Vilken helg ;o)

Allmänt dravel
Mud Nationals i Anderstorp har stått på programmet. Jag som inte kan påstå att jag är något motorfreek har haft det jätte trevlig. Blev lite biten faktiskt ;o) Härligt gäng grabbar...för det är faktiskt mest grabbar som kör. En tjej var med och henne höll jag tummarna för. Hon, hennes man och barn är en riktig motorförar familj. Vädret kunde inte varit bättre solen sken och hett som helv... Detta var lite för varmt för övrig publik så rent publik mässigt så var det en katastrof men de som var där fick en underhållande helg.

Eftersom jag sattes som sekreterare på blev det inte taget några actionbilder. De får Fredrik bjuda på. Jag passade på att ta lite porträttbilder mellan heaten. Till en början var jag helt lost...tacka speakern får jag göra för att skriva in rätt vinnare. Men hallå det är inte på konstigt. De kör i lera och nummer skyltarna är så leriga när de kommer i mål så det är ju omöjligt att se, tacka vet jag hockey, där der man i allafall på numret på målgöraren ;o)
 
Jag börjar med att lägga upp lite av Fredriks bilder. Han njöt denna helg. Samtidigt som Mud Nationals kördes på Anderstorp så kördes det motorcykel tävling på stora banan. Fredrik, som lyckas få vänner var han än befinner sig, kom i samspråk med en äldre herre som frågade honom ifall han ville hänga med bort till dem och fotografera honom när han kör sin motorcykel. Fredde blev överlycklig. Han fick fotografera med en mäktigare kamera än vår, dessutom med ett 400mm objektiv. Gubben (i min egen ålder;o) berömde honom för de fina bilderna han tog och lovade att skicka över några. Han var dessutom en duktig fotograf själv och sa att han samtidigt skulle skriva ner lite tips till Fredde bla. hur man fotograferar i RAW-format och fotoredigering.


Fredik gick även runt bland motorcyklarna och fotograferade.

Här kommer hans actionbilder från "Mud Nationals"Bak på denna bilden så ser ni mig tillsammans med speakern. Jag står och håller i matchprotokollet. Ni ska inte tro att vi blev förskonade från stänk. Speciellt när de vände varvet och förarna kom nedkörandes i denna vattenpöl.

Jag tyckte det var skoj med lite porträttbilder på dessa män som fick bli småpojkar igen över en helg. Inga förmanande mammor, utan det var helt okey att skita ner sig ;o)Denna gosse hade kommit ända från danmark för att leka. Han slog våra svenska gossar i singelklassen.

Här har ni speakern. Han och jag tampades tillsammans med att kolla i vilken ordning förarna kom i mål. Det var inte det lättaste med tanke på att nummerskyltarna var dränkta i leva.Här har ni min lillebror. Det var skojigt att träffa honom. Hans hund var också med. Bob, den stora lufsen charmade alla. Han lullade runt mycket hemtamt bland förare och publik.Det var en riktigt varm dag och han var i stort behov att svalka av sig. Mellan två heat passade han på att gå ner i pölen som hade blivit ett riktig lervälling efter alla åkarna.Fredrik blev också fotograf åt "Monster Energi" som var med och sponrade. Han fick både T-shirt, nyckelband, CD-skiva och en jäkla massa annat. Dessutom fick han latja med deras hojar. Den lille fyrhjulingen lärde han sig bemästa på bakhjulen.


Innan vi skulle åka hem fick han prova den STORA maskinen. Där var det inget bakhjulsåkande. En 1000 kubikare med turbomotor, så det gällde att vara varsam med gasreglaget ;o)Deras Hummer blev dock hans ögonsten.Ja, som sagt det var en trevlig helg, speciellt för Fredrik ;o) men även jag fann ett nöje i det och skulle kunna besöka fler MUD-tävlingar.

En arbetsvecka kvar innan semestern ;o)
Ha en go dag / Eva-Lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Vattenlek

Allmänt dravel
I dag när vi var på promenad med Tilda lekte jag lite med kameran och vatten. När jag kom hem redigerade jag lite och fick ihop två bilder som jag gillade.Gunnar fick bistå med att kasta stenar i vattnet medans jag var beredd med kameran;o)Denna vattenkaskad orsakade Tilda när hon slog med tassen i vattnet.

