Örebro-Tingsryd i morgon.

Hockeyblogg
I morgon sänder LGsports matchen mellan Örebro-Tingsryd. Att just den matchen sänds bestämdes så sent som idag. I morses så skicka jag ett mail till dem:

Hejsan

Ser att ni inte har bestämt vilken match ni ska sända imorgon. Jag skulle bli väldigt glad ifall ni valde att visa Örebro-Tingsryd. Har sett de sändningarna in haft på Taifs matcher och sponsrat bägge gångerna ;o) Jag tror att intresset är stort för söndagens toppmatch även av andra supportrar.

Vad ni än väljer att sända för match i morgon. Så vill jag tacka för ett förträffligt arbete ni gör. Uppskattas verkligen, då man inte har möjlighet att åka på alla borta matcher.

Med vänliga hälsningar
Eva-Lena Lisselgård


Nu har jag sett att de sänder just Örebro-Tingsryd i morgon. Tror väl inte mitt mail var avgörande men jag tar ändå åt mig äran *asg*. I dag skickade jag ett litet tackmail:

Tack för att ni sänder Örebro-Tingsryd i morgon. Tror att ni kan få publikrekord och givetvis kommer jag att sponsra sändningen.

Varmaste hälsningar
Eva-Lena


Uppmanar alla som är in på lgsports att sponsra sändningen. En del ondgör sig och tror att folk stannar hemma istället för att se matchen på plats men det tror inte jag. Det går INTE att jämföra med att se på hockey live. Vi hade inte åkt upp och sett matchen utan hade fått lov att följa den på swehockey och hur roligt är det på en skala!!!!

Nu gäller det bara att hinna komma hem till hockeyn. Klockan 13.00 ska vi spela bowling med våra golfkompisar och efter det ska vi hem till dem och fika. Snacka om att jag kommer att sitta som på nålar. 16.00 SKA jag vara hemma med datorn i famnen. Är jag nördig?? Japp, det är jag! ;o)

Ha en underbar lördagskväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Tänk att denna dag.....

Allmänt dravel
.... ger mig en så goooo känsla. I familjen har vi alltid sattt fredagen väldigt högt. När barnen var små så var det familjens dag. Idag när grabbarna blivit äldre så finner de inget större intresse att ägna fredagen åt familjen men det får man väl ta :o)

Har fått en vänförfråga på min "windos live" sida. Ni som (som följt med mig därifrån) minns nog när jag betättade om ryskan som skickade privata meddelande till Daniel. Hon var sååå kär i honom tills dess att han skrev att han var för ung för att binda sig. Då slutade hon skriva. Nu är det en manlig ryss som är ute och fiskar :o)


Vad tycker ni, tjejer, ska jag slå till??? *asg*

Veckan har annars löpt smärtfritt. En massa spring hos VD:n med stängda dörrar. I slutet av nästa vecka kommer den "nya" organisationen att presenteras. Vad det kommer att innebära för mig vet jag ju, men det ska bli skönt när allt är klart och alla vet. Så arbetsron kan lägga sig igen.

Inge hockey i helgen, ja jo men bortamatch mot tvåan i tabellen, Örebro. Kommer inte vara på plats men jag hoppas Lgsports sänder matchen. Swehockey känns inte riktigt lika roligt. Fast skit det samma bara vi vinner :o)

Ha en riktigt go fredagskväll / Eva-Lena
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Dags att klippa naglarna.

Allmänt dravel
När det börjar bli svårt att skriva på tangentbordet så känner jag att det är dax att klippa naglarna. Nu har jag till och med börjat skriva med naglarrna :o(


Jag har tänkt lite på det här om vad man bloggar. Jag känner att ifall man har åsikter om saker och bloggar om dem så bör man räkna med att det finns människor som inte har samma åsikter. Första gången jag tänkte på det var för ett par veckor sedan. Jag hade till och med fotograferat en artikel ur Expressen och tänkte skriva en blogg om det. Dessvärre kom annat emellan och det hela rann ut i sanden.

Den gången handlade det om en känd bloggare, som jag tror de flesta känner igen. Blondinbella hade lagt ut en blogg och kritiserade två kändisars bloggar, minns inte längre vilka det var (åldern spökar kanske igen :o) Blondinbella lipade i Expressen och tyckte att de efter hennes blogg  hoppat på henne i sina bloggar. Hallå, vad hade hon väntat sig. Att hon kunde kritisera andra utan at få mothugg. Till Blondinbellas försvar kan man ju säga att det har med åldern att göra. Hon är ju bra 18 år och då tänker man inte alltid på konsekvenserna av sitt handlande.

Nu har jag hittat en annan "Blondinbella". Han är betydlig äldre och borde ha mer förstånd. Han skriver en hockeyblogg och har väldigt starka åsikter om saker och ting. Får jag säga min mening, vilket jag givetvis får, för detta är min blogg. Är det några som är av andra åsikter så får ni gärna tala om det. Jag tål det ;o) Denna hockeybloggare håller hårt på sitt lag, vilket jag beundrar, men man får inte glömma att vara ödmjuk. När man slå sig för bröstet och sågar andra lag så får man räkna med att få mothugg. Det gillade inte gossen utan börja lipa och startade en pajkastning utan dess like på sin blogg. Synd för jag gillade att läsa hans blogg, när han blogga om hockey på en normal nivå. Hoppas vi vinner mot Örebro på söndag för då vete fasiken ifall till och med jag skriver en kommentar hos honom. Nä, det tänker jag inte göra ;o) Det är att sjunka lika lågt.

