Kameran är med över allt ;o)

Allmänt dravel
På promenaden med Tilda är den givetvis med. Det är så gott nu när sommartiden trätt i kraft och det är ljusare om kvällarna. Då kan man fortfarande fotografera lite. Fick några fina bilder på Tilda och kompisarna.Vi kom fram till en liten tjärn. Tilda gick fram och drack lite vatten. Lyckades fånga en bild när hon slickar sig om läpparna ;o)

Tilda är en mellanstor hund i rasen. Hon är en liten blandeis 25 % schäffer och 75 % labbe. Jag ser henne som stor men hennes kompisar ät betydligt större ;o)

Jämfört med dessa två och grannhunden så är hon ju liten :o)Visserligen har hon ett par kompisar i samma storlek. Här får hon en kram av en av dem.Våren är verkligen här nu. Vinterkappan och kängorna har åkt in på förvaring. Visserligen hade jag en tjocktröja på mig i kväll men det känns verkligen att våren är på väg. Det är första våren i vårt nya hus. Lite skoj att se vad som kommer upp i rabatterna. Krokusar finns det lite här och var.Med detta vårtecken önskar jag er en bra avslutning på Mars månad. I morgon får ni inte tro ett ord av vad jag skriver ;o)

/ Eva-LenaLäs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Taif-Huddinge 5-4

Hockeyblogg
Jag fick huvudvärk under matchen för det var så jäkla spännande. Huddinge tog ledningen efter två minuter. Sen gick det fram och tillbaka. Under andra peridonen tyckte jag Huddinge spelade bättre. När Taif satte 2-1 kändes det inte rättvist men vem har påstått att hockey alltid är rättvist?? ;o) Innan andra perioden var slut kvitterade Huddinge till 2-2 och utgången blev väldig oviss.

I tredje perioden dröjde det tio minuter innan Taif gjorde 3-2. Glädjen hade dessvärre inte hunnit lagt sig innan Huddinge kvitterade till 3-3 och minuten efter till 3-4. FAN, vad det kändes eländigt!! När det var ca. 2 minuter tog Taif  "Time out", tog ut målvakten och gjorde mål!!!!!!!! Jag lyckades dessutom fånga målet med kameran. Se själva.Kämpar mål utan desslike ;o) Glädjen visste inga gränser. Nu tar vi detta var min tanke. Lundström höll på att avgöra på övertiden med ett friläge.Dessvärre satte han inte den men vad gör det när vi har division 1 bäste målvakt. Klart vi vinner på straffarna. Det har vi ju inte förlorat en ända gång denna säsong. Peter Johansson gjorde det han alltid gör, tar straffarna. Huddinge lyckades inte sätta en enda straff på honom.Första straffen, lagd av Weinstock, tog Johansson. Olof Svensson satte sin. Åman-Stigart kunde heller inte få in pucken för Johansson stod ivägen. Det som gör mig extra glad är att Tomas Lundström fick sätta den sista och avgörande straffen.Tror ni han missade?? Själklart inte!! Tack för det!! Helst hade jag sett att vi tog 3 pinnar med jag är glad att vi fick bonus poängen. Nu gäller det att Valbo eller Huddinge tar minst 2 poäng från örebro och att vi vinner mot Örebro hemma. Visserligen behöver vi kanske ta både Nybro och Asplöven borta. Fan, vad trist ifall avgörande match sker i Haparanda. Får då hoppas att Asplöven hjälper oss lite. Känns som att ingen håller på Örebro, förutom de själva. Undrar vad det beror på???

Ha en underbar kväll / Eva-Lena
Ps. fler bilder kommer på bilddagboken under morgondagen...

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Fotoutrustningen växer.

Allmänt dravel
Fredde hade lagt ut bilder i sin bilddagbok på det nya objektivet, precis som jag gjorde här ;o) Det resulterade att det ringde en kompis till honom som hade fått en väska med kamerautrustning av mor sin. Däri låg bland annat ett objektiv som han undrade ifall Fredde ville köpa. Ett Sigma 75-300. Vi bad honom komma över så vi fick prova ifall det passade. Vilket det gjorde. Så nu är vi ägare av totalt tre objektiv. Jag tyckte det Gunnar kom hem med var enormt... men se skillnaden.Sen kom jag på att vi har ett enbenstativ till vår vidoekamerna. Letade reda på den och den passade också. Den är så liten och nätt så den kan jag tänka mig att ta med på hockeyn i morgon. I dag när vi tog promenaden med Tilda så var kameran med och det gigantiska objektivet. Hmm, upptäckte rätt snart att den inte var så lätt att fotografera med. Den vägrade ta bilden ifall jag inte ställt slutartid och andra inställningar rätt. Det kommer jag att behöva träna på innan det blir bildtagning med den. Fick i allafall en del bilder som den godkände inställningarna på.Tog en bild rakt in i skogen dit vi skulle gå. Tyckte om bilden :) Sen tog jag flera bilder på Tilda. Dock var det bara en som blev bra.Tilda fick sig en liten kompis kram på hemvägen.Har lagt upp bilder från gårdagens match i bilddagboken. Nu ska jag surfa runt lite innan jag kryper till kojs.

Ha en go lördagskväll / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Är alldeles salig :o)

Hockeyblogg
Taif vann med 2-1 och plockade hem 3 pinnar. Valbo var definitivt inte så dåliga som jag trodde?? Jag såg ju visserligen matchen i Valbo på webben men då reagerade jag mest på att Taif inte spelade på topp. Valbo har ju inte tagit en poäng och jag trodde vi skulle vinna med stora siffror. Ack, vad jag bedrog mig. Riktigt glad att vi vann!!

Ännu gladare är jag för det nya objektivet. Vilka bilder trots stort avstånd. Jag brukar ta mellan 200-400 bilder från en match och cirka ett 30-tal är jag nöjd med. Ikväll tog jag 318 bilder och 300 är jag nöjd med. Undrar hur i jösse namn jag ska kunna välja ut bilderna i morgon till bilddagboken?? Här kommer ett litet axplock. I tredje perioden satt jag längst bak på sittplatserna. Rad 11, tack Kent för sittplatsen du gav mig :o) Jag zoomade in klacken. Kolla!!!


