Då kom förlusten...

Hockeyblogg
...fast inte efter full tid. Så än är vi obesegrade efter ordinarie matchtid. Åter igen var det Pantern som stal poäng av oss. Denna gång vann de på straffar och fick med sig två poäng. Inget att direkt gråta över direkt. Vi är ju klara för allettan och man måste ha någon förlust för att uppskatta vinster ;o) Och idag var vi inte värda någon vinst för vi spelade inte på topp.

När jag kikar igenom mina bilder så upptäcker jag mina favoriter från matchen. Ja det är ju så, har jag konstaterat att de som hamnar på många bilder är oftast de som jag tycker jobbar bäst. Idag var det två herrar som blev mina favoriter.

Matt Davidson, värd alla miljoner *asg*

 

Peter Johansson

Han är en person jag finner mycket sympatisk, även utanför isen. Roligt att han fått spela lite och han visar vilken klass han har. Tänk att vi (okey Taif :) har två så bra målvakter. Det kommer vi att ha nytta av.

Här kommer fler bilder

Taif-Nybro 091127

Taif- Pantern 091129

 

Ha en fortsatt bra söndags kväll / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Taif-Nybro 5-3

Hockeyblogg
I går vann Taif igen. Jag kan ju inte direkt påstå att jag tröttnat på vinsterna. Det kan man ju inte göra ;) Matchen var så spännande som ett derby ska vara men magkänslan sa ändå i tredje perioden att de skulle fixa det igen.

Det var mycket folk och Nybro hade med sig en liten klack.Just nu är livet lite i turbulens och jag kände inte riktigt samma glädje i mitt fotograferande. Vet att vet kommer att kännas bättre och hockey är ändå ett slags terapi för själen ;) Glädjen på planen och på läktaren är härligt att se.

Matt Davidson som fick göra två mål.

 

 

Skoj att juniorerna får lite spel tid.

Vad jag hörde så var det dock inte så illa.

 

Priset som bästa spelare i Taif gick till Henrik Bankelius.

 

 

Jag tog lite fler bilder som jag lägger ut senare. Har inte riktigt orken idag.

Tog en liten bild på tre söta små Taifare ;)

Med den bilden önskar jag er en trevlig lördags kväll

/ Eva-Lena

 

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Idag har jag varit i Ullared

Tyck och tänk
Tanken var väl inte att shoppa utan träffa min älskade syster. Min syster som ideellt jobbar ett par dagar för att samla in namnunderskrifter för att folk ska ta ställning för att barnen ska få en vit jul. Jag inte en snöfylld jul utan en jul utan alkohol. Detta är ett arbete som utförs av IOGT-NTO

Det här är vit jul

Visste du att var tionde barn känner oro inför julen? Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt.

Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.

Vi vill göra skillnad – vill du?

Vi vill få fler vuxna att avstå alkohol under julhelgen och genomför även en rad alkoholfria aktiviteter för barn och ungdomar runt om i landet.

Namnunderskrifter Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Skriv under på att du lovar avstå alkohol över 2,25% under julafton, juldagen och annandagen. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som växer upp i hem med missbruk.

Aktiviteter Det ska vara kul med jul! Men när gårdar och fritidsaktiviteter stänger under julen försvinner ett andningshål för många barn som lever i missbrukarfamiljer.
Vit Jul genomför därför en rad roliga aktiviteter runt om i landet där alla barn är välkomna – de som verkligen behöver det och de som bara vill komma iväg och ha roligt. Klicka på Sverigekartan på startsidan och se vad som händer i just din kommun!


Jag är inte nykterist men jag vet vad alkoholen kan göra med människor och iår avstår jag alkoholen dessa tre dagar. Inte kommer det att direkt hjälpa de barn som far illa under julen men på detta sätt kommer jag att visa att jag tänker på dem. Det var flera som inte ville avstå från nubben till sillen och det är okey också. Detta är inget påtvingat men man kan alltid gå in och stödja IOGT-NTO i deras arbete. För de gör ett otroligt arbete och mycket av deras arbete utförs ideellt.

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Skit dag....

Allmänt dravel
...och det blev inte bättre vad dagen led :(

Lägger bara ut lite bilder från matchen igår.

Hoppas er dag varit bättre än min / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

TAIF-Mörrum 5-2

Hockeyblogg
Ja, då har man varit på hockey igen. Mörrum stod upp bra , tycker jag. Jämför jag med tidigare möten med dem så har de klart förbättrat sig. Tyckte dock riktigt synd om deras målvakt. Han gjorde en kanon match men det jag mest kommer ihåg är hans fatala misstag och släppa in Siréns skott..nää, det var inget skott ens. Han bara lyfte in den mot målet, liksom lobbade in den efter ett pass från Peter Johansson. Han var nog nöjd med sin insatts tills han släppte in den.