Nu har jag lagt ut lite bilder i bilddagboken från gårdagens match :o)

Ha en go kväll. Imorgon är det fredag igen :o)
/ Eva-LenaLäs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Taif vann över Taif

Hockeyblogg
Finns bara ett Taif i Småland sjunger klacken i Dackehallen. Jag är nog benägen att hålla med :o) Visst, vi spelade inte bra hockey hela matchen men vad gör det när man ändå vinner. Stundtals spelade vi i alla fall riktigt bra. Tingsryd var väl inte någongång under matchen hotat av Tranås. Dock blev det lite darrigt när de satte 3-2 målet. Tingsryd satte 4-2 strax efter att vi klarat av ett numerärt underläge och tryggheten la sig i hallen igen. Sista målet sattes i tom kasse, sista minuten då Tranås tagit ut målvakten.

Innan matchen delades "Erik Clarbergs minnesfond" ut.
Priset delades ut av Eriks systrar Anna och Sofia Clarberg.Erik skulle ha fyllt 17 år den 25 Juli 2006 men han fick aldrig uppleva sin 17 årsdag utan gick bort  den 16 Juli 2006. Idag tror jag att alla i hallen skänkte en extra tanke till Erik och hans familj.

Nu är klockan alldeles för mycket för att orka med att lägga ut bilder från matchen i bilddagboken. Det får jag göra i morgon men en liten bild lägger jag ut här innan jag kryper till kojs.Men denna bild önskar jag er en godnatt / Eva-Lena


Ingen har kommenterat än bli den första!

Låt oss aldrig glömma!!

Tyck och tänk
I dag är det förintelsens dag. Vet ni, att vissa länder förnekar att det hänt. De förklarar för sina barn att allt är en lögn. Visst är det svårt att förstå att det verkligen har hänt. Miljontalsmänniskor blev avrättade. I enbart Auschwitz-Birkenau mördades 1.100.000-1.500.000.


Att beräkna exakt antal personer är svårt eftersom många personer inte blev registrerande innn de gasades ihjäl. Tack och lov fanns kameran. En bild säger mer än tusen ord....
 


   

Hur förklarar man bort alla tusentalsbilder av massakern??

Låt oss aldrig glömma vad människan är kapabel att göra. Finns ingen annan varelse på denna planet som utfört värre dåd än vi människor.

Ägna en liten tanke ikväll åt alla de drabbade deras barn och barnbarn/ Eva-Lena

Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Jag är helt litterärt okultiverad.

Allmänt dravel
Jag kom på idag att jag är helt okultiverad. Vi har köpt Expressen nästan dagligen i, ja säkert 20 år men jag har aldrig läst kultursidan. Har väl hänt att jag ibland läst rubriken och det fetstilta, sen har jag gett upp. Idag tänkte jag att jag skulle försöka igen.Vilddjurets tal
....efter sin död har chilenaren Robert Bolano...n hade ett liggande s över sig vet bara inte hur jag ska få dit det..... blivit den litterära samtidens klarast lysande stjärna. Nils Schwartz origenterar sig i ett lika lätttillgängligt som mångförgrenat författarskap..... Här tappade jag intresset.. Ung kultur skrev " Plättar är runda för att de är barn till pannkakor"... Den fattade jag...betyder det att jag är ung i sinnet *asg*

Visserligen handlar det om litterär kultur. Liza Marklund, Olof Svedelid, Colin Forbes och Henning Mankell räknas nog inte till de litterära genierna men jag gillar dem. Det finns ju annan kultur också.....Hockey kultur och där botaniserar jag världsvant. Tingsryds AIF står för fin hockeykultur.

Förresten gillade jag Martinas bildkommentar till bilden på Tilda "säg vad du vill, men det skiter jag i" med denna kommentar slutar jag denna svammelblogg :o)

Ha en go måndagskväll / Eva-lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Söndagkväll.

Allmänt dravel
Så var denna helg förbi. Skrev ju för en stund sen att det var fredag. Tur att veckorna går lika fort. Då är det snart vår och golfsäsong :o)

I går var vi in till Växjö och shoppade lite. Köpte nya tabletter på Jysk.


Passade fint till de vinröda stolsdynorna. Soffhörnan går i grått och svart så vi köpte även färgglada kuddar dit.Idag har jag kollat på hockey.  Taif är ju spellediga och spelar inte förens på onsdag igen. Så vad gör man, jo kollar på LG Sports som sände Skåre-Hästen. En skit tråkig match, kändes som den gick i "slow motion" Hästen lyckades sätta 2-3 i när det var 1.15 kvar av matchen.  Hade väl helst sett oavgjort och Hästen vinst på övertid. Fast egentligen spelar det väl ingen större roll för oss. Vi har ju våra trygga 18 poäng.

Andie var hos oss idag och hade på cementen i badrummet. Det ser riktigt bra ut nu. Kakelplattorna skall på plats och mot slutet av veckan kommer vi att kunna duscha där igen :o) Fast, som sagt, det har ju inte varit någon fara eftersom vi haft duschen på över våningen. Men grabbarna tycker det ska bli skönt. Denna dusch har lite blivit deras medans Gunnar och jag hellre använder den på övervåningen.