Helt otroligt, hade inte varit möjligt med 18-55 objektivet. Ser ni Johanna i framkant :o) Hon sjöng nationalsången innan matchstart. Det gjorde hon mycket bra!! Nästa bild är på kvällens räddare. Utan honom hade vi åkt på stryk i dag.Jag som försökt fostra ungarna att det är fult att spotta ;o) Visst var det en häftig bild?? Nästa bild visar lite av lagets slutspelsmustascher. Taget efter 1-0 målet.Fler slutspelsmustascher kommer i bilddagboken under morgondagen. Då lite mer närbilder. Åhhh, vad jag gillar att fotografera!!  :o) Nu till kvällens sista bld. Varje gång jag hör att Claesson ska dömma får jag hjärtsnurp. Fattar inte riktigt varför????Nu fattar jag varför!!! Han sover och varje gång han vaknar blåser han i pipan. Inte undra på att man våndas när karl ska dömma!! ;o)

Med denna bild önskar jag er alla en god natt / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Nytt objektiv ;o)

Allmänt dravel
I dag när gubben min kom hem sa han att han köpt en liten present till mig. Fyller jag år, eller??? Nä, det gjorde jag för inte så länge sedan?? Han ville bara vara snäll OCH gud va snäll han är!! På kartongen fattade jag först inte vad det var. Sen fattade jag...ett zoomobjekt!! 55-200 med inbyggd macro. Jag har verkligen velat ha ett, speciellt för hockeyfotograferingen. Nu är det inte många matcher kvar och jag har tänkt att jag ska spara till nästa säsong och så kommer älskade gubben hem med ett. ÄR han inte gooo ;o)


Det dumma är bara att zoomar jag för mycket finns risken för att det blir skakigt och stativ förordas. Inga problem i och för sig, för det har vi redan ett. Men hur tattigt kommer det inte att kännas att släpa med sig ett stativ och fälla upp på hockeyn *asg* Jag börjar nog på fredag utan stativ och skulle det bli kassa bilder...ja då släpar jag med mig stativet på söndag ;o)Tycker ni bilderna på objektet är bra? Fredrik och jag har nämligen gjort en liten hemma studio med tips och hjälp från Carlbom Fredde har fotograferat flera saker i "studion" bland annat bilderna på objektivet :o)

Nu ska jag kika runt lite på icke hockeyrelaterade bloggar också. Känner att jag försummat mina bloggvänner.

Ha en go torsdagskväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Onsdag och halva veckan gjord.

Allmänt dravel
På jobbet håller vi på att förbereda årsbokslutet. Vi har brutet räkenskapsår, så 31 Mars är det nyårsafton. Undrar ifall det blir fest ;o) På onsdag nästa vecka kommer vår ordinarie mammalediga ekonomiassistent in och hjälper till. Åhh, vad jag är glad för detta. Jag har ju inte varit ekonomiassistent så länge och jag tycker det är ett jäkla sjå med bara ett månadsbokslut!!

Nu har jag bokat biljetter till de tre återstående hemma matchern. Har lagt ut lite fler bilder som jag tog från Huddingeresan på bilddagboken. Jag tycker det är så himla kul att fotografera spelet. Det är svårt att få bilderna skarpa men det är skoj när man lyckas med en och annan bild.

Ha en skön kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Vi vann...

Hockeyblogg
..trots att vi inte spela på topp. Hmm, känner igen detta :/ Starkt jobbat av grabbarna, att ligga under med 2-0 och vinna med 2-4. Dessutom förlorade Örebro mot Asplöven i sudden, kan det bli bättre?? Nu är halva kvalserien spelad och det ser definitivt inte kört ut :o) Ser fram emot matchen på fredag, då Valbo gästar oss.

Nä, nu ska jag redigera fler bilder!

Önskar ännu en gång en trevlig kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Valbo-Tingsryd

Hockeyblogg
Tittar på LGsports sändning från matchen i Valbo. Köpte två sändninger för Daniel blev ju hoppetossig när vi inte fixade kopplingen till TV:n. Så nu sitter Daniel vid sin dator och jag på min ;o) En period spelad 0-0 i resultat. Tycker inte det är någon fartfyllt spel direkt. Zoomningen blir jag tokig på, blir ju rent av snurrig ;o)

Tänker inte lägga något från matchen från Huddinge här på sidan. Har valt att lägga den på Taifs officiella sida. Där alla supportrar hittar in och kan läsa :o) Så vill ni se hur resan var, gå då in och läs!!

Nu ska jag se på matchen och redigera bilder. För det blev mååånga bilder i Huddinge!! Kommer så småning om i bilddagboken.

2-0 till Valbo, j*vla skit!!

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Bytt klubba.....

Allmänt dravel


.....från hockeyklubb till golfklubban. I dag har jag spelat min första golfrunda. Vädret var kanon. Nästan 10 grader varmt när solen tittade fram och den var framme nästan hela dagen :o) Självklart var kameran med. Tur var väl det för jag pallade 11 hål och sen ägnade jag resten av rundan åt fotografering.Vattnet ser inte så nice ut. Att hitta bollen jag slog däri kändes lönlöst. Annars så spelade jag inte bort några bollar :o) Tog en bild rakt in i solen med slutartid 1/4000. Blev en rätt läcker bild tycker jag.Det finns eländiga ställen att hamna med bollen. Mia lyckades hamna mellan två stenar i skogen. Däremot klara hon att
ta sig ut med bravur :o)Vildsvinen hade gått hårt åt banan. På 13:de faireway hade de bökat upp stora ytor. Blir jobbigt att iordning ställa. Jag gick runt och runt och välte tillbaka tuvor. Ja, inte alla för då hade jag varit kvar där än ;o)Gunnar förbereder puttningen. Vid det här laget hade jag slutat spela. Inte för att det gick sååå dåligt. Jag hade många fina slag men jag lessna och ägnade mig åt fotografering istället.Vet inte riktigt varför jag var så glad på denna bild. Mia tyckte absolut att även jag skulle fångas på bild. I bakgrunden står Gunnar och förbereder ännu ett utslag.Ute på Emmaboda golfklubb härbärgerar många canadagäss. De har satt upp en hel massa låtsas uvar men vad hjälper det?? Nu kar de ju lärt sig att de inte är ett dugg farliga.På nians hål växer två helt enorma ekar. Därför är det inte helt enkelt at hamna till vänster för att göra inspelet. Gunnar lyckades givetvis att lägga sig där. Ni ser bollen i framkant. Han slog bollen rätt in i grenverket vid inspelet och förlorade därmed ett slag. Kan ju säga som så att han inte gillar träden lika mycket som fotografen ;o)


Det var en riktigt skön dag. Känner mig lite små trött nu. Inte så konstigt efter en promenad på ca. 1 mil. Nu ska jag fixa lite inför morgon dagen. Tänkte bre lite mackor och ha med mig på resan i morgon. Är ju urusel på att käka frukost och minns att jag sist blev hungrig efter ett par timmar i bussen.