Tilda var faktiskt i och badade idag. Hon har dessvärre glömt att hon kan simma. Hon gick i så långt att hon nådde till botten.Här ser hon lite orolig ut spanar efter matte. Det är ju gott att veta att hon är nära ;o)I går ringde lillebrorsan. Han ville ha oss till Anderstorp i helgen. Han anordnar Mudnationals vid Anderstorps motorbana. Han var kort om folk och behövde vår hjälp. Klart man ställer upp när lillebror kallar ;o)Nu undrar kanske en del vad detta är för något? I USA är detta väldigt stort, man åker ATV (fyrhjuling) på en anlagd bana men en massa vatten (gegga) Halva cykeln är nere i lerpölarna. Jag ska nog inte vara klädd i vitt den dagen. Fredde blev eld och lågor över detta. Han såg ett youtube klipp och där fanns en fotograf innanför avspärrningarna i en gulväst. En sån kan jag be Ted om. Tänk vilka jäkla bilder jag kan ta, sa han. Tilläggas ska väl att han älskar att fotografera fordon ;o) Daniel är ju vår lille grubblare, som vanligt ville han ha lite betänke tid, liksom vänja sig vid tanken att åka med. Micke är i Lammhult hos Jennifer. Hon jobbar i helgen så han kan tänka sig att hänga på. Vore skoj ifall man fick med alla grabbarna. Ska bli roligt att träffa brorsan. Lillgrabben ska givetvis med. Eddie är lika tokig som pappa vad gäller motorfordon i synnerhet fyrhjulingar.

Ha en go kväll...7 arbetsdagar innan semester ;o)
/ Eva-LenaLäs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Måndag och 9 arbetsdagar kvar till semester ;o)

Allmänt dravel
I dag upptäckte jag att min yngsta son börjar bli vuxen. Han for in här som ett jehu och hämtade badbyxor och handduk. Vi ska bada hörde jag honom vråla innan de drog iväg på mopederna. 10 minuter senare kom han hem med torra badbyxor och oanvänd handduk...ähhh, vi bangade, det var för kallt. Ja, då insåg jag att han inte längre är ett barn ;o)

Jag har varit runt i Edinburgh, via webben, och sett att de spelar en consert på Edinburgh Castle, på lördagen, när vi är där.Gubben min visste direkt vilka de var, "Crosby, Stills and Nash", själv fick jag youtube söka lite innan polletten trilla ner. Nu hade jag tänkt klistra in youtube klippet, men vet inte riktigt hur jag gör. Kan någon vänlig själ, som vet, tala om det för mig? ;o) Jag tror jag gjort det förut men kommer f*n inte ihåg hur man gör???

Egentligen hade jag velat att vi var där den 16 Juli för då spelade "Duran Duran" eller den 18 Juli för då spelade "Simple Minds" men jag tror hela koncerten på slottet hade varit en häftig upplevelse. Vi får se vad det blir när vi kommer dit. Finns det biljetter kvar och de inte kostar skjortan så visst är det värt ett besök? ;o)

Jag har ju många gånger sagt att jag inte kan sköta blommor...ja det är sant..men det finns ett rum i vårt hus som sköter detta åt mig, som ett litet växthus ;o) Vårt uterum är varmt som ett växthus och varje gång jag går ut där och röker så brukar jag spruta ner växterna med vatten och jäklar vad de blommar ;o)
Ha en skön måndags kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Midsommar

Allmänt dravel


Vaknade 06:00. Fattar inte vad jag har att göra uppe så tidigt? Fast klart jag får en låååång lördag. Gårdagen var mycket trevlig, god mat och dryck och trevligt sällskap. Alla sönerna valde att fira midsommar med oss gamlingar...vilket uppskattades ;o)

Givetvis blev det golf spel. Under dagen fixade vi till banan igen. Ändrade några hål men klippte inte greenerna så det blev mer utmanande att putta ;o)


Vädret var inte det bästa men man fick ju passa på mellan skurarna.Daniel, Fredrik och Matilda valda att inte spela med oss. Tror nog de tyckte vi var lite små tossiga.Undrar ni vem Micke tittar på med den kärleksfulla blicken?Kanske inte så svårt att gissa ;o) Jennifer och Micke vann bägge rundorna. Visserligen delade de vinsten i sista rundan med Gunnar och mig.Nu var inte det viktigast att vinna, utan att ha skoj....haha...trodde ni på den? Vi gick alla ut för att vinna ;o)Björne koncentrerar sig till max. Visserligen var det svårt att koncentrera sig för vi blev fullkomligt attackerade av knott.  skulle vilja se ett litet knott i microskåp. Den kan ju inte ha mycket till kropp med det stora gapet de har. De kan ju inte bestå mer än av en stor mun.Trots två raka förluster så ser Mia ändå rätt nöjd ut ;o)