 

Junioren Simon Dahl var med och spelade idag. Han är riktigt duktig, fick göra ett mål också. Så glad han blev :)

 

 

En spelare som jag tycker gör ett enormt jobb är en annan Simon. Han fastnar på många av mina bilder just för att han befinner sig i händelsernas centrum. Jag har dessutom upptäckt är att killen har en härlig minik ;o)

 

 

Taif gör sin 19:e raka segern. Inte en förlust denna säsong. Rätt mäktigt faktiskt. I dag var jag till och med så stöddig att jag tog ut segern i förskott på Facebook och det kändes inte konstigt. Annars brukar jag vara väldigt blygsam med att ta ut någon seger i förskott. Jag har fått bita i det sura äpplet alldeles för många gånger :/ Men i år känns det i magen att det går vägen ;o)

 

 

 

OIK vann över KHK och Pantern över Halmstad vilket placerade KHK under sträcket. Vad håller KHK på med, Helge? Snart får man ju vända tidningen upp och ner för att hittar er i toppen..hahahaha. Näää, nu var jag elak, förlåt. Precis som du säger, så har KHK gjort det bra för att kommar upp från 2:an. Det är dock bara er andra säsong i 1:an.

 

Nu ska jag kasta mig i bingen. Nu arbetsvecka väntar för oss knegare / Eva-Lena

Ps. fler bilder kommer.....

Ingen har kommenterat än bli den första!

Lekt frisör....

Tyck och tänk
....ja ni vet jag brukar ju göra det allt emellan åt. Nu var jag trött på mitt eget hår. Började få lite mörkare utväxt vilket jag INTE tycker om  dessutom så ville jag klippa upp det lite. Klippningen blev inte så mycket på längden utan mer att klippa upp det för att få lite mer volym. Jag bestämde mig för att lägga lite kastanjebruna slingor för att göra det lite mörkare och på så sätt få utväxten att synas mindre. Som alltid brukar jag ta före och efterbilder när jag leker frisör även på mig själv. Jag utsätter inte andra för något jag själv inte skulle tordas :)

 

Så då har man sparat ca. tusenlappen, för det är ju ungefär vad man skulle fått gett för klippning och slingor. Synd att jag inte kan laga tänder själv...där finns det ju pengar att spara ;)

 

Idag har det annars varit lugnt. Har fortfarande lite sviter av natten till fredagen då jag tillbringade större delen på muggen...mer om det skriver jag INTE. Däremot är jag kurant nu förutom att det tagit på krafterna och vikten...hmm, har ju jätte mycket överflöd att ta av (ironi)

 

Apropå det här med vikt. Förstår mig inte riktigt på folk. Varför tycker många att det är helt okey att påpeka för magra persomer att de är just magra? Fick en kram av en person här om dagen med kommentaren "Vad mager du är. Du borde äta upp dig flicka lilla man känner ju revbenen på dig." Allt detta kläcker han ur sig med ett leende på läpparna. Undrar vad han sagt ifall jag vägde 120 kilo. "Vad tjock du är. Du borde ta och banta flicka lilla man känner ju fettvalkarna på dig." Nej, så kan man ju inte säga! Näähää, och var i ligger skillnaden?

 

Ibland har jag lite svårt att kategorisera mina inlägg..."allmänt dravel" passar ju för det mesta...även "hockey" men ibland blandar jag hej vilt i en blogg och då blir det lite knivigare....sätter ändå detta under "tyck och tänk"

 

Ha en trevlig lördag kväll / Eva-Lena

 

Själv får jag en trevlig lördags kväll för hur charmigt och trevligt är det inte när karlar somnar i fotöljer och soffor.

 

De har inte en susning om att jag förevigade dem. Jag slipper ju åtminstonde underhålla dem, blir nog en kväll framför datorn...finns det någon som håller mig sällskap? ;o)

 

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Gårdagens match....