Jag brukar ju lägga ut lite fina bilder här på sidan. De misslyckade brukar jag radera ganska fort från datorn. Tänkte jag idag skulle delge er en av de mindre lyckade innan jag raderar den. Vi hade rätt skojigt åt den :o)


Ha en skön söndag / Mästerfotografen Eva-Lena ;o)

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

En olycka kommer sällan ensam

Allmänt dravel
Vi har upptäckt att ett flertal klinkelplattor i duschen har spruckit. Vi fick kontakt med Andie som vi köpte huset av. Vi trodde att de spruckit av dåligt underarbete. Andie sa att han självklart skulle komma, vilket han också gjorde. Han knackade bort klinker och det uppdagades att det kommit in fukt under som gjord att de svällt och plattor spruckit. Tyvärr är det faktiskt är vårt eget . När Gunnar skulle sätta in duschdörrarna så tappade han en glasdel som gick i tusen bitar och orsakade ett hack i en platta. Vi har inte tänkt så mycket på det mer än irriterat oss över hacket. Vi borde ha begripit att smällen hade varit så kraftig så att plattan spruckit rakt igenom. Detta har gjort att fukten trängt igenom.


I dag var Andie här och sågade upp golvet och tog bort allt det fuktskadade. Tack och lov så slutade vi att duscha i den duschen när vi upptäckte att flera plattor sprukigt så att skadan inte blev mer omfattad. Han förseglade alla trädetaljer och det får torka till i morgon. Då kommer han igen och cementerar istället för nu masonit. När det har torkat blir det mer försegling för att förhindra funkten att krypa igenom. Han trodde att han kanske skulle vara helt klar till på onsdag. Tur är ju att vi har två duschar i huset :o)

Så på måndag blir det att ringa försäkrings bolaget. Kolla av självrisk kostnaden för att se ifall vi betalar själva eller tar det via dem. Kul är det definitivt INTE man är ju inte gjord av pengar.  Vi får väl se hur det blir.

Ha en go lördagskväll / Eva-lena
Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Äntligen fredag.

Allmänt dravel
En väl använd rubrik men den är lika go att skriva varje gång :o) Som läget är nu så är det rätt skönt. Lite jobbigt på jobbet nu. Alla pratar och spekulerar. Vi har haft facklig möten om situationen, diskuterat vad vi kan göra för att hjälpa till att spara pengar. Jag sa att det var lite dumt av oss att spekulera för mycket. Ge VD:n en chans att presentera sitt förslag först. Jag sitter i en jobbig sits då jag vet mycket av vad som är på G men inget får säga. Jag har aldrig haft svårigheter att hålla en hemlighet. I detta läge kan jag INTE säga något för det är så mycket som måste falla på plats. Det jag tycker är jobbigt är att jag vet att det inte kommer att bli så farligt, men som det ser ut så målar alla lite fan på väggen och de som är sist in är rädda för vad som kommer att komma. På måndag kommer en liten del komma i dager men jag tror inte att allt kommer att bli klart under nästa vecka. Förhoppningsvis kommer allt  vara klart veckan därefter.

I helgen kommer det bli lungt. Lite städning kommer man få lov att ägna sig åt. Känner at det blivit lite eftersatt den sista tiden. Inge hockey i helgen då det är uppehåll. Nästa match är på onsdag hemma mot Tranås. Ska se till att beställa biljetter idag så att vi får våra vanliga platser. Tror det blir mycket folk eller det är i allafall vad jag hoppas.

Nu ska jag öppna ostbågspåsen och plocka fram en "Sort Guld"  :o)

Ha en go fredagskväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Hästen ingen match för tigrarna.

Allmänt dravel
Nu försökte jag vara lika fyndig som SMP men jag lyckades inte lika bra. Gillade speciellt en mening "Men Tigrarna replikerade genom att käka upp hästen i andra perioden"  Snackas det hockey eller har vi hamnat i Parken Zoo :o) För er okunnige så vann Tingsryd med 2-4 och när nu halva allettan är spelad så har vi inte en förlust och serieledare med en marginal på 4 poäng ner till tvåan Örebro.

Dagens rubrik hade jag tänkt ut tidigare "Idag fick jag ett mail" men efter att varit in till Lison så fick det bli hästen rubriken istället :o) Däremot fick jag ett mail idag när jag kom till jobbet. Det var skrivet i går kväll från R..... danskan som köpte vårt hus i skogen.

Hej Eva-Lena ocnh ni andra

Hoppas ni har det bra.

Tänkte bare informere er om, att vi haft inbrott i Skogsholm. Två gangar!

Vi kom til huset på fredags kvällen kl. 21 och så, at bagdörrens cylinderlås hadde blivit borrat ut. Alt var gennomsökt men lyckligtvis inte stört. Dom hade  tagit de mest konstiga ting: Kaffe, 1/2 flaske rödvin, alle cd.skivor (men inte ca avspillaren), vaskepulver, kosmetik, 8 ruller toapapper, mycke värktyg ifrån garaget och nästan alt ved. Det var nartuligtvis mycke trist och vi var väldigt lessan. Policen var hos os fredag kväll. Lördag kom så låssmeden och satt i tre nya lås.

Idag var glasmästaren ved huset for at reparera garageportoch et fönster på bagsidan av garaget, som dom hadde krossat. Och han såg att det igen hadde varit inbrott i huset, denna gang haddedom slåt synder fönstret från verandan inn til huset.

Så vi er temmeligen chokkade. L... och jeg kör dit i morgon och skal träffas med policen-öch vi kommer väl att städa.

Nu sitter vi här och undrar på, vad vi kan göra for at hindra at det gentar sig. men det är ju temmeligen lät att se., at huset  er forlat en stor del av tiden. Vi tänker på larm, lysfölere, web camera mm. Det får vi diskutera med policen.

Jag är lessan at dela det med er, men ni har jo en del av era hjärtan där fortfarende. Och jag måste lätta mit hjärta, for en del av vores idyl har blivit stört.

Vi hörs och ses forhåbningsvis snart.

De bästa hälsningar
R....