Ha en fortsatt go lördagskväll / Eva-Lena


Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Jag är INTE riktigt klok.

Hockeyblogg
I dag när vi höll på att fixa fredags maten, grillat med pommes, så knackade det på dörren. Utanför stod Urban en Taif supporter som är bosatt i Lessebo.

-Det finns platser kvar på Börjes buss till Huddinge. Vill ni åka med?

Ropade upp till Daniel för att höra ifall han ville hänga med. Daniel åker ju allra helst med Brigadens buss men det blev ingen buss till Huddinge. Daniel tvekade för han var sååå trött på måndagen. Han berättade att jag till och med hotade med att Gunnar och jag skulle ta biljetterna till Nybromatchen ifall han inte klev upp och tog bussen till skolan ;o)

-Nä, jag skippar nog det, sa han.

Tyvärr blev det så att detta satte griller i huvudet på mig....tänk om, ifall att...man ändå skulle?? Kunde inte riktigt släppa detta utan satte igång att räkna ihop räkningarna för att se om det blev något över. Månaden såg riktigt bra ut och jag driftade mina funderingar för gubben. Ja, åk ni ifall ni vill. Daniel var ju inte sååå svår övertalad när jag sa att jag hade lust att åka upp. Så in på Taifsidan, där jag sett att Börje lagt ut sitt mobilnummer.

Så nu har jag bokat två platser till Huddinge på söndag ;o) 08.10 står vi på busshållplatsen och är hemma igen runt 24.00. Är jag riktigt klok?? Nääää, men det har jag aldrig påstått mig vara heller!!

Ha en go fredagskväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Varför har vi inte tänkt på det innan???

Allmänt dravel
I går var vi till läkaren igen. Daniel har haft en trasslig mage i många många år. För flera år sen var vi hos läkaren och det togs en del prover. De misstänkte att det kunde vara laktosintolerans. Vi blev förordade att prova oss fram. Visst det gjorde vi och han blev bättre ett tag. Senaste halvåret har han blivit mycket värre och vi sökte läkare igen. Denna gång togs det på mer allvar och en MASSA prover togs. Fick remiss in till Växjö och fick träffa en helt otroligt trvlig doktor. Han berättade att alla proverna var bra visade inga negativa saker. Han förklarade ingående alla prover, vad de betydde och vad det visade. Sen började en grundlig frågestund. Vi berättade då bland annat att Daniel åt Trileptal mot epilepsi. Det har vi berättat för alla läkare men ingen har direkt reagerat på det. Denna läkaren tog fram Fass boken.

VANLIG BIVERKNING: MAGKNIP OCH BESVÄR MED LÖS AVFÖRING.

Inte riktigt klokt. Här har grabben haft besvär i många många år och ingen har tänkt på att det eventuellt kunde vara hans epilepsimedicin!! Nu fick han fiber tillskott som skall hjälpa honom att gå en normal mage. Det finns bara ett prov kvar att analyseras innan det fastställs att han inte har något annat som ger honom detta problem.

Nästa gång ska vi ta upp detta med Epilepiläkaren. Daniel fick epilepsi anfall när han var liten typ 8-10 årsåldern. Sedan dess har han medicineras mot anfallen och varit helt anfallsfri. Då trodde läkaren att han fått en epilepsisort som man allmänt kallar för barnepilepsi. Det är en form som man förmodas växa ifrån. Det kanske är dags att trappa ner för att se ifall han eventuellt kan slippa ta den dagliga medicin.

I kväll är jag för trött, men jag känner att jag vill skriva lite om epilepsi. Eplepsi har så många myter och hysspyss runt sig, så jag tänker skriva en lite mer informativ blogg om detta ämne framöver.

Ha en skön kväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Taif gjorde...

Hockeyblogg
... vad de behövde. Inför en fullsatt Dackehall, 3400 personer, stal de tre poäng för Nybro. Smålandsderbyt blev precis så spännande som den ska vara!! Taif vann med 4-2 :o)

Nybro tog ledningen med 0-1 och jag blev riktigt orolig. När vi kvitterade igen blev jag något lugnad. Måste tillstå att Nybro är ett av de bättre lagen vi mött denna säsong och så Örebro såklart. Matcherna är helt annat än mötena av lagen i grund serien. Det är väl så det ska vara i ett kval ;o)

Orkar inte med något längre inlägg i kväll. Dessa hockeymatcher tar knäcken på mig ;o) Nu är det däremot två bortamatcher, så en får passa på att vila upp sig. Ifall jag nu inte drar i väg till Hudding på Söndag....nääää...skoja bara, det pallar jag inte. Jag får nöja mig med swehockey.

I dag vann i både på plan och läktaren. Gröna Brigaden levererade de oxå ;o)Med denna bild önskar jag er en god natt. Ber samtidigt mina, icke hockeyfrälsta vänner, om ursäkt för alla dessa hockeybloggar. Men jag lovar att efter den 9 April kommer jag tillbaka till jordelivet igen. Med förhoppningsvis ett Allsvensk lag tt heja på nästa säsong. Ni får ha tålamod till dess ;o)

Natti, natti /  Eva-lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Bildern raderade!!!

Hockeyblogg
Fredde skulle ut och fotografera solnedgången. Han la in bilderna på min dator, trodde han, sen tömde han kameran!! Inga bilder hade blivit sparade...som tur var så la jag in bilderna som var tagna fram till matchslutet på Gunnar dator som jag hade med mig på resan. Däremot losa jag alla bilderna jag tog på Dinners i Ödeshög, på vägen hem :o(

Jag har redigerat bilderna och lyckades exponera upp bilderna lite. Kvalitetn blir visserligen försämrad men en del bilder blev okey. Just nu håller de på att laddas ner i bilddagboken. Fredrik har lärt mig hur jag kan lägga ut alla bilderna samtidigt. Förut så la jag ut för bild och det tog en jäkla tid. Micke kom upp fly förbannad och undrade ifall jag laddade ner bilder. Ja, det gör jag. Fan!! Jag förlorade blablabla bara för det, sa han. Nää, han sa inte blablabla men han sa något jag inte begrep, mer än att det har något med CS att göra.