Hockeyblogg
...var lite sömnpiller men dock en vinst, igen. På jobbet var det hockeysnack på fikat. Vi har ju si såna där lejkare på jobbet och vi pratade om att gå upp en serie. Strävan är självklar tyckte vi alla utom en. Han var av den uppfattningen att det är mycket roligare att ligga i topp än att vara stryklag. Jag opponerade mig starkt och sa att jag ser hellre bra hockey och förluster än som nu krossmatcher mot skitmotstånd. (ja ja det finns ju en del matcher som har varit lite halvspännnade) Samma person påstod att man tappar supportrar. Ni ja men knappast Tingsryd sa jag och vet ni han var benägen att hålla med :)

I går fotograferade jag introt. Vi på sittplats har ju inte någon bra sikt att se det och det var uppskattat att jag visade bilderna. Så här bjuder jag på en bild.

 

Det var några skadade och Rasmus Johansson fick chansen att spela. Det gick bra för honom och uppskattning fick han då han vann pris som kvällens bästa spelare.

 

 

 

David Laudius satte 3 puckar i nätet och tycke nog att han kunde få sig en liten vilopaus också :)

 

 

När jag under fotograferandet tittade på bilderna i kameran, tyckte jag det så konstigt ut för det var något slags gult skimmer mitt för målet. Fattade inte vad det var förrens jag kom hem och laddade in bilderna i dator. Vakten stod bakom mig och hans gula jacka speglade sig i plexit, skit!! Lite kunde jag dämpa det i photoshop. Ja, till nästa match kör jag iväg honom ;o) Här hittar ni fler bilder

 

Ha en skön kväll....imorgon är det fredag igen :)

/ Eva-Lena

 

Sorry, alla mina icke hockeyfrälsta vänner. Tingsryd slog Halmstad med 6-1 och tog därmed sin 18 raka seger :)

Ingen har kommenterat än bli den första!

Måndag och en helvetiskt dag på jobbet.

Allmänt dravel
Ja, jag fick allt veta att jag levde idag. Hög vis med papper ligger fortfarande ogjorda :/ Så jag har inte några stora förhoppningar om en lugn dag på jobbet imorgon heller...men men det är bara att ta en sak i taget....

I dag kom den efterlängtade kameran hem, ja grabben också ;o) Fast han var nog inte vidare glad att komma hem. Inte skoj när morsan talar om var skåpet skall stå. Ja, nu handlar detta inte om kameran utan saker som jag inte tar upp här. Däremot kan jag ju säga att frihet under ansvar är svårt att hantera. Jag känner att jag haft lite för lösa tyglar på pojken vilket jag också talat om för honom men så länge det fungerar har det varit okey. Nu har det varit lite för många saker. Han behöver nog mogna lite till och lära sig ta ansvar för sina handlingar. Sen skulle det ju inte störa ifall han kunde vara lite trevligt för omväxlings skull. Inte komma hem och kräva utan motprestation och det är inte mycket jag begär. Han skulle komma rätt långt ifall han bara visade lite vänlighet ;o) Ja ja, det blir nog man av honom också så småning om.

Är det någon som jobbat mot Norge någongång? Nähä, inte det...ja då kan jag ju tala om att det inte är det lättaste. Man tror att det ska vara enkelt att skicka ett litet paket till sitt närmaste grannland men det är lättare att skicka en container till Syd Afrika än en litet paket till Norge. För ett par veckor den skickade jag ett paket till en norsk kund. En reservdel till ett arbetsbord. Gröna tull deklarationen var på klistrad, vikt, varukategori nummer, innehäll och värde var skrivet och i den lilla plastfickan fanns proformafaktura och alla andra frakthandlingar. Vad hände?? Jo, posten slarvade bort paketet. Visserligen är inte det ovanligt, händer ju...men det var inte bara det. Jag gjorde om hela proceduren igen. Fast denna gång nollade jag fakturan, jag hade liksom inte mage att ta betalt av kunden en gång till. Däremot var jag vänlig och skrev värdet på den lilla gröna tulldeklarationen OCH vad händer?? Jo, tullen beslag tar paketet. Vår norska kund kontaktade mig och sa att tulllen ville ha en proformafaktura. Jag ringde upp posten i Norge och förklarade som det var. Det tullen hade hakat upp sig på var att fakturan var nollad. Ja, men det är ju en reklamation eftersom ni slarvat bort den första varan. Ja, men är det en reklamation så måste kunden ju skicka tillbaka den trasiga och skicka en proformafaktura, fick jag till svar. Ja, men om vi har sagt att de inte behöver skicka tillbaka den trasiga eftersom värdet är mindre än vad det skulle kosta dem att skicka den. Ja, men då måste det ses som en nybeställning.....Åhhh, snacka om att banka huvudet i väggen. Nu tror vi och vår norska kund att vi har kommit på en lösning. De skickar den första fakturan som hade pengar på sig, för garantin hade gått ut så den första (som posten slarvade bort) fick de lov att betala för. Nu får vi bara hoppas att norska tullen inte lusläser alllt utan sväljer detta. Till och med vår norke kund reagerade över detta....för det är ju deras tull som försvårar handel utan för deras gränser. Så är det tydligen när man inte är med i EU.