Jag blev så ledsen när jag läst vad de råkat ut för. Och förbannad!!! Vem fan stjäl ved och toapapper??? Jo, visst har jag mina aningar. De är ju inga snorungar som gör sig besväret att lasta 3 kubik ved. Nä, tre var det nog inte. Tre beställde vi till dem och de har säkert eldat upp en del sen de övertog huset i mitten av September.

När vi berättade det för grabbarna vid matbordet så sa Daniel. -Men va fan det är ju vårt gamla hus. Han och fredde gjorde nästan upp ett schema för att åka ut med moppe och kolla stället. Fredde skulle minsann nita de j*vlarna. Konstigt, att man känner så starkt trots att vi inte längre bor där. Det är ju inte våra saker de stulit. Men vi känner sååå starkt för R...., L... och barnen. Jag skrev tillbaka att vi skulle kika ut till dem efter att jag slutat jobba. Vilket vi gjorde men de var inte där då. Jag vet inte när de skulle komma idag. Vi hjälper gärna till på alla de sett vi bara kan. Känns som att vi kan åka ut varje dag och passa det. Ja, jag vet att vi inte kan ta på oss en sådan sak men något måste det väl finnas som vi kan göra för dem!! De kanske kommer sent idag och stannar över helgen? Vi åker nog ut dit imorgon också för att se ifall de är där.

J*vla tjuvj*vlar!!!!!!!!!

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Hockeynight tonight :o)

Hockeyblogg
I kväll (om ungefär en halvtimme) kommer man att kunna se matchen Vita Hästen-Tingsryd på LG Sports Hoppas det blir en bättre sändning än matchen då Taif mötte Kungälv borta. Då körde de trådlöst och det var väl ingen hit men dock bättre än att stirra på swehockey. Chatten var under all kritik sist, tack och lov försvann den för mig så jag slapp se eländet. Bara småungar och hästar som spamma. Hockeyintresset hos besökarna var sipp!

Vi får se ifall jag bloggar mer ikväll. När jag ändå sitter vid datorn :o) Fast förhoppningsvis får jag ett utbyte av LG Sports och chatten där.

Vi hörs / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Vad är ocker???

Tyck och tänk
Kanske konstig fråga men finns det några gränser för vad saker får kosta?? Man pratar om ockerränta men vad är en skälig timpenning?

Anledningen till min fråga är att jag varit hos tanläkaren idag. I fredags lyckades jag med konsstycket att bita sönder en tand. Blev tvungen att gå till tandläkaren. I vanliga fall undviker jag den ockraren :o( Jag fick känslan av att han själv skämdes när han talade om vad det kostade.

-Ja jo, det blev ju tre lager fyllning och egentligen skulle du betala för akuttid men det slipper du. Så 1250 kronor. Jaha, inte så man jublade precis.  Räknade ut att timkostnaden ÄR 3000 spänn i timmen. Visst materialkostnaden ingår ju också, tre lager dessutom. Men hallå det handlar ju inte om att asfaltera garageuppfarten. Tre lager på en tand, hur många gram pratar vi om. Det var ju inte guldfyllning direkt!! Kan definitivt INTE kosta många kronor.

Finns inte en hantverkare som skulle kunna debitera 3000 kr/tim och fortfarande vara verksam. Varför protesteras det inte mer??? Bensinen går upp med 30 öre litern och svenska folket startar maillistor och protesterar högljutt. Gör väl ingen direkt verkan kanske men vi reagerar och försöker göra något. När säger vi stopp till tandläkarens ockerpriser för ocker är precis vad jag anser att det är??!!!

Snart kan man se på folks tänder ifall man har det gott ställt. Tänderna har blivit en klassfråga anser jag!! Jag vet att man kan teckna tandförsäkringar och betala lite varje månad. Månadskostnaden varierar med ålder och tandhälsa. Så är du ung och har friska tänder så är det värt det, för ett par tior i månaden så kan du få rubbet betalt. Är du över 39 år så glöm det för då är du inte intressant för försäkringsbolagen.

Så tugga lugnt och var rädd om tänderna / Eva-Lena

Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Tingsryd är bara såååå bra :o)

Allmänt dravel
Ännu en match och fortfarande ingen förlust i allettan. Hur skönt är inte det!! Vann med 5-3 över Skövde. Jag går bara och väntar på att vi ska förlora för vi kan ju inte vinna jämt eller så kan vi det :o) Känns väldigt stabilt. Visst gör vi lite missar. Framför allt på markeringarna bakåt men vad gör det i det stora hela när vi vinner. Känns som att man börjar bli lite styv i korken av alla dessa vinster :o) Alltså inte spelarna , utan jag!! Fy fan va vi är bra *asg* Fredrik och Matilda var med på hockeyn idag. Kände att jag var lite ofokuserad på fotograferingen idag. Fredrik fotograferade rätt mycket och jag kände att jag inte var lika på hugget att fotografera. Bilderna blir ju lite likadana. Bara motståndarna som byts ut :o) Men vill ni se att axplock så har jag lagt ut en del i bilddagboken

I morgon är det jobb igen. Febern är veck och jag mår riktigt bra. Täppt i näsan och lite hostig men det är ingen större fara. Jag vet att jag kommer att bli inkallad till chefen i morgon. Riktigt vad som kommer att beslutas vet jag inte men jag vet att det kommer att ske förändringar på grund av oron på marknad. Ja, även vårt företag har märkt av rådande lågkonjuktur. Inte så att jag är orolig för att inte ha ett arbete att gå till men kanske ändrade arbetsuppgifter. Ja, vi får väl se vad som händer och sker framöver.

Nu ska jag se till att komma i säng så att jag orkar med morgondagen.

Önskar er alla en riktigt god natt :o)
/ Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Med bloggandet följer ett ansvar.