Nu verkar det vara klart. Ska kolla ifall det funkade..........FAN!!!!!!!!!!!! Var är bilderna??? Inte inlagda i allafall!!! Okey, under kvällen kommer de förhoppningsvis in!!

Ha en bra kväll. I morgon är det hockey igen :o)
/Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Gröna Brigadens resa till Örebro

Hockeyblogg
Ja, matchen igår finns det inte mycket att säga om. Örebro var det bättre laget och resultatet 3-1 var rättvist trots att det tar emot att säga det ;o) Det var närmre 4-1 till och med 5-1 än 3-2. Shit happens!! Man har blivit bortskämd med alla dess vinster Taif gjort, så det känns surt att förlora. Kvalserin kommer att bli tuffare, med bättre motstånd. Däremot är det INTE kört ännu. Alla lagen är jämna, okey förutom Asplöven som förlorade även mot Nybro med 8-0. Inget lag kommer att fixa hela kvalet utan någon förlust! En vinst, anser jag, krävs mot Nybro hemma på onsdag. Annars känns det rätt kört!! På jobbet tyckte de inte jag var riktigt klok som åkte upp till Örebor för att se Taif spela?? Gubben min här hemma var lika oförstående.

Nu ska jag berätta lite om en supporterresa till Örebro, utifrån min synvinkel ;o) Vet att flera som var med kommer in för att läsa vad jag skriver om resan. Fick förmaningar att inte skriva om vissa saker som sas och gjordes.....lugn grabbar .. jag kommer att ta hela resan från en helt annan vinkel ;o)

Vad är då min vinkel. Jo, det är väl från en "vanlig" supporter som valt att åka med ett gäng "gröna brigaden" supportrar. Vad är då skillnaden? Ja, den största skillnaden var nog att jag var och för blev nykter ;o) Nää, skämt åt sida. Jag känner ett visst avund och respekt för dessa personer. De har ETT gemensamt (vilket jag visserligen delar) kärleken till Taif om man nu kan känn kärlek till ett hockeylag?? Kärlek är kanske ett starkt ord men det finns ett engagemanget hos dessa killar och tjejer, som man önskar fanns över allt i vårt samhälle. Jag ska ta några exempel.

Fick reda på att bussresan gick på 12.000 kr. Med lite snabb huvudräkning begrep jag ju att avgiften, 200 för medlemmar och 250 för icke medlemmar, knappast räckte med 32 man (och kvinnor) på bussen. Jag frågade hur de finansierar resan? Ja, några personer lägger mer så att det täcker upp, fick jag till svar. Vet inte vilka dessa personer är men en stor eloge ska de ha!! Tycker det är helt otroligt av dem, kände mig nästan som en snyltare om bara betalade 500 för två!

Det var en blandning i åldrarna på bussen (tror nog jag var äldst ;o) Men det var inte dit jag ville komma. Åldrarna varierade från typ 16-35. Nu till det jag ville komma till. Snacket som visar på engagemanget! Jag frågade en hur länge de åkt med på supporterbussarna och svaret blev blandat. Säsongen 92-93....94-95...typ 10 år...och sen min Daniel som åkte med först denna säsongen. Han har åkt på de resor vi inte kunnat åka på. Till Tranås åkte han med bussen upp, trots att vi åkte upp. Hem däremot valde VI att han skulle åka med oss för att vi skulle slippa åka och hämta honom i Tingsryd ;o)

På hemresan diskuterades det lite om det här med att gå upp en division. -Jag har varit med om det innan och det är en j*vla känsla, sa en person. Samma person undrade typ vad en HV-supporter ser fram emot, ett till Sm-guld?? Visst det skulle väl sitta gott att få vinna ett SM-guld, men känslan av att vilja ha något som verkligen hägrar....Hoppas jag får vara med om det igen, sa denne herre. En annan person hade förhoppning om att det skulle ske innan han blev 30, tror inte han är 20 ännu. Här har ni ännu ett exempel på denna supporterkultur. De väntar och längtar och hoppet kommer alltid att finnas där ;o)

Där kom jag in lite på det där med kultur. Visst är det kultur!! Vad är skillnaden på de som träffas och läser poesi för varandra kontra de som följer ett hockeylag? Båda grupperna har en sak som sammanför dem. Gemenskapen till det skrivna ordet eller till det lag man följer i vått och torrt.

Det finns olika sorters supportrar:
De som går och ser på hockey när det går bra eller när de slipper betala för det.
De som håller tummarna och går så ofta de bara kan.
De som ALLTID finns där för att ge laget support. Det finns en som gett Taif denna support mer än någon annan. Har jag inte fel så blev detta den 66 matchen på raken ;o)

Jag kan väl säga att jag tillhör den grupp som går så ofta jag kan annars håller jag tummarna och följer laget på swehockey. Medlemmarna i "Gröna brigaden" är de som ALLITID finns där för laget, både i mot- och medgång.

Fick frågan ifall jag kunde tänka mig att låta Daniel åka på fler resor, nu när jag sett hur det går till. Svaret är givet, klart han får åka med. Vet att de (Jonte) har full koll på att alla är på bussen efter pisspauserna och ni ska vet att det blev många sådana. Är visserligen jag, som rökare, glad för :o) Jag vet också att de välkomnar honom som en i gänget.

Nu till det där med att "vanliga" supportrar åker med bussen. Jag kan nog säga direkt att det inte är något för barnfamiljer att åka med på. Är man däremot vuxen men en stor portion humor och en massa tålamod så lär det bli riktigt trevligt. De flesta kunde ha var mina söner (till åldern sett) men jag gillar att umgås med mina söner och därför har jag heller inget emot att umgås med deras jämnåriga. Sova på bussen är inte att räkna med. Jag lyckades ändå slumra till lite då och då på hemresan.