Jag tog lite bilder igår med lånekameran. Inga fantastiska bilder men håll till godo och på onsdag har jag min kamera med :)


Ha en skön måndag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Karlskrona-Taif 0-2

Hockeyblogg
Ja, då har man varit i Telenor arena för första gången. Gott med en seger till. Jag slapp äta upp min kaxighet, men det känns som man får lov att vara lite kaxig som Taif supporter, fast man får inte glömma bort att vara ödmjuk ;o) Karlskrona bjöd på motstånd speciellt i tredje. Då Taif, istället för att lägga i en högre växel, la sig på försvar. Jag var j*vligt rädd att vi skulle torska på det men de gjorde det bra och unge herr Tisell fick hålla nollan.

Karlskrona tog ut målvakten i slut minuterna men inte ens det hjälpte utan Jacobsson fick sätta 2-0 i öppen kasse.

 

 

Det finns flera spelare som inte vinner några priser som bäste spelare elller gör en massa mål MEN jag tycker de gör en hel massa jobb i det tysta och är väld att uppmärksammas.

 

 


Olof Einarsson är en av dem. Han gjorde sitt bästa i varje byte.

Man skiver mycket om Davidson, Laudius, Hillding, Tisell och Forsander kommer det nog att skrivas mer om. Inte att förringa deras insatser. Men hockey är en lagssport och det finns så många spelare i Tingsryd som är grymt duktiga och sliter stenhårt för att målvakten ska kunna hålla en nolla och för att bereda väg för målskyttar. Det är det som är styrkan i Tingsryds AIF, tycker jag. Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk.

Pratade lite i pausen med min KHK-vän. Efter första perioden var han mycket imponerad på Tingsryds spel. In för den tredje perioden ville vi inte riktigt önska varandra lycka till men han önskade oss lycka till i Allsvenskan. När man läser runt på nätet så kan man utläsa från flera motståndar supportrar att de tänker likadant. Taif bör gå upp MEN det är nu ödmjukheten kommer in i bilden. I hockey kan allt hända. När det väl gäller, kan skador sätta käppar i hjulen, nerverna kan spöka eftersom vi idag är så överlägsna så kommer pressen stor på laget. Nää, vägen upp är lång att vandra och det är INTE säkert att det kommer att bli det bästa laget som får den åtråvärda platsen. Så sakta i backarna, njut av det som är just nu, så får vi hoppas och se hur lång det räcker.


 

Det blir mycket hockey denna vecka. Då vi tar emot Halmstad på onsdag och Mörrum på söndag.

 

Ha en bra vecka / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Då var det hockey söndag igen :)

Hockeyblogg
Telenor arena skall besökas. Jag har aldrig varit i den arenan så det ska bli skoj. Daniel var ner dit förra året när han gjorde sin första resa med supporterbussen. Jag ska tala om att jag var lite nervös. Ja, inte för att han inte skulle fixa det utan mer för att han skulle känna sig vilsen och lite utanför. Alla känner ju alla på bussen eller så åker man tillsammans med någon man känner. Ja, ni vet den känslan man kan ha när man kommer in i tex. en matsal ensam och inte riktigt vet var man ska sätta sig. Jag fick fel i mina farhågor och Daniel hade haft skita skoj. Jag ska åka fler gånger, sa han när han kom hem. Ja, Gröna brigaden tog väl hand om honom och fick honom med i gemenskapen ;o)

Gunnar ska också med idag. Det blev inget golfspel av och då ville han följa med. Han hade tur att det fanns biljetter kvar. Känns lite konstigt inför matchen. Vi ska möta Karlskrona...vilket lag som helt i serien...varken bättre eller sämre än något annat lag MEN jag vill inte att förlusten kommer idag, sorry Helge ;o) Helge är väl i och för sig den enda anledningen till att jag skulle glädjas över en KHK vinst MEN han kan glädja sig åt andra vinster som KHK gör. Jag var lite kaxig mot Helge i senaste mailet...hoppas jag slipper äta upp det...haha.

Jag har inte min egen kamera med till Karlskrona :( Lånekameran hoppas jag ska funka. Minneskortet som sitter i är av modell mindre får plats med typ 20 bilder i RAW format funderar om jag ska ta datorn med så att jag kan ladda över i periodvilan eller så får jag välja att ta i små format för det är ju lite knoligt att släpa på datorn :/

Nu ska jag fixa kyckligsallad som vi ska käka ikväll när vi kommer hem från hockeyn.