Allmänt dravel
För mig handlar bloggandet om ärlighet. Jag skriver vad jag tycker och tänker om mycket. När jag började blogga kände jag mig väldigt anonym. Jag kände att jag kunde skriva precis vad jag för stunden kände och tyckte. Men åren har jag lämnat ut mitt namn och vet att flera i min närhet läser det jag skriver. Jag menar nu inte min familj. De vet ju hur jag är och accepterar det. Nää, jag menar människor som vet vem jag är, var jag bor, var jag jobbar osv.

Detta gör mig lite brydd. Inte så att jag kommer att ändra på mitt sätt att skriva men jag känner ibland ett ansvar för tex. mitt arbete. Jag har aldrig lämnat ut personer i min närhet, förutom min familj men som jag precis skrev så känner de mig och har förlikat sig med att jag bloggar :o) Tror nog till och med att de tycker det är lite häftigt att morsan bloggar :o)

På mitt arbete vet ett par om att jag bloggar. Vet däremot inte ifall de hittat till min sida. Däremot kan jag känna att jag ibland skriver om åsikter och tankar som kan vara väldigt personliga. Samtidigt kan jag känna att jag har ett ansvar gentemot min arbetsgivare. Därför vill jag klargöra för alla att det jag skriver om i min blogg är MINA tankar. Har ingenting med min familj eller mitt arbete att göra.

Visst kan det i alla fall drabba min familj eller företaget jag arbetar för. Mina åsikter kan gå stick i stäv men kompisar till mina grabbar eller kunder till oss. Den dagen min familj eller mitt arbete får skit för att jag blottar mig på webben lägger jag av. Jag hoppas att jag aldrig hamnar i den sitsen men skulle jag göra det så är valet enkelt.

Önskar er en go lördagskväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Vad skattemedel går till....

Tyck och tänk
... kan man undra ibland. Kom ett brev med posten idag.Inget trevligt brev precis. Samtidigt som det gör mig rätt förbannad.

Bakgrundsfakta:

* 18 års fest i somras utan vuxna, fast när man är 18 är man ju vuxen (eller? ;o) så fel av mig, kanske hälften vuxna och hälften underåriga.
* Sprit fanns för det som ville ha skulle jag tro. För mycket blev det hos flera bla. födelsedagsbarnet.
* Två kom i bråk, undrar ifall någon av dem idag minns om vad?
* Den ena gjorde polisanmälan, vilket givetvis föranledde till en motanmälat.

........STOP..........skulle jag velat sätta här..............

Hade jag varit polis i detta läge hade jag sammankallat bägge grabbarn sen hade de fått rett ut det hela. Ni vet som barnen i skolan får göra. Skriva en lapp, där de skriver vad de tyckte gjorde mest ont och vad de själva gjort för ont. Sen byter de lappar med varandra. Nu är min son inte mer inblandad än att han blivit kallad som vittne. Hade han varit en av de inblandade så hade jag inte tillåtit detta. Jag hade nog gett honom en del av skulden också.  Denna kväll fick han också en redig käftsmäll när han gick emellan sina vänner. Eftersom han hade tandställningen då så fick kan ju rätt mycket skador i munnen av smällen. Skulle jag ha polisanmält detta?? Nää, vet ni vad. Jag tycker att polisen bör ägna sig åt viktigare saker än fyllebråk mellan grabbar som inte är torra bakom öronen än!!

Jag menar, vad har inte detta kostat hittills?, och nu rättegång!!! Det är aldrig ens fel att två träter, vad konstigt det såg ut i skrift. Det jag menar att de bägge bär en del av skulden. Säkerligen har en av dem lite mer skuld. So what!! Vet ni hur jag tror att det hela slutar? Kommer inte att bli någonting. De kommer säkert komma fram till det jag kom fram till i somras men till vilken kostnad.

När jag läser igenom det jag skriver så låter det nästan som att jag tycker det är helt okey att supa och slåss. Vilket jag definitivt inte gör. Speciellt inte när minderåriga är iblandade. Däremot frågar jag mig lite hur föräldrarna till dessa grabbar tänker. Har de hört bägge grabbarnas versioner eller har de enbar lyssnat till sin egen son. Ni vet mina barn och andras ungar, eller :o)

Känner mig bättre nu. Hade inte mer än lite över 38 grader i morses. Fortsätter trenden med en grad varje dygn så är jag feberfri imorgon :o)

Önskar er en bra fredagskväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Eländes elände.

Allmänt dravel
Känns som jag sovit sen jag skrev sist. På natten fick jag nästan 40 gradersfeber. Fryser, svettas, sover eller går i dvala om vart annat . Tack och lov att det finns alvedon, får mig att må lite bättre. I morses hade jag 39 grader när jag vaknade så det går ju åt rätt håll. Jag är inte direkt förkyld lite små hostig bara. Utan det är den höga febern och ont i hela kroppen och det är nog så jobbigt. Så nu ska jag inte gnälla mer :o)

Taif spelade borta mot Kungälv igår. 1-4 vann vi med vilket förstärkte vår serieledning. Nästa match är på söndag, hemma mot Skövde. Hoppas jag hinner bli frisk till dess.

Känner ingen direkt inspiration till att skriva, så jag bryter här.

Ha en fortsatt bra dag / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Så nu får det räcka för denna gång.