Bilderna jag tog från resan var ingen hit. Örebro har ett bra hockeylag, det kan jag inte ta ifrån dem. Däremot har de en ishall som är under all kritik och lyset måste vara från någon gång innan sekelskiftet....åå, nu var jag sarkastisk ;o) Det var i allafall så skumt så jag var tvungen att ha en lång slutartid vilket resulterade i suddiga hockeybilder. Får se ifall jag kan rädda någon. Däremot fick jag många bra bilder på supportrarna så jag kommer att tillägna gårdagens match till dem. Bilder kommer förhoppningsvis senare ikväll eller i morgon. Batteriet är helt dött nu så jag har satt det på laddning. En bild hann jag få in har lekt lite med den i PH ;o)Det fanns en person på bussen som fick mig att tänka på Otto (Kevin Kline). Ni vet i filmen "En fisk som heter Wanda" men John Cleese och Jamie Lee Curtis. När han småflinade så såg han precis ut som skurken Otto i filmen.
Med dessa bild önskar jag er gokväll / Eva-lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Örebro nästa...

Allmänt dravel
....ja, det är inte hundra klart ännu eftersom vi inte fått bokningen bekräftad ännu. Tror inte att det är något problem för bussen verkade inte vara fullbokad. Vet ni, Daniel var inte ett dugg emot att jag skulle åka med. Han tycke det till och med skulle bli roligt ;o)

Minns sist vi var på hockey i Örebro. Samma resultat vore väldigt skönt. Hur det gick sist kan ni läsa här. Det känns lite i maggropen av att möta Örebro. De är definitivt inte dåliga och ja, de har satt käppar i hjulen på oss förr. Vore så gott ifall vi kunde spöa dem igen.

Läste ett inlägg på ett forum och drog på munnen. Den är skriven av en Taifsupporter som inte har sina rötter i Sverige. Jag begrep inte ett dyft av vad han skrivit och log för det är inte första gången. Det finns olika sätt att le och skratta. Mitt leende var hjärtligt. Senare läste jag en blogg som gjorde att det leende jag tidigare haft byttes ut mot avsky. En person hade varit in och läst samma inlägg, lagt ut det i sin blogg, skrattat och bett om en översättning till svenska!!! Jag förstår inte det roliga?? Att göra sig rolig på andras bekostnad är något jag INTE gillar. Visst, förklaringen från denne herre är väl "ja men, jag sa det med en glimt i ögat" Jag tycker ändå det är lågt, fast klart jag kanske saknar humor??

Idag får jag agera chaufför hela kvällen. Fredriks flickvän ska ha fest och halva Lessebo och Hovmantorp (mellan ålder 16-18) ska tydligen dit. Två vänder har jag redan kört idag för att de skulle rigga iordning musikanläggningen. Sen kör jag en taxitur vid 19 och en vid ca. 21. Sen lär det väl bli ett par rundor till i natt när alla ska hem (suck) Blir nog till att sova upp till Örebro i morgon.

Det sket sig med att rapportera från alla kvalmatcher. Vaknade upp idag och kom på att jag har ett arbete att gå till också :o) Jag ska nog ändå ringa och prata med Stefan. Man kanske kan hitta på något roligt till Taifs sida nu under kvalet. Vad, kan man ju spåna lite om. Bilderna från gårdagens match ligger nu på bilddagboken.

Ha en go kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Vilken match!! :o)

Hockeyblogg
Första perioden stod kärringen mitt i klacken :o) Hade då först parkett på det nya introt, stavas det verkligen så? Skit samma, vackert var det!! Lägger en bild här, fler bilder kommer....ja ni vet var vid det här laget. Ska försöka att under morgon dagen rensa och redigera bland de 338 tagna bilderna.Först perioden började väldigt darrig och jag blev riktigt nervös. Hur skulle detta sluta?? 1-0 slutade första perioden efter halva prioden tyckte ja Tingsryd fick lite ordning på spelet :o) I första pausen sa jag till Daniel att jag handlar lite godis åt honom sen ställer jag mig vid sargen. Ville ju se lite av matchen också. Jag är ju kort i rocken och stod på tå större delen av första perioden och det kände jag i fötterna och ryggen :o( Ja, man är ju ingen ungdom längre ;o)

I andra perioden tog jag en hel massa kort vid sargen. Häftigt, lyckades att få kort på det enda målet. Varför ska TAIF snåla på målen i andra perioden då jag har bästa möjligheterna att ta bra bilder? Jäklas de med mig, mån tro?? ;o) Mot Nybro på Onsdag ska jag allt gå över till andra sidan, eller kanske inte, verkar vara bra för målgörandet att jag inte står med kameran och fotograferar.  Många sköna bilder blev det i alla fall. Trots bara ett mål så var spelet till 80 procent i Asplövens zon.

Tredje perioden la Tingsryd i den övre växeln och stackars reströtta Asplöven hängde inte alls med. Inom loppet av 5 minuter gjorde vi 4 mål. På jobbet har det väldigt roligt åt att jag säger "vi" om Tingsryd :o) Inte så att jag har något med målen att göra, men de ligger mig så varmt om hjärtat, så det blir "vi" av bara farten. Ja ja, tillbaka till matchen :o)

Trodde verkligen inte att Taif skulle köra över Asplöven med det var precis vad som hände. Tingsryd vann överlägset med siffrorna 8-0, helt j*klar otroligt. Skrattade hela vägen hem :o) Värsta är bara att nu är jag sååå sugen på att åka till Örebro på söndag, men kan bara konstatera att pengarna inte riktigt räcker till för det. Det som dock är viktigt är att Daniel får åka upp och se sina idoler spela!! Men vet ni vad som skulle varit häftigt!! Tänk om man finge chansen att dokumentera Taifs alla matcher i kvalserien. Göra en lite dokumentär om spelarnas resa enom kvalet upp i Allsvenskan ;o) Varvat med bilder, spelare- och tränarintervjuer osv. följa laget helt enkelt och lägga ut allt på tex. Taifs officiella hemsida, som idag är rätt så trist. Den har visserligen blivit bättre men allt kan bli ännu bättre. Ja ja, drömma lite kan man ju få göra ;o)

Här kommer avslutningsvis en liten bild på kund Åkesson :o)Med denna bild tackar jag för mig, natti natti / Eva-Lena


Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Remiss till Växjö.