Ha en bra söndag / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Maktlöshet

Tyck och tänk
Ja, det kände jag i går kväll. Att se att en ung människa tappat fotfästet och må piss och veta att man inte kan göra ett dugg. Hans dåliga mående bottnar i ett drogberoende. Så länge han inte själv inser det så kan ingen hjälpa honom. Jag tror ändå han innerst inne förstår det men vägen till ett drogfritt liv är tuff. Det är inte bara att sluta och sen leva på som man gjorde innan. Det är att bryta upp, välja en annan väg, bryta helt med sitt tidigare liv och de flesta av ens kamrater. Hitta nya vänner, nya saker intresssen som ger en samma glädje och rus som drogerna gav i börja, innan de tog över ens liv.

Maktlöshets känslan kommer av att man står jämte och ser på. Veckor blir till månader, månader blir till år och vägen tillbaka blir bara längre och längre. Hur länge orkar han. Kommer han att komma till insikt och finns då orken kvar att ta sig tillbaka. Vi är många runt honom som älskar honom och kommer att göra allt för att hjälpa honom den dagen han ber om hjälp. Nu kan vi inget göra mer än tala om att vi finns här för honom.

Önskar jag kunde göra mer för honom / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Saknar min kamera..

Hockeyblogg
....ja, jag vet att den inte bara är min. Fredrik och jag fick den i julklapp förra året och trots att det gått snart ett år så är det första gången det krockat. Fredde skulle dra ner till Trelleborg och fira flickvännens födelsedag och ville givetvis ha kameran med. Jag har ju fått haft en varje gång jag velat haft den så givetvis ska det gälla även för honom...fast jag saknar den ändå :/  Nu har jag visserligen lånat hem jobbetskamera över helgen. En Canon EOS 400D. Likvärdig min egen men med ett betydligt sämre objektiv.

Hade ändå rätt roligt idag när jag såg att jag fick sällskap av SMP:s fotograf vid sargen. Hon har stått jämte mig flera gånger på den sida där vi brukar sitta men aldrig att hon kommit över på MIN sida i sista perioden ;o) Jag kan ju allafall skryta med att jag hittade platsen först *asg*

Matchen då...ja den går ju inte till historien som den bäst spelade matchen som genomförts. Första perioden var katastrof. Kunde, som Taif-supporter, inte annat än skrattta åt eländet. Däremot tror jag att de dit resta Gislaveds supportrarna skådade sitt lags bästa period denna säsong. Till och med den lilla klacken vann klackmatchen i först perioden.

Andra perioden började Taif med bra fart under skridskorna i si så där 10 minuter, sen föll de in i samma usla lunk igen. Det var ju inte så att man var orolig att det skulle bli förlust för man vet ju att de lägger in en högre växel i tredje och då hänger inte de andra lagen med. 5-0 i sista perioden och det är ju inte första gången ketchupeffekten träder i kraft :)

Inga bilder kommer jag att bjuda på från denna match. Ledsen för det :( Ska försöka bättra mig till på söndag. Skit också, halva nöjet med matcherna är ju fotograferandet :/

Förresten så gjorde klacken en fin sak idag. De sjöng "ja må han leva" för en kille som har nr: 13 på tröjan. Han kom ut på isen efter matchen och visade klacken sin uppskattning. Han fick dessutom göra ett mål i kvällens match, fredag den 13:de. Vilken Taifare kan efter idag påstå att fredag den 13:e är en olycksdag? :)

Ha en fortsatt trevlig kväll / Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Fick ett brev...

Allmänt dravel
....ja, ni vet ett sådant som kommer i kuvert med gula postbilen. Gött att få annat än räkningar :) När jag öppnade fick jag mig ett gott skratt som sedan förgyllde hela min dag.....Han är rolig han, min KHK-vän :D

 

Det lilla klistermärket tyckte han skulle passa min lilla trampebil. "Sätt på det lilla värdefulla märket så åker du både säkert och trevligt på vägarna söder om Lessebo" Hmm, det ligger kanske något i det han skriver??? Jag föreslog för Daniel att jag skulle sätta märket på bilen. Han hotade då grav allvarligt att han skulle elda upp bilen *asg* jag eller rättare sagt bilen är nog säkrare ifall jag låter bli ;o)

 

Följer just nu Taif på everysport 2-2 till Tingsryd samtidigt som jag sitter och jobbar lite. Har inte riktigt hunnit bli färdig med en sammanställning som jag ska ha till ett möte i morgon. Skönt att man kan ta med sig arbetet hem så att man slipper sitta kvar där alldeles ensam.