Allmänt dravel
Havetsvågor som bakgrund lyckades jag inte få tillbaka. Den ligger där i mallen men syns ej. La dit en heltäckande blå färg istället. Lite för blått men den får vara ett tag nu. Headern blev jag nöjd med, innefattar mina intressen rätt bra :o)

I dag känner jag mig överkörd. Gunnar, Daniel och Fredde är förkylda och det  verkar inte som det skall gå helt förbi mig. Men jag vägrar bli sjuk. På jobbet har jag sutttit själv på innesälj eftersom mina bägge kolleger var hemma med sjuka barn. Så visst snurrar det mycket sjukdomar runt ikring.

Årets produkt har kommit även till ICA Lessebo :o)Taiflimpan, med smak av tradition. Till och med nyckelhåls märkt. Riktigt god var den dessutom. Nästa gång det är min tur att fixa fredagsfikat på jobbet, ska jag placera en taiflimpa på varje bord. Det får Växjöfolket allt tåla :o)

Nää, trots den tidiga timmen ska jag gå och lägga mig nu i hopp om att sova bort förkylningen.

Rökfri i en vecka om ett par timmar :o)

Ha en fortsatt bra kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Vad har hänt med sidan???

Allmänt dravel
Mitt vackra vatten är borta. Hela bloggen är blekt och tillintetsägande!! Jag har inte ändrat något och går jag in i mallen och tittar så ligger bakgrunden där men syns inte??? Nä, nu kommer jag nog att lägga ett par kvällar på det!! Vill dessutom ha en egen header. Har inte lyckats med det ännu. Visst Jenny har sagt att hon kan fixa en åt mig. Men vet ni, jag är så in i vassen envis och tjurig när jag väl vill något så jag kommer att grotta ner mig igen för att få sidan som JAG vill!!!!! Så om sidan ändras och uppför sig udda så är det bara jag dom testar lite :o)

Rökfri 5 dygn och 22,5 timmar ;o)

Ha en gokväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

TAIF-Skåre

Hockeyblogg
I dag har det varit hockey. Skåre gästade Dackehallen. Som vanligt fotograferade jag solnedgången på vägen till Tingsryd. Molnen täckte himlen och det var inte lika kallt som förra söndagen.Det blev en skön seger. Äntligen en 3-poängare i allettan. Första perioden slutade 2-1 till Tingsryd och jag tyckte det var ett rättvist resultat. Visserligen hade jag väl sett ett á två mål till men man får ändå vara nöjd.

I första pausvilan gick jag precis som vanligt till kiosken för att köpa kaffe och lite godis. I vanliga fall brukar jag gå ut för att röka. Nu kollade jag runt lite och undrade vart Gunnar och Daniel tagit vägen. Hade dom?? Ja, det hade dom. De stod där ute i snålblåsten och väntade på mig :o) Nu visste vi inte riktigt vad vi skulle göra så vi gick och satte oss på våra platser igen.

I andra perioden blev det bara ett mål och det gjorde Taif, 3-1. Kändes rätt skönt att ha när vi gick in i tredje perioden. Vi har ju haft ledning tidigare och tappat den så jag ropade inte hej ännu. Skåre hade många chanser i tredje perioden och Johansson hade väldigt tur också. Jag och mina gubbar konstaterade att en BRA målvakt har turen med sig :o) Jag smygfotograferade mina gubbar.Sista matchen ska jag be att få ta ett kort. De är bara för goa mina små gubbar :o) Vet ni jag såg en sak som jag VILL HA *asg*Kolla in det objektivet. Tänk vilka bilder jag skulle kunna ta :o) Nu när jag slutat röka så kanske jag kan spara ihop till ett häftigt objektiv. Blir ju en liten morot för mig. Förresten har jag varit rökfri i 119 timmar och 18 minuter snart får jag gå över på dygn och timmar istället :o)

Ha en skön avslutning på söndagskvällen / Eva-Lena
Fler bilder från matchen kan ni se i bilddagboken

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Shit, idag har jag langat!!!!

Allmänt dravel
Japp, idag gjorde jag något jag sagt att jag aldrig skall göra till mina grabbar!!! Micke la av med snuset igår, två dagar efter mig. Idag frågade jag honom hur det gick. Själv har jag haft helveteskval MEN idag är det bättre. Till och med tagit en pilsner utan att få nippran för att jag inte fick en stinkpinne till :o) Jag har försökt tidigare och vet att det efter si så där tre dygn känns det  bättre. Jag har visserligen Nicotintuggummi till hjälp. Utan hjälp fixar jag det inte. Micke kände att det var lite jobbigt. Jag erbjöd honom inte nicotintugummi att stoppa innanför läppen (som jag gör), är ju som att snusa. Däremot stack jag iväg och köpte kryddpåsar till honom.

Snus utan tobak och nikotin. Det är faktiskt 18-års gräns på dessa påsar. Men jag vet att får han det för tufft, ser han till att få tag på riktigt snus. Därför langade jag idag.

Annars då?? Jo, skönt att det är fredag. Har inget inplanerat i helgen (förutom hockey på söndag) Kommer att ta dagarna som de kommer :o)

Ha en go fredagskväll / Eva-Lena
(68 timmar, 6 minuter :o)
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Idag bara är jag......

Allmänt dravel
22 timmar och 47 minuter sen jag fimpade. De sista ciggen smulade jag sönder igår.


Blev röksugen av att se bilden :o(

Dagen gick bra. Värst har kvällen och eftermiddagen varit. Vet att det blir bättre men just nu är det skit. Går och lägger mig.

Förresten tog TAIF hem en två poängare till. Blomqvist avgjorde i overtime.

Ha det / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

I sina bästa år?

Allmänt dravel
Har flanerat runt lite på olika bloggar. När jag kommer in på en blogg så brukar jag gå in i profilen och läsas. Tycker om att se vem det är som skriver. Stöter ofta på "en kvinna i mina bästa år" Vad är bästa år? Vet man att det är ens bästa år?

