Ett nytt sätt att resa.

Allmänt dravel
Ja, syrran och hennes Olle lärde mig att man kan göra även en resa från punkt A till B till en upplevelse. I morses satte sig Gunnar och jag och skulle köra till Snårestad utanför Ystad. Vi har köpt ett golfpaket. I paketet ingår övernattning med middag och frukost på ett varndrarhem. Jag ska inte gå hämdelserna i förväg utan berätta om vår resa ner hit.

Vi hade lagat en god sallad som vi hade tänkt stanna någonstans utefter vägen och äta. Vi körde kustvägen ner genom Kristianstad och därifrån tog vi vägen mot Simrishamn. Vi upptäckte att vi skulle tagit vägen innan Kristianstad till Åhus för att sedan köra längst med kusten. Vi struntad i GPS:n och letade oss in på småvägar. Helt plötsligt när vi kom till Vittskövle så dök är upp ett slott. Ett slott mitt i ingenstans!!! Hur kan det vara möjligt???




Alltså det var rena bonna landskapet och helt plötsligt dök detta slott upp. Vi stannade och gick runt lite och förundrades.



Slottet hade en otroligt vacker trädgård. Vi såg ett alldeles igenvuxet litet lusthus.



Humlen hade växt sig så hög så man hade svårt att hitta ingången.



Någon måste ju sköta detta slott. Rabatterna var rensade och buskar och häckar var fint klippta. En liten liten pärla som jag inte hade an aning om att den existerade ;o) Så gott folk skit i GPS:n och gör lite egna avstickare.

Efter kusten skulle vi hitta en alldeles egen strand där vi skulle inmundiga våran medhavda matsäck....ja det var inte det enklaste....anlagde badplatser fanns det gott om men när vädret för en gång skull är super så ska ju alla till havet :/ Vi hittade en liten grusväg (militärväg) som ledde oss till en helt underbar bokskog som vi vandrade runt i. Hittade dessutom bord och bänkar utefter vägen. Där passade vi på att äta lite lunch.



Detta är vad vi ser från vårt lunch ställe. Betande får ;o)



Just nu sitter vi på en av altanerna på vandrarhemmet. När vi kom, en timme tidigare, blev vi bjudna på en varsin kall en, gissa om han blev vår favorit ;o) Batteriet börjar ta slut på datorn nu så jag får fortsätta skriva senare och resten av dagen ;o)

Ha en fortsatt bra dag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 CW:

skriven

där ser man... vilken härlig resa ni gjorde och slottet var ju en överraskning Ja det är väl så man ska se till att göra lite oftare... lite improvisation och inte så mkt planerande då blir det liksom roligare i slutändan för det mesta.

Hoppas nu att golfen går bra så ni får en trevlig hemresa också ha ha...kram kram

3 Martina:

skriven

Ja det var verkligen ett fint slott uti ingenstans. Tänk vilka hemligheter som flyger fram där över ägorna och kanske en och annan ande som spanade in er från slottets fönsterrutor. I like it!!!!!



Vadå, får är väl ingen dålig utsikt när man ska fika ute i det fria. Träffade ni inte fåret som gör reklam för Tele2 "Cheap" fåret, han den svarta!! Kunde ju fått världens billigaste avtal till mobilen ju!



Vad ni är ute och far!!!:)



Ha att bra!

2 ninni

skriven

HEJ! Vad häftigt!!!

Ja ibland har vi ändrat kriterierna på GPS:en och tagit tex undvik motorvägar, eller ta kortaste vägen...

En gång på skoj valde vi kortaste vägen och gissa om vi skrattade, ungarna tyckte det var piiiinsamt då vi kom på en liten liten gräsbevuxen väg som helt plötsligt gick rätt mellan huset och garaget på någons gårdsplan! Där stod karl´n med middagstallriken i hand och såg lite förvånad ut och två stora hundar skällde lite på oss men vi vinkade glatt och de vinkade glatt...