 

Nu ringer lillebrorsan...nu blir jag fast i telefon ett par timmar;)

 

Ha en go lillelördag / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Fototriss

Fototriss
Veckans fototriss var "Porträtt" min favorit ;) Funderade länge innan jag bestämde mig. Jag ville ha ett tema i porträtten inte bara vackra ansikten. Valde temat "hockey" och vill med dess bilder förmedla glädje, sorg och gemenskapen som man finner inom hockeyn.

 

Glädjen över att vända och vinna.....

 

 

Sorgen över förlusten.......

 

 

Gemenskapen oavsett ålder.....

 

Glädjen, sorgen delas i gemenskapen. Glädjen växer, sorgen minskar och gemenskapen blir starkare :)

 

Detta var mitt bidrag till fototriss / porträtt

 

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Bulb funktionen

Allmänt dravel
Nu har jag har jag hittat bulbfunktionen på kameran. Man var tvungen att ha kameran inställd på M (manuell inställning). För att kunna fotografera krävs, som Jerry skrev, en fjärrutlösare. Så i förmiddags for vi in till Växjö för att inhandla en sådan och i kväll blev det långpromenad med Tilda. Först tog vi den vanliga rundan och sen gick vi bort till kyrkogården. Den är så fin så här års med alla tända lycktorna.

I dag har det inte blivit någon porträttfotografering. Ägnat dagen åt städning...hmmm, hur kul är det på en skala fast nödnändigt och efteråt känner man sig rätt nöjd ändå ;) I morgon däremot har grabbarna lovat att komma hem så vi får fotografera dem. Jag har lite funderingar kring var och hur jag vill ha dem. Hoppas det blir så bra som jag tänker mig.

Kvällen kommer spenderas framför soffan. Kollar just nu (med ett öga) och lyssnar till körslaget. Hoppas lite på Pontare eller Olas herrkör :)

 

Ha en go lördagskväll / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

I dag lånade jag hem den STORA blixten...

Allmänt dravel...för i helgen hade jag tänkt fotografera grabbarna. Daniel har visserligen deklarerat att han vägrar ställa upp. De enda bilderna jag har på honom är när han står i klacken. Får zooma in honom i närbild nästa match. Syftet är givet vis att julen börjar närma sig och det hade varit skoj att ge mormor och morfar bilder på grabbarna som jag tagit.

Idag fick Marie och Fredrik stå modeller. Jag måste ju träna :) Fast jag tror inte de har något emot det hela för den delen heller. Vi tog lite olika bilder i trappan upp till övervåningen.

 

Marie var den jag terroriserade mest med kameran, medans Fredde ställde in blixten :)

 

 

 

Tilda ville också vara med på ett hörn. De sitter ju på hennes favoritplats. Här ser det ut som att hon försöker käka upp Marie men det är godiset i handen hon försöker komma åt ;o)

 

 

 

Jag tycker om att fotografera människor gärna när de själva minns anar det. Samtidigt som det är roligt med planerad porträtt fotografering då man får försöka locka fram det man vill ha. Endel är naturbegåvningar och blir bra hur man är tar bilderna. Andra får man jobba mer med för att få dem att slappna av framför kameran.

 

I helgen har vi inte bokat in någonting. Hockey är det inte förens på onsdag då TAIF möter Olofström bort. Vi får se ifall vi tar oss dit. Fars dag på söndag så det blir allt att baka en liten tårta då :)

 

Ha en go fredagskväll / Eva-Lena

 

 

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Scott Kelby....

Allmänt dravel
...är min nye idol. Har en bok som jag varmt rekommenderar till alla fotointresserade. Här skriver han på ett enkelt och humoristiskt sätt om digitalfotografering.

 

Boken har lärt mig enormt mycket önskar att jag köpt den för länge sen. Det finns fler böcker som han har skrivit som blivit översatta till svenska. Tur att det är jul snart för två av böckerna står på min önske lista.

 

 

I dag har jag haft kameran med när vi tog kvällspromenaden med Tilda. Jag har aldrig fotograferat i mörker förut och ville testa på det. 3-ben stativet fick följa med ett måste när man kör med så lång slutartid. Det är helt omöjligt att hålla kameran still så länge och minsta man rör så blir det oskärpa.