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar afton! Och är lika pigga som jag är idag ;o)Ha en skön midsommardag / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Resan är nu bokad ;o)

Allmänt dravel
Ja, nu är pengarna förbrukade men resan bokad. Ryanair är för roliga. Resan som skulle gått på 2200 blev lite dyrare, en avgift här och en liten avgift där så slutade det på 2929 men det är ändå billigt, tycker jag. B & B är också bokat online. Vi har betalt deposition men inte fått bokningen bekräftad ännu. Vi ska bo på Menzies Guest House mitt i Edinburgh. Gång avstånd till alla attraktioner ;o)

Vi har också tittat på olika buss resor. Vi har bestämt oss för att en dag utforska Edinburgh och den andra dagen åka på en bussresa för att få uppleva det skotska höglandet. Jag har hittat totalt tre bussbolag som anordnar resor. Vi har dessutom hittat en favorit. Så snart vi fått login bekräftad så går jag in och bokar även denna lilla tripp.

Skotska Höglandet

Helt fantastiskt vilket redskap dator är när man ska ut och resa. Du kan boka ALLT via nätet. Hur gjorde man innan egentligen? ;o) Nu åker vi fredag den 10 Juli, anländes Edinburg 20:30. Lördagen ägnar vi åt att se oss omkring i Edinburgh. Det finns mycket att se och uppleva. Söndagen far vi till höglandet vid 10:00 och är åter i Edinburgh vid 5-tiden. Till kvällen blir det säkert en pubrunda...lär finnas en heldel. Måndagen vaknar vi och tar det lungt. Man hinner att besöka favoriterna, man hittat, innan flyget går hem vid 15.55. Allt det här planerandet och bokande är halva nöjet. Fram till att vi åket kommer jag nog läsa det mesta som finns att läsa om Edinburg med omnejd. När vi väl kommer dit kommer det att kännas som hemma ;o)

Nä nu ska jag resa vidare i tankarna.....ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Onödigt vetande!

Allmänt dravel
När vi flyttade till huset så fanns här en regnmätar. Behållaren läckte så Gunnar köpte en ny som vi placerade i hållaren.Jag har aldrig fattat vitsen med att ha en regnmätare. Vad har man för glädje av att i efterhand få veta hur mycket det regnat? Det finns många som glatt berättar att "i natt har det regnat 12mm" OCH??? Nu kanske flera av er läsare tycker det är jätte intressant men jag fattar absolut inte vitsen i det hela. Att bönder vill ha koll på hur mycket regn det kommit, har jag full förståelse för. Det är av stor vikt för deras grödor...men gemene man??? Varför finns det ett sådant intresse för detta?

Den finns en annan onödig sak, som jag har i min kökslåda. Jag har använt den en gång. Det var när jag fick den tillsammans med en ananas. Fiskars ananas kniv ;o)


Ett måste i var mans kök *asg*

Daniel har tjatat på mig att jag fick en award som förpliktigar att utdela en award till fem bloggar man gillar. Jag har inte gjort detta vilket  Daniel om och om igen ger mig dåligt samvete för ;o) Nu har jag i allafall funderat färdigt. Så här kommer mina Awards:

Daniels sportblogg

Här kan man läsa om sport mest hockey och fotboll. Eftersom han så enträget tjatat på mig så förtjänar han denna award ;o)

Carlboms Photography

Eftersom jag vill lära mig mer om fotografering så besöker jag ofta denna sida. Här finner man många matnyttiga tips om fotografering. Han var den som fick mig att överge de förinställda inställningarna på kameran och börja fotografera på riktigt ;o) Nu exprimenterar jag hej vilt och lär mig nya saker varje dag.

I Annas hus

Annas blogg har jag följt ett par år nu ;o) Hon har flyttat ett par gången men jag har troget följt henne. Hon skriver vardagsbetaktelser på ett mycket behagligt sätt. Anna har börjat en utbildning för att bli lokförare. Hon kommer definitivt bli norra Sveriges tuffaste lokförare ;o)

Familjen Engdahl

Detta är en sida som jag inte följt så länge men har redan fastnat för Martinas sätt att skriva. Jag gillar personliga bloggar där man blir inbjuden att följa vardag och fest. Dessutom gillar hon hockey ;o) Lite roligt sätt som jag hittade denna blogg. Jag har mina favoriter på bloglovin. Där föreslog de hennes blogg utifrån vilka bloggar jag hade bevakning på. Det visar sig sedan att Taifbloggen som jag följer, skrivs av hennes bror. Det var föresten han som gav mig min award ;o)