Det slående är att det alltid är kvinnor i 40+ som beskriver att hon är i sina bästa år. Är det så att det inträder  vid 40 strecket? Jag har då inte märkt av det. Okey, man är inte ung, ej heller gammal. Vad är man då? I sina bästa år? Är det inte bara ett sätt att försvara att man inte längre är ung. Ungdomen får man aldrig tillbaka. Jo, man kan ju spruta i sig botox och tror att man är 25 :o) Nää, i sina bästa år är helt enkelt en kvinna som nått en mognen ålder som man inte riktigt känner sig bekväm i, eller? Ja, jag vet inte men jag ser inte uttrycket "i mina bästa år" som något positivt, snarare desperat.

Alla kvinnor vill väl vara kroppsligt som en 20-åring, klok som en 70-åring och mogen som en 40-åring. Detta gäller säkert männen också. Vitaliteten som en 20-åring, visheten som en 70-åring och erfarenheten som en 40-åring ;o) Men frågan kvarstår. När är man i sina bästa år? Klart man vill att ens bästa tid är här och nu. Inte en tid som redan är förbrukad. Tänk om man redan haft sina bästa år och låtit dem gå förbi omärkta!!

Ja, sug på den ni ;o)
/Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Nikotinberoende.

Tyck och tänk
Ja, det är jag. F*n vad jag ogillar det, alltså beroendet. Tänk att det har en sådan jäkla makt över en. En av mina söner har trillat dit. Han röker inte men snusar. Tänk att man inte kan lära av andras misstag utan man måste begå dem själv. Jag har haffat honom vid många tillfällen. Både med rökning och snusning ända sen högstadiet. Vi har varje gång haft ordentliga snack men vad hjälpte det SIPP!! Nu i jul gav jag honom en riktig morot till att lägga av. Om två månader fyller han 18. Jag skriver in dig på körskolan och står för kostnaderna tills du har kortet i handen ifall du slutar. Vi har gett det löftet till alla grabbarna ifall de inte börjar röka eller snusa. Grabben har ju egentligen förbrukat det men jag gav honom en chans till.

I går kväll när jag kom in till honom så satt han där vid datorn med en prilla under läppen. Jaha, det är inte så intressant med körkortet, sa jag. För du ska ju inte tro att du kan komma veckan innan och säga att du slutat. Det är inte så lätt, blev svaret. Och vad svarar jag på det???? Jag kan ju inte dömma för jag är inte ett dj*vla dugg bättre, men va f*n kolla på farsan HAN KAN!!! Jag överväger verkligen att försöka tillsammans med honom. Tillsammans är man starka, har jag hört. Min motivation får väl vara att få honom oberoende. Det är väl det minsta jag kan göra för honom.

Vi måste ta kontrollen över våra liv eller vad säger du Micke?
 

Ha en bra dag / Eva-Lena
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Promenad med Tilda

Allmänt dravel
I dag var vi på promenad med Tilda i solskenet. Vi gick till skogs, bort till den nedlagda ranchen. Tänk om golfbanan hade blivit av. Snacka om promenera bort och ta sig en runda. Nu blev det ingen golfbana men ranchen är ett perfekt ställe att låta hundarna rusa runt på. I dag stötte vi på Selma med husse.Bilden är klickbar för större storlek. Jenny tyckte att det var synd att de inte var i helbild. På originalet var de i helbild men Tilda hade röven emot och det såg inte så stiligt ut. Så jag beskar bilden ;o) Det var en herre där också med sin matte. De hade riktigt roligt ihop alla tre.

 


På vägen hem tog jag ett kort på solnedgången. Blir nog ännu en kall natt. Brrrrr......
Ha en gokväll / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

TAIF-Örebro

Hockeyblogg
Ja, ni får ursäkta men det kommer att bli en hel del hockey ett tag framöver ;o)

Dagens match vann vi åter på straffar. Jag är glad att vi ändå tar hem 2 poäng trots att vi inte är så jäkla bra men tydligen räcker det rätt långt. Vi hade många chanser bla. två stolpskott. Vi lyckades inte få in något mål trots att vi fick spela nästan 2 minuter 5 mot 3. Det är INTE bra. Vi måsta börja göra mål i powerplay. Däremot blir jag inte rädd när det går till straffar. Vi har en (två) bra målvakter och har hittills vunnit de matcher som avgjorts på straffar.

Jag har gjort ett litet urplock av bilder från matchen. Gå gärna in och kika i min bilddagbok  Det är faktiskt sevärt även för en icke hockeyintresserad (tror jag ;o)

Även i kväll fick vi se en liten isprinsessa.


Visst är hon söt!!!

Tog även en bild på väg till hockeyn. Solens nedgång.


Solen visade att det skulle bli en kall natt och det är så rätt så. Termometern i bilen visade som lägst -13 grader, brrrr.

Ha en gokväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Taif-Taif

Hockeyblogg
I går var det hockey igen. Tingsryd möte Tranås borta. Daniel åkte upp med supporterbussen och Gunnar och jag tog bilen upp så snart ja slutade jobba. Blev lite små stressigt men vi kom upp lagom till matchstart.