Allmänt dravel
I kväll ringde de från lasarettet i Växjö. Daniel har ju varit hos läkaren med sin trassliga mage. Vi har väntat på provsvaren i över en vecka och har börjat undra varför vi inte hört något. Proven visade konstigheter, tyvärr var inte sköterskan så insatt. Hon läste ur läkarens remiss och kunde bara utläsa att det varken var gluten eller laktos däremot fanns det tveksamheter om matsmältningen. Svårigheter i nedbrytning av fetter och att det kunde ha något med bukspottsköteln att göra??? Men det går att medicineras mot, sa hon. Nästa Onsdag ska vi dit. När jag lagt på så hade jag hundra frågor. Medicinering, typ en penicillinkur eller konstant medicinering, som med epilepsimedicin?? Hur länge har han haft detta? Är det något han burit på länge?, eller är det temporärt? Kn det inte snart bli onsdag så man får lite svar!!

Har precis beställt biljetter till fredagsmatchen. Tyvärr har de höjt biljett priset igen. Under serien gav vi 345 för tre sittplatser under playoff höjdes det och kostade 455 okey, vi svalde även det. Nu skulle det kosta 535 kronor. Jag tycker det är helt okey för de som går någongång ibland, men räknade lite snabbt ut vad vi gett denna säsong :o( Vi har inte missat en enda hemma match. Ja, jag har missat 2 (sjukdom och arbete)och Gunnar 1 men Daniel har sett alla. Lägger man sedan till borta matcherna så blir det en halv förmögenhet man lagt. Jag klagar inte (jo lite :o) Måttet var rågat för gubben, han hänger inte med. Hans intresse är väl inte som Daniels och mitt. Visst han gillar att se på hockeyn men bortamatcherna har vi tjatat oss till :o) Daniel och jag valde budget varianten, ståplatser, 220 för oss. Daniel ska ju dessutom med supporterbussen på söndag till Örebro och anordnar de några fler resor så ska han få åka med, kosta vad det kosta vill. Ska vi se alla hemma matcher i kvalserien så har vi definitivt inte råd att ha tre sittplatser :o(  Jag missunnar definitivt inte klubben pengarna. Går vi upp så lär de behövas men för vår ekonomi så får det bli budget varianter, trist!! OM vi går upp, vad kommer en biljett då att kosta...f*n att pengar skall styra allt!!

Har förresten lagt ut bilderna från matchen i måndags på bilddagboken.

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

GRATTIS MIKAEL!!

Allmänt dravel
Idag fyller Mikael 18 år. Tänk att jag har sååå stora barn ;o)Känns som detta kort togs igår!!

Stort grattis önskar jag min Mikael på hans stora dag som han valt att fira med flickvännen istället för oss!!

/Eva-Lena

Nu måsta jag ringa och höra hur hans dag har varit  innan jag lägger mig ;o)
Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Referat ur min synvinkel ;o)

Hockeyblogg
Vilken härlig seger!! Tingsryd är klara för kvalserien. Vann över Nyköping med 8-2 och det vill inte säga lite det :o)

Första perioden var Taifs bästa perioden denna säsong anseer jag. Rivstartade med ett tempo som helt klart håller en allsvensk klass. Första målet satte Sebastian Ellerstad 33 sekunder in i matchen. Hann ju inte ens få upp kameran. Tempot som sen följde var av rasande fart. Det dröjde in 5.50 in i perioden innan Nyköping fick ett skott på mål. Första perioden var Taifs från start till mål. 3-0 blev resultatet.

Andra perioden var lite lugnare tempo men Taif dominerade ändå. Peter Johansson var även outstanding i målet, måste kännas väldigt tryggt för spelarna att ha honom i målet. Han gjorde ett ar riktigt fin plockar med handsken. Kommer inte riktigt ihåg ifall det var i första eller andra perioden. Skit samma, bra är han och visade det även ikväll :o) Synd bara att det inte blev fler mål i andra perioden för det är ju då jag har störst chans att få bra bilder. Nästa investering får bli ett riktigt zoom objektiv, typ 75-200. Börjar verkligen lära mig att fotografera i TV. Förresten hade Peter möjlighet att syssla med lite annat än vakta kassen också...mer om det i bilddagboken imorgon ;o) 1-1 blev det i andra perioden.

I tredje perioden blev det mål, mål ja mera mål och mål det ville vi ju se *asg* Ja, herre jisses!! Trodde taket i hallen skulle lyfta när 2.651 Taifare jublade...nää nu ljög jag :/  det kanske var ett 20-tal dit resta nyköpingssupportrar..och de jublade knappast :o(  Tror dessutom det rådde en viss förvirring i Nyköpingslaget. Vid två tillfällen var de allldeles för måååånga pelare på isen. Visserligen inte under spelets gång men alla ville tydligen komma in och spela. Tyckte nästan (bara nästan) lite synd om dem. 8-2 och slutspelat för denna säsong!

Nu ska jag krypa till kojs. Orkar inte ens korrektur läsa, så hittar ni felskrivningar så bjuder jag på det :o)

Ha en god natt. Själv kommer jag sova gott!! /Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Utifrån betraktarens ögon.

Tyck och tänk
Jag har spånat lite på det här med att en sak kan ses så olika beroende på betraktrens ögon. Att det är så, har jag väl sett innan, men i samband med Nyköpings playoffmatch mot Tingsryd så har jag läst flera matchreferat, sett ur olika synvinklar. Ur Nyköpings synvinkel, Tingsryds synvinkel och även från en som inget hellre vill än att Taif åker på stryk.

Det allra bästa referatet tordes vara från en oberoende, men var hittar man dem? Lokatidningarna?, nää även fast journalisten inte håller på något av lagen, så vet de vad läsarna vill läsa. Av en hängiven supporter? nää, jag vet med mig själv att jag är partisk. Jag ser det som är bra och vill inte se något annat, man tänker med hjärtat :o) Men han som vill se ens lags undergång då?, nää men snälla, han håller ju på alla lag man möter och skriver upp deras spel. Jag hittade ett referat som jag gillade bäst. Visserligen är han Taifare, men vad jag förstått, även har ett litet hjärta till Nyköping. Därför förringade han inte deras insatts.

Har svårt att kategorisera denna blogg. Hockeyblogg, visst jag drar paralleller till hockeyreferat MEN detta gäller ju vid andra tillfällen också. En händelse kan ju ses olika, utifrån betraktarens ögon. Personer ljuger inte i alla situationer utan ser saker från en annan vinkel. Är det då en lögn? Ja, kanske i andras ögon men det är sanning för betraktaren.

Drar en annan parallell. Jag kommer att kräva ersättning för mitt ärr från den misslyckade operationen.