 


Det var inte enkelt att fotografera i mörker. Provade mig fram med olika inställningar. Kul tyckte jag att det var. Gunnar tyckte det var mindre roligt för det började regna rätt friskt men jag var så inne i det så jag märkte knappt av det :)

Grannens bil är rätt läcker tog en bild i mörkret på bakluckan.

 

Jag lekte lite med bilden i photoshop och fick till denna bild.

 

 

Jag ställde stativet utmed 25:an och fotograferade med en väldigt låg slutar tid. I denna bild var den öppen i 10 sek.

 

 

 

Jag hade lite roligt åt alla bilister, för av någon underlig anledning släppte de på gasen och bromsade in när de så mig med kameran :)

Ha en go torsdags kväll en mycket behagligare kväll för i morgon är det fredag igen!

/ Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Allmänt dravel :)

Allmänt dravel
Det där med att ha ett annorlunda namn är inte endast av ondo. Man är ju lätt att hitta även för personer man inte har något emot att göra bekantskap med. I dag har jag fått ett samtal från en person som är villig att betala för att få bilder jag tagit. Snäll som jag är var så erbjöd jag mig att maila över bilder utan att ta något för det. Men däremot började jag fundera lite. Jag kanske kan tjäna lite på min fotografering. Ja, inte så jag funderar över att livnära mig på det. Det finns alldeles för många duktigare fotografer MEN det är så mycket utrustning jag skulle vilja ha. Ett nytt objektiv har jag högst på önskelistan. Canon EF 70-200 f 2,8 med bildstabilisator.

Ligger i en prisklass som är alldeles för stor för min plånbok.

 

Tänk ifall jag kunde sälja så pass av mina bilder så att det kunde finansiera inköp av utrustning. Funderade faktiskt lite på hockeybilder från borta matcher. Det är ju sällan SMP har fotograf på plats...hmmm, undrar ifall de kan tänka sig köpa en bild som jag tagit på någon av de bortamatcher som jag åker på. Kostar ju inte att fråga??!!

 

Sen jag upptäckte fördelarna i att fotografera i RAW format så har jag ägnat många timmar åt fotografering och redigering. Fredrik och Marie fick sitta modeller. Vilket jag inte tror att de hade så mycker emot. Däremot kunde de ju inte låta bli att pussas lite allt emellan åt. Struntade jag i utan fortsatte fotografera ;o) Sen satte jag mig och redigerade. Bilden blev så fin, tycker jag, så jag väljer att dela med mig av den (och ja, de har inget emot det :)

 

 

Hade bilden varit tecknad så påminner den om omslaget till "Starlett"....om ni kommer ihåg den lilla pocket boken som var såååå romantisk. Man läste det som 13 åring. Vilket man vägrade erkänna för den var ju för småtjejer. Man köpte den på kiosker där man visste att man inte skulle träffa någon man kände. Hmm, visst fanns det killar i den åldern som också smög med tidningsköp men då handlade det kanske mer om "Fibban"  ;o) Vi tjejer var nog lite mer romantiska. Tror faktiskt att det sitter i som vuxen också, för finns det någon tjej som inte tycker om "Pretty women" med Richard Gere :)

 

På jobbet blev vi klara med månadsbokslutet. Skönt det, och även fast du säkert har svårt att tro det Anne, så stämde siffrorna denna gång också *asg* Nu blir det att ta tag i den översvämmade mailboxen. Det har varit svårt att inte bry sig om den under ett par dagar. Visst de mest akuta har man ju visserligen fått åtgärda men annars får det vänta till imorgon. Hoppas det är lugnt på telefonen så man hinner få undan lite. Det känns som att marknaden nått botten i denna låg konjuktur och det börjar ljusna sakta....höll på att skriva "men säkert" men det hade varit att utmana ödet. Osäkert är det än och kommer nog att vara så ett tag. Många har drabbats och går idag arbetslösa. Vilket är den tragedi för enskilda men de företag som överlever denna lågkonjuktur kommer att gå stärkta ur den.

 

Nu ska jag ta och få lite nytta gjort också....ja, jag gör det ibland :)

Ha en bra kväll / Eva-Lena

 

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Arma människa.

Tyck och tänk
Tänk vad konstiga saker folk kan lägga sin kraft på. Finns en heldel lustiga människor i vår lilla värld. Jag har haft förmågan att reta upp någon så till den milda grad att han måste blogga om det.

Här kommer hans eminenta blogg. Vill inte länka för jag vill helst inte att karln ska hitta in här.