Matchen var väl ingen höjdare men hela upplevelsen var värt att åka upp för. Tingsryd vann med 0-1 och hallen tycktes vara tillhälften fylld med Tingsrydare. Inga mål i vare sig ordinarietid eller förlägning utan matchen avslutades på straffar. Läste 1923 ´s blogg. Överskriften led "Gör mål" och det var väl lite så man tänkte matchen igenom. Visst försökte vi men matchen var helt klart målvakternas match. Deras målvakt var väl egentligen inte sååå bra i vanliga fall. Det är ni som gör honom bra (sas av en Tranåsare i period vilan mellan andra och tredje period) Peter Johansson gjorde verkligen ett riktigt bra jobb. Jag vet att jag i början av säsongen inte hade så stort förtroende för honom men han ÄR bra nu och det tackar vi för, nu när det verkligen gäller. Känns tryggt med två stabila målvakter. Fick samtidigt höra i pausen (av samma Tranåsare) att Vita hästens målvakt är ruggigt bra och räddat laget många gånger. Han påstod att utan deras målvakt så är de ingenting Vita hästen. Återstår att se i Allettan. Hua va skoj att hocken dragit igång igen :o)

På hemvägen stannade vi på Mac Donalds i Vetlanda. Daniel var vrålhungrig. Han hade inte ätit något sen lunch. Får lite skylla sig själv för pengar hade han så att han kunnat käka på vägen upp. Tjejen var väldigt stressad på Donkan. Mycket gäster (bilåkande Tingsrydare :o) Vi flinade lite och tänkte vänta bara...om så sådär om en halvtimme kommer åtminstonde två busslaster med Taifare.

Som ni vet brukar jag ta bilder på matcherna. I början gjorde jag det av ett egenintresse men har med tiden förståt (eller tror jag) att det finns ett allmän intresse att kika på bilderna. I Windows live kunde jag lägga upp ett album men jag vet inte ifall (eller hur) man gör det på blogg.se. Därför har jag valt att lägga bilderna i album på min bilddagbok. Jag har lagt mycket tid på att fixa med dem, mer tid än jag gjorde i början just pga. allmän intresset. Därför vill jag se ifall det finns ett allmän intresse. Skulle vilja att ni som går in och kikar på bilderna och har ett intresse av att jag lägger denna tid skriver en liten kommentar på någon bild. Visar det sig att intresset mest är mitt och familjens så lugnar jag ner fottandet lite och lägger bara någon bild här i bloggen. Finns det däremot ett allmän intresse så fortsätter jag med mitt gedigna fotograferande. Tänk jag tordes till och med gå ner till sargen och fotografera lite :o)Denna 9-åriga isprinsessa fick vi se i pausen. Sååå sött!! Vill ni se fler bilder?

Taif-Taif 2008-01-02

Ha en gokväll. Imorgon är det hockey IGEN ;o)
/Eva-lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

2009

Allmänt dravel
Tänkte jag skulle summera 2008 men jag bestämde mig för att inte göra det. Det är ett år som jag snabbt vill glömma. Jag tror att jag under 2008 blivit tre år äldre på grund av allt som hänt och jag upplevt och gått igenom.

Nä, jag berättar istället med ord och bilder om vårt nyårsfirande. Fredrik och Daniel firade hemma tillsammans med oss. Vi hade bjudit hem Mia och Björne, våra golfkompisar.

Bordsdukningen gick i svart, vit och silver.  Jag har lärt mig hur jag gör bilderna små, istället för mina tidigare mastodont bilder ;o) De är klickbara för större bild.

 

God mat i gott sällskap. Förrätten var en räkröra med rostat vittbröd. Varmrätten bestod i grillat kött och till det hade jag gjort en potatisgratäng med MASSA vitlök ;o) Björne och Mia stod för efterrätten. Egengjorda strutar med en fräsch röra av bär och grädde.

Efter maten fixade Fredrik våra golffigurer. Kompisarna satt jämte och jag tror att de hade roligt när de försökte skapa oss så lika verkligheten som möjligt.Här har ni oss :o) Svingandes ända fram till 12-slaget ;o)

Mia


Björne

Björne svingade så fort så armarna syns inte. Ser ut som han har ett riktigt handikapp.

Gunnar

Gunnar var fullt koncentrerad på varje slag :o)

Och så var det min tur.

Asså, visst är jag tunner men i svingen så blev jag nästan genomskinlig.

Fredrik hade lyckats bra med att få oss så verklighetstrogna som möjligt.

Nyårsraketer fick vi se mycket av. Fredrik fotograferade som aldrig förr. Gillade denna bild, då man ser träden också.Nyårsaftonen liknade lite förra året. Då firade vi hos Mia och Björne. Daniel blev då hämtad redan vid 22 för att han var för berusad. I år var han hemma men Mickes kompisar ringde och sa att Micke var väldigt berusad. De hade försökt med återupplivningsförsök och lagt honom i framstupa sidoläge. Det var bara att åka till Kosta och hämta honom. Hörde att även kompisen var berusad men visst blev man lite orolig. När vi nästan var framme till Kosta så ringde Micke själv och sa att det inte var någon fara. De överdriver, jag sov bara. Okey, men vi hämtar dig NU. Åhh, vad han osa svavel över detta. Hela vägen hem så skällde han över detta och ville bli avsläppt vid Lessebo folketshus. Nähä du, min käre lille vän. Visserligen är du inte medvetslös MEN du är för berusad för att få festa vidare.

Han lugnade ner sig och när han kom hem så vräkte han och kompisen i sig det som blivit över av nyårsmiddagen. Glad var han då för att fått kommit hem. Lika snabbt som han fick i sig maten lika snabbt fick han det ur sig...samma väg.... :o(Sen mådde han lite bättre och vi spelade lite golf, Micke, ena kompisen, Gunnar och jag. Så nyår avslutades med hela familjen samlad + tre extra ungdomar. Micke var det ingen ide att skälla på då. Men idag är en annan dag ;o) eller samma fast senare. Nää, nu får han allt ta och skärpa sig.

Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året och må det skänka er många goa stunder.
/Eva-lena

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!