon eftersom de skulle få kompensations ledig fredagen innan höstlovet.

Kom precis på att jag skrivit en hel blogg utan bilder??? Går INTE för sig ;) Hittade en bild som jag tog på Fredde på den sista "Mudnationals tävlingen" Precis efter att han sprungit runt lerbanan och vunnit sin biljett till STCC rallyt. Han ser rätt glad ut ;o)

 

Såg på swehockey att Örebro vann över Västerås med 6-3. Visst blir man glad för Örebro skull, som kommer från 1:an upp till allsvenskan och håller bra....det kunde ju varit Tingsryd. Tyvärr brukar det vara så att man det första året klarar sig bra men sen blir det tuffare. Se bara på Borås och Troja som gjorde kanonsäsonger första året i allsvenskan men sen har det blivit tuffare. Nu räknar jag inte bort Troja detta år men de kommer nog få det tuffare. Ska jag (inte världens hockey kunnigaste) analysera detta så kan jag tänka mig att de etablerade underskattar en motståndare som kommer nerifrån...men vad vet jag, jag är ju bara en skogstokig Tingsrydare ;o)

Ha en bra lördagskväll....förlåt fredag ;o)

/ Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Wow, vilka bilder!!

Hockeyblogg
Jag har suttit (vill helst inte avslöja hur länge ;o) och tittat på bilder tagna av Henrik Johansson. Visserligen lite för mycket Växjö Lakers :) men vilka bilder, skärpan, rörelseoskärpan på de runt ikring motivet, ljuset, farten....ja jag har mycket kvar att lära. Fast jag kommer ihåg när jag fotograferade med min lilla digitalakamera i smyg ;) Även fast jag har låg väg att vandra till Henriks nivå så har jag ändå utvecklats och det är ju det som är drivkraften. Tänk ifall man stod still och inte utvecklades då skulle man nog tröttna rätt snart. Letade upp lite gamla bilder. Börjar med en bild tagen säsongen 06-07. Jag tyckte om den då nu undrar jag lite över att jag överhuvud taget valde att visa den.

Det året satt jag på min plats och förbannande mig över plexiglaset och stolparna som var i vägen.

Säsong 07-08 var likadan. Försökte tänka på att ha spelarna mellan stolparna. Jag fotograferade mest för att ge sonen lite bilder från matchen. Han är ju en liten ekorre som sparar på saker. Han har varje programblad flera säsonger bak i tiden.

Under säsong 08-09 lånade jag ibland systemkameran på jobbet. Blev glatt överaskad när jag upptäckte den enorma zoomningen man kunde göra.

Under förra säsongen blev jag tuffare och tuffare. Efter juluppehållet hade jag min egna systemkamera. Ja, egna och egna, jag delar den med min yngsta son som också har ett brinnande intresse för fotografering. Under kvalet blev jag också så tuff att jag stod vid sargen och fotograferade och nu började det likna något.

Utrustningen har vuxit under året som gått 3 objektiv, 2 stativ och extern blixt. Visserligen använder jag inte blixt när jag tar spelbilder men den har kommit till användning vid andra tillfällen. Säsong 09-10 har bara börjat och än har jag inte tagit DEN bilden. När säsongen är över ska jag titta igenom alla tagna bilder och utnämna en favorit.

Nää, nu ska jag fortsätta redigera innebandy bilder, som blev tagna i helgen.

Ha en bra kväll / Eva-lena

 


Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Måndag och ny vecka....

Hockeyblogg
....med nya utmaningar. Lät väl hurtigt ;o) Gårdagens match har hunnit lagt sig och efter att läst en mening hos Holger så forstår man att man kaske är lite otacksam. Ja menar, 8 poäng av 9 möjliga under den gågna veckan får man i allfall vara nöjd med. Killarna kan ju inte ta tre poäng i varje match och inte vinna heller för den delen, eller kan dom det??? ;o) Undrar när och vem som bryter segersviten?

Tomas Lundström och Christian Jacobsson tyckte jag jobbade bra ihop igår.Det blev en hel del bilder tagna igår. Jag har hittat min plats i hallen i första och sista perioden. Andra perioden gör jag gubben min sällskap på sittplats. Det är tur att han har lite sällskap av Kent ;o)

Fler bilder från matchen hittar ni här.

Ha en go måndags kväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Konstig känsla....

Hockeyblogg
....efter dagens match. Kändes som vi förlorade trots att vi vann i sudden. Vi åkte hem från Malmö med två poäng och då hade vi inte denna känsla av förlust...undrar varför. Ja, det har väl sina förklaringar kanske.