Ninnis lya

Här har vi ännu ett exempel på bloggar jag tycker om. Bloggar där man delar med sig. Ninni berättar om livet på kobben, Åland ;o) Ninni tar många fina bilder som hon delar med sig. Hennes bilder var det som först fångade mitt intresse för hennes blogg. Hon har också hunnit flytta men troget följer jag med ;o)

Att få en awarden förpliktigar i att själv utnämna 5 bloggar. Nu ska ni inte se detta som ett tvång. Vill ni uppmärksamma någon så gör det men se det inte som ett måste. Själv gillar jag inte måsten ;o)

Ha en go måndagskväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Idag har vi haft sol ;o)

Allmänt dravel
Det var ett bra tag sen känns det som. Inte en regndroppe på hela dagen. Vi passade som sagt på att spela golf. Tog lite bilder på Tilda och hennes golf outfit ;o)

Vi köpte denna till henne innan vi ens varit och hämtat henne hos uppfödaren. Vi var på semester i Danmark veckan innan vi skulle hämta henne. Den har varit alldeles för stor innan men nu har hon vuxit i den. Som senast så var hon jätte duktig. Hon gillar verkligen att vara med. Hon rusar runt som en kalv på grönbete till en början. I dag hade vi roligt åt henne. Eller inte roligt men vi börja förstå hur förståndig hon är. Hon går alltid jämte mig men när jag kommer fram till min boll kollar hon runt efter Gunnar och rusar till honom. När jag sen slagit färdig kommer hon rusandes tillbaka. Sist visslade Gunnar på henne varje gång jag skulle till att slå, det behöver han inte göra längre ;o)Tilda störde sig väldigt på en av golfvärdarna idag. Det var två damer som hjälpte folk tillrätta. En av dessa damer kunde Tilda inte med. Jag vet inte varför?? Hon började skälla på henne och såg han henne på avstånd så började hon morra. Det blev nästan lite pinsamt för damen hade inte gjort något. Hon brydde sig inte om Tilda. Hon försökte inte klappa henne eller nått. Andra (och det var mycket folk) brydde hon sig inte om. Flera kom fram och hälsade på henne och hon svansa så glatt utom mot denna dam. Så fort hon fick syn på henne så morrade hon eller skällde hej vilt. Undrar egentligen vad som utlöste denna reaktion??

Då var det söndag kväll igen och helgen har rusat förbi som vanligt. Fast veckan som kommer blir en 3,5 dags vecka. Inte helt fel. Vi har givetvis stängt på fredag och på torsdag jobbar vi fram till 13.00, då vi käkar en midsommar lunch tillsammans allihopa.

Ha en skön söndag / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Åhh, vad jag längtar till semestern!!!!

Allmänt dravel
För någon dag sedan fick jag veta vad jag fick i ersättning för mitt ärr som jag fick i samband med en läkarmissen den 29 februari förra året. Kommer ni ihåg när jag skulle in på skrapning och fick hela magen uppskuren?Jag kommer ihåg, trots att det gått över ett år så minns jag det som i går. Det blev inga större pengar, hade jag inte räknat med heller, men det blev mer än jag trodde att det skulle bli. 6000 tusen fick jag, sen är ju inte att förglömma de 1100 jag fick för sveda och värk :/  Nu ljög jag, 2200 fick jag men de drog 1000 spänn i  självrisk. Jag uppmanar alla att se över sina olycksfalls försäkringar. Barnen brukar man ha försäkrade ordentligt men sig själv glömmer man ofta bort. Vad har DU för försäkring ifall olyckan skulle vara framme? Det kostar så lite egentligen men är guldvärt ifall man skulle råka ut för något.

När jag fick veta vad jag skulle få i ersättning bestämde jag mig för att de pengarna skulle gå till något roligt, något minnesvärt. Först ville jag att vi skulle göra något hela familjen men jag fick rätt snabbt klart för mig att det inte skulle ske. Daniel ger sig inte ut på någon resa ifall det inte har med hockey eller fotboll att göra. Fredrik och Micke åker inte med utan flickvänner. Så jag bestämde mig för att vara ego. Lite dåligt samvete har jag men ändå inte. Vi kommer att göra saker tillsammans i sommar men dessa pengar är vikta för mig.

Som sagt, nu har jag bestämt mig. Har letat runt en heldel och har nu hittat något som jag verkligen vill göra. Det blir Edinburgh i Skottland. Jag åker inte ensam utan tar med gubben min. Delad glädje är dubbel glädje ;o) Ryanair tar oss dit för 2200 och sen gäller det att hitta boende vilket jag inte ser som något problem. Har redan skickat förfrågningar till flera. Priserna ligger mellan 2500-4000 för tre nätter för oss båda. Standarden bestämmer priset. Jag vill ha något gulligt Bed & Breakfast och det finns en uppsjö av dessa.