Peter # Inte den skarpaste kniven... II
26 oktober 2009, kl 18:21 Skrivet av Peter

När Eva-Lena klev in på Elgiganten idag – Ni vet hon med den begagnade hårddisken. - tror ni att hon sa ”Hej, jag är Eva-Lena som var med i Aftonbladet igår”? Samtidigt som hon misstänksamt tittade sig omkring, undrandes varför personalen inte stor snyggt uppställda i två led och bugade när hon seglade in. Tror ni att hon blev besviken när killen sa ”Vem?”.

Fast det vore roligare om Elgigantens markandschef hade ringt och förvarnat, så att hon fick lite av det mottagande som hon, som den celebritet hon nu anser sig vara, tycker att hon kan förvänta sig. För om så är fallet så försöker hon förmodligen, stärkt av förmiddagens framgång, gå förbi kön till Spy Bar i kväll, dragandes samma replik. Där kommer hon garanterat få ett ”Vem?” i ansiktet, tillsammans med en riktigt nedlåtande blick.

Jag undrar vad det kommer att göra med hennes nyvunna självkänsla? Kommer vi månne få se Eva-Lena i nästa Robinson?

Är han inte lite skojig? Snacka om att missat poängen i artikeln och han snackar om "inte den skarpaste kniven i lådan" Ja, han har nog rätt i det. Jag är inte den skarpaste men tydligen inte den slöaste heller *asg*

Läste även en annan blogg som fick mig att dra på smilbanden, för ingen kan väl ta honom på fullaste allvar längre. Han vet såååå mycket som han skulle vilja blogga om men han gör aldrig verklighet av sina hot/löften. Klart han inte gör det eftersom han inte har något som helst bevis för sina påståenden.

Ja, det är bara att konstatera att det är en konstig värld vi lever i.

En vän till mig skrev i FB : Tisdagkväll....kan någon skriva något bra om tisdagskvällar???? Jag funderade och funderade men kom inte på något :/ Näää, måndags och tisdags kvällar är urtrista. Alla andra kvällar har ett berättigande :)

Ha de / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

TAIF-Pantern

Hockeyblogg
Visst blev det hockey. Stackar Gunnar han fick allt masa sig med...kan ju inte åka ensam. Fast han var visserligen lika sugen som jag så han proppa i sig värktablett och så gav vi oss av. Pantern är inte dåliga och tog ledning med 1-0. Första perioden spelade inte Taif bra men det berodde nog på Pantern. De jagade, tror det heter forecheckar, när de hela tiden jagar så Taif inte får göra sina uppspel i lugn och ro. Utan slarvar iväg uppspelen eller fastnar helt i egen zon. Det kunde stått mer än 1-0 ifall vi inte haft en bra målvakt. Nu har vi TVÅ bra målvakter så vi har råd att spelar lite illa.

Även i andra perioden så spelade Pantern likadant men det störde inte Taif spelarna på samma sätt. 1-2 ledde Pantern med när jag i andra periodvilan ringde till Daniel. Han stannade hemma för att se fotbollen. Han är ett AIK fan och jag förstår att han hellre ville se den matchen för när kommer det ske igen att AIK är i guldstrid? ;o) Nu vann de och är svenska mästare och Daniel var överlycklig. Han var dock lite bekymrad över ställningen i Dackehallen. Ingen fara, sa jag. Pantern kommer inte att orka med sitt spel en tredjeperiod och Taif är ju starka in i det sista.

Gissa om jag fick rätt? Japp, proppen gick ur och Taif öste in mål. Pantern hängde inte med i och blev helt överkörda. 7-2 slutade matchen.

 

Ja, det var fantastiskt att se hur de bara ångar på. Laget består av vinnarskallar som Christopher From-Björk uttryckte det. Så sant så sant :) Nu är det uppehåll i 10 dager. Så fotomotiven får bytas ut mot annat. Jag tog alla bilder i RAW-format. Så några seriebilder bjuder jag inte på denna gång men många, enligt mig, bra bilder :) Jag är bara ledsen över att jag inte fick Matts mål på bild. Efter att han gjort målet skrinnade han så vackert mot mig men kamerans fokus hann inte med, j*vla skit. Men men, man kan inte få allt här i livet ;o) Här hittar ni fler bilder.

 

 

Ha en fortsatt skön söndagskväll. Här ska vi äte tårta nu och fira Daniels 20 års dag. Snacka om lycklig kille. AIK svenska mästare och TAIF mal sönder Pantrarna. Tänkte skriva käkar upp men jag ger mig tusan på att det kommer att skrivas på andra sidor :)

/Eva-Lena


Ingen har kommenterat än bli den första!