* Vi ledde med 3-1
* KHK kvitterade till 3-3 när det var 3 sekunder kvar av matchen (kommer aldrig satsa på nr. 3!!)
* Vi spelade inte bra (bättre kan vi)
* Att det var hemma match och mot KHK

Ja, det finns säkert andra anledningar också men min kompis (KHK:aren) är säkert glad idag och det unnar jag honom. För KHK:are kändes det säkert som en vinst. Det var en hel del KHK:are på plats.

Konstiga var också att jag var helt övertygad om att Christian Jacobsson satt den avgörande pucken i sudden. Se själva på denna bild serie.

 

Ja, tänk vad bilder kan ljuga. Det var (som jag läste på nätet när jag kom hem) Lundström som satte den efter ett pass från Åkesson. Men skit samma för vi fick 2 poäng och precis som Daniel skrev på FB, det är bättre än 1.

Vi är fortfarande obesegrade och det får man ju vara nöjd med ;o) Fler bilder kommer senare.

Ha en fortsatt bra kväll / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Helt sjukt här hemma....

Allmänt dravel
.....Gunnar kollar Mora-Växjö på TV. Daniel och jag har laddat ner LGsports sändning och ser på Gislaved-TAIF ;o) 1-0 till Mora haha. Jag tror att jag och Daniel kommer att få en trevligare kväll.

I går såg jag en skojig sak på väg till jobbet. Undrade vad i jösse namn det var. En massa kläder hängde på en ställning utmed 25:an.

 

Jag skojade med Andersson på jobbet (han bor alldeles jämte klädställningen) -Har du hängt ut kläder på vädring :) Han var lika undrande vad det kunde vara...1-0 till Tingsryd förresten.

Kan ni gissa vad det är. Det som först kommer på vad det är vinner en trisslott ;o) Skoja bara men vet ni det är tur att de sätter ut en skylt så man får veta vad det är. Trodde ett tag att CE-kläder börjat med en ny marknadsföring ;o)

 

Ja, allt kan vara konst sett ur betraktarens ögon. Måste nog säga att jag är helt okulturell som inte fattade denna... :) Nää, nu ska jag kolla lite på hockeyn. 2-0 står det nu. Lite roligt för jag sitter här nere och bloggar och redigerar bilder samtidigt som hockeyn. Jag lyssnar bara men det är lite förskjutning i sändningarna och när jag hör Daniel jubla på övervåningen kollar jag och hinner då se målet. Nu jublade han igen och jag hann se 3-0 målet :)

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Ja, det är nog som Martina skrev.

Hockeyblogg
Hockeysäsongen har börjat och tyvärr, mina icke hockeyintresserade läsare, så kommer det att bli en hel MASSA hockey. Fast jag kommer nog att varva ibland med något annat....det kommer ju ett jul uppehåll *asg*

Matchen igår var riktigt underhållande, ja inte bara för att vi vann med 7-2 utan också för att det verkligen spelades hockey. Olofström anser jag nämligen vara det bästa laget som jag sett TAIF möta i år. Visserligen missade jag premiär matchen mot Nybro. Jag har ju sett Taif vinna stort innan men det har ju varit för att det andra laget var kasst. Nu fick faktiskt Peter också jobba och gjorde det bra. Vilket klart måste ha varit frustrerande för OIK-spelarna.

I morgon möter vi Gislaved och jag får förlita mig på LG sändningen. Inte lika roligt som live men dock bättre än Swehockey.se Lägger ut lite bilder som blev tagna igår. Micke var med oss på hockeyn och satt på min plats så jag placerade mig vid sargen. Hittade en riktigt bra plats i tredje perioden. Där kommer jag definitivt stå fler gånger.Nu ska jag gå och lägga mig. Hoppas sonen min får ett gott insomnande så att vi får sova gott.

Ha en fortsatt bra kväll, ni som fortfarande är vakna / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

TAIF-Olofström 7-2

Hockeyblogg
Tingsryd vann igen :o) Olofström hängde med i första perioden sen la TAIF in en högre växel och då är det inte många som hänger med.

Olof Svensson levererar...

......och Simon Stark har flygande planer ;o)

Fler bilder kommer.....