I morgon kommer det att bli hyfsat väder så det blir nog lite golf spel av. Tilda får komma ut och sniffa av dofterna på Glasrikets golfbana i Växjö.

Ha en go lördagskväll / Eva-
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Skolavslutning

Allmänt dravel
Ja, nu är det sommarlov för alla grabbarna. I dag var jag med Fredik i Lessebo kyrka där högstadiet hade sin avslutning. Fredrik gick ut nian och det var stort. Alla var så finklädda tyvärr lös solen med sin frånvaro och regnet stod som spön i backen. Tyckte synd om alla lättklädda flickor.

Avslutningen var en vacker tillställning med mycket sång. Matilda (Freddes flickvän) sjöng solo och jag blev mycket imponerad. Vackert sjöng hon och vacker var hon ;o)


 

 

Min nästa önskan är att köpa en extern blixt till kameran. I kyrkan var det väldigt dåligt ljus. Provade både med och utan blixt med inte ett enda kort blev jag nöjd med :(

Fredrik fick ett pris. Ett välförtjänt pris som han blev väldigt glad över. Det blev ett herrans liv i kyrkan när Fredriks namn ropades upp, positivt ja, men också av förvåning ;o) Många har nog svårt att se denna spillevink, upptågens man, som en seriös kärleksnovell skrivare ;o)

När Lions i Lessebo lades ner fanns där pengar kvar som skänktes till Bikupan (Lessebos högstadieskola) Dessa pengar blev pris pengar i en Engelsk novelltävling. Ämnet var kärlek. Juryns bedömde novellerna efter språklig riktighet och en berättelse som satt kvar efter att man läst färdigt. Jag fick läsa Fredriks novell innan han lämnade in den och det är därför jag kan säga att det var välförtjänt. Jag började lipa när jag läste den. Den var så gripande, sorglig och mycket välskriven. Fattar inte var grabben får det ifrån. Att dessutom skriva den på Engelska.Här står tre av vinnarna. Fredrik längst till höger. Av 28 inlämnade bidrag fick fem stycken priser. Fredrik kom på fjärde plats med sin novell och fick 200 kronor. Hmm, tänk ifall han jobbat med alla ämnerna lika väl som denna uppsats, då hade han sluppit sommar skola ;o)


Här fick han sitt betyg av rektorn.

Utanför kyrkan såg jag en fin outfit som jag verkligen vill ha!! Hade jag ett sådant så finge det regna hela sommaren ;o)


När vi kom hem invaderades huset av tonårs grabbar. Hittade två i matsalen och tre i vardags rummet. Blir nog sommarens ungdomsgård här hemma. Första sommaren i nya huset. Grabbarna ska väl ta igen alla åren ute i skogen nu ;o)I vardagsrummet var det några som spelade Wii.Vid matsalsbordet satt två och spelade Geni. Kikade lite på dem och upptäckte att ingen av dem var någon av mina grabbar ;o) Ser ni vilket fint hårsvall dessa grabbar har på bilden.....fast inte så länge till. Helt plötsligt skulle de skaffa sommar frisyrer.Fyra klippningar (rakningar) på en och samma dag, det är ett nått rekord för mig. Funderar helt starkt på att öppna frisersalong ;o) Det är rätt billigt att klippa sig hos mig. Får jag ta före och efter bilder så är jag nöjd.

Här är de fyra gossarna med nya sommar frisyrer ;o)Grabbarna längst till höger och vänster var de som spelade Geni vid köksbordet. Han i T-shirt finner ni liggande i soffan och den fjärde ser ni nog, vid det här laget, att det är min lilla parvel. Alla ser rätt nöjda ut. Undrar ifall deras föräldrarna känner det samma. Vaknar väl i natt av en lynchmobb,av upprörda föräldrar, utanför huset.

Åhh, vad gott det är med en fredag som känns som en lördag. Rätt gott att ta ut en semester dag lite då och då också ;o)

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Börjar snart ångra flytten....

Allmänt dravel
.....från skogen. Därute fick saker och ting vara ifred från vandaler!! Staketet vårat har fått sin beskärda del. Inte så farligt visserligen, går väl att laga men bara förbaskat onödigt. Nu har vi råkat ut igen, fast denna gång värre och det blir att ringa polisen och anmäla det hela och försäkringsbolaget. Så j*vla trist. Brorsan ringde bara för någon vecka sen och sa att han ville köpa den för att använda den i sommar på semestern. Jag blev så glad att den skulle komma till användning igen. Visst har vi använt den en del men våra grabbar finner längre inget nöje i att åka ut med husvagnen.