Ur Patientförsäkringens synvinkel:

Det är ju inte så farligt.
Sitter ju på magen och hur många månader om året visar man magen.
Det syns ju inte så jätte mycket.
Finns ju de som har gjort kejsar snitt och de lipar ju inte.
Hon är nog lite för fåfäng.

Sett ur min synvinkel:

Varje gång jag duschar och tvättar magen så känner jag det.
Önskar att det kommit från ett kejsarsnitt då hade jag smekt det med ett leende på läpparna.
Känner hur tårarna kommer bara jag försöker att skriva hur det känns.
Jag far illa direkt när jag hör talas om att någon som sak opereras. Visst det har ju inte med själva ärret att göra men ärret gör att jag ALDRIG kommer glömma att läkare kan göra misstag.

Inget av ovan skrivna är lögner. Det är bara sett ur olika synvinklar. Tänk alla rättegångar som sker med vittnen. Det är inte alltid någon som ljuger utan orden kommer utifrån betraktaren. Sug på den ni :o)

Ha en fortsatt bra söndag / Eva-Lena
Ps. inlägget hamnar under "Tänk och tyck"

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Hemkommen!

Hockeyblogg
En lång dag men riktigt bra blev den. Trodde ett tag att det inte skulle bli någon match alls?? Förklarar om en stund, tar dagen från början.

Vid ankomsten till Nyköping åkte vi in till stan. Gick runt för att hitta ett trevligt ställe att äta på. När vi flanerade där stötte vi på Åkesson. De hade åkt upp redan igår så de hade lite fritt innan matchen. Det fick jag veta av Ellerstads mamma som åkt ner från Stockholm för att se sonen spela. En mycket sympatisk dam. Vi hittade en jätte mysig restaurang, Crazy Cow. Vi gick in och satte oss och tittade i menyn. Gunnar och jag fastnade direkt för dagen medans Daniel inte hittade något som föll i smak. Det slutade med att vi gick därifrån. Lite pinsamt, men det var ju allas dag och då ska Daniel inte behöva äta stektströmming, raggmunk eller isterband. Han ville helst ha pizza och jag VILLE inte ha pizza.

Vi satte oss i bilen och åkte bort till ishallen bara för att lokalisera den och förhoppningsvis hitta något mathak i närheten. Hallen hittade vi men ingen mat så vi for in till stan igen. DÅ såg vi något...en grekrestaurang..hittade en parkering precis runt hörnet och de hade både pizza och à la carte. Daniel tog en Hawaii och Gunnar och jag tog Mousaka med vitlöksbröd. Nu har man en sådan där go vitlökssmak i munnen :/ Men gott var det och alla blev nöjda :o)Vi var i god tid till hockeyn. När vi kom dit en timme innan matchstart så var det redan jätte köer. Det kom en dam som skrek ut att någon (klåpare) hade borrat ett hål i isen och skadat vattenledninen. Just nu tittar räddningstjänsten ifall matchen kan spelas i den gamla lilla hallen istället. Matchen skulle i såfall flyttas fram till 16.00. Mer information skulle komma. Långt senare meddelades (de smått irriterade besökarna) att matchen skulle bli av. Dessvärre tar inte den gamla hallen mer än 1800 personer. Sittplatserna ges först och främst till säsongsbiljetter. Det fanns lite ståplater kvar!!! Paniken började spridas bland åhörarna. Tänk om vi åkt hit i onödan sa vi till varandra??? Sen öppnades luckorna till biljettförsäljningen. Kohandeln började. Folk längst fram sprang bak till kompisarna och köpte biljetter åt dem men vi då??? Vi kände inga längre fram i kön!!

Efter ett tag kom en man fram till oss och sa att Taifarna kunde gå runt hörnet och köpa sina biljetter och fick sedan gå in från ett annat håll. Tack, Nyköping för detta!!! Tycker däremot synd om all den hemma publik som fick vända om och åka hem igen. Även klubben förlorade ju biljettintäkter vilket de väl behöver!! Ledsen för deras skull. Tycker även synd om borraren...snacka om skuldkänslor...

Första periodens resultat var inte rättvist. 1-0 till Nyköping trots bättre spel av Taif. De gjorde målet i numerärt överläge, spel 3 mot 5 men det var också det ända målet de fick, trots att de vid ytterligare två tillfällen i matchen fick samma överläge. Kan inte påstå att Taif spelade fult och tänker heller inte skylla på domaren. Det gillar jag inte att göra, bara på Claesson men det var inte han som dömde ;o)

Såg en mini Taifare idag som bara var för söt. Idag introducerades han i trummandets ädla konst. Tror nog han kommer att överta trummandet om si så där 15-20 år :o)Idag så exprimenterade jag med kameran. Gick ifrån alla förinställda knappar. Fotograferade i TV och fick därmed ställa in slutartiden. I TV kan man fotografera rörliga mål. Hela första perioden gick åt att hitta den rätta inställningen :o( Blev dö suddiga bilder men sen så fick jag till det. Fick många, mycket bra bilder. Ja faktiskt bättre än tidigare så jag är lite mallig. Frysta spelare...med bättre skärpa än tidigare fotografier...ändå ser man rörligheten. Lyckades dessutom med att fånga Lundströms fri läge som gav Taif slutresultatet 1-4 ;o)

Ja, nu möts lagen igen på måndag. Då Nyköping gästar Dackehallen. Hoppas det kommer mycket folk. Törs dock inte playoffseger ännu. Kommer tyvärr ihåg för tre år sen då Tingsryd slog Örebro borta i playoff och sen förlora bägge hemmamatcherna och åkte ut. Har lärt mig att ALDRIG ta ut något i förskott, speciellt inte när det gäller hockey. Hoppas däremot att jag på måndagkväll kan hurra lite här i bloggen :o) Apropå folk, så var det en hel del Taifare i Nyköping oxå.Fler bilder från matchen kommer under morgondagen i bilddagboken.

Ha en fortsatt bra lördagskväll / Eva-Lena

Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Usch, vilket väder.

Hockeyblogg
En halvtimme kvar till Nyköping och regnet öser ner. Hoppas på uppehåll då vi ska gå runt på stan innan matchen. Vi tänkte försöka hitta någon mysig restaurang. Daniel har somnat i baksätet med hörlurarna på högsta volym. Hur kan man somna då, egentligen? ;o)

Nu får ni alla hålla tummarna för att Taif vinner!! Blir så mycket roligare hemresa då :o)

Vi hörs / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ett år äldre...

