En sann Norge historia...

Allmänt dravel
....har utspelat sig på jobbet mitt ;o)

För att förstå det roliga i det hela bör jag kanske förklara leveransvillkoret som användes vid denna sändning. Godset har skickats FCA Lessebo, Incoterms 2000, vilket innebär att godset skickas på köparens fraktavtal och köparen står för risk och kostnad för transporten. Alltså vårt ansvar slutar när godset är hämtats, vad som sedan händer under transport är köparens ansvar.

Köparen, i detta fall ett stort fraktbolag i Norge. Den 19 Maj skickade vi godset och den 25, samma månad skrev kunden lite surt att de fått fakturan men inget gods. Mitt ansvar hade egentligen bara varit att ge dem fraktsedelsnumret eftersom godset skickats med deras eget bolag och FCA som jag nämnt ovan. Snäll som man är jagar jag fatt i ansvarig i Sverige och frågar var godset finns. Får till svar att det står på terminal i Oslo och skall under dagen gå ut till kund. Detta meddelar jag kunden. Trodde nu i min enfald att saken var löst...men se har man med fraktbolag att göra så kan man aldrig vara riktigt säker :/

I går fick jag ett surt mail från kunden där han begärde kreditering ifall godset inte var dem tillhanda inom någon dag. Service människa som jag är så mailade jag fraktbolagets anvsvarig i Sverige. Fick exakt samma svar. "Godset står på terminal i Oslo och går till kund idag" Nu kände jag mig inte så trevlig längre.

Jag svarade:

Vi skickade godset den 19 Maj. Den 25 Maj fick jag svar från Er att godset var på terminal i Oslo och skulle gå ut till kund. Varför levereras det inte ut till kund förens idag??????

Fick svar tillbaka efter ett par timmar:

Tyvärr har vi brustit i vår rutin och godset har blivit stående på terminalen i Oslo.

Jag vidarebifogade detta till kunden (samma fraktbolag i Norge som brustit i sin rutin ;o)  Dessutom skrev jag:

Hejsan

Se nedan mail.

Godset skickades från oss den 19 Maj, FCA Lessebo Incoterms 2000, således finner vi ingen anledning att kreditera er. Skulle ni mot förmodan ej få ert gods ber jag er att vända er till ert fraktbolag och kräva ersättning för förlorat gods.

Med vänliga hälsningar....osv...

Som vi garvade på jobbet. Kunden har själva brustit i rutinen *asg* och dessutom borde väl ett fraktbolag förstå innebörden i ett leveransvillkoren?? Jag har inte fått något svar från kunden ännu kanske han förstår sin fadäs. Nu vet jag att kunden alltid har rätt men i detta fall kunde jag inte låta bli att tillrättavisa honom lite ;o) Okey jag skäms lite...kanske handlar de aldrig av oss igen :(

Det var väl ändå en rätt söt liten Norge historia?

Här hemma har vårt bredband däckat, tack och lov för att man även har ett mobilt bredband att ta till. Hur skulle man överlevt annars *asg* Visserligen kommer väl Daniel och jag slåss om det men nu har jag ju fått suttit och skrivit lite så det är väl inte mer än rättvist att han får ta över en stund.

Ha en bra kväll, imorn är det fredag IGEN ;o)
/ Eva-lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 CW:

skriven

Jag skrattar gott åt eländet... skäms inet det var jättekul och du ordnade det finfint...

Visst är det konstigt så beroend eman bliur av nätet... helt sjukt alltså... kram kram

2 Martina

skriven

Tala om att bita sig i svansen:)

Härligt när ett fraktbolag har med sig själv att göra och får uppleva leverans-avvikelse - HA!Jag brukar köra med att "jag alltid har rätt" även om jag har fel!Ha att bra!