Ja, det är våran gamla husvagn som blivit utsatt för sabotage.Någon/några har slagit sönder fönstret på baksidan. Vi vet faktiskt inte riktigt när. Den står på vid en industri vid stationen i Lessebo. När vi flyttade från skogen fick vi lov av ägaren att ställa den där. Vi har åkt förbi många gånger men man ser inget för detta var bakfönstret som var mot skogen. Idag var Gunnar på promenad med Tilda och upptäckte detta. Dörren gick att öppna för de har öppnat den från insidan. Vad som är stulet vet vi inte för vi gick inte in. Men som det såg ut!!!!

Allt var urdraget. Alla skåp öppna. Först fattade vi inte vad det var för damm som låg precis överallt. Inte först vi kom hem så förstod vi att de säkert tömt pulversläckaren i husvagnen. F*N, vad trist!!! Fattar inte vitsen med att förstöra andras egendom. Så i morgon blir det att sitta i telefon med polis och försäkringsbolag. Brorsan blev dö besviken över vad som hänt. Visst var det en gammalhusvagn men fin. Har gått igenom besiktningar utan anmärkningar så han visste ju vad han skulle fått för pengarna.

Fan...som om man inte har tillräckligt med krabb som det är. J*vla idioter!!!

Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Röstat idag?

Allmänt dravel


Det har vi gjort. Idag var det första gången Daniel och Mikael fick rösta. Lite stort faktiskt. Minns själv första gången jag gick och rösta. Då var det visserligen till riksdagsvalen. Bodde då i Kopparberg och gick till Bångbro folkets hus och röstade. Hade inte den blekaste aning om hur man gjorde eller vad jag skulle rösta på ;o) Tittade lite på hur de andra gjorde och fattade snabbt hur det gick till. Partiet blev det mor och far röstat på i alla år. Så blev det inte våran familj. Daniel och Micke har hittat ett eget parti att rösta på. Jag argumenterade inte mot dem utan lät dem hållas. Tror med helt säkerhet att det partiet kommer att vinna mandat i detta val. De har lyckats med det många partier vill göra....fånga förstagångs väljarnas röster... Säga vad man vill om ungdomarnas röster men jag gillar att de röstar...det är det som demokrati bygger på ;o)

I går blev det en hemma dag. fixade med gardiner till uterummet och pulade i största allmänhet. Gillar att göra fint ifall man får göra det utan måsten. Till kvälle blev det fotboll. Vi hade bjudit över Mia och Björne och bänkade oss framför TV men vad fick vi för det. Kjellström brände en straff och Nilsson gav Danskarna en fin mål passning....hur f*n kan man klacka in framför mål?? Mer rutin än så har han väl!! Tyckte dessutom att Lagerbäck skulle tagit byterna mycket tidigare. Tycker ibland att han fegspelar lite. Ni ser JAG skulle ha gjort det mycket bättre *asg* Ja, vi i publiken är ju alltid världsmästare ;o)

I dag blev det golf för hela slanten. Tilda fick följa med. Hon har ju fått stanna hemma eftersom hon är (har varit) åksjuk. Vi har upptäckt att hon klarat kortare resor utan att spy ner hela bilen så idag testade vi med att ta med henne. Helt fantastiskt. Hon la sig till rätta i baksätet och mådde hur bra som helst ;o) Hon är så läcker att ha med för hon är sååå j*kla lydig. Går okopplad och håller sig till oss (mig) hela tiden. När jag ska slå så visslar Gunnar på henne och då rusar hon dit och sätter sig tills jag slagit och sen kommer hon springandes till mig igen.

När vi kommer fram till greenen så lämnar jag bagen jämte green och säger åt henne att stanna. Hon sätter sig där så snällt och väntar på att vi puttar klart. Hon sitter där enda tills jag kommer tillbaka till henne och klappar om henne, då rusar hon runt igen. jag fattar inte att hon kan vara så lydig. Vi har aldrig varit på hundkurs med henne. Visst vi har ju haft hund innan som vi var på en massa kurser med, så det man lärde sig då har man ju givetvis använd sig av när man lärt Tilda saker. Hon är en klok liten parvel. Nu är hon helt slut, ligger jämte mig och snarkar ;o)