Allmänt dravel
....känns si så där. Ähh skoja bara, känns precis igår när jag var ett år yngre :o) Fredrik har lekt väldigt mycket i photoshop. Han har lärt sig en massa saker. Han gjorde om bilden på sig själv, som jag tog på honom. Fotomodell blev det!! Len och fin hy och varken finnar eller leverprickar. Jag gav honom en bild av mig och bad honom leka med den. På två minuter fick han fram till en 20 år yngre morsa.Visst lite plastig men inte en rynka  och vita tänder :o)

Här har ni originalbilden.Usch, kände mig helt plötsligt väldigt gammal. Ända som är sig likt är glimten i ögat ;o)

Idag gjorde jag en dajmtårta. Tack, Martina för receptet.Fick också en blomma av gubben min :o)Av Mickes flickvän och mamma fick jag också en vacker blomma.Har inte träffat mamman ännu. Micke och Jennifer har inte varit ett par så jätte länge, men jag tror att Mickael är väldigt förtjust i denna tös. Vet ni varför jag tror det?? Jo, för det är nog den enda tjej som han inte gömt nere i sitt källar rum! De gjorde oss till och med sällskap vid middagsbordet. Verkar vara en trevlig tjej. Är glad för Mickes skull, det syns att han mår bra i hennes sällskap :o)

Bästa födelsedags presenten är i allafall att vi åker till Nyköping på hockey imorgon.

Ha en skön fredagskväll / Eva-Lena
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Känns dom evigheter...

Allmänt dravel
sen jag uppdatera. Ändå var det ju inte så länge sen :o)

Denna vecka har ägnats åt mitt första månadsbokslut, från början till slut. Är helt tom i skallen och undrar igen ifall jag är rätt man på rätt plats. Från och med i morgon så är jag ensam :o( Vill tro att jag fixar det men jag börjar tvivla på mig själv. Känner mig dessutom lite kluven. Ska fördela min tid mellan ekonomi och innesälj. Känner just nu att jag inte är den mest närvarande så säljbiten. Det är ju den biten jag gillar allra bäst. Älskar att ha kund kontakten och vill vara behjälplig men känner att skallen finns inne på ekonomiavdelningen. Hoppas att allt ger sig och jag finner ut ett arbetssätt som passar.

I dag var jag ändå stolt över mig själv. Jag sa NEJ. Ni som varit med ett tag vet att det är ett ord jag har så svårt att uttala :o) Jag vill ofta vara alla tilllags. Ber någon mig om något så självklart hjälper jag till. Idag fick jag frågan ifall jag ville fixa frallor till en som skulle ha kundbesök. Började med att säga att jag inte hade bil. Du kan låna firmabilen, fick jag till svar. Då sa jag DET!! Jag har alldeles för mycket att stå i så jag finner tyvärr ingen tid att hjälpa dig. Visst fick jag lite dåligt samvete men det gick snabbt över för jag vet att det finns andra som har mindre att göra och kan bistå med den hjälpen. Var det inte duktigt av mig ;o)

Nu är lottningen till playoff äntligen klart. Tänker inte förklara alla turerna här, för de som läser min blogg vet antingen om det eller så finns inte intresset av att veta. Tingsryd kommer i allafall att möta Nyköping. Så på lördag far Gunnar, jag och Daniel upp till Nyköping. Biljetter är dessutom bokade till första returmatchen hemma på måndag. SÅ SYRRAN NYKÖPING ÄR JU INTE PÅ LÅNGT BORT :o) Så ta Olle med dig, så ses vi på matchen. Du får chans att se lillsyrran "in action" och jag bjussar på kaffe i pausen ;o)

Ha en go lilllördag / Eva-Lena
Läs 10 kommentarer eller kommentera du också!

Stackars Daniel.

Allmänt dravel
I Torsdags var vi hos läkaren. En tid som vi beställt för länge sen för att han så ofta är kass i magen. Läkaren tog oss verkligen på allvar och tog totalt 8 rör blod för utredning. Gluten, laktos jag gud vet vad. Nu har dessutom varit förkyld hela helgen. I morgon får vi ringa vårdcentralen igen. Ögat har svullnat upp till oigenkännlighet och det rinner ur både ögon och näsa. Dessutom har han haft ont i magen. Tycker så jäkla synd om honom!!

 


Jag är ju ingen stjärnfotograf :/  Bilderna säger inte lik mycket som verkligheten. För det ser  mycket hemskare ut i verkligheten!!

Daniel sa: -Tänk om det blir samma läkare! Ja, då slipper han ju skicka hem ett brev om provsvaren. Han kan ju berätta det. När vi ändå är där!!

Just nu har Daniel hjälpt mig att få en sändning på matchen Piteå-Hudiksvall. Skäms nästan att säga att jag följer det hela ;o) Är man nörd så är man :o(

Ha en go måndagskväll /Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Fototriss!!

Fototriss
Så var det dags för veckans fototriss. Denna vecka handlar det om tre saker som börjar på F (Foto) eller T (Triss) Vilka kval jag hade. Funderade ut två saker på T och två saker på F. Anledningen till att det blev lite klurigare var att jag själv la till att det ska vara saker jag tycker om. På T kom jag på TAIF och Tilda men sen är det ju så att jag vill ha nytagna bilder och TAIF spelar inte nu på ett tag. För mig är det att fototriss ger mig uppslag på vad jag kan fotografera och då vill jag inte ta bilder ur arkivet..

Okej, nu till fotografierna. Första bilden är på Fredrik. Har tre söner som jag älskar över allt annat. Tur för mig att en av dem började på F :o)Det roliga med denna fototriss är att jag för första gången exprimenterat med TV och AV. Ställt in saker själv. Jag har ju en systemkamera men har tidigare bara använt mig av de förinställda valen. Men tack vare Carlboms fotoblogg så törs jag prova lite annat :o)

Andra bilden hade jag fulls sjå med att få till. Vet ni hur snabba finkar är?? Jag höll på i evigheter (kändes det som) innn jag fick dem på samma bild. Finkparet på bilden är de vi köpte igår så de är våra senaste familjemedlemmar :o)Den sista bilden i denna fototriss är något jag inte tackar nej till en varm sommar dag. Favoriten är visserligen en Sort gold eller en Lapin kulta men det går bra med en Falcon oxå :o)Detta var min fototriss denna vecka.

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena
Läs 11 kommentarer eller kommentera du också!