Godnatt / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Dubbel vinst :o)

Hockeyblogg
Så var man hemkommen från Malmö, en mycket givande resa i dubbel bemärkelse. TAIF vann vilket inte var helt otippat. Jag tippade vinst i förlägning men den dröjde till straffar. Då Peter Johansson gör det han alltid gör, tar straffar ;o)

TAIF vann därmed med 3-4. Sen vann även jag, hälften-hälften. Straxt över 300 i publik inbringade en vinst på 1000 kronor till lilla mig :o)

Jag lyckades fånga två mål bland annat ett av Matt Davidsons sällsynta mål *asg*

 

Många kort blev tagna. Kommer att lägga upp fler senare. Ska bara visa en bild till. Vi var nämligen inte de enda tillresat Taifarna.

Med dessa bilder önskar jag er godnatt / Eva-Lena


 

Ingen har kommenterat än bli den första!

Extern hårddisk.

Allmänt dravel
I dag var vi in till Växjö och jag köpte mig en extern hårddisk till datorn. Jag har nästan fyllt C-enheten på datorn med bilder. Nu ska alla bilder läggas över på den externa hårddisken. Kommer att få en massa nytt utrymme :) Alla fotografier kommer framöver att läggas in på den disken. Den är på hela 1 tb, rymmer upp till 250.000 bilder, så den lär nog räcka ett bra tag ;o)

I går var jag som sagt och fotograferade innebandy. Farten och spelet var lite som hockey så det var inte så annorlunda. Däremot testade jag en hel del olika inställningar så det kommer att ta ett tag att gå igenom alla bilder. Nu tänkte jag att jag skulle testa att göra lite olika headers för deras hemsida. Ska bli skoj att leka lite i photoshop.

Vet inte ifall jag berättat att vi har ett till litet djur (odjur) här hemma. Micke och Jennifer har köpt sig en liten dvärgkanin. Det är en tös men Micke skulle tydligen få namnge henne, så det blev Åke ;o) I dag fick hon komma ut på golvet ett tag och Tilda var Vääääldigt nyfiken.

 

I dag gjode jag också i ordning en lagtavla till Daniel, som han blev mycket nöjd med. Den är i naturlig storlek i 70x50 cm. Runt den tänkte jag hänga upp några inramade matchbilder :)

 

Han ska väl ha lite fördel av att morsan tagit fotografierna. Eftersom bilderna inte blivit riktigt officiella ännu så får jag hålla lite låg profil.  Fotografierna är inte riktigt så suddiga.

I morgon möter Taif  Pantern i Malmö. Daniel och jag har beslutat idag att vi åker ner för att se matchen. Jag har en gammal arbetskamrat från min tid på Hammarplast. Han har platserna bredvid oss i Dackehallen, vilket är mycket trevligt. Vi har bytt platser från förra året och det var en glad överraskning när vi hade platserna jämte varandra. Tänkte jag skulle ringa honom och erbjuda honom att hänga med till Malmö i morgon, vi har ju lediga platser i bilen MEN jag kommer inte ihåg vad han heter i efternamn. Så Kent läser du detta (eller någon annan som är bekant med vaktmästaren på HP) kontakta mig :)

Nu ska jag installera den externa hårddisken och föra över alla bilderna. Sen tänkte jag skulle defragmentera datorn, redigera lite innebandybilder och sen är det nog inte mycket kvar av denna lördag.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

 

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Tror jag måste sansa mig lite :o)

Hockeyblogg
Just nu håller jag på att ladda ner 107 bilder från matchen mot KIK igår. Jag rensade en hel del ändå ;o) Lägger en länk så snart det är klart. I morgon blir det mer fotografering. Jag har lovat att ta kort på en innebandymatch. Ja, det är som tack till den person som såg till att jag fick Photoshop i min nya dator, vilket jag inte klarar mig utan. Finns inte en bild jag inte redigerar på ett eller annat sätt. Inga stora förändringar men en liten justering av ljus och kontrast mm. Photobucket är en bra sida att lägga upp bilder på. Man markerar alla och sen sköter det sig själv. Visserligen kan man lägga rubrik och text till samtliga bilder....men 107...näää, jag känner att jag har annat att lägga tiden på. Jag låter bilderna tala ;o)

21 av 107 bilder är nedladdade. Jag hinner nog ta mig en liten fika paus. Apropå paus så bytte jag några ord med Antti Alamäki i period vilan. Jag undrade lite när man skulle få se honom spela. Kanske, eventuellt börjar jag i nästa vecka. Ska bli skoj att även få se honom spela. 33 av 107 nää, nu tar jag mig en fika, återkommer.

Så där...här kommer fler bilder från gårdagens match.


Ha en bra kväll / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!