När vi kom hem så hade Micke och Jennifer städat rummet ;o) Så vill ni ha tonåringar att städa sina rum så häng ut dem på bloggen *asg* Jag lovade ju att sätta ut bilder ifall de städade upp. Skedde tidigare än jag väntade mig.De hade satt upp tavlorna som han fick i julklapp på framsidan av bardisken. Det var väl inte där jag tänkte att de skulle placeras men det blev ju riktigt fint. Sen hade de tagit spegeln från gymrummet och satt upp på väggen bakom bardisken. Blev lite impad att de lyckats sätta upp den, de hade haft plugg och allt, så det har gjort det ordentligt. Till och med vattenpass hade de använt för att få den rak ;o)


Kolla in golvet...Helt rent inget skräp och inte ett klädersplagg. Visserligen är tvättkorgen övefylld, så det blir att tvätta ett par dagar framöver ;o) De har till och med tagit ut mattan för vädring. De kan nu med gott samvete slappa i sängen ;o) Gillar den här bilden speciellt ljuset i bilden. Värsta reklambild för IKEA , golvet, golvlampan, sängen, hurtsen och tavlan är alla Kamprads verk.

I morgon går vi in i sista skolveckan för grabbarna. Blir väl inte så mycket ståhej kring Daniels och Mickes eftersom de inte går sista året. Fredrik går ut nian och det är ju lite större ;o) På tisdag är det avslutningsmiddag för alla nior och på torsdag drar de iväg till Liseberg för att sedan på fredagsmorgonen, trötta och urlakade, ta sig till kyrkan. Jag kommer att vara där och ta lite bilder. Matilda ( Freddes flickvän) ska sjunga solo ska bli jätte roligt att få höra och se ;o)

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

En helg utan bredband.

Allmänt dravel
Ja,  då sitter vi här hemma med en dator med mobilt bredband. Vårat vanliga har inte kommit igång. När jag ringde igår fick jag veta att vi inte hade kontakt med stationen och de skulle skicka en service kille och söka fel. Av tidigare erfarenhet så vet jag ju att det kan ta ett  tag. I helgen har vi alla grabbarna hemma. Freddes Matilda är här ikväll och Jennifer kommer senare ikväll. Klart när grabbarna har tjejerna här så blir det väl ingen dator för deras del utan det blir jag och Daniel som får samsas ;o)

Såå, skönt med fredag och inget inplanerat i helgen, utan vi tar dagen som den kommer. Snart kommer Jennifers föräldrar och hämtar sitt dricka och fikar lite innan de åker till stugan på Öland. Äppelkakan står i ugnen ;o) Vi får se ifall jag kikar ut något mer ikväll om inte får ni ha en underbar fredagskväll!!

/ Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

En sann Norge historia...

Allmänt dravel
....har utspelat sig på jobbet mitt ;o)

För att förstå det roliga i det hela bör jag kanske förklara leveransvillkoret som användes vid denna sändning. Godset har skickats FCA Lessebo, Incoterms 2000, vilket innebär att godset skickas på köparens fraktavtal och köparen står för risk och kostnad för transporten. Alltså vårt ansvar slutar när godset är hämtats, vad som sedan händer under transport är köparens ansvar.

Köparen, i detta fall ett stort fraktbolag i Norge. Den 19 Maj skickade vi godset och den 25, samma månad skrev kunden lite surt att de fått fakturan men inget gods. Mitt ansvar hade egentligen bara varit att ge dem fraktsedelsnumret eftersom godset skickats med deras eget bolag och FCA som jag nämnt ovan. Snäll som man är jagar jag fatt i ansvarig i Sverige och frågar var godset finns. Får till svar att det står på terminal i Oslo och skall under dagen gå ut till kund. Detta meddelar jag kunden. Trodde nu i min enfald att saken var löst...men se har man med fraktbolag att göra så kan man aldrig vara riktigt säker :/

I går fick jag ett surt mail från kunden där han begärde kreditering ifall godset inte var dem tillhanda inom någon dag. Service människa som jag är så mailade jag fraktbolagets anvsvarig i Sverige. Fick exakt samma svar. "Godset står på terminal i Oslo och går till kund idag" Nu kände jag mig inte så trevlig längre.

Jag svarade:

Vi skickade godset den 19 Maj. Den 25 Maj fick jag svar från Er att godset var på terminal i Oslo och skulle gå ut till kund. Varför levereras det inte ut till kund förens idag??????

Fick svar tillbaka efter ett par timmar:

Tyvärr har vi brustit i vår rutin och godset har blivit stående på terminalen i Oslo.

Jag vidarebifogade detta till kunden (samma fraktbolag i Norge som brustit i sin rutin ;o)  Dessutom skrev jag:

Hejsan

Se nedan mail.

Godset skickades från oss den 19 Maj, FCA Lessebo Incoterms 2000, således finner vi ingen anledning att kreditera er. Skulle ni mot förmodan ej få ert gods ber jag er att vända er till ert fraktbolag och kräva ersättning för förlorat gods.

Med vänliga hälsningar....osv...

Som vi garvade på jobbet. Kunden har själva brustit i rutinen *asg* och dessutom borde väl ett fraktbolag förstå innebörden i ett leveransvillkoren?? Jag har inte fått något svar från kunden ännu kanske han förstår sin fadäs. Nu vet jag att kunden alltid har rätt men i detta fall kunde jag inte låta bli att tillrättavisa honom lite ;o) Okey jag skäms lite...kanske handlar de aldrig av oss igen :(

Det var väl ändå en rätt söt liten Norge historia?

Här hemma har vårt bredband däckat, tack och lov för att man även har ett mobilt bredband att ta till. Hur skulle man överlevt annars *asg* Visserligen kommer väl Daniel och jag slåss om det men nu har jag ju fått suttit och skrivit lite så det är väl inte mer än rättvist att han får ta över en stund.

Ha en bra kväll, imorn är det fredag IGEN ;o)
/ Eva-lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Säkert!! Snart kommer kackelackerna.

Allmänt dravel
För någon vecka sen städade jag Mickes rum minutiöst. Han är 18 och borde fixa det själv men jag tänkte att det skulle vara lättare ifall man hade bättre utgångsläge. Ja, är det fint och rent så är det lättare att hålla det så. Ack, vad jag bedrog mig. Nu ser det (nästan) lika illa ut. Jag skriver nästan för när jag väl tröttnade och tog stora röjen så såg det värre ut. JA, det kan faktiskt vara värre.

Han har ett helt rum till garderob ändå ligger det kläder över allt. Ni vet bardisken jag byggde den fungerar inte som bardisk. Stolarna passar tydligen alldeles utmärkt som klädgaljar.Ölen ni ser där är INTE Mickes. Det köpte vi till Jennifers föräldrar när vi åkte till Tyskland. Nästa helg ska de ut till Öland och då kommer de in på en fika och hämtar det vi handlade åt dem. Nu kommer de (alltså micke och Jennifer) inte bli så glada på mig när jag blottar deras slarvighet. Jag skriver "de" för det ligger nog lika mycket kläder och skräp efter dem bägge ;o) Fast klart detta kanske är det perfekta sättet att få dem att hålla efter...annars hamnar man i morsans blogg. Lovar att det kommer bilder, ifall han städar upp rummet också....vilket år som helst...jag har i allafall gjort det för sista gången.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Tyskland t & r

Allmänt dravel
Resan gick kanon bra. Nu har man fyllt på förrådet inför sommar och semester. Lekte mycket med kameran under resan. I tunneln efter Öresunds bron tog jag en bild. Jag gillar bilden. Den symboliserar något för mig...låter jag djup? ;o) Den visar att det alltid finns ett ljus i änden av tunneln. Hur mörkt livet ter sig så finns alltid ljuset där framme.Båt resan Rödbyhavn-Puttgarden-Rödbyhavn var väldigt behaglig. Solen sken och på däck var det så varmt och gott. Jag har ju en viss tendens att fotografera dessa fåglar ;o) De flög jämte båten hela vägen, riktigt riktigt nära. Han ser rätt grym ut ;o)Jennifer tog ett kort på mig och GunnarSer ni jag har blivit blond igen ;o) Det är ofta så när jag färgar håret mörkt, tröttnar rätt snabbt. På vägen hem åkte vi förbi Norje. Där håller de på att bygga upp inför Sweden Rock festival som drar igång om någon dag. Bilden tog jag från bilen när vi drog förbi. Lite häftigt att man kan få en sådan skärpa trots farten.


På vägen hem åkte vi inom Karlshamn. Det är en "sommar" stad jag verkligen gillar. Skulle jag någon gång skaffa en sommar stuga så skulle det bli i Karlshamn.

    

Jennifer och Micke fick agera fotomodeller, igen. Det var så vackert nere vid ån.Fick också en bild på ett andpar. Har tydligen förkärlek att fotografera fåglar.Detta får bli en liten fotoblogg för jag är rätt trött och orkar inte med något långt inlägg med text idag. Skyller på gårdagens luft ombyten. Nää, skyller inte bara på det. Vädert och årstiden gör att man lämnar cybervärlden lite och njuter av vädret. Får spara bloggskriveriet till regniga dagar och de kommer ju snart enligt SMHI.

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!